הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מסלול מטבולי של הפיכת חלבון לשומן

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
מה המסלול המטבולי של הפיכת חלבון לשומן ומה היעילות האנרגטית שלו.

זה לא עונה על השאלה. מה קורה אם בן אדם אוכל 7000 קלוריות של ליאוצין וליזין? מה הגוף עושה עם העודף של החומצות האלה?
תנסה ונראה מה יקרה. אם תצליח לאכול 7000 קלוריות רק של ליאוצין וליזין, אני שולח לך משטח של 50 דליי אבקת חלבון ישר לביתך (וזה בהנחה שלא תמות לפני).

תראה שוב את השאלה שלי (מה שהוא שאל מבחינה תאורטית ומעשית, גם אם מדובר בחומצות אמינו לא קטוגניות).
במה אתם מסתבכים?
אם תאכל המון חומצות גליקוגניות, אז הן תהפכנה לגליקוגן ולא לשומן. מכיוון שרוב החומצות הן גם וגם הן תהפכנה לגליקוגן וגם לשומן.
לא הבנתי במה הסתבכתם ואיזה מצבים הזויים הבאתם פה...

במה אתם מסתבכים?
אם תאכל המון חומצות גליקוגניות, אז הן תהפכנה לגליקוגן ולא לשומן. מכיוון שרוב החומצות הן גם וגם הן תהפכנה לגליקוגן וגם לשומן.
לא הבנתי במה הסתבכתם ואיזה מצבים הזויים הבאתם פה...

לא ברור לי אם אתה מושך את הדיון בכוונה או שפשוט לא ירדת עוד לסוף דעתנו. אני אנסח את זה כך - יש לך את החומצות הקטוגניות שהופכות לחומצות שומן, ואת הגליקוגניות שהופכות לגליקוגן, אבל, לצורך העניין, גם הגליקוגניות יכולות להפוך לשומן בשורה התחתונה אם הן הופכות לגליקוגן.
ככה שבעצם כל חומצות האמינו יכולות להיאגר כשומן - נכון?

לא! חומצות אמינו גליקוגניות נטו לא יהפכו לגליקוגן ואז לשומן. אם הן נשמרו כגליקוגן- הן תהיינה גליקוגן. גליקוגן לא יהפוך לשומן. למה שדבר כזה יקרה?

חייבת להיות דרך שאף אחד לא חשב עליה. גם אם זה אומר לאכול אבקת ח.אמינו כל היום. הקרבה!

• פותח/ת השרשור
השאלה הזאת נבעה מדיון עם משום שטען שבדיאטת אפס פחמימות אי אפשר להשמין.

למה יש לי הרגשה שהשאלה לא סתם אקדמית-תיאורטית אלא קשורה בעוד איזו דרך הזויה לנסות לא להעלות בשומן.

השאלה הזאת נבעה מדיון עם משהו שטען שבדיאטת אפס פחמימות אי אפשר להשמין.

לא! חומצות אמינו גליקוגניות נטו לא יהפכו לגליקוגן ואז לשומן. אם הן נשמרו כגליקוגן- הן תהיינה גליקוגן. גליקוגן לא יהפוך לשומן. למה שדבר כזה יקרה?
אני אמשיך את השאלה הבאה שלהם
"אם אתה תאכל XXX גרם של חומצות אמינו גליקוגניות ומאגרי הגליקוגן שלך כבר מלאים, מה יקרה????"

ישמשו לאנרגיה במעגל קרבס. אם לא צריך אותן לאנרגיה, יהפכו לגליקוגן. אם לא יהפכו לגליקוגן, ישארו גלוקוז. אם הגלוקוז יעלה הוא יהפוך לשומן.
אבל כל ההיפותזות האלה מאוד פרקטיות!

ישמשו לאנרגיה במעגל קרבס. אם לא צריך אותן לאנרגיה, יהפכו לגליקוגן. אם לא יהפכו לגליקוגן, ישארו גלוקוז. אם הגלוקוז יעלה הוא יהפוך לשומן.
אבל כל ההיפותזות האלה מאוד פרקטיות!

צודק, עדיף שנחזור לדבר על הנושאים הפרקטים הרגילים של הפורום - מה יותר טוב לאכול אחרי אימון טונה בשמן או טונה במים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית