הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדריכים ומאמנים במכון כושר

• פותח/ת השרשור ToM_C
  • פורסם בתאריך

ToM_C

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
אהלן, התחלתי לא מזמן להתאמן במכון כושר, והורדתי מהאתר שלכם תוכנית אימונים לשישה שבועות למתחילים. במכון הכושר פניתי למאמן (מבוגר, מקנה סמכות, נראה כמו מישהו מבין עניין) והוא הסביר לי בדיוק איך לעשות כל תרגיל שרשום בתכנית, ושינה אותה קצת (תרגיל אחד-2 שם אותי במכונה במקום חופשי כדי שלא יהיו לי טעויות בטכניקה).
לאחרונה קראתי אצלכם באתר ובעמוד הפייסבוק שאסור לסמוך על מאמנים, שרובם ליצנים וכו' וכו' וכו'.
עכשיו השאלה שלי היא פשוטה... אז על מי אני יכול לסמוך? בתור מתאמן חדש, כרגע רוב התרגילים שלי הם במכונות, אז מילא, אין לי הרבה מרווח לטעויות.
אבל בעוד חודש וחצי,כשתהרגילים שלי יהפכו להיות יותר חופשיים ועם יותר מקום לטעויות- מה אני אמור לעשות? על מי לסמוך? מצד אחד, אתם אומרים לא להקשיב למדריכים. מצד שני, אתם לא נותנים אלטרנטיבה. לחפש באינטרנט זה בעיה כי החיפוש תמיד מניב תוצאות סותרות, ואי אפשר לדעת מי יושב מאחורי המחשב וכמה הוא מבין.
כרגע האוםציה הטובה ביותר שלי היא להקשיב למדריך במכון- כי זה לא שיש לי הרבה אלטרנטיבות.
או שיש לכם הצעות אחרות בשבילי, אני אשמח לשמוע.

בעיה
רוב מכוני הכושר והמוסדות להכשרת מאמנים לא מעודדים עבודה של סקוואט מלא/דדליפט...
זה יוצר בעיה לך כמתאמן
הפתרון הוא ללמוד לבד ולראות מי יודע (פורום, סרטונים...) כי בסופו של דבר אתה אחראי על עצמך
הפורום הוא מקום טוב להתחיל

הפתרון הכי טוב הוא למצוא מאמן שאחרים ממליצים עליו, יש פה ושם מאמנים שיודעים לבצע וללמד

אהלן, התחלתי לא מזמן להתאמן במכון כושר, והורדתי מהאתר שלכם תוכנית אימונים לשישה שבועות למתחילים. במכון הכושר פניתי למאמן (מבוגר, מקנה סמכות, נראה כמו מישהו מבין עניין) והוא הסביר לי בדיוק איך לעשות כל תרגיל שרשום בתכנית, ושינה אותה קצת (תרגיל אחד-2 שם אותי במכונה במקום חופשי כדי שלא יהיו לי טעויות בטכניקה).
לאחרונה קראתי אצלכם באתר ובעמוד הפייסבוק שאסור לסמוך על מאמנים, שרובם ליצנים וכו' וכו' וכו'.
עכשיו השאלה שלי היא פשוטה... אז על מי אני יכול לסמוך? בתור מתאמן חדש, כרגע רוב התרגילים שלי הם במכונות, אז מילא, אין לי הרבה מרווח לטעויות.
אבל בעוד חודש וחצי,כשתהרגילים שלי יהפכו להיות יותר חופשיים ועם יותר מקום לטעויות- מה אני אמור לעשות? על מי לסמוך? מצד אחד, אתם אומרים לא להקשיב למדריכים. מצד שני, אתם לא נותנים אלטרנטיבה. לחפש באינטרנט זה בעיה כי החיפוש תמיד מניב תוצאות סותרות, ואי אפשר לדעת מי יושב מאחורי המחשב וכמה הוא מבין.
כרגע האוםציה הטובה ביותר שלי היא להקשיב למדריך במכון- כי זה לא שיש לי הרבה אלטרנטיבות.
או שיש לכם הצעות אחרות בשבילי, אני אשמח לשמוע.
תחשוב איפה רוב האנשים שייסדו את הפורום ואת פורטל המאמרים התחילו.
יש לך כרגע פי 10 אם לא 20 יותר מידע, אפילו מדוייק, ממה שהיה זמין לפני 5 שנים. אני עשיתי את כל הטעויות האפשריות הן בתזונה והן באימונים במשך 3-4 שנים, עד שנמאס לי והתחלתי לקרוא ולהתעניין בעצמי. בהתחלה הכל היה נשמע כמו סינית, אבל אחרי חודש-חודשיים של קריאה, התחלתי להבין פחות או יותר מי נגד מי.
יש לך כיום את כל המידע שאתה צריך בפורטל קילוגרם ובעברית, כל מה שנשאר לך זה פשוט לשבת על התחת ולהתחיל ללמוד. אם אתה לא מעוניין ללמוד או שאתה רוצה הדרכה אישית, אז אתה מוזמן לפנות למאמנים שכן יודעים על מה הם מדברים ויש לך כמה עשרות כאלו שמסתובבים בפורום באופן קבוע.
האופציות:
1. לבזבז כסף, לחסוך זמן - לקחת מאמן פרטי ו/או תזונאי.
2. לחסוך כסף, לבזבז זמן - לקרוא בפורטל מאמרים, לעלות סירטונים לפורום, לשאול מיליארד שאלות, לקרוא גם בחו"ל.
3. לבזבז כסף ולבזבז זמן (ללכת למאמן שאינו מבין דבר. נפוץ מאוד בתחום).

משה, אוסיף עוד אופציה ברשותך:
4. לחסוך כסף, לחסוך זמן- להירשם לחד"כ שהוא המאמן/מדריך הוא אחד שמבין פחות או יותר מה הוא עושה.

• פותח/ת השרשור
משה, אוסיף עוד אופציה ברשותך:
4. לחסוך כסף, לחסוך זמן- להירשם לחד"כ שהוא המאמן/מדריך הוא אחד שמבין פחות או יותר מה הוא עושה.
תודה על התשובות.
אבל איך אני יודע איזה מאמן מבין? בד"כ יש במכון שלי 2 מאמנים בכל זמן.
האמת שישבתי וקראתי כבר כמה ימים הרבה מאוד מאמרים. קראתי על SS, קראתי על תזונה, קראתי על מסה וחיטוב. והמסקנה שהסקתי היא שהתוכנית שלי דורשת שינוי, ורציתי לעבור לSS
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=39638
זה האשכול שפתחתי לפני כמה ימים עם שאלות לגבי התוכנית שלי ומסה וחיטוב.
האם כדאי לי לעבור לSS?
אני מפחד לעשות את התרגילים בטכניקה כושלת.

איפה אתה גר? ואיפה אתה מתאמן

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן במכון שנקרא TARGET ברמת גן.

אני מתאמן במכון שנקרא TARGET ברמת גן.
תחסוך זמן מלפנות למדריכים, תהנה מזה שאתה יכול לעשות שם בערך מה שאתה רוצה.
יש בפורטל תוכניות גם ללא דדליפט וסקווט לדעתי זה יכול להיות פתרון סביר להתחלה

איך לזהות מדריך טוב? תבקש ממנו להראות לך סקווט 😃

• פותח/ת השרשור
אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

קראתי בקילוגרם, והבנתי מההמלצות שעדיף לא להתחיל עם פאוור קלין עד שליטה טובה בדדליפט, אז הם הציעו את התוכנית הזו.
התוכנית הזו טובה למתחילים כמוני? כי מצאתי עוד כמה ווריאציות שלה.

תחסוך זמן מלפנות למדריכים, תהנה מזה שאתה יכול לעשות שם בערך מה שאתה רוצה.
יש בפורטל תוכניות גם ללא דדליפט וסקווט לדעתי זה יכול להיות פתרון סביר להתחלה

איך לזהות מדריך טוב? תבקש ממנו להראות לך סקווט 😃
או שאפשר לשאול אותו שאלה כמו- "אתה יכול ללמד אותי דדליפט?" "משקולות פוגעות בגדילה?" "בגיל שלי מותר דדליפט?" "סקוואט פוגע בברכיים?"
השאלות האלה הן הבסיס, אם הוא עונה לך כן, לא, כן, לא אין שום בעיה.
מדריך שמעודד סקוואט ו-DL זה אומר מדריך שקרא בצורה עצמית על התחום כי בקורס לא מלמדים את זה, מלמדים ההפך.
הפורטל מבוסס מחקרית ומתבסס על מאמרים של האנשים הכי גדולים בתחום כמו גלאן פנדלאי ולייל מקדונלד, שנחשבים מהגדולים בעולם באימונים ובתזונה (פנדלאי אימונים, לייל תזונה).
אתה תוכל ללמוד בקלות את תרגילי הבסיס מצפייה בסרטונים של ריפטו והעלאה קבועה של סרטוני טכניקה לפורום, אתה תלמד צ'יק צ'אק הכל- פרס, דדליפט וסקוואט.

• פותח/ת השרשור
האמת שהיה איזה בחור אחד במכון היום, לא מדריך, שלבד בא והסביר לי בדיוק איך לעשות את הסקוואט. בן אדם מלך.
מה שכן, הוא המליץ לי לעבוד על טכניקה קודם ולא לרוץ במשקלים, והמליץ לי, לפחות בהתחלה, לשים ספסל נמוך ולהתיישב עליו עם הסקוואט (מקווה שאני מובן)בכמה אימונים הראשונים, כדי שאעבוד על טכניקה. כדאי?

אגב, אני חושב להחליף את המתח בחתירה, זה נכון?

נערך לאחרונה:
האמת שהיה איזה בחור אחד במכון היום, לא מדריך, שלבד בא והסביר לי בדיוק איך לעשות את הסקוואט. בן אדם מלך.
מה שכן, הוא המליץ לי לעבוד על טכניקה קודם ולא לרוץ במשקלים, והמליץ לי, לפחות בהתחלה, לשים ספסל נמוך ולהתיישב עליו עם הסקוואט (מקווה שאני מובן)בכמה אימונים הראשונים, כדי שאעבוד על טכניקה. כדאי?

אגב, אני חושב להחליף את המתח בחתירה, זה נכון?

תחליף לחתירה (פנדלאיי, כל חזרה מהרצפה מחדש)
ובוקס סקוואט?
לא מתאים ל-SS
אבל ELITEFTS ממליצים להתחיל עם זה ואני די אוהב להקשיב להם לפעמים אז בעניין הזה תחכה לעוד תגובות (לדעתי לא. )

הספסל יכול ללמד אותך לשבת אחורה ולא סתם לרדת למטה, בהחלט אפשרי עד שתתפוס את התנועה הכללית של התרגיל.
מה שכן, אני אישית לא הייתי מרפה לחלוטין את הגוף כשאתה יושב על הספסל אלא עדיין שומר על מתח בגב התחתון ובהמסטרינג.

• פותח/ת השרשור
תחליף לחתירה (פנדלאיי, כל חזרה מהרצפה מחדש)
ובוקס סקוואט?
לא מתאים ל-SS
אבל ELITEFTS ממליצים להתחיל עם זה ואני די אוהב להקשיב להם לפעמים אז בעניין הזה תחכה לעוד תגובות (לדעתי לא. )

אני לא מתכוון להישאר עם הסקוואט ככה...
אני מתכוון רק להיעזר פה לטכניקה.

מה אתם עשיתם כדי לוודא שהטכניקה שלכם נכונה בתרגילים כאלה? בהנחה שאתם לא יכולים לסמוך על המאמן בחדר כושר.

הם מעלים לפה סרטוניםשצילמו

• פותח/ת השרשור
איך צילמתם את עצמכם באמצע אימון? בהנחה שאין אף אחד שעושה איתכם את הסטים לסירוגין?

איך צילמתם את עצמכם באמצע אימון? בהנחה שאין אף אחד שעושה איתכם את הסטים לסירוגין?
מבקשים ממישהו שיצלם או שלוקחים פלטה קטנה ומעמידים תפלאפון עליה(מסדרים את שמוצאים תזוויות שהפלאפון לא נופל)

• פותח/ת השרשור
טוב ניסיתי לצלם את עצמי וזה לא כל כך הלך, מה שכן יש לי סרטונים שרואים את הסקוואט. (אני אנסה להעלות גם סרטון של הדדליפט... אבל לא רואים בו שום דבר =\)
אז כמה בעיות שהיו לי באימון-

א', היום בפעם הראשונה עשיתי אימון B, משמע- סקוואט,פרס, דדליפט. בפרס יש לי בעיה די קשה- אין במכון כושר שלי מעמד כזה לפרס כמו בסרטונים שבמאמר על SS בקילוגרם- ואני צריך להרים את המוט מהרצפה ישר לפוזיציה. יש לכם איזה שיטה איך עושים את זה בלי להכביד על עצמך? זה מאוד מאוד הפריע לי.

ב', בדדליפט באמצע אחת החזרות הרגשתי כאב חד, כמו חום כזה או חשמל, לא יודע לתאר, בטרפז הימני בצד הקרוב לצוואר. למישהו יש מושג למה זה יכול לקרות?

ג' עכשיו אחרי האימון יש לי טיפה כאב בגב התחתון בצד שמאל. שוב אני אשאל אם יש למישהו מושג למה זה יכול לקרות?

לגבי מאמנים אישיים- יש אנשים שמעבירים אימוני SS ברמה טובה? האם אפשר לקשר אותי עם כאלה?

אעלה את הסרטונים בקרוב.

א. תלמד לעשות קלין או שתאלתר מקום חלופי להוציא ממנו את המוט.
ב+ג. תעלה סרטונים של הטכניקה.
מאמנים אישיים - השניים שאני מכיר הם רן (moo) מהפורום ויש את מייק מנהל פורום תפוז.

• פותח/ת השרשור
א. תלמד לעשות קלין או שתאלתר מקום חלופי להוציא ממנו את המוט.
ב+ג. תעלה סרטונים של הטכניקה.
מאמנים אישיים - השניים שאני מכיר הם רן (moo) מהפורום ויש את מייק מנהל פורום תפוז.

ממה שהבנתי קלין לא מחליף את הפרס בתוכנית.. הבעיה שלי היא עם הפרס והוא בכל מקרה בתוכנית, לא?

הכאב שלי הוא די חד כזה בגולה הזו שבין הצוואר לגב (עמוד השדרה- יש גולה בצוואר- שם, בצד ימין.)
SIPUR%20MIKRE2.jpg

בערך איפה שהזרת שלו נוגעת ^
מה זה? זה ממש מפחיד אותי ללכת להתאמן כשכואב לי שם.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית