הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ- היכן מתחילים?

• פותח/ת השרשור jinn
  • פורסם בתאריך

jinn

משתמש מתחיל
6
2
נק' מוניטין:
2
6
2
היי. אני מקווה שזה המקום הנכון להתייעץ (כ"כ שלחתי מייל עבור ייעוץ אישי)
במהלך השנה האחרונה עליתי 6 קילוגרם (כרגע משקלי עומד על 56 לערך, בגובה 1.66, אין לי הערכה לאחוזי השומן בגופי)

אני לומדת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, לא מפעילה את הגוף כמעט בכלל.
שותה המון קפה עם ממתיק, מסטיקים, סיגריות...
הצריכה הקלורית שלי דווקא נמוכה מאד במהלך היום, אני מרוכזת מאד בלימודים ורק לקראת הערב-לילה מתחילה להכניס משהו לפה+ אחת לכמה ימים (בערך 3-5) אני כל כך רעבה ואוכלת הרבה שוקולד ודברים עם ערך קלורי גבוה (אני כמעט לא מבשלת)

עיינתי בהסברים שלכם איך אוכל לאזן שוב את המצב בגוף.
רציתי לדעת:
1. מדוע אם בעצם אני כמעט ולא אוכלת, עדיין המחוג לא זז? איך הגיעו 6 הקילוגרמים האלה? (יום ממוצע שלי מסתכם בערך ב900-1200 קלוריות, על פי ניהול יומן האכילה שלי, ובימים של ה"התקפי רעב" בערך 2000) ומדוע הבטן מאד נפוחה?

2. היכן מתחילים??? איך אחזור לגוף שהיה לי?
איך אני משלבת אימונים (ואילו?) כאשר כל היום אני למעשה עם הספרים בבית? איך אתחיל לאכול טוב יותר, ומה (בלי שיגזול ממני זמן\ כסף מיותרים?)

אם השאלות אינן במקום, התנצלותי.

תודה!

אם קראת אני מניח שראית את המושג BMR שזה החילוף החומרים של הבן אדם. אם למשל לבן אדם (בחורה) ממוצע זה יהיה 1600 (הדיוק לא רלוונטי לדוגמא) אז אצלך זה לא ככה. כי את לא נמצאת במצב שאת אוכלת 1600 קלוריות. את אוכל פחות. וכאשר עושים את זה במשך תקופה ארוכה הגוף מסתגל לזה וה BMR יעמוד על הכמות שאת כן מכניסה. אמרת שאת מכניסה בערך 1200, אז זה יהיה 1200. ביום שתאכלי יותר זה יחשב שאכלת יותר מהניטרלי שלך וילך לשומן.
אז לקצץ מ 1200 קלוריות כדי להרזות לא יהיה אפקטיבי, את תמותי מרעב. לכן את קודם צריכה לחזור ל BMR המקורי, וזאת בצורה הדרגתית. כל שבוע תוסיפי 200 קלוריות. תוך כמה שבועות תגיעי ל 1600 או כמה שאת באמת צריכה (תבדקי, כי ה 1600 בהתחלה היה רק דוגמא)
ואז אם את רוצה לרדת באחוזי שומן, תעשי דיאטה. לקצץ לסביבות ה 1200 קלוריות, ופעם בשבועיים למשל לעשות יומיים ניטרלי - כדי שהחילוף חומרים לא ירד שוב.
וזהו בערך. את יכולה לשלב אימונים. כמובן הכי חשוב פשוט לשמור על תזונה. אני הייתי ממליץ לשנות קצת את הסגנון חיים מבחינת האוכל, כן לבשל לעצמך (אם גברים עושים את זה אין סיבה שאישה לא תעשה את זה) להפסיק עם המתוקים וכל השאר שאני מניח שאת יודעת...

היי. אני מקווה שזה המקום הנכון להתייעץ (כ"כ שלחתי מייל עבור ייעוץ אישי)
במהלך השנה האחרונה עליתי 6 קילוגרם (כרגע משקלי עומד על 56 לערך, בגובה 1.66, אין לי הערכה לאחוזי השומן בגופי)

אני לומדת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, לא מפעילה את הגוף כמעט בכלל.
שותה המון קפה עם ממתיק, מסטיקים, סיגריות...
הצריכה הקלורית שלי דווקא נמוכה מאד במהלך היום, אני מרוכזת מאד בלימודים ורק לקראת הערב-לילה מתחילה להכניס משהו לפה+ אחת לכמה ימים (בערך 3-5) אני כל כך רעבה ואוכלת הרבה שוקולד ודברים עם ערך קלורי גבוה (אני כמעט לא מבשלת)

עיינתי בהסברים שלכם איך אוכל לאזן שוב את המצב בגוף.
רציתי לדעת:
1. מדוע אם בעצם אני כמעט ולא אוכלת, עדיין המחוג לא זז? איך הגיעו 6 הקילוגרמים האלה? (יום ממוצע שלי מסתכם בערך ב900-1200 קלוריות, על פי ניהול יומן האכילה שלי, ובימים של ה"התקפי רעב" בערך 2000) ומדוע הבטן מאד נפוחה?

2. היכן מתחילים??? איך אחזור לגוף שהיה לי?
איך אני משלבת אימונים (ואילו?) כאשר כל היום אני למעשה עם הספרים בבית? איך אתחיל לאכול טוב יותר, ומה (בלי שיגזול ממני זמן\ כסף מיותרים?)

אם השאלות אינן במקום, התנצלותי.

תודה!

התשובה מאוד פשוטה, גרעון קלורי גדול מדיי ולמשך תקופה ארוכה יכול לגרום בדיוק הפוך מהתוצאות שאנחנו מצפים, במיוחד כל עוד אנחנו לא משלבים שום פעילות גופנית איתו.

הגוף הוא מכונת הישרדות - כאשר הוא מבחין בגרעון קלורי גדול מדיי הוא מווסת את עצמו ואת חילוף החומרים כי הוא חושב שצריך עכשיו לאגור שומן למקרים שבהם
הגרעון יגדל אף יותר ואז כבר לא יהיה לו דלק להניע את הגוף. תוסיפי לזה תיבול של סטרס - שעות לימוד ארוכות, שעות שינה מקוצרות, פוביית מבחנים וקצב חיים קדחתני הם לא תורמים.

פעילות גופנית יכולה לעזור פה.

Back
למעלה תחתית