הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי תכנית חיטוב

• פותח/ת השרשור nizan
  • פורסם בתאריך

nizan

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
לפני הכל פרטים:
בן 21, שוקל 90 קילו על 1.83 ס"מ

עכשיו התחלתי חיטוב עם התכנית abcd שמי שמכווין אותי הוא מתאמן שכבר כמה שנים טובות בעסק
התחרה כמה פעמים ואני נוטה לסמוך עליו.

התכנית הולכת ככה, שיום ראשון זה אימון גב
יום שני אימון חזה
יום שלישי מנוחה
רביעי כתפיים
חמישי ידיים
שישי רגליים
שבת מנוחה
בכל סוף אימון אני עושה 35-45 דק' אירובי ובנוסף גם 3 פעמים בשבוע אני עושה אירובי על בטן ריקה(לא יותר מחצי שעה מרגע שהתעוררתי)
בכל הנוגע לתזונה
אני שוקל 90 קילו, אז התפריט שבניתי הוא כך שאני אוכל 6 ארוחות ביום ובכל ארוחה 30 גרם חלבון(טונה,חזה עוף,הלבן של הביצה,קוטג' 1%)
ו20 גרם פחמימה(לחם 7 דגנים קל). כמובן שגם ירקות והרבה מים נכנסים כאן.
בנוסף בכל סוף אימון אני לוקח שייק חלבון.
הייתי רוצה לדעת האם אני בדרך הנכונה?

הרבה מהדברים שציינת פה מנוגדים למה שכתוב בפורטל, או לפחות נחשבים כלא מועילים. אני ממליץ לך לקרוא את מה שכתוב שם זה יעשה לך קצת סדר בראש.
דבר נוסף, ובסיסי מאוד, זה שאתה צריך לחשב את ה TDEE שלך ומשם לחסר כ 15-20 אחוז וזה סך הקלוריות היומי שלך. אולי כבר עשו את זה בשבילך אבל זה שאתה אומר שכל ארוחה 30 גרם חלבון ו 20 פחמימה לא אומר לי יותר מידי. מה הערכים הסופיים שלך? כולל שומן.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
הרבה מהדברים שציינת פה מנוגדים למה שכתוב בפורטל, או לפחות נחשבים כלא מועילים. אני ממליץ לך לקרוא את מה שכתוב שם זה יעשה לך קצת סדר בראש.
דבר נוסף, ובסיסי מאוד, זה שאתה צריך לחשב את ה TDEE שלך ומשם לחסר כ 15-20 אחוז וזה סך הקלוריות היומי שלך. אולי כבר עשו את זה בשבילך אבל זה שאתה אומר שכל ארוחה 30 גרם חלבון ו 20 פחמימה לא אומר לי יותר מידי. מה הערכים הסופיים שלך? כולל שומן.

בהצלחה!
תוכל להגיד לי מה ממה שאמרתי נחשב כלא מועיל?

תוכל להגיד לי מה ממה שאמרתי נחשב כלא מועיל?

כל מה שאני אומר לך פה זה על סמך מאמרים בפורטל והרבה קריאה אישית ברשת. לא תזונאי אבל כן עם ידע מסויים:
העובדה שאתה עושה חלוקה של ABCD כאשר בחיטוב מומלץ AB או FBW, שאתה עושה 6 ארוחות ביום כאשר אין באמת צורך ומה שחשוב זה הערכים הסופיים. אותו הדבר בנוגע לשיק אחרי האימון - אתה לא חייב אותו אם אתה לא מתאמן אחרי צום, אבל אתה עדיין יכול לקחת פשוט לא חובה אם הערכים הסופיים שלך טובים. בנוסף, לדעתי גם העובדה שאתה מתחיל עם כ"כ הרבה אירובי על ההתחלה, אבל יש שיגידו שזה טוב.

אבל באמת שהדבר הכי חשוב זה לדעת מה ה TDEE שלך ומשם להתחיל לחשב חלבון, פחמימה ושומן ביום..

• פותח/ת השרשור
כל מה שאני אומר לך פה זה על סמך מאמרים בפורטל והרבה קריאה אישית ברשת. לא תזונאי אבל כן עם ידע מסויים:
העובדה שאתה עושה חלוקה של ABCD כאשר בחיטוב מומלץ AB או FBW, שאתה עושה 6 ארוחות ביום כאשר אין באמת צורך ומה שחשוב זה הערכים הסופיים. אותו הדבר בנוגע לשיק אחרי האימון - אתה לא חייב אותו אם אתה לא מתאמן אחרי צום, אבל אתה עדיין יכול לקחת פשוט לא חובה אם הערכים הסופיים שלך טובים. בנוסף, לדעתי גם העובדה שאתה מתחיל עם כ"כ הרבה אירובי על ההתחלה, אבל יש שיגידו שזה טוב.

אבל באמת שהדבר הכי חשוב זה לדעת מה ה TDEE שלך ומשם להתחיל לחשב חלבון, פחמימה ושומן ביום..
אני לא מתחיל, ולמה אתה מתכוון בערכים סופיים?
ושייק חלבון עוזר לי נטו בכל הקשור לכמות חלבונים הנדרשת בזמן תקופת חיטוב,
ואתה יכול טיפה להאיר את עיניי ולהגיד לי מה זה TDEE?

אני לא מתחיל, ולמה אתה מתכוון בערכים סופיים?
ושייק חלבון עוזר לי נטו בכל הקשור לכמות חלבונים הנדרשת בזמן תקופת חיטוב,
ואתה יכול טיפה להאיר את עיניי ולהגיד לי מה זה TDEE?

לא אמרתי שאתה מתחיל, אין קשר פה.
ערכים סופיים הכוונה לכמה גרם חלבון, פחמימות ושומן אתה אוכל ביום עם התפריט שלך.
אין שום בעיה לשתות שיק פשוט שלא תחשוב שאתה חייב לשתות בגלל שהרגע סיימת אימון. אני שותה כל יום כי זה עוזר לי להגיע למכסת חלבון היומית שלי.
TDEE זה סך הקלוריות שהגוף שלך מבזבז ביום. פה באתר הם משתמשים יותר בערך RMR, שלדעתי הוא לא מספיק מדויק אבל אתה יכול לעבוד גם על פיו. תעשה חיפוש באינטרנט (או שתמצא בפורטל) מחשבון ל BMR, ותכפיל את הערך שקיבלת ב 1.2 וזה ה RMR שלך. זה הכל מוסבר ממש טוב בפורטל ממליץ לך לקרוא
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאתה מתחיל, אין קשר פה.
ערכים סופיים הכוונה לכמה גרם חלבון, פחמימות ושומן אתה אוכל ביום עם התפריט שלך.
אין שום בעיה לשתות שיק פשוט שלא תחשוב שאתה חייב לשתות בגלל שהרגע סיימת אימון. אני שותה כל יום כי זה עוזר לי להגיע למכסת חלבון היומית שלי.
TDEE זה סך הקלוריות שהגוף שלך מבזבז ביום. פה באתר הם משתמשים יותר בערך RMR, שלדעתי הוא לא מספיק מדויק אבל אתה יכול לעבוד גם על פיו. תעשה חיפוש באינטרנט (או שתמצא בפורטל) מחשבון ל BMR, ותכפיל את הערך שקיבלת ב 1.2 וזה ה RMR שלך. זה הכל מוסבר ממש טוב בפורטל ממליץ לך לקרוא
אה נו ברור..
על פי המשקל שלי חישבתי כמה כמות חלבון אני אמור לצרוך וכמה פחמימות,
אני נמצא בגרעון קלורי בוודאות.
קראתי את המאמר הזה כבר באלף וריאציות שונות, אז סידרתי את התפריט שלי ככה שבכל ארוחה אני אגיע לכמות החלבונים ופחמימות הרצוייה
ואת השומנים שלי אני לוקח מהצהוב של הביצה
יש לך אבל גם התייחסות לתכנית האימונים ולא רק לתזונה?

אם כך מצבך טוב.
בקשר לתוכנית אימונים, יש בפורטל תוכניות מומלצות מציע לך להסתכל גם בהם.

• פותח/ת השרשור
אם כך מצבך טוב.
בקשר לתוכנית אימונים, יש בפורטל תוכניות מומלצות מציע לך להסתכל גם בהם.
כן ננסה עם התכנית הזו למשך חודש נראה מה יהיה

Back
למעלה תחתית