הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תחליפים יש לחלב?

aloniman

משתמש פעיל
889
18
נק' מוניטין:
94
889
18
אני מנסה להיגמל מחלב, מכוון שזה עושה לי גזים ועוד בעיות עיכול..
אני יוכל אולי רק קוטג ויוגורט. אני לא רוצה לשתות חלב.
איזה תחליפים יש לזה? כאילו דברים עם הרבה חלבון וסידן.

1_166941681.jpg
עולה יותר כמובן.

אתה יכול להכניס סידן ממקור אחר ופשוט במקום חלב כמקור חלבון,לאכול מקורות חלבון אחרים (ביצים דגים בשר)..לא חייב שזה יבוא ביחד

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להכניס סידן ממקור אחר ופשוט במקום חלב כמקור חלבון,לאכול מקורות חלבון אחרים (ביצים דגים בשר)..לא חייב שזה יבוא ביחד

איזה מאכלים עם הרבה סידן יש?

דניאל, אני גם מפסיק לשתות החלב, בגלל הפן הבריאותי.

חלבון יש בהרבה מוצרים כגון ביצים,בשר,דגים וסויה אך על סויה לא הייתי ממליץ כי אומרים שזה מכיל הורמונים נשיים (פשוט לא להגזים עם הסויה)
אם חסר לך סידן בגוף אז יש לך דרך בשבילך להשלים את הפער.
קח קליפות ביצה, כמובן תנקה אותם טוב.
תכניס אותם לבלנדר עד שתצא לך אבקה ותאכל את זה במשך היום.
תבדוק באיזה מאכלים אתה יכול להוסיף את זה.
זה פתרון מעולה מניסיון.

אני מנסה להיגמל מחלב, מכוון שזה עושה לי גזים ועוד בעיות עיכול..
אני יוכל אולי רק קוטג ויוגורט. אני לא רוצה לשתות חלב.
איזה תחליפים יש לזה? כאילו דברים עם הרבה חלבון וסידן.
נראה לי שדי ענית לעצמך, גבינות ללא לקטוז זה פתרון טוב, בהנחה שיש לך רגישות ללקטוז (מה שסביר להניח).
בכל מקרה, תחליפים טובים זה פשוט לאכול חלבונים מבשר ומביצים.
בשביל סידן תאכל כף טחינה ביום וגם בתפוזים יש סידן

מה רע בחלב? אתה חושב שהגבנ"צ שכולם אוכלים בריאה יותר?
ומה עם כל השייקים המעובדים?! זה חלב פרה שאנסו לו תצורה.
אם ואתה אוהב חלב והדבר היחידי שמפריע לך זה הלקטוז, תעבור לחלב דל-לקטוז או/ו קנה כדורי לקטז (כל כדור עולה 50 אג' ומפרק 700 מ"ל חלב מלא!).
חלב זה דרך המלך לקבלת החלבון והקלוריות ואם עד עכשיו זה עזר לך בתכנית שבא אתה מתאמן תמשיך לשתות אותו.

• פותח/ת השרשור
מה רע בחלב? אתה חושב שהגבנ"צ שכולם אוכלים בריאה יותר?
ומה עם כל השייקים המעובדים?! זה חלב פרה שאנסו לו תצורה.
אם ואתה אוהב חלב והדבר היחידי שמפריע לך זה הלקטוז, תעבור לחלב דל-לקטוז או/ו קנה כדורי לקטז (כל כדור עולה 50 אג' ומפרק 700 מ"ל חלב מלא!).
חלב זה דרך המלך לקבלת החלבון והקלוריות ואם עד עכשיו זה עזר לך בתכנית שבא אתה מתאמן תמשיך לשתות אותו.
אולי יש לי רגישות קלה מאוד ללקטוז..
אני לא אוהב לקחת כל מיני תופסים ואני שונא לקחת תרופות(לוקח רק אם אני חייב)
ת'אמת, אין לי מושג למה חלב עושה לי הרגשה רעה.... אני דווקא יכול לאכול גבינות, יוגורטים ודברים כאלה...

• פותח/ת השרשור
נראה לי שדי ענית לעצמך, גבינות ללא לקטוז זה פתרון טוב, בהנחה שיש לך רגישות ללקטוז (מה שסביר להניח).
בכל מקרה, תחליפים טובים זה פשוט לאכול חלבונים מבשר ומביצים.
בשביל סידן תאכל כף טחינה ביום וגם בתפוזים יש סידן
אני לא יודע להכין טחינה, אז המתועש זה מספיק?

רגע, לפי מה שאני זוכר ספיגת הסידן ממוצרים חלביים היא נמוכה עד אפסית, לא כך?
כי אם כן אז זה בכלל לא מהווה שיקול.

רגע, לפי מה שאני זוכר ספיגת הסידן ממוצרים חלביים היא נמוכה עד אפסית, לא כך?
כי אם כן אז זה בכלל לא מהווה שיקול.
משום מה זה רץ לאחרונה ואני לא יודע מדוע זה נאמר..לדעתי זה בלי ביסוס לחלוטין ואני אשמח אם מישהו יפנה אותי למחקר שמכבד את עצמו שמוכיח אחרת

איזה מאכלים עם הרבה סידן יש?

דניאל, אני גם מפסיק לשתות החלב, בגלל הפן הבריאותי.
טחינה \סרדינים

נערך לאחרונה:
אני אישית לא שותה בכלל חלב , רק מוצרי חלב, לא בגלל בעיה מסויימת אלה בגלל שלא מוצא בחלב שום דבר בריא (כן יש מחקרים במבה של אוסם 😃 ).
כבר הציעו לך מה לצרוך במקום , אל תרגיש רע עם זה, עדיף בלי חלב בכלל , רק תרוויח מזה בטווח הרחוק.

עזבו אתכם מטחינה וקליפות ביצים, מישהו בדק לאחרונה כמה סידן יש בבקבוק של אקווה נובה? בקבוק אחד של שני ליטר מכיל 1600 מ"ג סידן. ראו את הערכים על הבקבוק..

• פותח/ת השרשור
עזבו אתכם מטחינה וקליפות ביצים, מישהו בדק לאחרונה כמה סידן יש בבקבוק של אקווה נובה? בקבוק אחד של שני ליטר מכיל 1600 מ"ג סידן. ראו את הערכים על הבקבוק..

לא ידעתי.
אני ינסה

אני אישית לא שותה בכלל חלב , רק מוצרי חלב, לא בגלל בעיה מסויימת אלה בגלל שלא מוצא בחלב שום דבר בריא (כן יש מחקרים במבה של אוסם 😃 ).
כבר הציעו לך מה לצרוך במקום , אל תרגיש רע עם זה, עדיף בלי חלב בכלל , רק תרוויח מזה בטווח הרחוק.
אסם*
ויש לך עוד טיפים בשבילי אני חוזק להיות חיה כמוך ונראה שיש לך ידע רחב...שאני בטוח שהגיע אחרי לילות לבנים במעבדה אז תחלוק איתנו שנוכל גם להיות מטורפים,נראה לי אנחנו מתבזבזים פה

במבה כבר העלו לפה סרטון שמסביר איזה רופא מה נמצא בחלב , וכמה הוא "בריא" .
יש הרבה מחקרים שמראים שחלב לא רק שלא בריא גם מזיק...אז מה ההתממות פתאום?

משום מה זה רץ לאחרונה ואני לא יודע מדוע זה נאמר..לדעתי זה בלי ביסוס לחלוטין ואני אשמח אם מישהו יפנה אותי למחקר שמכבד את עצמו שמוכיח אחרת

טחינה \סרדינים
אני לא אומר שזה נכון אבל הטענה היא שבגלל החומציות שבחלב הגוף משתמש במינרלים בעיקר בסידן מהעצמות כדי לסתור את החומציות בקבה אין לי מוסג אם זה נכון זה מה ששמעתי ועוד מטבעונים אז בכלל אין לי חשש שזה נכון

אני לא אומר שזה נכון אבל הטענה היא שבגלל החומציות שבחלב הגוף משתמש במינרלים בעיקר בסידן מהעצמות כדי לסתור את החומציות בקבה אין לי מוסג אם זה נכון זה מה ששמעתי ועוד מטבעונים אז בכלל אין לי חשש שזה נכון
זה קשקוש המופץ ע"י טבעונים. חלב תורם לבריאות העצם, ראה את המחקר הבא: http://link.springer.com/article/10.1007/s00198-012-1895-z

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית