הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבולבל - למי להקשיב?

• פותח/ת השרשור yaniv
  • פורסם בתאריך

yaniv

משתמש מתחיל
87
2
נק' מוניטין:
2
87
2
שלום,
כל המדריכים אצלי בחדר כושר אומרים שלמתאמן מתחיל לא כדאי לעבוד עם משקלים חופשיים בגלל שהוא יכול לגרום לפציעה בגוףץ

בכל המאמרים, מדריכים ופוסטים שיש באינטרנט, אומרים שדווקא למתאמן המתחיל כדאי מאד להתחיל להתאמן עם משקולות חופשיים ומוטות חופשיים (בנץ', פרס, סקוואט) בגלל שבתרגילים כאלה מערבים עוד שרירים מייצבים שמאד תורמים לגוף...

אני מבולבל, למי אני אמור להקשיב?

ברור שלמאמרים וכו',רוב מאמני חדר הכושר לא מבינים הרבה באימונים...

• פותח/ת השרשור
למה אתם אומרים שמאמנים לא מבינים כלום אם הם לומדים כמה חודשים טובים במכללות רציניות לגבי זה?
אני לא מבין את זה...

עדיף לעבוד עם משקלים חופשיים וגם הם יודעים את זה

למה אתם אומרים שמאמנים לא מבינים כלום אם הם לומדים כמה חודשים טובים במכללות רציניות לגבי זה?
אני לא מבין את זה...

לעבוד עם משקלים חופשים זה קשה, מכוון שלוקח הרבה זמן ללמוד את הטכניקה ובגלל שייקח לך זמן ללמוד אתה בטח תבקש עזרה כל הזמן מהמדריכים.
בתכנית הטיפשית שהמדריך נתן לך יש תרגילים קלים מאוד שקל להבין את הטכניקה וככה אתה לא "תציק" להם.
*נראה לי זו הסיבה

תחשוב על זה ככה
עד שלא תעשה תרגילים מורכבים אתה תשאר מתאמן מתחיל
גם אם תעשה מכשירים שנתיים ולא נגעת בסקוואט או דדלפיט אתה תחשב מתאמן מתחיל
אז עדיף לך להתחיל עכשיו עם התרגילים המורכבים ולהיות "מתאמן מתחיל" עכשיו מאשר בעוד שנתיים מבין?

משקולות חופשיים אך לא להעמיס משקלים על ההתחלה...

מאמרים.. היה לי מאמן בחדר כושר שהמון תפסו ממנו מאמן טוב ושהתחלתי להתאמן שהייתי בן 16 הוא הביא לי תוכנית כל כך מגוחכת ואני עוד עשיתי אותה.. הוא אמר לי לא לעבור את ה 23קילו ברגליים כי אני מתחיל.. דברים כאלה קיצר עדיף להקשיב למתאמנים מנוסים מאשר למאמנים כי מאמן יכול להיות שהוא למד לפני 20שנה וגם הוא עשה את זה לא בשביל עצמו אלא סתם בשביל עבודה.. אני מקשיב למאמנים מתי שאני לא יודע כמה המוט W במכון שלי שוקל...

מאמנים בחדר כושר ימנעו ממך לעבוד על משקלים חופשיים כי הם פשוט מפחדים מפציעות וטביעות לפי דעתי , תעבוד איך שאתה רוצה אבל שים לב לטכניקה כי בתאכלס אתה משלם כדי להתאמן ...

• פותח/ת השרשור
ציפיתי לשמוע תשובה חד משמעית והגיונית אבל אפילו פה בפורום המנוסה הזה קשה להגיע לתשובה הגיונית.

אין סיבה למאמן בחדר כושר לא לתת לי להתאמן עם משקליים חופשיים כי הוא חושב אני יפצע, הרי האחריות היא עליי אם אני אומר למאמן כושר שאני מעדיף לעבוד בלי העזרה שלו, לא?
מצד שני, אם אני רוצה להתחיל עם תוכנית כמו SS, אני חייב שמישהו יסביר לי איך לבצע את התרגילים המסובכים והמוכרים כדי לא להגיע לפציעה, ואם על מאמן כושר אני לא יכול לסמוך, אז על מי כן אני יכול לסמוך?
אולי אפילו אלה שנראים כמו מקררים הם גם כנראה שלא עושים את התרגילים בצורה נכונה? אולי יש להם בעיות בגב ואם אני אתייעץ איתם אני גם יפצע?

התחום הזה נורא בעייתי..חלק אומרים כן להקשיב, חלק אומרים לא...נכנסתי מבולבל ונשארתי.

ציפיתי לשמוע תשובה חד משמעית והגיונית אבל אפילו פה בפורום המנוסה הזה קשה להגיע לתשובה הגיונית.

אין סיבה למאמן בחדר כושר לא לתת לי להתאמן עם משקליים חופשיים כי הוא חושב אני יפצע, הרי האחריות היא עליי אם אני אומר למאמן כושר שאני מעדיף לעבוד בלי העזרה שלו, לא?
מצד שני, אם אני רוצה להתחיל עם תוכנית כמו SS, אני חייב שמישהו יסביר לי איך לבצע את התרגילים המסובכים והמוכרים כדי לא להגיע לפציעה, ואם על מאמן כושר אני לא יכול לסמוך, אז על מי כן אני יכול לסמוך?
אולי אפילו אלה שנראים כמו מקררים הם גם כנראה שלא עושים את התרגילים בצורה נכונה? אולי יש להם בעיות בגב ואם אני אתייעץ איתם אני גם יפצע?

התחום הזה נורא בעייתי..חלק אומרים כן להקשיב, חלק אומרים לא...נכנסתי מבולבל ונשארתי.
אני משאר שזה מכמה סיבות, חלק מהם נאמרו בפורום על ידי כאלה שהיו מאמנים וזה מה שהדריכו אותם לעשות:
1. יש את העניין עם הסכנה, הפציעות וכו'. גם אם זה בעצתם וגם אם לא, הם לא רוצים "להסתבך" במקרה ותפצע.
2. משקלים חופשיים דורשים הרבה פלטות וזה יוצר באלגן וצורך בציוד.
3. זה תופס הרבה שטח בחד"כ.

כנראה שיש עוד סיבות, אבל בעקרון הם עושים מה שטוב לחד"כ. לא לך.

אני לא מבין את זה...
איזה קטע... בדיוק היום מישהו שאל אותי איך מחשבים הסתברות... הרי הוצאתי בבגרות 100 ולמדתי מעולה כמה חודשים...
לא זוכר בעליל...
יש הרבה שעושים את הקורס חפיף רק כדי לקבל תעודה ...מעבירים את הזמן ורצים הלאה כדי לתת אימונים אישיים ולעשות כסף!
זה שונה מהאנשים כאן שבאמת אוהבים ומחוברים לתחום יומיומי

אני לא מבין את זה...
מכללות רציניות? אשמח לשמוע שמות של "מכללות רציניות" שכאלו, כי אני לא מכיר ולא שם אחד של "מכללה רצינית" בישראל, הן בנושא הספורט והן בכל נושא אחר שקיים בייקום.

לגבי זמן הקורס, קורס חד"כ סה"כ מתפרס על פני 240 שעות. אתה יכול לעשות את ה-240 שעות הללו בשנה, ב-3 חודשים או בחודש, זה תלוי בזמינות שלך ובקורסים הפתוחים באתו הרגע. רמת הקורס היא ברמה של חטיבת ביניים וציון עובר ברוב הקורסים הוא 55, כאשר רק קורס אחד, בביה"ס למאמנים של וינגייט, ציון עובר זה 70+.
כדי להוציא 55 בקורס, בכל המקצועות, מספיק לקרוא את השאלות במבחן ולענות עליהן באופן הגיוני - לא צריך להיות נוכח אפילו שעה אחת במקום (בהנחה שאתה מתאמן כמה חודשים ויודע דברים בסיסים). ככה שלהיות "מדריך חד"כ" זה לא בדיוק סטטוס שכדאי להתגאות בו. לעשות מבחן בגרות (בכל נושא), יהיה יותר קשה מכל הנושאים שלומדים בחד"כ יחדיו. בנוסף, ברוב הקורסים לא מלמדים תרגילים מורכבים: דדליפט, סקוואט, פרס מהסיבה שיש הרבה אנשים שבאים לקורסים הללו ללא רקע כלל (לא התאמנו לעולם בחד"כ, כן יש הרבה כאלו) או שיש אנשים שלא ממש אכפת להם ובאים רק לקבל תעודה ולהעביר זמן עם הכוסיות (ערסים) ויש בסופו של דבר מעט מאוד אנשים שבאמת באים ללמוד ולהתעניין בתחום ומתכוונים להישאר בו בצורה כזו או אחרת (להרבה אנשים זו עבודה לאחר צבא, במקום מלצרות). אי לכך, למארגני הקורסים אין שום אינטרס להכניס תרגילים מורכבים, שגוזלים זמן לימוד והדרכה רבה (ללמוד לעשות סקוואט זה שונה לגמרי מללמד לעשות סקוואט. אתה צריך להכיר את רוב הטעויות של המתאמנים ולהדריך אותם ולתקן את הטעויות שלהם, תוך כדי הבנה מלאה ל"למה זה נגרם" ו "מה צריך לעשות כדי לתקן את זה").
יש עוד אספקט שזה התשלום של המדריכים. מדריך שמקבל שכר מינימום, או קרוב לכך, לא יהיה עם מוטיבציה רבה להשקיע בך את האנרגיה, זמן והרצון ללמד אותך לעשות סקוואט ולראות שאתה עושה אותו נכון כל אימון, גם במשקלים יחסית גבוהים; עדיף לאותו מאמן לתת לך לחיצת רגליים או פשיטת/כפיפת ברך, מכשירים שיש בהם כמעט 0 מקום לטעויות, 0 כאב ראש למדריך ו 100% חשיבה שלך שאתה עובד "יעיל", כי אתה "מרגיש" את השריר (אם כי לתרגילים אלו יש בהחלט מקום בתוכנית האימונים של אנשים כאלו ואחרים בשל אילוצים, חוסר ציוד וסיבות אחרות, אך זה ממש לא חוק ש"כל המתחילים צריכים לעשות רק את התרגילים הללו ואסור לעבוד עם מוט חופשי").

יש עוד אלמנטים שלא הזכרתי, בין היתר פוליטיקה של מכוני הכושר ועוד סיבות משניות שלא רלוונטיות כרגע מאחר והסיבות המרכזיות מופיעות למעלה.

Moshe, חסר כאן אמותיקון של Thumbs up, כי בהחלט מגיע כזה עכשיו.

• פותח/ת השרשור
שוב, אתם רואים?
משה נתן טיעון מאד מאד מאד משכנע והגיוני.
ואז הגיע DANISAV הזה, שטוען גם טיעון הגיוני שמכשירים הם בעצם מחזקים את המפרקים לתקופה קצרה של חודשיים ואז אפשר לעבור למשקלים חופשיים...
מה אפשר לעשות עם זה? זה נורא בעייתי הנושא הזה.

דניסב פשוט מראה לנו את הרמה בקורסי המאמנים. תעבוד עם משקלים חופשיים, משקלים נמוכים באימונים הראשונים עד שתלמד את הטכניקה. תעלה סרטונים של הטכניקות בתרגילים, ובהצלחה.

Back
למעלה תחתית