הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מבולבל - למי להקשיב?

• פותח/ת השרשור yaniv
  • פורסם בתאריך
יניב, גם אני מתחיל, ואני שמח שיש עוד מישהו שמבולבל מהנושא הזה. בגלל זה כל השאלות שלי וכל המתחילים. אין כאן תשובות חד משמעיות ואנחנו נוטים להאמין לדברים שנראים לנו הגיוניים. מהSS אנחנו מפחדים כל כך כי יש בכל מקום רוב שבעד התוכנית הזאת ובמקום אחר רוב נגד. כאן נוספת הדעה האישית.
צריך להתחיל או לסנן אנשים שמדברים שטויות או להתחיל להטקיל אותם בשאלות שיבנו שהם טועים. אני עכשיו שבועיים במכון כושר ואני עדיין לא מבין מה אני צריך לעשות בתוכנית אימונים שלי.

compound movements - תרגילים שמשלבים הרבה מאוד שרירים ביחד בו זמנית

מקבילים - מתח - סקוואט - דדליפט - בנץפרס - לחיצת כתפיים - חתירה
כל אלה אתה חייב לעשות.
מכונות זה חרא - תתרחק מהם.

תקשיב למאמן שלך.
כלומר אתה צריך להתנסות בכל המכשירים בחדר כושר לפחות חודשיים וכן בלי משקולות חופשיים.
וזה בשביל לחזק את המפרקים,אחריי זה אתה יכל לעבור למשקולות חופשיים.

בקיץ שעבר סיימתי את הקורס שלי לאימון והדרכה לחדר כושר במכללה אקדמית לספורט ואני אומר לך שזה נכון,לא מתחילים ישר עם משקולות חופשיים.

ואל תקשיב לכל הבלבולי מוח שעפים פה.

שוב, אתם רואים?
משה נתן טיעון מאד מאד מאד משכנע והגיוני.
ואז הגיע DANISAV הזה, שטוען גם טיעון הגיוני שמכשירים הם בעצם מחזקים את המפרקים לתקופה קצרה של חודשיים ואז אפשר לעבור למשקלים חופשיים...
מה אפשר לעשות עם זה? זה נורא בעייתי הנושא הזה.
DaniSav בדרך מסוימת אישר את מה שמשה אמר חח

המכשירים בדרך כלל מוציאים את השרירים המייצבים (stabilizing muscles)
מהפעולה - אז התנועה היא לא טבעית ולא נכונה כי זה מבודד שריר מאוד מסויים בדרך מאוד מסויימת.
בקשר לטענת ה"חיזוק מפרקים" אני לא מסכים בכלל.
שפשוט יתחיל עם משקלים ממש נמוכים או אפילו עם רק מוט והוא יהיה בסדר הרבה יותר טוב לעשות חודשיים - compound movments
מקבילים - מתח - סקוואט - דדליפט - בנץפרס - לחיצת כתפיים - חתירה - במשקלים נמוכים.

מאשר לעשות מכשירים שמבודדים את השריר בצורה לא טבעית ומוציאים מפועלה את השרירים המיצבים מהתרגיל.

חחח אתה מאד מצחיק!
אני הסביר לך בצורה פשוטה:
לפני שנתיים הייתי במצב של הבחור הזה,והרוב אמרו לי את אותו הדבר,שצריך להתחיל בחיזוק מפרקים... אז התחלתי באימונים שלא כוללים בתוכם משקולות חופשיות ובמקביל כמה חברים שלי קפצו ישא אל המשקולות,בסופו של דבר אני עד היום לא קיבלתי שום פציעה וחצי מהם פרשו בגלל שהם לא אהבו את הקטע עם הפציעות וחצי מהם שעד היום מתאמנים אומרים שהם היו פגזים שלא פעלו כמו.
וזה היה אל סמך אנשים שאמרו לכן אפשר להתווכח אל זה והיום כשאני כבר מאן מוסמך אני יכל לומר לך שגם בקורס שמים אל שה דגש מאד גדול!
אז תחשוב אתה למי אתה מקשיב..

חחח אתה מאד מצחיק!
אני הסביר לך בצורה פשוטה:
לפני שנתיים הייתי במצב של הבחור הזה,והרוב אמרו לי את אותו הדבר,שצריך להתחיל בחיזוק מפרקים... אז התחלתי באימונים שלא כוללים בתוכם משקולות חופשיות ובמקביל כמה חברים שלי קפצו ישא אל המשקולות,בסופו של דבר אני עד היום לא קיבלתי שום פציעה וחצי מהם פרשו בגלל שהם לא אהבו את הקטע עם הפציעות וחצי מהם שעד היום מתאמנים אומרים שהם היו פגזים שלא פעלו כמו.
וזה היה אל סמך אנשים שאמרו לכן אפשר להתווכח אל זה והיום כשאני כבר מאן מוסמך אני יכל לומר לך שגם בקורס שמים אל שה דגש מאד גדול!
אז תחשוב אתה למי אתה מקשיב..

אם המטרה שלך זה "חיזוק מפרקים" אז הבחירה הכי טובה היא משקולות חופשיות במשקל נמוך נקודה.
מכשירים זה לא יעיל ומבודד את השריר בצורה לא טבעית ולא נותן לכל השרירים המייצבים והמשניים לעבוד כמו שהם צריכים לעבוד בתנועות טיבעיות.
זאת אומרת ש"חיזוק מפרקים" יהיה יותר יעיל במשקולות חופשיות.

בתור אחד שבסך הכל הקורס שלו היה ברמה סבבה, אני יכול להגיד שזה לא תמיד הרמה של הקורס. זה גם הרמה של האנשים. יש אנשים שבאים עם עולם המושגים שלהם כמו "בלבול שריר" והם לא הולכים לשנות את זה לא משנה מה יסבירו להם.

תקשיב למאמן שלך.
כלומר אתה צריך להתנסות בכל המכשירים בחדר כושר לפחות חודשיים וכן בלי משקולות חופשיים.

בקיץ שעבר סיימתי את הקורס שלי לאימון והדרכה לחדר כושר במכללה אקדמית לספורט ואני אומר לך שזה נכון,לא מתחילים ישר עם משקולות חופשיים.

מזה שלמאמנים לרוב אין שום סמכות ואפשר לא להקשיב לך...

זה ממש לא קשור לזה שאני "מאמן בחדר כושר"! אני מדבר עכשיו בתור אחד שנתקל עם הבעיה הזו כמו 90% מהמתאמנים המתחילים. אתם צריכים להבין שזה שאתם תגידו לילד "לך תפוס משקולות חופשיות" הוא יכל באמת להקשיב לכם כמו כל בן אדם שניגש למשהו חדש . ומה שאני מנסה להסביר כאן זה שזה לא בסדר! כי הוא באמת יכל להסתמך על הדעה שלכם וזה יכל לפגוע בו!! ברור שלא כל מי שמתחיל עם משקולות חופשיות נפצע.. כי כל גוף מתמודד עם זה שונה,מה שאני מנסה לומר הוא שאם הילד ילך ישר משקולות חופשיות הסיכוי שהוא יפצא יהיה גבוה.
וזה שאומרים לו "קח משקולות עם משקל נמוך" וכו' זה פשוט צחוק.. כי הילד לא מגיע בגיל 6 הוא מגיע בגיל שהוא כן יכל להרים משקל בסיסי כלשהו ואם הוא ירים אותו עם משקולות חופשיות הסיכוי שהוא יפצע גדל! בגלל זה עדיף להמנע בכלל מהסיכוי הזה,ולהתחיל (כמה שזה יכל להיראות בעיניו מבאס) להתקדם לאט לאט עד שהוא יגיע למצב שהגוף באמת יוכל להתמודד עם כל מיני דברים אחרים.צריך להכין אותו בעצם. ושוב אני לא מדבר מתוך ה "סמכות של מדריך בחדר כושר" אלה בתור אחד שחווה את זה על בשרו וראה איך אחרים שלא תפקדו נכון כן נפגען מזה..
ןמה עןד הוא שבקורס (או איך שתראו לזה) שמים על זה דגש נורא גדול!
זו כבר בחירה שלכם ללגלג על מה שמלמדים בקורסים (ועזבו את זה שמאחורי כל זה עומד כל מנהל הספורט שבעצם מאשר את הלימודים האלו) אני פשוט רוצה לעזור לנער לעבור את ההתחלה שלו באימונים בלי שום חשד שאוליי הוא יכל להפצע מזה !

זה ממש לא קשור לזה שאני "מאמן בחדר כושר"! אני מדבר עכשיו בתור אחד שנתקל עם הבעיה הזו כמו 90% מהמתאמנים המתחילים. אתם צריכים להבין שזה שאתם תגידו לילד "לך תפוס משקולות חופשיות" הוא יכל באמת להקשיב לכם כמו כל בן אדם שניגש למשהו חדש . ומה שאני מנסה להסביר כאן זה שזה לא בסדר! כי הוא באמת יכל להסתמך על הדעה שלכם וזה יכל לפגוע בו!! ברור שלא כל מי שמתחיל עם משקולות חופשיות נפצע.. כי כל גוף מתמודד עם זה שונה,מה שאני מנסה לומר הוא שאם הילד ילך ישר משקולות חופשיות הסיכוי שהוא יפצא יהיה גבוה.
וזה שאומרים לו "קח משקולות עם משקל נמוך" וכו' זה פשוט צחוק.. כי הילד לא מגיע בגיל 6 הוא מגיע בגיל שהוא כן יכל להרים משקל בסיסי כלשהו ואם הוא ירים אותו עם משקולות חופשיות הסיכוי שהוא יפצע גדל! בגלל זה עדיף להמנע בכלל מהסיכוי הזה,ולהתחיל (כמה שזה יכל להיראות בעיניו מבאס) להתקדם לאט לאט עד שהוא יגיע למצב שהגוף באמת יוכל להתמודד עם כל מיני דברים אחרים.צריך להכין אותו בעצם. ושוב אני לא מדבר מתוך ה "סמכות של מדריך בחדר כושר" אלה בתור אחד שחווה את זה על בשרו וראה איך אחרים שלא תפקדו נכון כן נפגען מזה..
זו כבר בחירה שלכם ללגלג על מה שמלמדים בקורסים (ועזבו את זה שמאחורי כל זה עומד כל מנהל הספורט שבעצם מאשר את הלימודים האלו) אני פשוט רוצה לעזור לנער לעבור את ההתחלה שלו באימונים בלי שום חשד שאוליי הוא יכל להפצע מזה !

אתה בכלל יודע ללמד סקוואט?

אתה בכלל יודע ללמד סקוואט?
השאלה צריכה להיות: "האם אתה בכלל יודע לעשות סקוואט?"

תקשיב למאמן שלך.

מבלבלי המוח ישמחו לשמוע הסבר פיזיולוגי-אנטומי-ביומכני כיצד המפרקים במכונות "מכינים את עצמם" לעבודה עם מוט חופשי. אתה עברת קורס כל כך קשה ומורכב, שאתה אמור לדעת את ההסבר לטענה שלך שאדם מתחיל צריך לעבוד קודם עם מכונות כדי "להכין את המפרקים שלו", אז בוא תסביר לנו כיצד ההכנה הזו מתטבאת בשטח. אשמח עם תתיחס למערכת העיצבית, לנוזל הבין מפרקתי, למבנה העצם, לתהליכים הביו-כימים שמתרחשים בזמן אימון וההשפעה שלהם על המפרקים תוך כדי הסבר על כיווץ והארכה של השריר מבחינה פיזיולוגית והשוני בין מכונות למשקל חופשי. אתה בוגר טרי מקורס מדריכי כושר, אני מניח שהיית גם מצטיין הקורס ולכן אשמח לקבל תשובות ללמה אנחנו טועים ולמה אתה והמרצים שלך צודקים.

השאלה צריכה להיות: "האם אתה בכלל יודע לעשות סקוואט?"

מבלבלי המוח ישמחו לשמוע הסבר פיזיולוגי-אנטומי-ביומכני כיצד המפרקים במכונות "מכינים את עצמם" לעבודה עם מוט חופשי. אתה עברת קורס כל כך קשה ומורכב, שאתה אמור לדעת את ההסבר לטענה שלך שאדם מתחיל צריך לעבוד קודם עם מכונות כדי "להכין את המפרקים שלו", אז בוא תסביר לנו כיצד ההכנה הזו מתטבאת בשטח. אשמח עם תתיחס למערכת העיצבית, לנוזל הבין מפרקתי, למבנה העצם, לתהליכים הביו-כימים שמתרחשים בזמן אימון וההשפעה שלהם על המפרקים תוך כדי הסבר על כיווץ והארכה של השריר מבחינה פיזיולוגית והשוני בין מכונות למשקל חופשי. אתה בוגר טרי מקורס מדריכי כושר, אני מניח שהיית גם מצטיין הקורס ולכן אשמח לקבל תשובות ללמה אנחנו טועים ולמה אתה והמרצים שלך צודקים.

השאלה צריכה להיות: "האם אתה בכלל יודע מזה סקוואט?"

אני איתך משה - מחכה להסבר איך מכשירים "מכינים את המפרקים" לעבודה עם משקולות חופשיות.

מכונות, פציעות ושאר שטויות.
בתור מתאמן מתחיל יש לנו 2 דאגות:
1. לעבוד בצורה נכונה מבחינת הטכניקה
2. להתקדם במשקלים
על מנת לקיים את 2 הדברים האלה אפשר להעזר במשקולות חופשיות ובמקביל גם למכונות, ברור לחלוטין שאין אמת אחת.
יש תרגילים מורכבים יותר טכנית לביצוע כמו סקווט, דד-ליפט, חתירה שלדעתי מתאמן מתחיל יכול לעבוד עם מכונות מקבילות עד שהוא מתחזק ויכול לשלוט טוב יותר בתנועה ויש תרגילים שבהם עדיף לעבוד כבר מההתחלה עם משקולות או מוט ולא להתקבע לתנועה מלאכותית כמו לחיצת חזה או כתפיים.

עדיף שבמקום להפחיד עם טיעונים שלך שהמשקולות החופשיות יגרמו לו לפציעה, עדיף שתעמוד לידו ותסביר לו את הטכניקה עם משקל נמוך, הסיכוי שהוא יפצע עם הדרכה ומשקלים נמוכים הוא ממש נמוך. אבל הכי קל פשוט להגיד "מי שעובד חופשי הסיכוי שיפצע יגדל".

עבודה עם המכונות האלה לחודשיים לא ימנעו ממנו פציעה אחר כך, אבל אם תעזור למתאמן בטכניקה, זה דווקא כן ימנע פציעה.

• פותח/ת השרשור
הטיעון של DANISAV נורא נכון, אם אני יעבוד משקל נמוך (נגיד 30 קילו) בפרס בנץ', אני ירגיש כאילו שאני דוחק שקיות קניות..זה לא יזיז לי וזה לא ישפר אותי, אז למה שאני לא יעבוד במכונה וידחוק 80 קילו, ישמור על הגוף שלי, יבודד את השריר, ישתפר, ועם הזמן אני יעבור למוט חופשי וידחוק משקל רציני מבלי לדאוג לפציעה, זה נורא הגיוני ההסבר שלו.

אין סיבה לרוץ למוט, להרים משקלים נמוכים במשך חודשיים מבלי להתקדם ואז לאט להעלות את המשקלים אם אפשר להתחיל עם משקלים גבוהים במכונות ולשמור על הגוף. זה מטופש.

מצד שני, משה פשוט נשמע כמו בן אדם חכם, אני לא ישקר.
אני מחכה להסבר מדעי ורציני מDANISAV.

הטיעון של DANISAV נורא נכון, אם אני יעבוד משקל נמוך (נגיד 30 קילו) בפרס בנץ', אני ירגיש כאילו שאני דוחק שקיות קניות..זה לא יזיז לי וזה לא ישפר אותי, אז למה שאני לא יעבוד במכונה וידחוק 80 קילו, ישמור על הגוף שלי, יבודד את השריר, ישתפר, ועם הזמן אני יעבור למוט חופשי וידחוק משקל רציני מבלי לדאוג לפציעה, זה נורא הגיוני ההסבר שלו.

אין סיבה לרוץ למוט, להרים משקלים נמוכים במשך חודשיים מבלי להתקדם ואז לאט להעלות את המשקלים אם אפשר להתחיל עם משקלים גבוהים במכונות ולשמור על הגוף. זה מטופש.

אם תעבוד במכונה אתה תזניח שרירים שדרושים לעבודה חופשית, ההנחה שלך שבידוד השריר יעזור לך להימנע מפציעה כשתעבור למשקל חופשי שגויה. מה שיקרה זה בדיוק ההיפך - אם תנסה לדחוק משקל "רציני" בעבודה חופשית כשכל מה שעשית לפני כן זה מכונות המוט פשוט יתרסק לך על הפרצוף. איך לדעתך אתה תצליח לייצב 100 ק"ג כשאף פעם לא החזקת מוט בידיים?
גם לא בדיוק הבנתי למה אתה חושב שאתה תרים 30 ק"ג במשך חודשיים (24 אימונים?) בלי להתקדם.

אני אתן לך עצה טובה שאני נותן לאנשים ששואלים אותי דברים בחדר כושר - אל תאמין לאף אחד שנותן לך טיפים בחדר כושר (הפרדוקס מכוון), תמיד תקח את הדברים בערבון מוגבל גם אם הם נשמעים לך מאוד "הגיוניים" בשלב זה. הכל נמצא באינטרנט - אתה רק צריך לקרוא.

אתה יכול לחכות כמה שבא לך, לא קיים שום הסבר מדעי רציני לשטויות שהוא אמר כאן.

מכללות רציניות? אשמח לשמוע שמות של "מכללות רציניות" שכאלו, כי אני לא מכיר ולא שם אחד של "מכללה רצינית" בישראל, הן בנושא הספורט והן בכל נושא אחר שקיים בייקום.

לגבי זמן הקורס, קורס חד"כ סה"כ מתפרס על פני 240 שעות. אתה יכול לעשות את ה-240 שעות הללו בשנה, ב-3 חודשים או בחודש, זה תלוי בזמינות שלך ובקורסים הפתוחים באתו הרגע. רמת הקורס היא ברמה של חטיבת ביניים וציון עובר ברוב הקורסים הוא 55, כאשר רק קורס אחד, בביה"ס למאמנים של וינגייט, ציון עובר זה 70+.
כדי להוציא 55 בקורס, בכל המקצועות, מספיק לקרוא את השאלות במבחן ולענות עליהן באופן הגיוני - לא צריך להיות נוכח אפילו שעה אחת במקום (בהנחה שאתה מתאמן כמה חודשים ויודע דברים בסיסים). ככה שלהיות "מדריך חד"כ" זה לא בדיוק סטטוס שכדאי להתגאות בו. לעשות מבחן בגרות (בכל נושא), יהיה יותר קשה מכל הנושאים שלומדים בחד"כ יחדיו. בנוסף, ברוב הקורסים לא מלמדים תרגילים מורכבים: דדליפט, סקוואט, פרס מהסיבה שיש הרבה אנשים שבאים לקורסים הללו ללא רקע כלל (לא התאמנו לעולם בחד"כ, כן יש הרבה כאלו) או שיש אנשים שלא ממש אכפת להם ובאים רק לקבל תעודה ולהעביר זמן עם הכוסיות (ערסים) ויש בסופו של דבר מעט מאוד אנשים שבאמת באים ללמוד ולהתעניין בתחום ומתכוונים להישאר בו בצורה כזו או אחרת (להרבה אנשים זו עבודה לאחר צבא, במקום מלצרות). אי לכך, למארגני הקורסים אין שום אינטרס להכניס תרגילים מורכבים, שגוזלים זמן לימוד והדרכה רבה (ללמוד לעשות סקוואט זה שונה לגמרי מללמד לעשות סקוואט. אתה צריך להכיר את רוב הטעויות של המתאמנים ולהדריך אותם ולתקן את הטעויות שלהם, תוך כדי הבנה מלאה ל"למה זה נגרם" ו "מה צריך לעשות כדי לתקן את זה").
יש עוד אספקט שזה התשלום של המדריכים. מדריך שמקבל שכר מינימום, או קרוב לכך, לא יהיה עם מוטיבציה רבה להשקיע בך את האנרגיה, זמן והרצון ללמד אותך לעשות סקוואט ולראות שאתה עושה אותו נכון כל אימון, גם במשקלים יחסית גבוהים; עדיף לאותו מאמן לתת לך לחיצת רגליים או פשיטת/כפיפת ברך, מכשירים שיש בהם כמעט 0 מקום לטעויות, 0 כאב ראש למדריך ו 100% חשיבה שלך שאתה עובד "יעיל", כי אתה "מרגיש" את השריר (אם כי לתרגילים אלו יש בהחלט מקום בתוכנית האימונים של אנשים כאלו ואחרים בשל אילוצים, חוסר ציוד וסיבות אחרות, אך זה ממש לא חוק ש"כל המתחילים צריכים לעשות רק את התרגילים הללו ואסור לעבוד עם מוט חופשי").

יש עוד אלמנטים שלא הזכרתי, בין היתר פוליטיקה של מכוני הכושר ועוד סיבות משניות שלא רלוונטיות כרגע מאחר והסיבות המרכזיות מופיעות למעלה.

התופעה הזאת שתיארת די מבאסת, מה לגבי אנשים שבאמת אוהבים את התחום ורוצים להתקדם ולקדם אותו, איפה הם אמורים ללמוד?

התופעה הזאת שתיארת די מבאסת, מה לגבי אנשים שבאמת אוהבים את התחום ורוצים להתקדם ולקדם אותו, איפה הם אמורים ללמוד?
אם אתה רוצה לקבל משהו פורמאלי, אז ללמוד בחו"ל. אם פורמליות לא מעניינת אותך, כל המידע זמין בשפע באינטרנט ובספרים של סופרים כאלו ואחרים (כדי לקרוא חלק מהספרים הללו צריך לבנות בסיס מסויים של מושגים וידע אחרת לא תבין מי נגד מי).

אם אתה רוצה לקבל משהו פורמאלי, אז ללמוד בחו"ל. אם פורמליות לא מעניינת אותך, כל המידע זמין בשפע באינטרנט ובספרים של סופרים כאלו ואחרים (כדי לקרוא חלק מהספרים הללו צריך לבנות בסיס מסויים של מושגים וידע אחרת לא תבין מי נגד מי).

יש לי בסיס, קראתי הרבה מאד באנטרנט וגם כמה ספרים, הבעיה שרוב האנשים לא יקחו אותך ברצינות אם תגיד שמפה באה ההשכלה שלך, טוב אני כבר אשבור את הראש אחרי צבא

Back
למעלה תחתית