ייעוץ פירות בדיאטה דלת פחמימות

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
לא מצאתי את התשובה לשאלה הזאת בשום מקום.. אני עכשיו בדיאטה דלת פחמימות, מה שאומר שאני גם די נמנע מפירות (חוץ מבננה לפני אימון לא יצא לי לאכול שום פרי). עכשיו, מצד אחד, אני צריך להגיע למינימום פחמימות אבל מצד שני לוותר על הויטמינים של הפירות זה גם לא דבר חכם לעשות.. אני לא לוקח מולטי ויטמין וגם לא אקח כנראה. מה אני אמור לעשות?

אני לא רואה שום בעיה לקחת מולטי... נותן את מה שצריך ובזול.
חוץ מזה, בשביל לקבל את כל הויטמינים מירקות ופירות צריך לאכול כמות גדולה ומהרבה סוגים וצבעים,
מה שלא נראה לי שתעשה, חוץ מזה כשאתה אומר לאכול עוד פירות אתה בטח לעוד 3-4 פירות וזה ממש לא
ייתן לך את כל הערכים שאתה צריך.

בעיקרון זה תלוי. בדרך כלל בדיאטה דלה פחמימות אפשר לאכול פרי או שניים, אבל בדיאטות היותר קיצוניות אסור בכלל. זה תלוי עד כמה LOW אתה.
בכל אופן, פתרון טוב יהיה לאכול איברים פנימיים כמו כבד ולבבות.

• פותח/ת השרשור
אמרתי שאני לא רוצה מולטי ויטמין כי אין לי כסף מיותר להוציא על תוספים.. כמה עולה מולטי ויטמין ולכמה זמן זה מחזיק ?(גודל סטנרדטי)
וחוץ מויטמינים יש נוגדי חימצון למינהם שחשובים לתזונה ולאורך חיים.

יש ירקות (ירוקים ללא יותר מדי פחמימה) ויש גם מולטי זולים.

פירות מכילים פרוקטוז. הקיצור זוועה לדל פחמימה.

• פותח/ת השרשור
יש ירקות (ירוקים ללא יותר מדי פחמימה) ויש גם מולטי זולים.

פירות מכילים פרוקטוז. הקיצור זוועה לדל פחמימה.
אוקיי, אקח את זה בחשבון. יש לי שאלה לגבי הטענה שלי:
בשביל שאימון יהיה מוצלח צריך אנרגיה זמינה, ובדל פחמימה אין לי ממש הרבה. (אומנם הגוף מנצל את השומן בתור מקור אנרגיה אבל זה לא יהיה יעיל כמו לספק לו פחמימה פשוטה לפני אימון, לדעתי). אני רוצה להגיע הכי חזק שלי לאימון ולשמור על משקלי העבודה שלי כמה שאפשר תוך כדי ירידה במשקל גוף. ובגלל שיש בבננה 15-20 גרם פחמימה (כולל הסיבים והכל) שזה יחסית לא כ"כ הרבה, ואני צריך הרבה אנרגיה לאימון כי האימון שלי יחסית עם הרבה נפח (בסוף יש גם ספרינטים של 100% מהכוח), כמה זה יכול "לדפוק" את הדיאטה, הבננה הזאת?

אוקיי, אקח את זה בחשבון. יש לי שאלה לגבי הטענה שלי:
בשביל שאימון יהיה מוצלח צריך אנרגיה זמינה, ובדל פחמימה אין לי ממש הרבה. (אומנם הגוף מנצל את השומן בתור מקור אנרגיה אבל זה לא יהיה יעיל כמו לספק לו פחמימה פשוטה לפני אימון, לדעתי). אני רוצה להגיע הכי חזק שלי לאימון ולשמור על משקלי העבודה שלי כמה שאפשר תוך כדי ירידה במשקל גוף. ובגלל שיש בבננה 15-20 גרם פחמימה (כולל הסיבים והכל) שזה יחסית לא כ"כ הרבה, ואני צריך הרבה אנרגיה לאימון כי האימון שלי יחסית עם הרבה נפח (בסוף יש גם ספרינטים של 100% מהכוח), כמה זה יכול "לדפוק" את הדיאטה, הבננה הזאת?

תלוי לכמה גרם פחמימה אתה שואף ליום, בכל מקרה נראה לי 20 גרם פחמימה בשביל פרי לפני אימון זה מיותר. אבל מצד שני אמרת שאתה לא רוצה להוציא כסף על תוספים, כמו למשל קפאין. לא נראה לי גם שהבננה היא מה שתביא לך את כל האנרגיה שאתה צריך לפני האימון. תנסה לעשות אימון בלי הבננה, ואם זה ממש קריטי אולי תנסה להוריד פחמימה בארוחות אחרות. וככה היא תשתלב לך.

• פותח/ת השרשור
תלוי לכמה גרם פחמימה אתה שואף ליום, בכל מקרה נראה לי 20 גרם פחמימה בשביל פרי לפני אימון זה מיותר. אבל מצד שני אמרת שאתה לא רוצה להוציא כסף על תוספים, כמו למשל קפאין. לא נראה לי גם שהבננה היא מה שתביא לך את כל האנרגיה שאתה צריך לפני האימון. תנסה לעשות אימון בלי הבננה, ואם זה ממש קריטי אולי תנסה להוריד פחמימה בארוחות אחרות. וככה היא תשתלב לך.
אין לי תפריט. בגדול, אני דואג שבסוף היום הקלוריות יכנסו כמו שצריך גם אם זה אומר שאני לא אוכל ארוחת בוקר ובצהריים אני אוכל ארוחה ענקית של מלא בשר.. ככה שאני לא מכניס בכלל פחמימות חוץ מהבננה הזאת. עצם זה שהבננה מעלה את רמת הסוכר בזמן שהאימון מוריד, זה לא משנה?

אתה יכול לנקוט בשתי גישות בדל פחמימה (עם צריכת פחמימה).

בדרכ עושים דל פחמימה בחיטוב ובדרכ כדאי בחיטוב לעבוד עצים ולא על נפח מחשש לפציעה.

1. העמסות שבועיות (אפשר גם אחת ל10 ימים עם אתה צורך יותר פחמימה) - ממלאים גליקוגן בשביל אימוני משקולות. CKD

2. צריכת פחמימות לפני אימון ואחריו. ללא העמסות. TKD

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנקוט בשתי גישות בדל פחמימה (עם צריכת פחמימה).

בדרכ עושים דל פחמימה בחיטוב ובדרכ כדאי בחיטוב לעבוד עצים ולא על נפח מחשש לפציעה.

1. העמסות שבועיות (אפשר גם אחת ל10 ימים עם אתה צורך יותר פחמימה) - ממלאים גליקוגן בשביל אימוני משקולות. CKD

2. צריכת פחמימות לפני אימון ואחריו. ללא העמסות. TKD
אני כבר נוקט בשיטה של העמסה שבועית. לגבי העצימות - בגלל שאני לא יכול לעשות סקוואט ודדליפט (בגלל פציעה) אז אמרתי שננצל את הזמן המת הזה לפחות בשביל לרדת באחוזי שומן, ואם אפשר אז לעלות במסת שריר.. אז הורדתי קצת מהמשקל בחלק מהתרגילים בשביל להגדיל נפח, אני לא ממש נלחם על החיים שלי בכל סט אז לא ממש רואה סיכוי להפצע. בכל מקרה קראתי קצת וראיתי שכל ה"Berry" למינהם (אוכמיות, תותים וכו') ממש זולים בסוכר ככה שזה יכול להתאים טיפה יותר, וזה יהיה אחלה של תחליף לבננה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית