הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה|| חיטוב - תזונה + אימונים

Yuval147

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
Space
שלום לכולם ,אני חדש כאן ורציתי להתייעץ איתכם , קראתי כבר מאמרים על חיטוב ועל תזונה אבל עדיין כמה דברים לא יושבים לי מספיק טוב בראש ואני רוצה להבין אותם קצת יותר טוב , או שאנשים שעשו כבר חיטוב ייעצו לי ויכוונו אותי יותר .
אז ככה אני ב- 8 חודשים האחרונים התחלתי דיאטה של הרבלייף , הייתי צורך אבקה של הרבלייף שהייתה התחליף לארוחת הבוקר שלי כל יום, היום כבר שבועיים שהפסקתי עם האבקה כי הרופאה אמרה לי להפסיק. כעיקרון את האבקה הייתי יכול להחליף בשתי פרוסות לחם עם קוטג ועגבנייה.
לפי תפריט מסודר ואימונים בחדר כושר 3 פעמים בשבוע עם הרבה אירובי (40-50 דקות) בכל אימון הורדתי 15 קילו .
לפני הדיאטה הייתי שוקל - 85
עם 35 אחוז שומן.

כיום - אני שוקל 69.8
גובה : 1.66
אחוז שומן (לפי מכשיר שהתזונאי של הרבלייף בדק אותי) : 23 אחוז שומן .
גיל - 15
ה - BMR שלי לאחר שהכפלתי ב 1.2 = 2109

אני לא יצרוך אבקות וכדורים למיניהם בגלל ההורים שלי שלא מוכנים לשמוע על זה אפילו חוץ מהאבקה של הרבלייף שגם אותה הפסקתי .
זה אפשרי בכלל להגיע למטרה בלי זה ?
אז כן , המטרה שלי היא להגיע לריבועים , חזה מעוצב וכו' .... כמה שיותר מהר !! אני כרגע לא ממש רואה תוצאות ....
להוריד כמה שיותר אחוזי שומן ולשמור על מסת שריר , אבל הבעיה שאני לא יודע אם אני ממש בדרך הנכונה ואני צריך הכוונה, אני רואה אנשים בחדר כושר שבוודאות לא צורכים סטרואידים או דברים כאלה ומתחטבים בצורה מאוד יפה ויחסית מהר . איך עושים את זה ? אני לא יודע אם אני בכיוון הנכון או להפך.
אני מצטער שאולי השאלות והדברים שאני יגיד פה ישמעו טיפשיים .

התפריט שלי עד ליפני חודש היה שונה , בגלל ימים ארוכים בבית הספר הייתי אוכל עוד כריך אחד , והייתי אוכל חטיף אנרגיה ופירות , אחרי שקראתי קצת על חיטוב ואיך עושים את זה הבנתי שצריך להוריד בפחמימות אז הורדתי את הכריך בבית הספר ואני אוכל רק כריך אחד , והמון המון המון ירקות , הורדתי פירות לגמריי וגם חטיפי אנרגיה . שהייתי עם התפריט של הפירות והחטיפי אנרגיה ובימים ארוכים בבית הספר עוד כריך הירידות שלי במשקל כל שבוע היו קטנות-300-600 גרם בשבוע ובשישי שבת באופן קבוע אני עולה משהו כמו 300-500 גרם גם היום.

כמובן שאני משתמש בלחם קל - לחם הולנדי .
ראיתי את התפריט של החיטוב באתר "קילוגרם" לאנשים במשקל 70 קילו והוא לא היה ממש ניראלי , אז הורדתי מהפחמימות והוספתי חלבון וכיום זה התפריט שלי :
ימים קצרים בבית הספר - שאני מגיע הביתה בשעה 2 ושם הארוחת צהריים שלי -
7:00 בבוקר - 2 פרוסות לחם עם 200 גרם קוטג 3% + חצי עגבניה+ כוס נס (עם 50 מ"ל חלב 1% וכפית סוכר אחת שהיום אותה החלפתי בסוכר דל קלוריות)

10:00- גזר/ גמבה / מלפפון

12:00 - כריך : טוסט עם גבינה צהובה 9% / קוטג 3% עם עגבניה / פסטרמה עם חסה / נקניק עם חסה .

14:00 - ירקות + חזה עוף / חזה הודו / סטייק סינטה / כתף בקר(דל שומן) / כבד עוף - 200-240 גרם || + אורז לבן מבושל 150-180 גרם.

* בין הארוחת צהרים לערב - ירקות , קולה זירו.

20:00 - טוסט עם גבינה צהובה 9% /כריך קוטג 3% עם עגבניה/2פרוסות לחם+ שתי ביצים קשות +חצי גביע קוטג' + טונה במים 77 גרם .

ערכיים סופיים -
חלבון : 140-150
פחמימה : 120-145
שומן : 30-40
קלוריות : 1500-1600 .

מבחינת הכמות בבשר שאני אוכל , זה הרבה מידי? אני לא יהיה שבע אם אני יאכל פחות.
בהשוואה לתפריט שבאתר "קילוגרם" הערכים הסופיים מצויינים .

יש לציין שזה המקסימום שאני אוכל ויש ימים שלפעמים אני לא אוכל 2 פרוסות לחם בערב , לפעמים רק אחת . לפעמיים רק מעדן 0% .

ביום ארוך בבית ספר , אני מגיע לבית בשעה 4 ושם הארוחת צהריים שלי.

לגבי האימונים בחדר כושר - שלוש פעמים בשבוע , FBW תוכנית לכל הגוף.

סקוואט - 3X12
מכרעיים - 2X12 - לכל רגל 2 סטים
מתח עם גרביטון (המתקן הזה שעוזר לעלות למתח) - 3X12
משיכה עליונה - 2X15
לחיצת חזה כנגד מוט בלי שיפוע - 3X12
פרפר - 2X15
לחיצת כתפיים עם משקולות יד בישיבה - 2X15

חתירה (מעלים מוט עד הכתפיים בעמידה) - 2X15
מקבילים בגרביטון(מתקן שגם עוזר לעשות מקבילים)
- 2X12
כפיפות מרפקים בישיבה או בעמידה - 2X15
כפיפות בטן בכל מיני סוגים(אני מגוון) 3-4 סטים של 30 חזרות
פשיטת גו 2X15

אירובי 25-35 דקות !

את האימון הזה אני עושה 3 פעמים בשבוע , מנוחה של יום בין אימון לאימון .
איך האימון בסדר לחיטוב ? הבעיה שהוא גומר אותי , אני נקרע ממש, הוא ארוך ומייאש , אין לי אפשרות להגיע 4 פעמים בשבוע ולעשות AB וזאת בעיה.
לגבי מספר החזרות בסט זה הרבה? לפי חבר שגם פה בפורום הוא אמר לי שזה המון וצריך לעשות גג 8 חזרות ומה שאני עושה כרגע בתוכנית זה הרבה , האם זה בסדר לעשות רק 8 חזרות בחיטוב ? זה לא למסה 8 חזרות ?
צריך להוריד באירובי או שזה בסדר ככה כל אימון ?
מה עם התוכנית לחיטוב 3 פעמים בשבוע שנמצאת באתר "קילוגרם" האם היא עדיפה ? היא לא קצרה מידי ? האם זאת בעיה שמוסיפים עוד תרגילים לתוכנית הזאת או מה שיש לי עכשיו כרגע?

חבר'ה אני ממש רוצה שתייעצו לי , גם לגבי התזונה גם לגבי האימון , אני רוצה להוריד אחוזי שומן כמה שיותר מהר - להתחטב !!! מה אני עושה לא בסדר?
למה אני לא מצליח להוריד ככה מהר אחוזי שומן ? בכל שבוע בערך לפי התפריט "החדש" שלי אני יורד 600-1000 גרם . האם זה חיטוב ? פשוט להרזות עוד ועוד ועוד עד "שיספיק " לי ? איך אני מוריד באחוז שומן ושומר על השריר ? איך עושים את זה ?

תודה רבה לכל מי שיענה ויעזור !!!!

🙌🙌🙌

נערך לאחרונה:
תשמע אתה נשמע מאוד מיואש אבל נראה שאתה בדרך הנכונה, אתה קורא ומתעניין ומנסה להבין.

אני לא אגיב לכל מה שרשמת, אבל כן לחלק מהדברים:
1. אתה ממש לא חייב "אבקה" בשביל להשיג את מה שאתה רוצה, אז אל תדאג מהבחינה הזאת.
2. איך אתה יודע שאתה עולה בסופ"ש כמה מאוד גרמים? ולמה זה קורה? אתה נשקל כל יום? (אם כן אז תקח את השקילות בערבון מוגבל). אם אתה אוכל לפי התפריט גם בסופ"ש בלי צ'יטים, אין שום סיבה שתעלה.
3. השומן שלך בתפריט נמוך. הייתי מוריד קצת פחמימה ומוסיף שומן. ע"פ הפורטל מומלץ כ 0.8 גרם שומן לכל קילו.
4. אתה צריך לחשב את הירקות בתפריט. אם הגוף שלך סופר את הקלוריות מהירקות, למה שאתה לא?
5. 1500 קלוריות ליום נשמע לי מעט מאוד. במיוחד עם כל האימונים והאירובי שאתה עושה. תחשב את ה TDEE שלך (יש הרבה מחשבונים ברשת), תוך כדי שאתה מנסה לדייק כמה שיותר, ותעשה את הגירעון הקלורי שלך משם. 1500 זה מעט מידי.
6. היות ואין תמונה שלך, קשה להגיד אם אתה בכלל צריך חיטוב. אולי כדאי לחטב מעט ולעבור למסה? אם יש לך מסת שריר נמוכה אין היגיון בחיטוב לא.ש נמוך (ריבועים = ~10%).
7. בשביל להוריד באחוזי שומן ולשמור על שריר אתה צריך ליהיות במאזן קלורי שלילי, לאכול מספיק חלבונים, ולגרות את השריר. אין נוסחת קסם יותר מזה. לפי מה שאתה מתאר אתה עושה את כל השלושה.

בקשר לתוכנית עצמה אשאיר למישהו אחר לענות, אבל בהחלט הייתי ממליץ לך ללכת על תוכנית מהפורטל שמותאמת לחיטוב.

בהצלחה ולא להתייאש!

• פותח/ת השרשור
תשמע אתה נשמע מאוד מיואש אבל נראה שאתה בדרך הנכונה, אתה קורא ומתעניין ומנסה להבין.

אני לא אגיב לכל מה שרשמת, אבל כן לחלק מהדברים:
1. אתה ממש לא חייב "אבקה" בשביל להשיג את מה שאתה רוצה, אז אל תדאג מהבחינה הזאת.
2. איך אתה יודע שאתה עולה בסופ"ש כמה מאוד גרמים? ולמה זה קורה? אתה נשקל כל יום? (אם כן אז תקח את השקילות בערבון מוגבל). אם אתה אוכל לפי התפריט גם בסופ"ש בלי צ'יטים, אין שום סיבה שתעלה.
3. השומן שלך בתפריט נמוך. הייתי מוריד קצת פחמימה ומוסיף שומן. ע"פ הפורטל מומלץ כ 0.8 גרם שומן לכל קילו.
4. אתה צריך לחשב את הירקות בתפריט. אם הגוף שלך סופר את הקלוריות מהירקות, למה שאתה לא?
5. 1500 קלוריות ליום נשמע לי מעט מאוד. במיוחד עם כל האימונים והאירובי שאתה עושה. תחשב את ה TDEE שלך (יש הרבה מחשבונים ברשת), תוך כדי שאתה מנסה לדייק כמה שיותר, ותעשה את הגירעון הקלורי שלך משם. 1500 זה מעט מידי.
6. היות ואין תמונה שלך, קשה להגיד אם אתה בכלל צריך חיטוב. אולי כדאי לחטב מעט ולעבור למסה? אם יש לך מסת שריר נמוכה אין היגיון בחיטוב לא.ש נמוך (ריבועים = ~10%).
7. בשביל להוריד באחוזי שומן ולשמור על שריר אתה צריך ליהיות במאזן קלורי שלילי, לאכול מספיק חלבונים, ולגרות את השריר. אין נוסחת קסם יותר מזה. לפי מה שאתה מתאר אתה עושה את כל השלושה.

בקשר לתוכנית עצמה אשאיר למישהו אחר לענות, אבל בהחלט הייתי ממליץ לך ללכת על תוכנית מהפורטל שמותאמת לחיטוב.

בהצלחה ולא להתייאש!

קודם כל תודה רבה לך שעניתה , עכשיו ככה
תאמת כן אני קצת מייואש...
אני נשקל כל ימי ראשון בבוקר איך שאני קם משינה וככה גם ביום שישי בבוקר , ביום ראשון שאני נשקל אני יודע איך הייתי בשישי שבת ובימי שישי שאני נשקל אני יודע איך הייתי כל השבוע . עכשיו לגבי מה שאמרת אני לא מצליח לעשות את התפריט בשבת כי במוצ"ש רוב הפעמים אני והמשפחה שלי יוצאים לשבת לאכול באיזה מקום וכמובן שאני משתדל ולא משתגע ואוכל לחמים ודברים כאלה . אבל יוצא שבשישי שבת אני עולה באופן קבוע , וגם בכלל בשבת עצמה אני קצת "חורג".

- מה יתן ליי להוסיף שומן ? זה יוביל להורדת אחוזי שומן בקצב יותר מהיר ? איך מוסיפים שומן במקום מה כאילו ? מה היית ממליץ להוריד בתפריט ולהוסיף במקומו משהו עם שומן ומה זה המשהו הזה ?

- לגבי החישוב של הירקות , תוסיף לתפריט עוד 150 קלוריות ועוד 25 גרם פחמימה.

- מזה ה TDEE הזה ? כתבתי בגוגל נסיתי לחשב אבל הכל באנגלית ולא ממש הבנתי את מה שצריך למלא שם בשביל לקבל תוצאות .

- תמונה שלי מהיום :
IMG_2388.JPG

הקטע שאני מעדיף ורוצה חיטוב , לא רוצה עוד מסה לא רוצה לראות את השומן הזה . אני רוצה להתחטב . אחרי שאני יימצה את "הגוף המחוטב" וירצה לגדול בשרירים אני יעבור למסה...

- זה מה שאני עושה , אני אוכל מספיק חלבון ומתאמן ואני בגירעון קלורי שלילי , האם זאת הדרך הנכונה ?
חיטוב זה פשוט לרדת במשקל ? כי אני בנתיים יורד לאט לאט .. לרדת עוד ועוד ועוד זה מה שצריך לעשות?
לגבי האירוביי - זה הרבה מידי ?

תודה רבה לך !!
עוד אנשיםם שיכולים לענות לי על התשובות , על האימונים , על התזונה ובכלל על חיטוב ??????

נערך לאחרונה:
דוקא אתה לא חייב לאכול לחמים כשאתה יוצא למסעדה עם המשפחה. אם כבר הייתי אוכל חזה עוף או סטייק לא שומני דברים כאלה.
כמובן שאתה יכול גם להתייחס לזה בתור יום העמסה ואז זה מסתדר טוב.

שומן הוא הכרחי לפעילות הורמונלית תקינה. ללא שומן הגוף שלך עלול להיכנס למצב של ירידה במטבוליזם, ואז הירידה במשקל תאט או תפסק.
שלא תחשוב שאם אתה אוכל שומן אתה תשמין. אם תאכל מעבר למאזן הניטרלי שלך אתה תשמין.

TDEE זה בעצם סך כל האנרגיה שאתה מבזבז ביום. זה מושג כוללני יותר מ RMR היות ויש בו גם פעילות גופנית שאתה עושה, ואורח חיים (לדוגמא עובד משרד ופועל ביניין שורפים כמות שונה לגמרי של קלוריות). אני אישיתי מנסה להתנייד כמה שאני יכול ברגל, לא משתמש במעליות (בגבול הסביר) וכו. זה מוסיף לי עוד כ 45 דק' הליכה כל יום ולכן שריפת הקלוריות שלי גבוה יותר מאשר אדם שמתנייד ברכב. ממליץ לך לקרוא ברשת על זה.
בגדול אם הייתי במקומך, בשלב הזה הייתי מעלה את התפריט שלי ל 1700 קלוריות, ככה שהירקות נכנסים לך בתפריט.

נראה שאין לך מסת שריר גדולה לכן הייתי ממליץ לך להישאר עוד קצת בחיטוב ולהוריד מעט את השומן בבטן שמפריע לך, אבל אז לעבור למסה של פלוס קלורי קטן (נגיד +300 מאזן חיובי) כדי לבנות קצת מסה. זה יראה עליך הרבה יותר טוב ואתה תיהיה שרירי ומשם אח"כ להוריד לאחוזי שומן יותר נמוכים יהיה יותר פשוט. לנסות לרדת עכשיו ל-10 א.ש אין היגיון ואתה רק תראה פחות טוב, לדעתי.

כרגע אתה יורד בקצב מאוד טוב (אפילו קילו יכול ליהיות קצת גבוה לשבוע) אז תמשיך ככה והתוצאות יגיעו. כל עוד אתה מגרה את השריר, ואוכל מספיק חלבון לא יתבצע פירוק שריר ואתה מאבד שומן.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
דוקא אתה לא חייב לאכול לחמים כשאתה יוצא למסעדה עם המשפחה. אם כבר הייתי אוכל חזה עוף או סטייק לא שומני דברים כאלה.
כמובן שאתה יכול גם להתייחס לזה בתור יום העמסה ואז זה מסתדר טוב.

שומן הוא הכרחי לפעילות הורמונלית תקינה. ללא שומן הגוף שלך עלול להיכנס למצב של ירידה במטבוליזם, ואז הירידה במשקל תאט או תפסק.
שלא תחשוב שאם אתה אוכל שומן אתה תשמין. אם תאכל מעבר למאזן הניטרלי שלך אתה תשמין.

TDEE זה בעצם סך כל האנרגיה שאתה מבזבז ביום. זה מושג כוללני יותר מ RMR היות ויש בו גם פעילות גופנית שאתה עושה, ואורח חיים (לדוגמא עובד משרד ופועל ביניין שורפים כמות שונה לגמרי של קלוריות). אני אישיתי מנסה להתנייד כמה שאני יכול ברגל, לא משתמש במעליות (בגבול הסביר) וכו. זה מוסיף לי עוד כ 45 דק' הליכה כל יום ולכן שריפת הקלוריות שלי גבוה יותר מאשר אדם שמתנייד ברכב. ממליץ לך לקרוא ברשת על זה.
בגדול אם הייתי במקומך, בשלב הזה הייתי מעלה את התפריט שלי ל 1700 קלוריות, ככה שהירקות נכנסים לך בתפריט.

נראה שאין לך מסת שריר גדולה לכן הייתי ממליץ לך להישאר עוד קצת בחיטוב ולהוריד מעט את השומן בבטן שמפריע לך, אבל אז לעבור למסה של פלוס קלורי קטן (נגיד +300 מאזן חיובי) כדי לבנות קצת מסה. זה יראה עליך הרבה יותר טוב ואתה תיהיה שרירי ומשם אח"כ להוריד לאחוזי שומן יותר נמוכים יהיה יותר פשוט. לנסות לרדת עכשיו ל-10 א.ש אין היגיון ואתה רק תראה פחות טוב, לדעתי.

כרגע אתה יורד בקצב מאוד טוב (אפילו קילו יכול ליהיות קצת גבוה לשבוע) אז תמשיך ככה והתוצאות יגיעו. כל עוד אתה מגרה את השריר, ואוכל מספיק חלבון לא יתבצע פירוק שריר ואתה מאבד שומן.

בהצלחה!

שאני יוצא למסעדות בשריות הבעיה שלי ממש ממש לא כזאת נוראית כי בשר זה בשר... אז זה לא בעיה , למשל אני אוכל שיפוד פרגיות ושיפוד אנטריקוט.
הבעיה היא במסעדות חלביות ... הטוסטים , עם גבינה של 28 אחוז בטח והרטבים והגבינות למיניהם הבנתה ...

עכשיו אם תוכל להסביר לי קצת על העמסה , הבנתי שזה תורם למילוי מאגרי הגליקוגן כי בחיטוב בגלל שמפחיתים בפחמימות הם לא מתמלאים , זה נכון ? זה יגרום לעוד ירידה במשקל לאחר העמסה ? איך עושים את זה , פשוט לטחון מלא פחמימות (גם חטיפים עוגיות וכו'....) ????

איך מוסיפים שומן לתפריט ? כאילו להחליף את הגבינה צהובה במקום 9 אחוז ל 15 אחוז ?
בעיניין המעדנים , אם אני יאכל מעדן 1.5-3% שומן זה המון המון פחמימות בגביע מעדן (משהו כמו 15-25) ואז אני "יחרוג בפחמימות" .
או שאת החזה עוף להחליף בבשר שיש בו שומן ? ואז זה המון קלוריות וזה לא מסדר ....

-יכול להיות שתיהיה לי הפסקה בירידה במשקל ובאחוז שומן בגלל שאני לא אוכל מספיק שומן ?

-ולגבי החיטוב - פשוט להמשיך ככה ולהמשיך לעשות את מה שאני קורא לו עכשיו "להרזות" , עוד ועוד עד ואוטומטי האחוז שומן גם ירד?

-איך עושים דיאטת דלת פחמימות , ובאיזה שלב עושים אותה , האם אני צריך את זה כרגע ?

תודה רבה לך , עוד אנשים שיכולים לעזור ???

• פותח/ת השרשור
עוד מישהו חברים ?
ו - jhonys בבקשה אם תוכל לענות לי על מה שרשמתיי לך בתגובה האחרונה שפירסמתי , או שמישהו אחר יסביר ליי .... !!!

לגבי שומן, לי נוח לצרוך שומן שקל לוודא כמה גרם שומן אתה מקבל ממנו.
לדוגמא אכלת קוטג 5% שלם - אכלת 12.5 גרם שומן
כף שמן זית
כף טחינה
אגוזים
וכו'.
תדע בדיוק מה נכנס לך לפה, אם תאכל בשר עם שומן יהיה לך קשה לדעת כמה שומן אתה באמת אוכל

• פותח/ת השרשור
לגבי שומן, לי נוח לצרוך שומן שקל לוודא כמה גרם שומן אתה מקבל ממנו.
לדוגמא אכלת קוטג 5% שלם - אכלת 12.5 גרם שומן
כף שמן זית
כף טחינה
אגוזים
וכו'.
תדע בדיוק מה נכנס לך לפה, אם תאכל בשר עם שומן יהיה לך קשה לדעת כמה שומן אתה באמת אוכל

סבבה הבנתי ,
למשל עכשיו ממש נישקלתי ובאמת שמרתי השבוע , אבל חסכתי בארוחות ערב ובוקר , רק צהרים אכלתי כמו שצריך , ובכל זאת נשארתי אותו משקל כמו בשבוע קודם , האם יכול להיות שהייתי בגירעון גדול מידי וזה מה שגרם לי לא לעלות ולא לרדת ?

- ומי יכול לענות לי על השאלות האלה ?

לגבי החיטוב - פשוט להמשיך ככה ולהמשיך לעשות את מה שאני קורא לו עכשיו "להרזות" , עוד ועוד עד ואוטומטי האחוז שומן גם ירד?

איך עושים דיאטת דלת פחמימות , ובאיזה שלב עושים אותה , האם אני צריך את זה כרגע ?

עכשיו אם תוכל להסביר לי קצת על העמסה , הבנתי שזה תורם למילוי מאגרי הגליקוגן כי בחיטוב בגלל שמפחיתים בפחמימות הם לא מתמלאים , זה נכון ? זה יגרום לעוד ירידה במשקל לאחר העמסה ? איך עושים את זה , פשוט לטחון מלא פחמימות (גם חטיפים עוגיות וכו'....) ????

שלום לך!
ראיתי שאתה בן15,אז תרשה לי לומר לך שאתה יכל להרגע.
כן יש לך עודף משקל והכל אבל אם תתחיל להתאמן כבר מעכשיו (בצורה מסודרת כמובן) אני יכל להבטיח לך שלאט לאט אתה תתחיל לראות תוצאות.
ראשית לא הייתי ממליץ לך או לאחרים להתחיל לקבוע לך את תפריט האוכל.
אם אתה באמת נהכנס לזה,הייתי ממליץ לך לפנות לתזונתאית (שבעייני היא היחידה שיכלה להמליץ לך באמת מאיזה אוכל להמנע ואיזה אוכל לאכול!)
אתה חייב להבין שהמערכת הגוף שלך שונה ממערכת של מישהו אחר כמו ששלו שונה מאחר וכו' לכן אתה לא יכל להסתמך אל דעות של אנשים אחרים.
התזונתאית תעביר אלייך סדר בדיקות ותקבע לך תפריט שמתאים ספציציפית לך.

לגבי אימון הייתי מאד ממליץ לך להתחיל להקפיד גם אל אימונים סטטים (אימונים שבהם לרוב השריר איננו בפעולה אך הוא נמצא עומס הגוף) אתה יכל למצוא המון אימונים כאלה באינטרנט.

לגבי משקולות:במצב שלך אתה לא אמור לשאוף להגיע למשקלים גבוהים,מספיק שיש בידיך משקל בסיסי (לא נמוך מידי וכמובן לא גדול מידי) וכשאתה עושה את התרגילים תשתדל לא לעשות אותם מהר אלה תעשה אותם בצורה איטית יותר
לדוגמא:כפיפת מרפקים (יד קדמית)עם מוט w או עם משקולות חופשיות או במכונת "כרוס",תקופף במשך 5שניות ותעלה באותה צורה,וכך לרוב התרגילים,זה עושה את התרגיל ליותר אפקטיבי.
עצה נוספת שהייתי נותן לך היא להקפיד לעשות אימון שנקרא "על מחזורי".זהו אימון שמשלבנבתוכו גם אימון משקולות וכו',וגם אירובי.באימון הזה אין מנוחות זהו אימון של 45 דקות ואוליי קצת יותר גג. וזהו אימון שבעצם נועד למי שרוצה להוריד במשקל.

דבר חשוב נוסף (זה לא קשור לאימון העל מחזורי) בסוף כל אימון משקולות,אני מאד ממליץ לרוץ או בהליכון או בחוץ כ15-20דקות זה גם ישחרר את השרירים מהאימון,וגם יעזור בשריפת השומן.

ולגבי מה שאמרתה:"העמסה" אני לא הכי מבין בזה אבל מה שבטוח אני יכל לומר לך זה שלאכול אמון חטיפים ועוגיות רק יחמירו את המצב שלך עוד יותר :(

מקווה שהצלחתי לעזור איכשהו 😃 ואם יצוצו לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול ובמה שאני הוכל לעזור אני יעזור!

סבבה הבנתי ,
למשל עכשיו ממש נישקלתי ובאמת שמרתי השבוע , אבל חסכתי בארוחות ערב ובוקר , רק צהרים אכלתי כמו שצריך , ובכל זאת נשארתי אותו משקל כמו בשבוע קודם , האם יכול להיות שהייתי בגירעון גדול מידי וזה מה שגרם לי לא לעלות ולא לרדת ?

לגבי החיטוב - פשוט להמשיך ככה ולהמשיך לעשות את מה שאני קורא לו עכשיו "להרזות" , עוד ועוד עד ואוטומטי האחוז שומן גם ירד?

תעבור על זה: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

זה:http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחממות/

וזה:http://www.kilogram.co.il/1000/למה-חשוב-לעשות-הפסקות-בדיאטה/

ותתעלם מההודעה שמעליי, עוד פוסט מלא מיתוסים.

סבבה הבנתי ,

אהלן סורי שנעלמתי, מבחנים וכאלה.
קודם כל הייתי ממליץ לך להקשיב ל StarDust ולא להקשיב ל DaniSav.

בקשר לשאלות שלך,
אל תחשוב שגירעון גדול (מעבר למומלץ) יגרום להורדה מהירה יותר במשקל, כי זה לא נכון. אולי בהתחלה זה יכול לעבוד אבל אחרי כמה זמן הגוף שלך יאט את המאטבוליזם שלו ואתה רק תפגע במטרה שלך.
אין לך צורך בדיאטות מיוחדות, פשוט תתמיד בזאת שאתה עושה, במיוחד כשאתה מקבל תוצאות ויורד במשקל. אתה ממש לא צריך לרדת יותר ממה שירדת עד עכשיו פר שבוע. תקבע לעצמך שב-X שבועות הקרובים אתה צריך להתמיד בתפריט שלך ולהפסיק לחשוב על שינויים כל שני ורביעי.

בקשר להעמסה, אתה צודק שאם היא מבוצעת כראוי אז מתמלאים מאגרי הגליקוגן. זה חשוב כדי שיהיה לשריר מאגרי אנרגיה זמינים כאשר אתה מתאמן. החוק היבש אומר שאתה צריך להכפיל פי 2 את כמות הפחממות שאתה אוכל בד"כ באותו יום כאשר שאר הערכים נשארים זהים (כך לדוגמא אם בד"כ התפריט שלי הוא 125 גרם פחמימות ביום, ביום העמסה אני אוכל 250 גרם פחמימות). אתה עלול להגיע לערך קלורי ניטרלי, או אפילו מעט חיובי באותו יום אבל זה חשוב. אתה יכול לצפות לעלייה קלה במשקל, ייתכן בגלל נוזלים שישמרו בגלל הוספת הפחממות, אבל זה יעבור תוך מספר ימים ואל תחשוש מזה. יום העמסה הוא מעין לקחת צעד אחורה בשביל שתוכל לקחת כמה צעדים קדימה.
זה לא באמת משנה מאיפה אתה משיג את הפחמימות האלה, אבל כמובן שתמיד טוב לאכול פחמימות מורכבות. אני פשוט חושש שאם תשלים את כל הערכים שלך עם ממתקים זה סתם יקשה עליך בימים הבאים לא לאכול מתוקים. כמובן שבמתוקים יש גם שומן שצריך לקחת בחשבון (תזכור, ביום העמסה אתה צריך להישאר בערך על אותו גרם שומן כמו תמיד).

זהו בגדול. אל תחסוך יותר בארוחות כדי להרזות יותר מהר כי כמו שאמרתי לך, זה סתם יהיה אנטי פרודקטיב.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אהלן סורי שנעלמתי, מבחנים וכאלה.
קודם כל הייתי ממליץ לך להקשיב ל StarDust ולא להקשיב ל DaniSav.

בקשר לשאלות שלך,
אל תחשוב שגירעון גדול (מעבר למומלץ) יגרום להורדה מהירה יותר במשקל, כי זה לא נכון. אולי בהתחלה זה יכול לעבוד אבל אחרי כמה זמן הגוף שלך יאט את המאטבוליזם שלו ואתה רק תפגע במטרה שלך.
אין לך צורך בדיאטות מיוחדות, פשוט תתמיד בזאת שאתה עושה, במיוחד כשאתה מקבל תוצאות ויורד במשקל. אתה ממש לא צריך לרדת יותר ממה שירדת עד עכשיו פר שבוע. תקבע לעצמך שב-X שבועות הקרובים אתה צריך להתמיד בתפריט שלך ולהפסיק לחשוב על שינויים כל שני ורביעי.

בקשר להעמסה, אתה צודק שאם היא מבוצעת כראוי אז מתמלאים מאגרי הגליקוגן. זה חשוב כדי שיהיה לשריר מאגרי אנרגיה זמינים כאשר אתה מתאמן. החוק היבש אומר שאתה צריך להכפיל פי 2 את כמות הפחממות שאתה אוכל בד"כ באותו יום כאשר שאר הערכים נשארים זהים (כך לדוגמא אם בד"כ התפריט שלי הוא 125 גרם פחמימות ביום, ביום העמסה אני אוכל 250 גרם פחמימות). אתה עלול להגיע לערך קלורי ניטרלי, או אפילו מעט חיובי באותו יום אבל זה חשוב. אתה יכול לצפות לעלייה קלה במשקל, ייתכן בגלל נוזלים שישמרו בגלל הוספת הפחממות, אבל זה יעבור תוך מספר ימים ואל תחשוש מזה. יום העמסה הוא מעין לקחת צעד אחורה בשביל שתוכל לקחת כמה צעדים קדימה.
זה לא באמת משנה מאיפה אתה משיג את הפחמימות האלה, אבל כמובן שתמיד טוב לאכול פחמימות מורכבות. אני פשוט חושש שאם תשלים את כל הערכים שלך עם ממתקים זה סתם יקשה עליך בימים הבאים לא לאכול מתוקים. כמובן שבמתוקים יש גם שומן שצריך לקחת בחשבון (תזכור, ביום העמסה אתה צריך להישאר בערך על אותו גרם שומן כמו תמיד).

זהו בגדול. אל תחסוך יותר בארוחות כדי להרזות יותר מהר כי כמו שאמרתי לך, זה סתם יהיה אנטי פרודקטיב.
בהצלחה.

- לגבי העמסה , הבנתי , תודה רבה !!!

עכשיו אותם ימים ש"חסכתי מעצמי" בארוחות בוקר וחלק מהארוחות ערב אך ורק בגלל שידעתי שבערב יש לי אירוע ואני יאכל מעבר למה שצריך או שאותו יום עשינו על האש ככה שאכלתי הרבה יותר ומעבר למה שצריך, אז חשבתי שזה נכון לחסוך פה ולהוסיף שם , זה נכון לעשות זאת או שלא ??
ובכללי סתם נגיד אם יצא לי יום שבארוחת צהרים קצת הגזמתי , אכלתי יותר בשר אולי יותר טחינה וכאלה , לא להוריד מהאורחת ערב ?

עכשיו לפי התפריט שלי נניח והוא 1600-1700 קלוריות ואני מוציא כל יום 2100 ,גירעון של 400-500 זה בסדר גמור , אבל מה קורה ביום של אימון ? אני שורף הרבה גם בגלל האירובי שהוא 20-30 דקות וגם בגלל האימון משקולות (כמובן שכל אימון אצלי הוא אימון משולב , אירובי +משקולות) ואז ביום של אימון אני יהיה בגירעון גדול מידי וזה כבר לא יהיה טוב אז מה אני עושה ביום של אימון ?

- - - עידכון הודעה - - -

^^^בבקשה תענו לי על השאלות
שלמעלה ^^^

ולגבי ההוספת שומן לתפריט,נניח ואני אוכל אגוזי מלך,זה הרבה קלוריות אז איך לשלב את זה? במקום מה? או כארוחת ביניים ?וכמה אגוזים לאכול ?

• פותח/ת השרשור
מישהוו שיענה לי בבקשה על השאלות מהתגובה האחרונה ??

- לגבי העמסה , הבנתי , תודה רבה !!!

עכשיו אותם ימים ש"חסכתי מעצמי" בארוחות בוקר וחלק מהארוחות ערב אך ורק בגלל שידעתי שבערב יש לי אירוע ואני יאכל מעבר למה שצריך או שאותו יום עשינו על האש ככה שאכלתי הרבה יותר ומעבר למה שצריך, אז חשבתי שזה נכון לחסוך פה ולהוסיף שם , זה נכון לעשות זאת או שלא ??
ובכללי סתם נגיד אם יצא לי יום שבארוחת צהרים קצת הגזמתי , אכלתי יותר בשר אולי יותר טחינה וכאלה , לא להוריד מהאורחת ערב ?

עכשיו לפי התפריט שלי נניח והוא 1600-1700 קלוריות ואני מוציא כל יום 2100 ,גירעון של 400-500 זה בסדר גמור , אבל מה קורה ביום של אימון ? אני שורף הרבה גם בגלל האירובי שהוא 20-30 דקות וגם בגלל האימון משקולות (כמובן שכל אימון אצלי הוא אימון משולב , אירובי +משקולות) ואז ביום של אימון אני יהיה בגירעון גדול מידי וזה כבר לא יהיה טוב אז מה אני עושה ביום של אימון ?

- - - עידכון הודעה - - -

^^^בבקשה תענו לי על השאלות
שלמעלה ^^^

ולגבי ההוספת שומן לתפריט,נניח ואני אוכל אגוזי מלך,זה הרבה קלוריות אז איך לשלב את זה? במקום מה? או כארוחת ביניים ?וכמה אגוזים לאכול ?

אהלן,

- אין בעיה לחסוך מעצמך בארוחת צהריים אם אתה יודע שיש משהו מיוחד בארוחת ערב וכו'. זאת האמת דרך מאוד טובה להישאר בתוך המסגרת היומית שלך אפילו שיש אילוצים כמו ארוחות משפחתיות וכו. מה שכן, אני לא ממליץ לך לדלג לגמרי על ארוחה, פשוט לאכול בה פחות ולחסוך את הקלוריות שתצטרך לצהריים\ערב. חשוב שתבין שהערכים בסוף היום הם החשובים ופחות החלוקה בתוך היום, אבל עדיין לדלג על ארוחת בוקר לחלוטין לדעתי זה רעיון לא טוב.

- בימים של אימון יש אנשים שמוסיפים לתפריט שלהם את הפלוס קלוריות שהם שרפו באותו יום. אני לא חושב שיש צורך שתעשה את זה. תיהיה על 1700 קלוריות ביום יום, ובימים שאתה מתאמן אתה תיהיה בגרעון קלורי קצת יותר גבוה וזה בסדר גמור. לא מדובר פה על משהו חריג. אם אתה מרגיש תשוש באופן מיוחד או שאתה צריך את זה אתה יכול להוסיף לעצמך עוד 150-200 קלוריות באותם ימים של אירובי + משקולות.

- את התוספת שומן אתה יכול לקחת מכל מקום שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה במשך היום. אוהב אגוזים? תאכל אגוזים. פשוט חשוב שבסוף היום לפני שאתה הולך לישון אתה תגיע לערכים הסופיים של פחמימות שומנים וחלבונים, תוך שאתה נשאר בתוך המסגרת הקלורית (1700 עד כמה שאני מבין).

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אהלן,

- אין בעיה לחסוך מעצמך בארוחת צהריים אם אתה יודע שיש משהו מיוחד בארוחת ערב וכו'. זאת האמת דרך מאוד טובה להישאר בתוך המסגרת היומית שלך אפילו שיש אילוצים כמו ארוחות משפחתיות וכו. מה שכן, אני לא ממליץ לך לדלג לגמרי על ארוחה, פשוט לאכול בה פחות ולחסוך את הקלוריות שתצטרך לצהריים\ערב. חשוב שתבין שהערכים בסוף היום הם החשובים ופחות החלוקה בתוך היום, אבל עדיין לדלג על ארוחת בוקר לחלוטין לדעתי זה רעיון לא טוב.

- בימים של אימון יש אנשים שמוסיפים לתפריט שלהם את הפלוס קלוריות שהם שרפו באותו יום. אני לא חושב שיש צורך שתעשה את זה. תיהיה על 1700 קלוריות ביום יום, ובימים שאתה מתאמן אתה תיהיה בגרעון קלורי קצת יותר גבוה וזה בסדר גמור. לא מדובר פה על משהו חריג. אם אתה מרגיש תשוש באופן מיוחד או שאתה צריך את זה אתה יכול להוסיף לעצמך עוד 150-200 קלוריות באותם ימים של אירובי + משקולות.

- את התוספת שומן אתה יכול לקחת מכל מקום שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה במשך היום. אוהב אגוזים? תאכל אגוזים. פשוט חשוב שבסוף היום לפני שאתה הולך לישון אתה תגיע לערכים הסופיים של פחמימות שומנים וחלבונים, תוך שאתה נשאר בתוך המסגרת הקלורית (1700 עד כמה שאני מבין).

בהצלחה

לא דילגתי על ארוחת , אבל מה שכן אם אתה משווה את אותה ארוחה שחסכתי לארוחת בוקר שאני אוכל ביום יום אז חסכתי בהמון , בוא נגיד שבמקום שתי פרוסות לחם עם חצי גביע קוטג' ועגבנייה ו50 מ"ל חלב , אכלתי באותה ארוחה שחסכתי רק שתי מעדנים 0% שזה 120 קלוריות עם 17 גרם פחמימה כולה .
הבעיה שאני עושה את זה בגלל שאני מפחד "לחרוג" מבחינת הקלוריות באותו יום כי בצהרים או בערב יש לי אירוע או משהו כזה .
וגם בעיה שאני לא יודע כמה קלוריות אני אוכל כשאני אוכל בשר בעל האש או באירוע , זה כמו חריגה כי אני לא יודע כמה קלוריות אני אוכל באותו מצב.

לגבי הימים עם האימונים , כתבת "אם אתה מרגיש תשוש באופן מיוחד..." תשמע , אני לא יודע אם זה קשור או לא קשור אבל אני ממש ממש אדיש ו"מעופף" כזה בזמן האחרון , אפילו אבא שלי שם לב לזה וכל פעם אומר לי תפסיק להיות אדיש אתה מעופף וכל זה....

לגבי ההוספה של השומן , ניראה לי שאני בבעיה גדולה , אין לי מושג איך להוסיף את זה ובכל דרך שניסיתי "חרגתי" בקלוריות - או בפחמימות .
המטרה - לא לעבור את ה 1700 קלוריות ולא לעבור את ה 150 גרם פחמימה , ועד 60 גרם שומן , כל זה לפי התפריט לחיטוב למשקל 70 קילו שבאתר kilogram

חישבתי שוב את התפריט שלי , הפעם חישבתי ירקות ושיניתי את הקוטג 3% לקוטג' 5% ואת הגבינה צהובה מ-9% ל 17% .
ויצא לי :

קלוריות : 1755
פחמימה: 151
שומן : 47
חלבון : 175

קצת גבוה החלבון לא ?
ושוב - השומן - אני לא מצליח להגיע ל60 גרם מבלי לחרוג - הרי אם אני יוסיף אגוזי מלך זה גם המון קלוריות אז מה לעשות ? שיניתי את הגבינה צהובה ל17% ואת הקוטג' ל5 אחוז ועדיין אני לא מצליח ! ואל תשכח שגם זה לא קבוע אני יאכל כל יום את אותו דבר לפעמים אני יאכל בערב את הטוסט ובבית ספר כריך עם פסטרמה....
זה ישתנה קצת הערכים הסופיים !
ועשיתי עוד חישוב של התפריט עם הירקות כמובן אבל רגיל כמו שאני תמיד אוכל גבינה צהובה 9% וקוטג' 3% יצא לי :

קלוריות : 1650
חלבון :165
שומן:35
פחמימה :150

מה אתה אומר - מה כדאי לעשות ?
התפריט באתר kilogram ניראלי לי מוזר כזה , אולי כדי שאני יקח אותו וזהו ? אין מה לעשות אני חייב להתחיל עם זה ולרוץ קדימה עם כל העיניין הזה...

בבקשה תעזרו לי אני מבולבל ממש ...

תשמע זה לא כ"כ מסובך כמו שאתה חושב. אם אתה גבוה בחלבונים, תוריד 50 גרם חזה עוף ותוסיף במקום שקדים, כפית חמאת בוטנים, או בכלל ביצה מלאה.
זאתי סתם דוגמא כמובן, פשוט תמצא בתפריט מקור חלבוני ותחליף אותו במקור עם שומן (ככה הקלוריות שהלכו לחלבון יופנו הפעם לשומן).

• פותח/ת השרשור
תשמע זה לא כ"כ מסובך כמו שאתה חושב. אם אתה גבוה בחלבונים, תוריד 50 גרם חזה עוף ותוסיף במקום שקדים, כפית חמאת בוטנים, או בכלל ביצה מלאה.
זאתי סתם דוגמא כמובן, פשוט תמצא בתפריט מקור חלבוני ותחליף אותו במקור עם שומן (ככה הקלוריות שהלכו לחלבון יופנו הפעם לשומן).

כרגע התפריט שלי עומד על 35-40 גרם שומן ביום , לאן אני צריך להגיע לכמה גרם ?
ונגיד שאני יוריד מהחזה עוף ויכניס קצת אגוזי מלך אז זה יתן לי 6-8 גרם שומן האם זה כ"כ יעזור וישנה משהו ?

כרגע התפריט שלי עומד על 35-40 גרם שומן ביום , לאן אני צריך להגיע לכמה גרם ?
ונגיד שאני יוריד מהחזה עוף ויכניס קצת אגוזי מלך אז זה יתן לי 6-8 גרם שומן האם זה כ"כ יעזור וישנה משהו ?

35 גרם שומן זה ממש מעט. כמו שרשום בפורטל, אתה צריך כ-0.8 גרם שומן פר קילו משקל. במקרה שלך: 70*0.8= 56 גרם.
השומן הזה חשוב בשביל לשמור על רמות תקינות של ייצור הורמונים, שמלבד היות חלק אינטגרלי בקיום שלך, אחראים גם על קצב חילוף החומרים שלך. כלומר, אם אתה לא צורך מהם מספיק בשביל "להרזות יותר מהר" אתה למעשה משיג את התוצאה ההפוכה.

ואת ההחלפה של החזה עוף באגוזים היתה סתם דוגמא, אתה לא חייב לעשות ככה. מה התפריט שלך כרגע?

• פותח/ת השרשור
35 גרם שומן זה ממש מעט. כמו שרשום בפורטל, אתה צריך כ-0.8 גרם שומן פר קילו משקל. במקרה שלך: 70*0.8= 56 גרם.
השומן הזה חשוב בשביל לשמור על רמות תקינות של ייצור הורמונים, שמלבד היות חלק אינטגרלי בקיום שלך, אחראים גם על קצב חילוף החומרים שלך. כלומר, אם אתה לא צורך מהם מספיק בשביל "להרזות יותר מהר" אתה למעשה משיג את התוצאה ההפוכה.

ואת ההחלפה של החזה עוף באגוזים היתה סתם דוגמא, אתה לא חייב לעשות ככה. מה התפריט שלך כרגע?

יום קצר בבית ספר
בבוקר - 2 פרוסות לחם עם 200 גרם קוטג 3% + חצי עגבניה+ כוס נס (עם 50 מ"ל חלב 1% וכפית סוכר אחת שהיום אותה החלפתי בסוכר דל קלוריות)

10:00- גזר/ גמבה / מלפפון

12:00 - כריך : טוסט עם גבינה צהובה 9% / קוטג 3% עם עגבניה / פסטרמה עם חסה / נקניק עם חסה .

14:00 - ירקות + חזה עוף / חזה הודו / סטייק סינטה / כתף בקר(דל שומן) / כבד עוף - 200-240 גרם || + אורז לבן מבושל 150-180 גרם.

* בין הארוחת צהרים לערב - ירקות , קולה זירו.

20:00 - טוסט עם גבינה צהובה 9% /כריך קוטג 3% עם עגבניה/2פרוסות לחם+ שתי ביצים קשות +חצי גביע קוטג' + טונה במים 77 גרם .

ערכיים סופיים -
חלבון : 140-150
פחמימה : 130-150
שומן : 30-40
קלוריות : 1500-1600 .

ביום ארוך בבית ספר , אני מגיע לבית בשעה 4 ושם הארוחת צהריים שלי.

זה קצת נמוך בקלוריות לא ? כי אחרי שהכפלתי ב1.2 יצא לי 2100 שריפת קלוריות ביום יום . וזה עוד יום שאני לא באימון אירובי+משקולות שביום כזה אני שורף הרבה יותר אז הגירעון גדול מידי לא ככה ?

זה התפריט שלי כעיקרון - כרגע בפסח זה כמעט לא אפשריי לעשות אותו אבל אני משתדל לא לחרוג - אפילו מתאים לא לא לעלות ולא לרדת בחג הזה ואם אני יעלה אז לא נורא אני יחזור לעצמי ברגע שאני יחזור לשגרה של בית ספר כי ככה הכי טוב לעשות את התפריט הזה.

Back
למעלה תחתית