שלום לכולם ,אני חדש כאן ורציתי להתייעץ איתכם , קראתי כבר מאמרים על חיטוב ועל תזונה אבל עדיין כמה דברים לא יושבים לי מספיק טוב בראש ואני רוצה להבין אותם קצת יותר טוב , או שאנשים שעשו כבר חיטוב ייעצו לי ויכוונו אותי יותר .
אז ככה אני ב- 8 חודשים האחרונים התחלתי דיאטה של הרבלייף , הייתי צורך אבקה של הרבלייף שהייתה התחליף לארוחת הבוקר שלי כל יום, היום כבר שבועיים שהפסקתי עם האבקה כי הרופאה אמרה לי להפסיק. כעיקרון את האבקה הייתי יכול להחליף בשתי פרוסות לחם עם קוטג ועגבנייה.
לפי תפריט מסודר ואימונים בחדר כושר 3 פעמים בשבוע עם הרבה אירובי (40-50 דקות) בכל אימון הורדתי 15 קילו .
לפני הדיאטה הייתי שוקל - 85
עם 35 אחוז שומן.
כיום - אני שוקל 69.8
גובה : 1.66
אחוז שומן (לפי מכשיר שהתזונאי של הרבלייף בדק אותי) : 23 אחוז שומן .
גיל - 15
ה - BMR שלי לאחר שהכפלתי ב 1.2 = 2109
אני לא יצרוך אבקות וכדורים למיניהם בגלל ההורים שלי שלא מוכנים לשמוע על זה אפילו חוץ מהאבקה של הרבלייף שגם אותה הפסקתי .
זה אפשרי בכלל להגיע למטרה בלי זה ?
אז כן , המטרה שלי היא להגיע לריבועים , חזה מעוצב וכו' .... כמה שיותר מהר !! אני כרגע לא ממש רואה תוצאות ....
להוריד כמה שיותר אחוזי שומן ולשמור על מסת שריר , אבל הבעיה שאני לא יודע אם אני ממש בדרך הנכונה ואני צריך הכוונה, אני רואה אנשים בחדר כושר שבוודאות לא צורכים סטרואידים או דברים כאלה ומתחטבים בצורה מאוד יפה ויחסית מהר . איך עושים את זה ? אני לא יודע אם אני בכיוון הנכון או להפך.
אני מצטער שאולי השאלות והדברים שאני יגיד פה ישמעו טיפשיים .
התפריט שלי עד ליפני חודש היה שונה , בגלל ימים ארוכים בבית הספר הייתי אוכל עוד כריך אחד , והייתי אוכל חטיף אנרגיה ופירות , אחרי שקראתי קצת על חיטוב ואיך עושים את זה הבנתי שצריך להוריד בפחמימות אז הורדתי את הכריך בבית הספר ואני אוכל רק כריך אחד , והמון המון המון ירקות , הורדתי פירות לגמריי וגם חטיפי אנרגיה . שהייתי עם התפריט של הפירות והחטיפי אנרגיה ובימים ארוכים בבית הספר עוד כריך הירידות שלי במשקל כל שבוע היו קטנות-300-600 גרם בשבוע ובשישי שבת באופן קבוע אני עולה משהו כמו 300-500 גרם גם היום.
כמובן שאני משתמש בלחם קל - לחם הולנדי .
ראיתי את התפריט של החיטוב באתר "קילוגרם" לאנשים במשקל 70 קילו והוא לא היה ממש ניראלי , אז הורדתי מהפחמימות והוספתי חלבון וכיום זה התפריט שלי :
ימים קצרים בבית הספר - שאני מגיע הביתה בשעה 2 ושם הארוחת צהריים שלי -
7:00 בבוקר - 2 פרוסות לחם עם 200 גרם קוטג 3% + חצי עגבניה+ כוס נס (עם 50 מ"ל חלב 1% וכפית סוכר אחת שהיום אותה החלפתי בסוכר דל קלוריות)
10:00- גזר/ גמבה / מלפפון
12:00 - כריך : טוסט עם גבינה צהובה 9% / קוטג 3% עם עגבניה / פסטרמה עם חסה / נקניק עם חסה .
14:00 - ירקות + חזה עוף / חזה הודו / סטייק סינטה / כתף בקר(דל שומן) / כבד עוף - 200-240 גרם || + אורז לבן מבושל 150-180 גרם.
* בין הארוחת צהרים לערב - ירקות , קולה זירו.
20:00 - טוסט עם גבינה צהובה 9% /כריך קוטג 3% עם עגבניה/2פרוסות לחם+ שתי ביצים קשות +חצי גביע קוטג' + טונה במים 77 גרם .
ערכיים סופיים -
חלבון : 140-150
פחמימה : 120-145
שומן : 30-40
קלוריות : 1500-1600 .
מבחינת הכמות בבשר שאני אוכל , זה הרבה מידי? אני לא יהיה שבע אם אני יאכל פחות.
בהשוואה לתפריט שבאתר "קילוגרם" הערכים הסופיים מצויינים .
יש לציין שזה המקסימום שאני אוכל ויש ימים שלפעמים אני לא אוכל 2 פרוסות לחם בערב , לפעמים רק אחת . לפעמיים רק מעדן 0% .
ביום ארוך בבית ספר , אני מגיע לבית בשעה 4 ושם הארוחת צהריים שלי.
לגבי האימונים בחדר כושר - שלוש פעמים בשבוע , FBW תוכנית לכל הגוף.
סקוואט - 3X12
מכרעיים - 2X12 - לכל רגל 2 סטים
מתח עם גרביטון (המתקן הזה שעוזר לעלות למתח) - 3X12
משיכה עליונה - 2X15
לחיצת חזה כנגד מוט בלי שיפוע - 3X12
פרפר - 2X15
לחיצת כתפיים עם משקולות יד בישיבה - 2X15
חתירה (מעלים מוט עד הכתפיים בעמידה) - 2X15
מקבילים בגרביטון(מתקן שגם עוזר לעשות מקבילים) - 2X12
כפיפות מרפקים בישיבה או בעמידה - 2X15
כפיפות בטן בכל מיני סוגים(אני מגוון) 3-4 סטים של 30 חזרות
פשיטת גו 2X15
אירובי 25-35 דקות !
את האימון הזה אני עושה 3 פעמים בשבוע , מנוחה של יום בין אימון לאימון .
איך האימון בסדר לחיטוב ? הבעיה שהוא גומר אותי , אני נקרע ממש, הוא ארוך ומייאש , אין לי אפשרות להגיע 4 פעמים בשבוע ולעשות AB וזאת בעיה.
לגבי מספר החזרות בסט זה הרבה? לפי חבר שגם פה בפורום הוא אמר לי שזה המון וצריך לעשות גג 8 חזרות ומה שאני עושה כרגע בתוכנית זה הרבה , האם זה בסדר לעשות רק 8 חזרות בחיטוב ? זה לא למסה 8 חזרות ?
צריך להוריד באירובי או שזה בסדר ככה כל אימון ?
מה עם התוכנית לחיטוב 3 פעמים בשבוע שנמצאת באתר "קילוגרם" האם היא עדיפה ? היא לא קצרה מידי ? האם זאת בעיה שמוסיפים עוד תרגילים לתוכנית הזאת או מה שיש לי עכשיו כרגע?
חבר'ה אני ממש רוצה שתייעצו לי , גם לגבי התזונה גם לגבי האימון , אני רוצה להוריד אחוזי שומן כמה שיותר מהר - להתחטב !!! מה אני עושה לא בסדר?
למה אני לא מצליח להוריד ככה מהר אחוזי שומן ? בכל שבוע בערך לפי התפריט "החדש" שלי אני יורד 600-1000 גרם . האם זה חיטוב ? פשוט להרזות עוד ועוד ועוד עד "שיספיק " לי ? איך אני מוריד באחוז שומן ושומר על השריר ? איך עושים את זה ?
תודה רבה לכל מי שיענה ויעזור !!!!
🙌🙌🙌
אז ככה אני ב- 8 חודשים האחרונים התחלתי דיאטה של הרבלייף , הייתי צורך אבקה של הרבלייף שהייתה התחליף לארוחת הבוקר שלי כל יום, היום כבר שבועיים שהפסקתי עם האבקה כי הרופאה אמרה לי להפסיק. כעיקרון את האבקה הייתי יכול להחליף בשתי פרוסות לחם עם קוטג ועגבנייה.
לפי תפריט מסודר ואימונים בחדר כושר 3 פעמים בשבוע עם הרבה אירובי (40-50 דקות) בכל אימון הורדתי 15 קילו .
לפני הדיאטה הייתי שוקל - 85
עם 35 אחוז שומן.
כיום - אני שוקל 69.8
גובה : 1.66
אחוז שומן (לפי מכשיר שהתזונאי של הרבלייף בדק אותי) : 23 אחוז שומן .
גיל - 15
ה - BMR שלי לאחר שהכפלתי ב 1.2 = 2109
אני לא יצרוך אבקות וכדורים למיניהם בגלל ההורים שלי שלא מוכנים לשמוע על זה אפילו חוץ מהאבקה של הרבלייף שגם אותה הפסקתי .
זה אפשרי בכלל להגיע למטרה בלי זה ?
אז כן , המטרה שלי היא להגיע לריבועים , חזה מעוצב וכו' .... כמה שיותר מהר !! אני כרגע לא ממש רואה תוצאות ....
להוריד כמה שיותר אחוזי שומן ולשמור על מסת שריר , אבל הבעיה שאני לא יודע אם אני ממש בדרך הנכונה ואני צריך הכוונה, אני רואה אנשים בחדר כושר שבוודאות לא צורכים סטרואידים או דברים כאלה ומתחטבים בצורה מאוד יפה ויחסית מהר . איך עושים את זה ? אני לא יודע אם אני בכיוון הנכון או להפך.
אני מצטער שאולי השאלות והדברים שאני יגיד פה ישמעו טיפשיים .
התפריט שלי עד ליפני חודש היה שונה , בגלל ימים ארוכים בבית הספר הייתי אוכל עוד כריך אחד , והייתי אוכל חטיף אנרגיה ופירות , אחרי שקראתי קצת על חיטוב ואיך עושים את זה הבנתי שצריך להוריד בפחמימות אז הורדתי את הכריך בבית הספר ואני אוכל רק כריך אחד , והמון המון המון ירקות , הורדתי פירות לגמריי וגם חטיפי אנרגיה . שהייתי עם התפריט של הפירות והחטיפי אנרגיה ובימים ארוכים בבית הספר עוד כריך הירידות שלי במשקל כל שבוע היו קטנות-300-600 גרם בשבוע ובשישי שבת באופן קבוע אני עולה משהו כמו 300-500 גרם גם היום.
כמובן שאני משתמש בלחם קל - לחם הולנדי .
ראיתי את התפריט של החיטוב באתר "קילוגרם" לאנשים במשקל 70 קילו והוא לא היה ממש ניראלי , אז הורדתי מהפחמימות והוספתי חלבון וכיום זה התפריט שלי :
ימים קצרים בבית הספר - שאני מגיע הביתה בשעה 2 ושם הארוחת צהריים שלי -
7:00 בבוקר - 2 פרוסות לחם עם 200 גרם קוטג 3% + חצי עגבניה+ כוס נס (עם 50 מ"ל חלב 1% וכפית סוכר אחת שהיום אותה החלפתי בסוכר דל קלוריות)
10:00- גזר/ גמבה / מלפפון
12:00 - כריך : טוסט עם גבינה צהובה 9% / קוטג 3% עם עגבניה / פסטרמה עם חסה / נקניק עם חסה .
14:00 - ירקות + חזה עוף / חזה הודו / סטייק סינטה / כתף בקר(דל שומן) / כבד עוף - 200-240 גרם || + אורז לבן מבושל 150-180 גרם.
* בין הארוחת צהרים לערב - ירקות , קולה זירו.
20:00 - טוסט עם גבינה צהובה 9% /כריך קוטג 3% עם עגבניה/2פרוסות לחם+ שתי ביצים קשות +חצי גביע קוטג' + טונה במים 77 גרם .
ערכיים סופיים -
חלבון : 140-150
פחמימה : 120-145
שומן : 30-40
קלוריות : 1500-1600 .
מבחינת הכמות בבשר שאני אוכל , זה הרבה מידי? אני לא יהיה שבע אם אני יאכל פחות.
בהשוואה לתפריט שבאתר "קילוגרם" הערכים הסופיים מצויינים .
יש לציין שזה המקסימום שאני אוכל ויש ימים שלפעמים אני לא אוכל 2 פרוסות לחם בערב , לפעמים רק אחת . לפעמיים רק מעדן 0% .
ביום ארוך בבית ספר , אני מגיע לבית בשעה 4 ושם הארוחת צהריים שלי.
לגבי האימונים בחדר כושר - שלוש פעמים בשבוע , FBW תוכנית לכל הגוף.
סקוואט - 3X12
מכרעיים - 2X12 - לכל רגל 2 סטים
מתח עם גרביטון (המתקן הזה שעוזר לעלות למתח) - 3X12
משיכה עליונה - 2X15
לחיצת חזה כנגד מוט בלי שיפוע - 3X12
פרפר - 2X15
לחיצת כתפיים עם משקולות יד בישיבה - 2X15
חתירה (מעלים מוט עד הכתפיים בעמידה) - 2X15
מקבילים בגרביטון(מתקן שגם עוזר לעשות מקבילים) - 2X12
כפיפות מרפקים בישיבה או בעמידה - 2X15
כפיפות בטן בכל מיני סוגים(אני מגוון) 3-4 סטים של 30 חזרות
פשיטת גו 2X15
אירובי 25-35 דקות !
את האימון הזה אני עושה 3 פעמים בשבוע , מנוחה של יום בין אימון לאימון .
איך האימון בסדר לחיטוב ? הבעיה שהוא גומר אותי , אני נקרע ממש, הוא ארוך ומייאש , אין לי אפשרות להגיע 4 פעמים בשבוע ולעשות AB וזאת בעיה.
לגבי מספר החזרות בסט זה הרבה? לפי חבר שגם פה בפורום הוא אמר לי שזה המון וצריך לעשות גג 8 חזרות ומה שאני עושה כרגע בתוכנית זה הרבה , האם זה בסדר לעשות רק 8 חזרות בחיטוב ? זה לא למסה 8 חזרות ?
צריך להוריד באירובי או שזה בסדר ככה כל אימון ?
מה עם התוכנית לחיטוב 3 פעמים בשבוע שנמצאת באתר "קילוגרם" האם היא עדיפה ? היא לא קצרה מידי ? האם זאת בעיה שמוסיפים עוד תרגילים לתוכנית הזאת או מה שיש לי עכשיו כרגע?
חבר'ה אני ממש רוצה שתייעצו לי , גם לגבי התזונה גם לגבי האימון , אני רוצה להוריד אחוזי שומן כמה שיותר מהר - להתחטב !!! מה אני עושה לא בסדר?
למה אני לא מצליח להוריד ככה מהר אחוזי שומן ? בכל שבוע בערך לפי התפריט "החדש" שלי אני יורד 600-1000 גרם . האם זה חיטוב ? פשוט להרזות עוד ועוד ועוד עד "שיספיק " לי ? איך אני מוריד באחוז שומן ושומר על השריר ? איך עושים את זה ?
תודה רבה לכל מי שיענה ויעזור !!!!
🙌🙌🙌
נערך לאחרונה: