הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון רלוונטיות רוחב האחיזה בסקוואט

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים

- - - עידכון הודעה - - -

עוד סרטון דדליפט נחמד

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם הבנתי נכון אוחזים רחב בסקוואט כדי למנוע לחיצה של המשקל עם שריר הכתף?
תודה, נראה לי שזה עזר לי כי בחזרות האחרונות שאני מתקשה לעלות אני בטבעיות דוחף את המשקל עם הידיים כנראה כי עד עכשיו אחזתי באחיזה צרה.

לדעתי זה לא נכון להדגים את זה על מוט ריק. הכל עובד כאין משקל.

בכל מקרה אני לא אוהב לאחוז רחב. אני מרגיש לא יציב. אבל אני אנסה שוב.

הסרטון הראשון חרטוט. אם אין שום תזוזה בגב כמו שהוא טוען (ואני בטוח שהוא יודע שקשה מאוד לשמור את זה במשקלים כבדים), אז אין משקל על הברכיאליס באחיזה הצרה או הרחבה, כי שום דבר במנח לא משתנה. הדבר היחיד שמשתנה הוא הכיווץ והזווית ביד. ולמה הוא מתנשף כל כך, הוא לא בכושר?

הרבה אנשים עשו סקוואט במשקל גבוה גם באחיזה צרה וגם באחיזה רחבה מאוד, גם בthumb around grip וגם באחיזה רגילה כשהמרפקים מתחת למוט
אם הטכניקה טובה אני לא מבין מה ההתעסקות האובססיבית בזוויות ורוחב אחיזה, Just Squat

נראה לי ברור שההתעסקות נובעת מהבעיה השכיחה מאוד של כאבים באמות, שלא מופיעה בהיי באר ושלפעמים מובילה אותך לזנוח את הלחיצות לגמרי או לפצל. לא נראה לי שבעיה באמות נובעת דווקא מטכניקה לקויה של סקוואט, יש אנשים יותר רגישים לזווית של המרפקים ולכיווץ.

נראה לי ברור שההתעסקות נובעת מהבעיה השכיחה מאוד של כאבים באמות, שלא מופיעה בהיי באר ושלפעמים מובילה אותך לזנוח את הלחיצות לגמרי או לפצל. לא נראה לי שבעיה באמות נובעת דווקא מטכניקה לקויה של סקוואט, יש אנשים יותר רגישים לזווית של המרפקים ולכיווץ.

הוא מדבר על כאבים בבייספס. לי אישית מאוד עזר להרחיב את האחיזה - נראה לי שבעיקר כי זה מאפשר לי להרים יותר את המרפקים.
למי שמצליח לשמור על מפרק כף יד ישר ומרפקים למעלה גם באחיזה צרה לא נראה לי שזה ישנה משהו (וכנראה שמימלא אין לו את הכאבים האלו...).

נסכים שכאבים באמות, בכל שריר שהוא או בגיד בראש ובראשונה נובעים מניסיון להחזיק חלק מהמשקל בסקוואט בעזרת הזרועות.
זרועות חלשות שלא התמודדו עם משקלים גבוהים מעולם תחת כוחות דחיסה של 1000 ניוטון (נניח) יצעקו לליפטר בצורת כאב או דלקת במרפק או מה שלא יהיה, אני מוכן להתערב שלרוב הסקוואט במשקל כבד גם לא ייראה טוב, אם זה קריסה של החזה או עליה בGM וכד' עקב חוסר כיווץ.- ולפעמים גם יש את הצד השני, אלה שמנסים להחזיק יותר מדי צמוד, עם שכמות גבוהות ולהחזיק את המוט עם כל כף היד, גם משהו מוגזם מאוד שיוצא לחץ גבוה על הזרועות.

ברגע שבנאדם מבין שהידיים בתרגיל מטרתן לייצב את המוט על הגב ויודע איך לעשות קירוב שכמות טוב הרוחב אחיזה כמעט ולא רלוונטי.
למעשה עם מגנזיום על הגב וסט אפ בשכמות אפשר לעשות LB סקוואט בלי ידיים, דבר לא בטיחותי כ"כ כמובן, אבל אפשרי.

נבהיר שאני לא רושם כדי לצדד בסרטון למעלה אלא כדי להבהיר נקודה שלרוב מייחסים יותר מדי חשיבות לרוחב אחיזה.
דבר שני, מניסיון עם אנשים, אני רואה כאלה שבאים הרבה פעמים עם חוסר גמישות מוחלט, חלקם אפילו עם קיפוזיס קל או קיפוזיס בולט לעין, שפשוט אין שום אפשרות שיוכלו להחזיק את המוט באחיזה צרה מאוד או עם מרפקים גבוהים.

אפשר להתעסק ולומר לבנאדם להימתח ולעבוד על הרמת מרפקים גבוה תוך כדי למידה של התרגיל, אבל זה לא תמיד ריאלי במיוחד לא עם בעיות אורתופדיות, ברגע שבנאדם מבין ויודע לכווץ שכמות ולשמור על גב עליון מכווץ הסקוואט ייראה בסדר וירגיש טוב. רוב האנשים מגיעים ובפעם השניה כבר אוחזים באחיזה שמתאימה להם בסקוואט בצורה טבעית.

נערך לאחרונה:
זה לא תמיד נובע מניסיון להחזיק חלק מהמשקל בסקוואט בעזרת הזרועות (אם כי באופן כללי אני מסכים שזו הבעיה). גם שבירה של המפרק שמותחת את גיד האמה יכולה לגרום לכאבים האלה, בלי שהידיים יעזרו להרים את המשקל (זה קורה גם לנגני כינור, ולהם בטח אין לחץ של 1000 ניוטון על היד), וההרמה של המרפקים עם כיווץ שכמות עשויה לגרום לכאבים עזים בבייספס בלי קשר למשקל. יש גם אנשים שמה לעשות, הכתף האחורית שלהם לא מספיק מפותחת כדי לשמש כמדף נורמלי למוט במשקלים גבוהים, ואז או שהם צריכים לקזז את התנועה עם הידיים (מה שאכן גורם לכאבים) או שהם צריכים להרים את המוט יותר למעלה, מה שמקשה על הכיווץ. אבל איך שלא יהיה, ההסבר שהוא מציע על שינוי הזווית ביד לא תופס, כי כמו שהוא בעצמו אומר, מנח הגב לא אמור להשתנות (והוא משתנה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית