הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פעם ראשונה בתרגילי בסיס לפני תחילת לינארית

אני אענה לך תוך כדי תיקון של אנשים שחירטטו פה:

?!?!
בסרטון הראשון זה נראה יותר כמו לחיצת רגליים עם מוט על הגב, אפס תנועה של ירכיים, עליה עם החזה, posterior chain רפויה לגמרי, מיקום של המוט כנראה גם לא נכון, בקיצור זה לא נראה כמו סקוואט.

לרדת מספיק נמוך עם 50 קילו על הגב לא עושה את התנועה לסקוואט.
בסרטון האחרון אתה פשוט קורס ועולה, כל הדגשים החשובים עדיין לא מיושמים פה.

מכניקה בסיסית שנה א': מרכז מאסה זו נקודה שאם היית לוקח מספר סופי של גופים קשיחים(מתאמן+מוט) כלשהם(בעלי נפחים סימטריים או לא) היית יכול להתייחס לכל המערכת כנקודה הזו בלבד(כמו מאסה נקודתית).

עכשיו שהמושג מובן איך לעזאזל אתה אומר שמרכז מאסה יהיה בעקבים? אם זה היה נכון כולנו היינו עפים אחורה עם משקלים קלים מאוד מהסיבה שכל המשקל שלנו היה נופל על הקצה של כף הרגל.
עריכה: אני אחסוך הודעה שלי בעתיד: זה שכף הרגל על הרצפה לא אומר שמרכז המאסה שם כמובן(מעצם ההגדרה של מרכז מאסה זה בלתי אפשרי למעשה)...

מרכז המאסה צריך להיות בדיוק על הציר המרכזי של התנועה(=מומנט כוח 0), מרכז כף הרגל בצפיה מהצד(המוט בתרגיל נע בקו ישר מעל מרכז כף הרגל).

טעות נוספת: לא דוחפים שום דבר בסקוואט, מניעים את הירכיים, התנועה של סקוואט היא פשיטת ירך ופשיטת ברך, קל לראות סקוואט טוב וסקוואט לא טוב לפי תנועת ירכיים בדיוק מהסיבה הזו.

בוא תספר לנו בדיוק מה קשורה נקודת ייחוס של העיניים לשיווי משקל(תחשוב טוב... רמז: אין קשר)

פותח הפוסט:
או שתקרא את הספרים ותפנים את הטעויות או שתצמד למישהו שיודע מה הוא עושה, יש יותר מדי דברים לתקן כרגע...

5:20

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אני לא הולך לשנות את הזווית של הראש, מספיק קשה לי להגיע לטכניקה הנכונה ע"פ הספר והסרטונים (שיש לי ד"א)
במכון אין לי כל כך במי להעזר כי כמעט אף אחד לא עושה סקוואט עם מוט ומי שכן עושה חצאי סקווטים בד"כ.
אני אנסה לקחת אימון אישי רק על סקוואט אבל המאמן היחיד שראיתי אותו עושה את התרגיל הזה עזב.

1. אתה מראה פה בנאדם מeliteFTS שמלמד HB SQUAT ולא LB.
2. רוב הליפטרים בסגנון הזה(בראשם סימונס) ממליצים להסתכל ישר
3. עם כל הכבוד לבחור אין שום רלוונטיות או קשר בין חזה בחוץ לבין מיקום העיניים ואין קשר בין המבט למטה/קדימה לשיווי משקל... בתור עובדה יש אינסוף אנשים שעושים סקוואט עם ראש למטה

פותח הפוסט תעשה איך שנוח לך (כל עוד זה לא להסתכל בתקרה הכל בסדר)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית