הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור סיבולת לב-ריאה

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אני כבר חצי שנה בערך במסה, ב-1/4 מסיים ומתחיל חיטוב.
עכשיו במסה נמנעתי מאירובי בגלל הדרישה הקלורית וגם בגלל התוכנית התובענית שהייתי מעלה בה
כל אימון משקל (משתדל, בד"כ הייתי מעלה מאימון לאימון.) והאימונים היו קשים ומעייפים.

עכשיו אני מתחיל חיטוב ובגלל שאני מפצל (AB) אימון B שלי קצר יחסית לאימון A והוא פחות תובעני
משום שאני לא עובד על רגליים באותו יום. אז חשבתי לשלב אירובי באימון B.

כדאי? יש המלצה למשהו מסויים?

תעשה ריצה לפחות שלושים דק' בעצימות קלה-בינונית תראה שאתה לא מגזים עם האירובי אחרת הגוף שלך יעדיף לשפר את המעגל האירובי וזה ינגוס לך מאימון האנאירובי (מבחינת תהליכי בניה, חלבון וכל זה =))

• פותח/ת השרשור
תעשה ריצה לפחות שלושים דק' בעצימות קלה-בינונית תראה שאתה לא מגזים עם האירובי אחרת הגוף שלך יעדיף לשפר את המעגל האירובי וזה ינגוס לך מאימון האנאירובי (מבחינת תהליכי בניה, חלבון וכל זה =))
פעמיים בשבוע מספיק? כי אימון A זה אימון ארוך ומעייף..

גם אני כמוך עושה AB, כרגע במסה ומתחיל חיטוב מה1/4.
אני בניגוד אליך לא ויתרתי לגמרי על סיבולת לב-ריאה במסה. ירדתי מ45 דקות של לנסות לשבור את השיאים שלי על האופני כושר 7 פעמים בשבוע ל10 דקות בקטנה אחרי אימון כשהתחלתי מסה.
אחת הסיבות לזה שהשארתי קצת קרדיו, זה כדי לא לאבד לגמרי את הכושר הגופני כדי שיהייה לי יותר קל בחיטוב (כי אוכל לעשות יותר קרדיו). מה שאני הולך לעשות, וזה רק אני, אני הולך לחזור לטחון קרדיו. 7 פעמים בשבוע ולפעמים כשאני יכול אפילו פעמיים ביום.
אני לא חושב שצריכה להיות כמות מומלצת, סך הכל זה כלי שעוזר לך להיות בגרעון קלורי, תשתמש בזה כמה שאתה צריך (ו"תקשיב לגוף שלך" אם זה יותר מידי אז תוריד)

• פותח/ת השרשור
גם אני כמוך עושה AB, כרגע במסה ומתחיל חיטוב מה1/4.
אני בניגוד אליך לא ויתרתי לגמרי על סיבולת לב-ריאה במסה. ירדתי מ45 דקות של לנסות לשבור את השיאים שלי על האופני כושר 7 פעמים בשבוע ל10 דקות בקטנה אחרי אימון כשהתחלתי מסה.
אחת הסיבות לזה שהשארתי קצת קרדיו, זה כדי לא לאבד לגמרי את הכושר הגופני כדי שיהייה לי יותר קל בחיטוב (כי אוכל לעשות יותר קרדיו). מה שאני הולך לעשות, וזה רק אני, אני הולך לחזור לטחון קרדיו. 7 פעמים בשבוע ולפעמים כשאני יכול אפילו פעמיים ביום.
אני לא חושב שצריכה להיות כמות מומלצת, סך הכל זה כלי שעוזר לך להיות בגרעון קלורי, תשתמש בזה כמה שאתה צריך (ו"תקשיב לגוף שלך" אם זה יותר מידי אז תוריד)
אני לא עושה את זה בשביל הגרעון, אני צריך לשפר קצת סיבולת כי אין לי כמעט וזה חייב להשתנות.
אני צריך הכוונה לגבי זה כי יש לי אפשרות לעשות אירובי פעמיים בשבוע אחרי האימון (B)
והמטרה היא להשיג כמה שיותר באירובי פעמיים בשבוע.
השאלה האמיתית היא האם זה אפשרי בכלל להשיג סיבולת לב ריאה ממוצעת בסידור כזה (לא מחפש להיות עכשיו אצן ולשבור שיאי עולם)
סה"כ להפחית זמני מנוחה וככה בשביל הבריאות.

אתה בהחלט יכול לשפר סיבולת-לב ראייה מי ריצה פעמיים בשבוע.
השאלה עד כמה זה נכון ומצדיק לעשות את זה בחיטוב. למה לא חשבתה על סיבולת לב ריאה במסה כשגוף שלך קיבל הכל מי הכל ומאגרי גלוקוגן היו מלאים והיה מספיק אנרגיה...
אני בעצמי אוהב אירובי בחיטוב אבל לנסות לשפר כושר אירובי זה סיפור אחר. ולדעתי עדיף לחכות עם זה עד סוף החיטוב...

• פותח/ת השרשור
אתה בהחלט יכול לשפר סיבולת-לב ראייה מי ריצה פעמיים בשבוע.
השאלה עד כמה זה נכון ומצדיק לעשות את זה בחיטוב. למה לא חשבתה על סיבולת לב ריאה במסה כשגוף שלך קיבל הכל מי הכל ומאגרי גלוקוגן היו מלאים והיה מספיק אנרגיה...
אני בעצמי אוהב אירובי בחיטוב אבל לנסות לשפר כושר אירובי זה סיפור אחר. ולדעתי עדיף לחכות עם זה עד סוף החיטוב...
כתבתי כבר, במסה הייתה לי תוכנית אחרת וכל אימון ארך שעה וחצי ולפעמים קצת יותר.
בנוסף לזה הייתי משתדל להעלות משקלים כל אימון ושילוב של שניהם זה פשוט שובר.. אחרי האימון הדבר היחידי
שרציתי לעשות זה לאכול ולישון. וגם הדרישה הקלורית הייתה גבוהה יחסית ולא מספיק שהיה לפעמים קשה לצרוך את הכמות
הזאת ללכת ולשרוף הרבה באירובי קשה להשלים אחר כך.

כשאתה אומר לחכות לסוף החיטוב אתה מתכוון כשאני כבר אהיה במאזן ניטרלי או הכוונה למסה הבאה?

כתבתי כבר, במסה הייתה לי תוכנית אחרת וכל אימון ארך שעה וחצי ולפעמים קצת יותר.
בנוסף לזה הייתי משתדל להעלות משקלים כל אימון ושילוב של שניהם זה פשוט שובר.. אחרי האימון הדבר היחידי
שרציתי לעשות זה לאכול ולישון. וגם הדרישה הקלורית הייתה גבוהה יחסית ולא מספיק שהיה לפעמים קשה לצרוך את הכמות
הזאת ללכת ולשרוף הרבה באירובי קשה להשלים אחר כך.

כשאתה אומר לחכות לסוף החיטוב אתה מתכוון כשאני כבר אהיה במאזן ניטרלי או הכוונה למסה הבאה?

מאזן ניטרלי גם טוב.
וגם במסה זה בסדר, אתה לא חייב וגם לא מומלץ לעשות אירובי בסוף האימון. ההפך הוא הנכון אם אתה רוצה לשפר אירובי למה שלא תעשה אימון אירובי נפרד.
וכמובן שאפשר להעלות משקלי עבודה ולשפר סיבולת לב ריאה בו זמנית, אולי כשתגיע לרמה יחסית גבוהה אתה תוכל לשפר רק משהו אחד...אבל עד שלב מסויים זה בוודאי אפשרי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית