הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב להתחיל לעבוד על עצמי

Raz Bhasteker

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני בן 18
מטר 68 משקל 83
אני קציצה !!
אני מדוכא מהמצב הזה
יש איזשהו תכנית אימונים למתחילים ותפריט מזון בשבילי ?
בבקשה תעזרו לי תודה !
ואני חדש 🆘

אני בן 18
מטר 68 משקל 83
אני קציצה !!
אני מדוכא מהמצב הזה
יש איזשהו תכנית אימונים למתחילים ותפריט מזון בשבילי ?
בבקשה תעזרו לי תודה !
ואני חדש 🆘

רוב חברי הפורום ימליצו לך, ובצדק, להתחיל עם אימוני כוח בתוכנית מסודרת, כמו Starting Strength או 5X5 הלינארית של ביל סטאר. תוכל למצוא עליהן מידע בפורום או בפורטל "קילוגרם".

לגבי תזונה: אם תבחר באימוני כוח, תצטרך לצרוך מספיק חלבון, שומנים ופחמימות כדי שתוכל להתקדם בהתאם. גם בנושא הזה יש המון מידע בפורום ובפורטל.

בהצלחה.

עם כל הכבוד למה שleftyland הגיב לך, לפני הנתונים שלך ולפי זה שלא התאמנת אף פעם אני מבין שאתה על אחוז שומן גבוהה ואתה יחסית שמן. מה שלפטילנד אמר לך לעשות מעולה למתחיל שרוצה לצבור מסת שריר וכוח אבל אני חושב שכדאי שתתחיל קודם עם חיטוב, תוריד קצת שומן ואז תתחיל עם המסה. תקרא את המדריך לחיטוב בפורטל, בלי הידע לא תגיע לתוצאות

עם כל הכבוד למה שleftyland הגיב לך, לפני הנתונים שלך ולפי זה שלא התאמנת אף פעם אני מבין שאתה על אחוז שומן גבוהה ואתה יחסית שמן. מה שלפטילנד אמר לך לעשות מעולה למתחיל שרוצה לצבור מסת שריר וכוח אבל אני חושב שכדאי שתתחיל קודם עם חיטוב, תוריד קצת שומן ואז תתחיל עם המסה. תקרא את המדריך לחיטוב בפורטל, בלי הידע לא תגיע לתוצאות
אתה יודע אפשר להתאמן כוח ולעשות חיטוב זה לא נוגד אחד את השני, אם הוא בחיים לא התאמן סביר להניח שיוכל להתקדם לזמן קצר ב SS והלינארית היא תוכנית מאוד מומלצת לחיטוב...

נניח והוא על אחוז שומן גבוה מאוד: במקרה כזה יהיה לו קשה יותר להתחטב, מכיוון שמסת השריר שלו, המסה העיקרית בגוף שצורכת קלוריות, נמוכה. בנוסף, בסוף החיטוב הארוך והמתיש הוא יהיה רזה וקטן. הדרך להעלות שריר תהיה שלובה בעליה חוזרת בשומן ומכאן קצרה הדרך ליו-יו של עליה וירידה במשקל.

מצד שני, אם הוא יתחיל בעבודה על כוח, הוא ייפתח בסיס טוב, יצבור מסת שריר ואף יוכל להוריד חלק מהשומן תוך כדי. אני חושב שהדרך הזו עדיפה.

• פותח/ת השרשור
נניח והוא על אחוז שומן גבוה מאוד: במקרה כזה יהיה לו קשה יותר להתחטב, מכיוון שמסת השריר שלו, המסה העיקרית בגוף שצורכת קלוריות, נמוכה. בנוסף, בסוף החיטוב הארוך והמתיש הוא יהיה רזה וקטן. הדרך להעלות שריר תהיה שלובה בעליה חוזרת בשומן ומכאן קצרה הדרך ליו-יו של עליה וירידה במשקל.

מצד שני, אם הוא יתחיל בעבודה על כוח, הוא ייפתח בסיס טוב, יצבור מסת שריר ואף יוכל להוריד חלק מהשומן תוך כדי. אני חושב שהדרך הזו עדיפה.
אז אתם יכולים להביא לי לינק לתכניתצ אימון ? המסבירה מה זה כל אימון ואיך עושים אותו ?
תודה !

מאיפה המצפון לתת לבן אדם בעודף משקל תכניות כוח ?
קיצר התייאשתי,
אם יש לך רצון דבר איתי בפרטי תוך חודשיים שלוש אתה תראה ממש טוב .

קיצר התייאשתי,

+1

גם אני חושב שעדיף לו לחטב , גם אם המסת שריר לא גדולה אבל הוא רוצה להוריד את הבטן ואת כל השומן הזה (בדיוק במצב שלי , גם לי אין מסת שריר גדולה אבל אני מחטב ושאני ירצה להגדול בשרירים אני יכנס למסה)
לדעתי עדיף לך לחטב , לגבי תפריט הכי טוב שתלך לתזונאי שיתאים לך תפריט ולגבי תוכנית אימונים זה כבר לא משהו רציני אתה יכול לקחת מפה תוכנית או שיבנו לך בחדר כושר.

קיצר התייאשתי,

מאיפה הבטחון לצאת באמירה כזאת? נתחיל מזה שאתה טועה.
אני הסרתי מספר קילוגרמים מהמשקל שלי ואף התחזקתי בזמן גרעון קלורי שלילי.
אני אספר לך סוד, הרבה עושים את זה כאן ועוד יעשו.

לפותח הפוסט, חשוב לי שתבין, שאנחנו כותבים "תוכניות כח" הכוונה היא לתוכנית שמתמקדת בתרגילים מורכבים שכוללת בד"כ את שלושת הגדולים(סקוואט, בנצ' ודדליפט)
ובתוכנית חותרים להתקדמות במשקלים (ההתקדמות היא בהתאם לתוכנית).
ואני שואל, מה רע?

+1

לדעתי עדיף לך לחטב , לגבי תפריט הכי טוב שתלך לתזונאי שיתאים לך תפריט ולגבי תוכנית אימונים זה כבר לא משהו רציני אתה יכול לקחת מפה תוכנית או שיבנו לך בחדר כושר.

לא מומלץ בד"כ, במידה ואתה בוחר בתוכנית שהמאמן בחדר כושר בנה לך אני הייתי ממליץ לך לפרסם אותה בפורום לביקורת

נערך לאחרונה:
כולם יתנגדו למה שאני אומר עכשיו כי משום מה מפחדים שאנשים יראו טוב באתר הזה ,
אם אתה רוצה להראות טוב אתה צריך לחפש תכנית שתשלב מין אימוני hiit כאלה עם הרבה חזרות סופר סטים דרופסטים ולאכול דיאטת דלת פחמימות ,
אם אתה מעוניין להקשיב אז יש לך את התכנית של greg plit mft28 אומנם לא בונה הכי הרבה שריר אבל עם התכנית הזאת אתה תרד תוך שניה לאחוזי שומן נמוכים וגם יהיה לך גוף די סביר

מאיפה הבטחון לצאת באמירה כזאת? נתחיל מזה שאתה טועה.
אני הסרתי מספר קילוגרמים מהמשקל שלי ואף התחזקתי בזמן גרעון קלורי שלילי.
אני אספר לך סוד, הרבה עושים את זה כאן ועוד יעשו.

לפותח הפוסט, חשוב לי שתבין, שאנחנו כותבים "תוכניות כח" הכוונה היא לתוכנית שמתמקדת בתרגילים מורכבים שכוללת בד"כ את שלושת הגדולים(סקוואט, בנצ' ודדליפט)
ובתוכנית חותרים להתקדמות במשקלים (ההתקדמות היא בהתאם לתוכנית).
ואני שואל, מה רע?
הביטחון הוא בזה שניסיתי כוח ורק שבועיים וחצי אני בתכנית עם הרבה יותר מפח ואני מתפתח כאילו נסים ונפלאות קורים !
אולי הורדת הרבה קילוגרמים אבל אני בטוח במאה אחוז שבסוף הדיאטה ניראת על הפנים ,

הביטחון הוא בזה שניסיתי כוח ורק שבועיים וחצי אני בתכנית עם הרבה יותר מפח ואני מתפתח כאילו נסים ונפלאות קורים !
אולי הורדת הרבה קילוגרמים אבל אני בטוח במאה אחוז שבסוף הדיאטה ניראת על הפנים ,

הנה שוב אתה כותב דברים טיפשיים.
בוא נתחיל מזה שאני לא עומד מול המראה כל היום ושופט אם הגוף שלי יפה או לא, זה גם למה אני מתאמן לכח ותו לא(כל השאר מבחינתי תופעות לוואי נחמדות),
אז אני לא יכול להגיד על עצמי "יש לי גוף בן זו*ה!@"
להגיד שאתה בטוח במאה אחוז שנראיתי על הפנים... טוב נו, העיקר שהחברה מרוצה.

בכל מקרה המטרה שלי הייתה להוריד אחוזי שומן ואת זה השגתי. אני לא מפתח גוף ואני לא חולם בלילה על Zyzz.
שיהיה לך בהצלחה בתוכנית החדשה, שבת שלום

אירובי אירובי אירובי (אופניים ריצה וכו' )
זה שריפת השומן
אחר כך תעלה במסת השריר
ואז תחטב
זה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע

הנה שוב אתה כותב דברים טיפשיים.
בוא נתחיל מזה שאני לא עומד מול המראה כל היום ושופט אם הגוף שלי יפה או לא, זה גם למה אני מתאמן לכח ותו לא(כל השאר מבחינתי תופעות לוואי נחמדות),
אז אני לא יכול להגיד על עצמי "יש לי גוף בן זו*ה!@"
להגיד שאתה בטוח במאה אחוז שנראיתי על הפנים... טוב נו, העיקר שהחברה מרוצה.

בכל מקרה המטרה שלי הייתה להוריד אחוזי שומן ואת זה השגתי. אני לא מפתח גוף ואני לא חולם בלילה על Zyzz.
שיהיה לך בהצלחה בתוכנית החדשה, שבת שלום
אם אתה לא מתיימר להיות מפתח גוף ולא אכפת לך מגוף יפה , למה אתה להציע לבן אדם שרוצה לרדת במשקל לעשות אימוני כוח שזה ההפך הגמור בפעילות של חזרות גבוהות במתכונת של hiit שיתנו לו תוצאות הרבה הרבה יותר מהירות והרבה יותר יעילות ,
כמו שאתה לא רוצה גוף יפה אז אני לא חושב שהוא רוצה כוח בסופו של דבר הוא בא שנעזור לו עם בעיית השומן ,
אם הוא היה בא ואומר שמעו אני רוצה להיות חזק אז סבבה אבל למה לדחוף לו דברים שהוא לא רוצה ?

אם אתה לא מתיימר להיות מפתח גוף ולא אכפת לך מגוף יפה , למה אתה להציע לבן אדם שרוצה לרדת במשקל לעשות אימוני כוח שזה ההפך הגמור בפעילות של חזרות גבוהות במתכונת של hiit שיתנו לו תוצאות הרבה הרבה יותר מהירות והרבה יותר יעילות ,
כמו שאתה לא רוצה גוף יפה אז אני לא חושב שהוא רוצה כוח בסופו של דבר הוא בא שנעזור לו עם בעיית השומן ,
אם הוא היה בא ואומר שמעו אני רוצה להיות חזק אז סבבה אבל למה לדחוף לו דברים שהוא לא רוצה ?

תתחיל לקרוא מה שאני כותב, אני לא הצעתי כלום, אני הצגתי אופציה שאתה פסלת מהיסוד. אני לא רואה טעם בלהתפזר בתוכנית אימונים שאתה בחיטוב, קודם כל שיאכל כמו שצריך ושישמור על מאזן קלורי שלילי אחרי זה שיחליט איך הוא רוצה להתאמן.
ד.א מאיפה אתה הסקת שהוא לא מעוניין לפתח את הכח שלו?
שהתחלתי להתאמן לא ידעתי שאנשים בכלל מתאמנים ככה, הייתי כל כך בור בנושא שחשבתי שפיצולים זה הדרך היחידה, אחחח אם רק הייתי נחשף לעולם הזה יותר מוקדם, אבל זה אני..

הבעיה של כל החבר'ה פה שמתאמנים כוח היא שלא אכפת להם מאיך שהם נראים אלא רק מהמשקל על המוט .. אתם (החבר'ה עם הכוח) צריכים לצאת מהבועה של "SS תאכל הרבה ותגדל" כי יש פה אנשים שכן אכפת להם מהמראה.
לא יודע מה אתכם אבל כל האנשים שמתאמנים כוח במכון שלי (לא הליצנים אלא אנשים עם משקל מאוד גבוה על המוט כולל המאמן שבעד ss) נראים כאילו לא דרכו פעם אחת במכון.

ויאללה עכשיו אני מחכה למוניטין השלילי

לנושא:
לפותח האשכול, לפי דעתי תוכנית FBW מהפורטל תפורה עלייך בתור התחלה, ותתחיל לקרוא בפורטל ולהרחיב קצת את הידע.

נערך לאחרונה:
אתה לא חייב לעשות תכנית כוח, למרות שדווקא בחיטוב אתה יכול להתקדם יופי במשקלי העבודה עם תכנית כוח, על אחת כמה וכמה אם אתה מתחיל לגמרי.
בכל מקרה, תתעלם ממי שמציע לך דברים כמו דרופסטים, סופרסטים ו-HIIT (זה אמור להיות עם I אחת, עם שני I כמו זה שהמליץ זה משהו אחר לגמרי). אם אתה לא מזריק כמו בילדר, אל תתאמן כמו אחד, ואין שום היגיון בשיטות כאלה שרק פוגעות בהתאוששות ובמשקלים שאתה יכול להרים.

הטענה שלכול מתאמני הכוח פה לא אכפת מאיך שהם נראים היא זיון מוח אחד גדול,זה שיש מישי פעם ילדים בני 14 שחושבים שלהכניס 4000 קלוריות ביום זה חכם לא משקף את כל מתאמני הכוח,ויש כאלה שהגיעו לתוצאות מאוד יפות מאימוני כוח(למשל moonlight ו shum_klum) שיש להם גוף פצצה שרוב האוכלסיה מפנטזת עליו

הנה אנחנו שוב נגררים לויכוח הזה..
יש אנשים בעולם שמתאמנים להגדלת הטוטאל ומקדשים כל אמצעי בדרך ולהם לא אכפת אם יהיה להם קוביות או לא.
יש מתאמנים שיקדישו את חייהם לפיתוח גופם, שמירת פרופורציות והבלטת כל שריר.

ויש אותנו, עושים את זה לשם סיפוק והנאה, תחביב או סתם עיסוק ספורטיבי.
יש שיחפשו אחר גוף, יש שיחפשו להוסיף פלטה לסקוואט ויש שרוצים את שניהם.
"על טעם ועל ריח אין מה להתווכח", תפסיקו לבלבל את השכל עם קמפיינים למען הדרך בה אתם דוגלים במראה ובאימונים.
נמאס כבר לראות איך כל פעם עולה מישהו ומבטל בפני כל הפורום דרך אימון או שאיפה של אחר.
פעם נחשבתי שאני אפתח את הכח שלי דרך אימון מפוצל(ABC, מיותר לציין שזה לא עבד) אבל כן יש מתאמנים שמפתחים את גופם דרך אימוני כח(או לפחות עם עקרונות של אימון כזה)

אני מעיד על עצמי שיחס בין הרצון שלי לכח לבין הרצון שלי לגוף של דוגמן תחתונים הוא 10-90. אני פשוט נמנע מלהגיע לאחוז שומן מיותר,
אבל שוב זה עניין אינדבדואלי.

חלאס להתווכח על שטויות ותעזרו אחד לשני.

אתה לא חייב לעשות תכנית כוח, למרות שדווקא בחיטוב אתה יכול להתקדם יופי במשקלי העבודה עם תכנית כוח, על אחת כמה וכמה אם אתה מתחיל לגמרי.
בכל מקרה, תתעלם ממי שמציע לך דברים כמו דרופסטים, סופרסטים ו-HIIT (זה אמור להיות עם I אחת, עם שני I כמו זה שהמליץ זה משהו אחר לגמרי). אם אתה לא מזריק כמו בילדר, אל תתאמן כמו אחד, ואין שום היגיון בשיטות כאלה שרק פוגעות בהתאוששות ובמשקלים שאתה יכול להרים.

שאלה קטנה אליכם , למה כולם מתנגדים למה שהמאמנים בחדרי כושר מציעים ? הבניית תוכניות שלהם ? כאילו אני לא מבין מה הבעיה התרגילים לא טובים או מה יכול להיות לא טוב ?? יכול להיות שזה נכון אבל סתם אני רוצה לדעת ...
וזה אפשריי לעשות תוכנית של מסה , כשאתה בחיטוב ? זה יותר יעיל ? מה הייתרון ? ולמה כולם תומכים פה בתרגילים מורכבים ולא בתוכניות שהמאמן בחדר כושר נותן כמו כל התרגילים ליד אחורית קידמית וכל שריר בניפרד , עדיף לעשות תרגיל מורכב כי הוא עובד כמעט על כל הגוף (כמו דדליפט) למשל ?
וגם לגבי המספר חזרות בכל סט לעשות רק 8 ולא 12 כמו שהמאמני כושר אומרים לעשות בתקופת חיטוב ? ואיזה תוכניות עדיפות AB , ABC , או FBW הכי טוב לחיטוב ?? או שבכלל הכי טוב לעשות SS בחיטוב (אם זה אפשרי בכלל) ??

Back
למעלה תחתית