מידע חומרים אסורים באולימפיאדה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
340x.jpg

אני לא יודע למה התוצאות של הבדיקה הגיעו רק עכשיו, אבל משקולנית מהרפובליקה הדומיניקנית בשם Yudelquis Contreras (בתמונה) נתפסה בשימוש בCERA שהוא, למיטב הבנתי המוגבלת בנושא, סוג (או שם כולל לכמה דברים) של EPO. כלומר חומר שבד"כ משמש ספורטאי סיבולת. אני משער שהמטרה כאן היתה סיוע בהתאוששות.

http://www.nytimes.com/2009/04/30/sports/othersports/30doping.html?_r=1&hp

והנה הבחורה בפעולה:

בעקבות הפרשה, התוצאה שלה בביג'ינג, 93 הנפה ו111 דחיקה בקטגורית ה53 קילו שהעניקה לה את המקום ה5 תפסל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
95% אם לא יותר על חומרים שעדיין מתקשים לגלות אילו חומרים ותרכובות כאלו ואחרות שלא שמעו עליהן בחיים וישמעו אולי רק עוד 10 שנים, חבל שלא "מעלימים" עין לא אומר כבר לתמוך בזה אבל הגבול בין אם משהו טוב לאחד שלא זה לא החומרים אלא הגנטיקה וההשקעה.

• פותח/ת השרשור
95% אם לא יותר על חומרים שעדיין מתקשים לגלות אילו חומרים ותרכובות כאלו ואחרות שלא שמעו עליהן בחיים וישמעו אולי רק עוד 10 שנים, חבל שלא "מעלימים" עין לא אומר כבר לתמוך בזה אבל הגבול בין אם משהו טוב לאחד שלא זה לא החומרים אלא הגנטיקה וההשקעה.

אין ספק שכמעט כולם (ואולי ה"כמעט" מיותר) משתמשים. כנראה שלא יותר מידי בתחרויות עצמן, אבל בוודאי בתקופות של אימונים. אני אפילו לא יודע אם משתמשים בדברים כאלה אקזוטיים, סה"כ את הבולגרים תפסו סה"כ עם דיאנבול אם אני זוכר נכון.

אני מסכים איתך שהמצב היום הוא לא רצוי במיוחד - הבדיקות ברוב העולם הן די בדיחה וכולם יודעים שכולם משתמשים. איך שאני רואה את זה יש 2 אפשרויות - או שיאפשרו לכולם להשתמש במה שרוצים או שיערכו בדיקות יותר רציניות. המצב הנוכחי של חצי בדיקות וחצי העלמת עין הוא לא לעניין (אם כי ראוי לציין שכנראה לבדיקות יש השפעה די משמעותית בהתחשב בזה שיש תוצאות משנות ה80 שלא מצליחים להגיע אליהן היום...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית