הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אין פווארליפטימג באולימפיאדה

אם תסתכל על תחרויות אתה תראה סטנדרט הזוי, הרמות שאפשר להגדיר רק כ-RPE 5 מקבלות אדומים, אני לא חושב שנתקלתי בהרמה משמעותית שקיבלה רק לבנים.

תראה את זה למשל:

מעניין על מה נתנו לו שם אדום באמת

מעניין על מה נתנו לו שם אדום באמת
אתה תראה את זה ללא הפסקה, זה למה שיאי עולם הם תמיד נראים כל כך קלים, כי אם הם באמת ילכו על המקסימום שלהם זה לא יתקבל.
אם למשל המוט מאט אז ההרמה לא עוברת

אפשר בבקשה הסבר לגבי הבנץ התחרותי
בכללי באימונים אני מקפיד להוריד את המוט לקו החזה,כך שהמרפקים יורדים ״עמוק״.
מדוע בתחריות אני רואה,שטווח התנועה שלהם
ממש ממש קטנה?

ממש ממש קטנה?

הקשתה חריפה בגב מקצרת את טווח התנועה, וכדי לקצר אותו עוד אתה מרחיב אחיזה כמה שמותר ויוצא לך בנצ׳ ליצני קלאסי של פאוורליפטינג תחרותי, כנל לגבי סומו דדליפט של 2 סמ טווח תנועה וסקןןאט סופר רחב ש״שובר מקביל״ אבל בעיקר נראה כמו סומו דדליפט עם המוט על הגב

ליצנות

הקשתה חריפה בגב מקצרת את טווח התנועה, וכדי לקצר אותו עוד אתה מרחיב אחיזה כמה שמותר ויוצא לך בנצ׳ ליצני קלאסי של פאוורליפטינג תחרותי, כנל לגבי סומו דדליפט של 2 סמ טווח תנועה וסקןןאט סופר רחב ש״שובר מקביל״ אבל בעיקר נראה כמו סומו דדליפט עם המוט על הגב

ליצנות
עכשיו אני מבין.
היכן אתה אוחז במוט?

ממש ממש קטנה?
בנצ' תחרותי הוא עם מוט שנוגע בחזה עם עצירה, ישבן שתמיד נוגע בספסל, ורגליים עם הרצפה, עם הבדלים בחוקים לגבי הרמת ראש והרמת עקבים.
רוחב האחיזה המקסימלי אני מאמין בכל מקום הוא אצבע מורה על הטבעת.
הרעיון הוא להרים כמה שיותר משקל בגדר החוקים האלה, אצל חלק מהאנשים זה יובי למרפקים מתחת לכתפיים ואצל חלק לא, זה תלוי בהבדלים פיזיולוגיים.
לאדם הממוצע כנראה הקשתה מוגזמת ואחיזה רחבה יעזרו, אבל ממש לא כולם יכולים לעשות זאת, ואלה שתראה בטופ הגיעו לשם לא בגלל שהם "רימו", אלא בגלל שהם בנויים להרים בצורה יעילה מאוד ככה. גם אם תסתכל על רוב הבנצ'רים החזקים ביותר, רובם דווקא אוחזים צר יחסית ועם קשת מינימלית, ככה שזה ממש לא אומר שמה שתיארת זו הדרך הטובה ביותר להרים

כנל לגבי סומו דדליפט של 2 סמ טווח תנועה וסקןןאט סופר רחב ש״שובר מקביל״ אבל בעיקר נראה כמו סומו דדליפט עם המוט על הגב
זו שטות מוחלטת להגיד את זה. קיצור טווח התנועה בתרגילים האלה פשוט מצריך ממך להפעיל הרבה יותר כוח על כל ס"מ תנועה. הדבר היחיד שהתנוחות האלה נותנות לך זה היכולת להפעיל שרירים שחזקים יותר אצלך בהרמות האלה. בסקוואט רגיל גם מעטים מאוד עושים אותו בעמידה רחבה מאוד, ולרוב אתה תראה אותו רחב בסקוואט עם חליפה ורצועות, שם פשוט קשה מאוד לרדת לעומק בעמידה צרה

@kotzer
האמת שניסתי כמה אחיזות,ובאמת אחיזה ב״אמצע״ כזה,הכי נוחה לי ונותנת לי בטחון.

עוד נקודה ברשותך
אפשרי להוציא את המוט,להוריד לחזה ואז לסדר/להיכנס לכיוץ בגב?

אפשרי להוציא את המוט,להוריד לחזה ואז לסדר/להיכנס לכיוץ בגב?
בתחרות מותר לך לעשות הכל עד שהשופט לא נתן לך פקודה להתחיל, מהרגע שניתנה הפקודה מותר לך בעיקרון רק להתחיל את ההרמה, אולי דברים אפשר לעשות כל עוד זה לא מפר את חוקי ההרמה כמו למשל לחזק את הגב והחזה

יצור טווח התנועה בתרגילים האלה פשוט מצריך ממך להפעיל הרבה יותר כוח על כל ס"מ תנועה.
סליחה?
מכניקה היא לא משחק סכום אפס סימטרי של משוואה מאוזנת בין טווח תנועה:כח דרוש, שאם אתה מוריד מאחד אתה מקבל באופן שווה העלאה באחר, זו פשוט המצאה פרועה חסרת בסיס או היגיון

דבר היחיד שהתנוחות האלה נותנות לך זה היכולת להפעיל שרירים שחזקים יותר אצלך בהרמות האלה.
זה אפילו לא רק "קצת" לא נכון, אלא 180 מעלות, בבנצ' רחב עם הקשתה חולנית שBEN שאל עליה, הם נכנסים במכוון למנח שהוא חיסרון מכני מובהק ושבו הם חלשים בהרבה ולו רק בגלל שקיצור טווח התנועה הוא -כל כך- משמעותי שהוא מכפר על זה

שאתה אחוז מאד רחב לידי קיצור טווח תנועה בבנצ', אתה למעשה מבטל כמעט לחלוטין את היד האחורית שלך ומעביר את רב העומס ממנה אל שריר קטן וחלש הרבה יותר (כתף), והסיבה היחידה שזה משתלם כי היא כי קיצור טווח התנועה הליצני-טיפוסי של פאורליפטינג מאפשר את זה ומוריד משמעותי את הכח הדרוש

לסיכום, שריר ברוטאלי כמעט תמיד יהיה חלש יותר ממנוף, לכן ב"ספורט" שהמטרה היא להרים כמה שיותר משקל והוא מספיק ליצני כדי לא למנוע ליצנות - אחת הדרכים הכי יעילות לעשות את זה היא עיי משחק עם מנופים לטובת קיצור טווח תנועה, במיוחד בקטגוריית משקל נמוכות שאתה לא רוצה להעלות על עצמך עוד קילוגרמים של שריר ושומן כדי להתחזק, כי אתה לא מעוניין להעלות לקטגוריה אחרת

נערך לאחרונה:
סליחה?
מכניקה היא לא משחק סכום אפס סימטרי של משוואה מאוזנת בין טווח תנועה:כח דרוש, שאם אתה מוריד מאחד אתה מקבל באופן שווה העלאה באחר, זו פשוט המצאה פרועה חסרת בסיס או היגיון

זה אפילו לא רק "קצת" לא נכון, אלא 180 מעלות, בבנצ' רחב עם הקשתה חולנית שBEN שאל עליה, הם נכנסים במכוון למנח שהוא חיסרון מכני מובהק ושבו הם חלשים בהרבה ולו רק בגלל שקיצור טווח התנועה הוא -כל כך- משמעותי שהוא מכפר על זה

שאתה אחוז מאד רחב לידי קיצור טווח תנועה בבנצ', אתה למעשה מבטל כמעט לחלוטין את היד האחורית שלך ומעביר את רב העומס ממנה אל שריר קטן וחלש הרבה יותר (כתף), והסיבה היחידה שזה משתלם כי היא כי קיצור טווח התנועה הליצני-טיפוסי של פאורליפטינג מאפשר את זה ומוריד משמעותי את הכח הדרוש

לסיכום, שריר ברוטאלי כמעט תמיד יהיה חלש יותר ממנוף, לכן ב"ספורט" שהמטרה היא להרים כמה שיותר משקל והוא מספיק ליצני כדי לא למנוע ליצנות - אחת הדרכים הכי יעילות לעשות את זה היא עיי משחק עם מנופים לטובת קיצור טווח תנועה
לא הבנתי מה אתה רוצה אז שהם יעשו? יוסיפו טווח תנועה גדול יותר אם הם יכולים פחות? יש להם מטרה ברורה- להרים כמה שיותר משקל בכללים הנתונים. כל עוד הם עומדים בכללים האלה למה שהם לא ינסו לקבל כמה שיותר יתרונות?

לא הבנתי מה אתה רוצה אז שהם יעשו? יוסיפו טווח תנועה גדול יותר אם הם יכולים פחות? יש להם מטרה ברורה- להרים כמה שיותר משקל בכללים הנתונים. כל עוד הם עומדים בכללים האלה למה שהם לא ינסו לקבל כמה שיותר יתרונות?

אם לא ברור הביקורת היא על הספורט ("חוקים") לא על הספורטאים

קיצור טווח התנועה בתרגילים האלה פשוט מצריך ממך להפעיל הרבה יותר כוח על כל ס"מ תנועה.
איך זה נכון? הכוח שאתה מפעיל הוא אותו כוח אם אתה מרים אותו משקל (מסה כפול תאוצה), העבודה המכנית שאתה מבצע בטווח תנועה קצר יותר היא קטנה יותר (כוח כפול דרך).
*אני לא טוען שזה תמיד יותר יעיל לכולם בגלל מבני גוף שונים ושרירים חזקים יותר/חלשים יותר

ליצנות
לדעתי סומו דדליפט זה מאוד לגיטימי אם מדובר במוט רגיל, במוט דדליפט אני חושב שזה יתרון לא הוגן וכמו שכתבת, די ליצני הטווח תנועה.

לגבי הבנץ' הרחב, לדעתי צריך היה להגביל רוחב אחיזה לפי קטגוריות משקל לפחות.
לדעתי היתרון שזה מקנה משמעותי מאוד בקטגוריות נמוכות יותר, אך לא רלוונטיות בקטגוריות גבוהות מאוד, כנ"ל בדדליפט.

הסקוואט רק רלוונטי לחליפות סקוואט, ולכן לא אתייחס לזה.

אז איזה חוק אתה רוצה שיהיה? יש לך איזה נוסח בראש או משהו?
הייתי מגדיר מרחק מינימום שהמוט צריך לעבור גם בבנץ׳ וגם בדדליפט.

ההקשתה בבנץ׳ והפיסוק בדדליפט מייצרים ביצוע תרגילים שנראה מגוחך.
על אף שזה עדיין מאמץ כביר לבצע את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית