הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מגנזיום ציטרט

Rotemkz5

משתמש מתחיל
282
1
נק' מוניטין:
-5
282
1
האם יש טעם לקחת מגנזיום ציוראט?
על מי מה צריך לדעת אם אני צריך או לא?

אבץ ומגנזיום
אבץ ומגנזים עלולים גם הם להיות חסרים לעתים אצל ספורטאים. אבץ בדרך כלל נמוך אצל אלו שלא אוכלים בשר אדום, ומגנזיום יורד עם אימונים כבדים. שניהם חשובים לביצועים אופטימליים ולתהליכים חשובים לספורטאים. מה גם שרבים מאמינים ששילוב של שניהם לפני השינה עוזר לשינה טובה יותר, דבר שחשוב להתאוששות.
באופן כללי, צריכה של כ-25mg אבץ עם 400-500mg מגנזיום (עדיף מגנזיום ציטראט) כ-30 דקות לפני השינה,עוזרת לרבים לישון. ישנם מוצרים בשוק המכילים אבץ ומגנזיום ביחד עם B6, אבל נראה שזה דווקא מפריע לחלק מהאנשים לישון, ולכן מומלץ לקנות אבץ ומגנזיום בנפרד אם רוצים לקחת אותם (זה גם בדרך כלל יוצא יותר זול). כדאי לציין גם שמגנזיום אוקסיד (oxide), שהוא הצורה המוכרת יותר של מגנזיום, נספג בצורה נמוכה בגוף, ולכן מגנזיום ציטראט עדיף.

http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

• פותח/ת השרשור
אבץ ומגנזיום
אבץ ומגנזים עלולים גם הם להיות חסרים לעתים אצל ספורטאים. אבץ בדרך כלל נמוך אצל אלו שלא אוכלים בשר אדום, ומגנזיום יורד עם אימונים כבדים. שניהם חשובים לביצועים אופטימליים ולתהליכים חשובים לספורטאים. מה גם שרבים מאמינים ששילוב של שניהם לפני השינה עוזר לשינה טובה יותר, דבר שחשוב להתאוששות.
באופן כללי, צריכה של כ-25mg אבץ עם 400-500mg מגנזיום (עדיף מגנזיום ציטראט) כ-30 דקות לפני השינה,עוזרת לרבים לישון. ישנם מוצרים בשוק המכילים אבץ ומגנזיום ביחד עם B6, אבל נראה שזה דווקא מפריע לחלק מהאנשים לישון, ולכן מומלץ לקנות אבץ ומגנזיום בנפרד אם רוצים לקחת אותם (זה גם בדרך כלל יוצא יותר זול). כדאי לציין גם שמגנזיום אוקסיד (oxide), שהוא הצורה המוכרת יותר של מגנזיום, נספג בצורה נמוכה בגוף, ולכן מגנזיום ציטראט עדיף.

http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/
אז כך. תודה לך
עכשיו קניתי מגנזיום ציטרט במינון נמוך של 200 מג לקחת שני כדורים לפני שינה?
ובקשר לאבץ יש שם אחר שהוא מופיע על המדפים? יש חברה עדיפה?
נ.ב אני לוקח 3 מולטי ויטמין של אופטימום ביום גם שם יש לי את המרכיבים האלו ואני עושה אימונים די קשים ומסיבים

אם אתה לוקח אופטימן, יש בו מספיק אבץ ככה שאין צורך לתסף עוד.
וכן תקח שתי כדורים לפני השינה, לא לאכול מוצרי חלב בסמוך לנטילה.

איך קשור במוצרי חלב?
סידן (שנמצא במוצרי החלב בשיעורים גבוהים יחסית למזונות אחרים), הוא מינרל ש"מתחרה" עם מגנזיום ואבץ על הספיגה בגוף (הסבר פשוט על רגל אחת). כתוצאה מכך, צריכת מזונות עשירים בסידן סמוך לנטילת התוספים שציינתף תביא לספיגה פחות טובה שלהם בגוף. ההמלצה שלי היא, בדומה למה שממליצים רבים אחרים, היא לקחת את התוספים על בטן כמה שיותר ריקה (כדי שיתעכלו ויספגו מהר יותר), ורק לאחר שעה-שעתיים לצרוך מוצרים עשירים בסידן.

סידן (שנמצא במוצרי החלב בשיעורים גבוהים יחסית למזונות אחרים), הוא מינרל ש"מתחרה" עם מגנזיום ואבץ על הספיגה בגוף (הסבר פשוט על רגל אחת). כתוצאה מכך, צריכת מזונות עשירים בסידן סמוך לנטילת התוספים שציינתף תביא לספיגה פחות טובה שלהם בגוף. ההמלצה שלי היא, בדומה למה שממליצים רבים אחרים, היא לקחת את התוספים על בטן כמה שיותר ריקה (כדי שיתעכלו ויספגו מהר יותר), ורק לאחר שעה-שעתיים לצרוך מוצרים עשירים בסידן.
וואלה? אפשר הסבר או מקור לביסוס הטענה הזאת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית