הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה ההבדל בין הלינארית של ביל סטאר לבין ss

• פותח/ת השרשור adam13
  • פורסם בתאריך

adam13

משתמש מתחיל
213
7
נק' מוניטין:
14
213
7
מה ההבדל בין השתיים?
מדוע אצל ביל יש 5x5 ובss זה כפול 3?
מה הייתם ממליצים אם עד היום לא ניסיתי אותן אבל מתאמן הרבה שנים ...
תודה רבה

SS - תכנית למתאמן מתחיל, שיכול להתקדם במשקלים מאימון לאימון.
ביל סטאר 5X5 - תכנית למתאמן בינוני שצריך קצת יותר מניפולציות בתכנון האימונים שלו, ומתקדם במשקלי העבודה אחת לשבוע או שבועיים.

• פותח/ת השרשור
אחרי שתראה מה כתבתי בהמשך לתגובתך בתזונה ואימונים תגיד לי אם אתה ממליץ לי סס או ביל סטאר

אתה יכול להתאמן 20 שנה ולהיות מתאמן מתחיל... מה המשקלי עבודה שלך בבנץ פרס, סקוואט ,דדליפט ופרס? (אם בכלל עשית אותם עד היום)

• פותח/ת השרשור
הייתי עושה רק בנץ פרס ופרס אני אכתוב מה שכתבתי לנושא בשאלה שלי על התוכנית בפורום מתחילים...

״אני עכשיו למדתי חזק את הטכניקה ואמרתי לעצמי שאני עושה בדיוק rm5 שאני יודע שאם אני מוסיף עוד אני פוגע בטכניקה אז אני לא מוסיף ועובד מאוד לאט.
המשקלים חדשים לי כי חוץ מבנץ ופרס הכל חדש לי..
אימון שני בסך הכל וזה פעם ראשונה שאני עובד רגליים...
א׳.כי אני פחות אוהב...
ב׳.כי יש הרבה עומס בצבא על הרגליים...
כרגע ההתחלתיים שלי הם: סקוואט 90 בנץ 105 פרס 60 כולל המוט כמובן, דד ליפט מפחיד אותיות זה פעם ראשונה בכלל בחיים אז כרגע מתחיל מ80...

יש דברים שאני טוב יותר ויש שפחות אבל עדיין אני מכריח את עצמי להאמין ש3 פעמים בשבוע במתכונת הזאת באמת רציני יותר משישה אימונים עם יותר תרגילים בהרבה...
עדיין מוזר אבל נחייה ונראה...״

אני לא הייתי ממליץ את התכנית הזאת ללוחם וקצין, כי זה יפגע לך בסיבולת.
לפי מה ששמעתי קצינים חייבים סיבולת וכושר מעולה.
ד"א איזה גדוד?
אני גם רוצה להיות קצין, אז אני מנסה להתקבל לפנמץ חיפה.

• פותח/ת השרשור
מעדיף אחי לא לפרט סתם על דברים אישיים כי אני בשירות עדיין וסתם ...לא רוצה להישמע פלצן אבל כל הכבוד לך בלי קשר!

מעדיף אחי לא לפרט סתם על דברים אישיים כי אני בשירות עדיין וסתם ...לא רוצה להישמע פלצן אבל כל הכבוד לך בלי קשר!

אם אתה לא רץ 3+ 6 פעמים בשבוע זה יפגע אבל לא כל כך
למרות שאתה ברמה של SS ממליץ לך על לינארית התקדמות שבועית ואתה תצליח להתקדם אם תאכל במאזן חיובי (לא חייב ענק אבל עדיין מאזן של 400 מינ')
בלינארית זה 1X5 היא נחשבת תוכנית "קלה" אתה כל שבוע ביום ראשון שובר שיא לחמישייה בסקוואט-בנץ'-חתירה
בSS אתה עושה כל אימון 3X5 ושובר כל אימון שיא אבל זה מרגיש גיהנום

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא רץ 3+ 6 פעמים בשבוע זה יפגע אבל לא כל כך
למרות שאתה ברמה של SS ממליץ לך על לינארית התקדמות שבועית ואתה תצליח להתקדם אם תאכל במאזן חיובי (לא חייב ענק אבל עדיין מאזן של 400 מינ')
בלינארית זה 1X5 היא נחשבת תוכנית "קלה" אתה כל שבוע ביום ראשון שובר שיא לחמישייה בסקוואט-בנץ'-חתירה
בSS אתה עושה כל אימון 3X5 ושובר כל אימון שיא אבל זה מרגיש גיהנום

אחי ממש תודה, אני רץ 3 פעמים לא כולל אימונים וכאלה נוספים של שיגרה...
עכשיו אשמח אם תכווין אותי ללינק לקרוא ואני אסתדר...
תרשמי אם תגיד לי בדיוק למה אתה מתכוון שכדאי לי לעשות...לינארית ביל סטאר? ואני יכול להוסיף תרגילי עזר?
בקיצור אני ממש במגבלות זמן של התעסקות אבל משתדל לקרוא בלילה ולהבין אבל אני אשמח כמה שתוכלו להכווין אותי יותר/תוכנית כתובה מסויימת!

• פותח/ת השרשור
אני חותך את הזין אם פעם שנייה שאתה עושה סקוואט והוא כבר 90

וואלה אחי אני לא מתאמן יומיים ואני סוחב הרבה ביום יום...
אני ממש לא רוצה שזה יגרר לדיבורים כאלה..או שתעשה ווידוא לברית מילה ...
יכול להיות שאני ממש צעיר אבל תקן אותי.... 35 כל צד + מוט אולימפי כמה זה?

וואלה אחי אני לא מתאמן יומיים ואני סוחב הרבה ביום יום...
אני ממש לא רוצה שזה יגרר לדיבורים כאלה..או שתעשה ווידוא לברית מילה ...
יכול להיות שאני ממש צעיר אבל תקן אותי.... 35 כל צד + מוט אולימפי כמה זה?
90, מבחינה טכנית זה פשוט לא הגיוני שבפעם השנייה שתעשה סקוואט תצליח לעשות 90 עם טכניקה טובה פשוט לא...

• פותח/ת השרשור
סבבה אחי אני לא מאלה שמעלים תמונות סתם כי תכלס מתפדח... אבל רשמתי לעצמי דגשים ואני עושה פיקס ומתחיל בחימום מ0 עד הrm
בכל זאת אשמח להתייחסות

אוקי מבחינת סקוואט ודדליפט יש לך עוד לאיפה למשוך את הSS אבל תצטרך להוסיף נפח ללחיצות כי בהם לא תתצליח להתקדם

• פותח/ת השרשור
קצת קשה לי עם מושגים מה זה אומר להוסיף נפח ללחיצות?(מבין שאתה מדבר על חזה ופרס כתפיים)

90, מבחינה טכנית זה פשוט לא הגיוני שבפעם השנייה שתעשה סקוואט תצליח לעשות 90 עם טכניקה טובה פשוט לא...

קירק קרוואסקי עשה בפעם הראשונה שלו סקוואט 150 אבל הוא פריק גנטי
טכניקה טובה? יכול להיות שלא אבל 90 בפעם הראשונה אפשרי... אבל בכל זאת ממליץ לך להוריד 10 (תחפש בגוגל 5X5 MADCOW SPREED SHEET ותציב שם את כל השיאים שלך ובסקוואט 80 אין מה לחשוב יותר מדי רק להזין לאקסל וזהו) ולעבוד יותר על טכניקה (אתה יכול להיעזר בפורום)
http://www.kilogram.co.il/259/תוכנית-אימונים-bill-starr-5x5-linear-version/

פה תסתכל על הסרטוני טכניקה:

http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA/#4

ובכללי ממליץ לך להוריד את ה-DVD של ריפטו ואת הספר (אם יש לך זמן לספר)
אם אתה רוצה אני אשלח לך לינק לטורנט של ה-DVD ומאוחר יותר אעלה לך את הספר לF2H

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית