הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע שיטות האימונים של המשקולנים הבולגרים

• פותח/ת השרשור Igorek
  • פורסם בתאריך
מעניין מאוד!!
אז בתאכלס זה לא כמו שהסינים שבו הם מבצעים "חלקים" מתוך הקלין והסנא'ץ? אלא מבצעים את התרגילים במלואם?

מעניין, יש לי DVD שמציג את האימונים של הבולגרים חודש לפני אליפות העולם 1998, המאמן שלהם שם הוא באמת איבן אבג'ייב, ובאמת עכשיו שאני חושב על זה הם עושים שם רק את התנועות המלאות פלוס גרסאות הכח (פאוורסנאצ', פאוורקלין). הדבר היחידי שבו אין התאמה בין המאמר ל DVD שהם דווקא כן עושים Back Squat גם באימוני בוקר וגם באימוני ערב.

• פותח/ת השרשור
מעניין מאוד!!
אז בתאכלס זה לא כמו שהסינים שבו הם מבצעים "חלקים" מתוך הקלין והסנא'ץ? אלא מבצעים את התרגילים במלואם?
לפי מה ש Abadzhiev אומר (ואפשר גם לראות את זה בסרט School of Champions), רוב האימונים שלהם מבוססים על ביצוע התרגילים המלאים לחזרות יחידות עם משקלים שקרובים למקסימום שלהם. התרגיל עזר היחידי שהם היו עושים זה פרונט סקוואט, שום משיכות, באק סקוואטים, ווריאציות של דחיקה וכו'.
הסינים, לפי טענתם, "שיכללו" את השיטה והם משלבים את השיטה של הבולגרים (עבודה אינטנסיביות מאוד, שקרובה למשקלים המקסימליים שלהם, ואפילו "forced reps" בתרגילים כמו סקוואטים) עם השיטה של הסובייטים שכוללת עבודה עם הרבה תרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
הנה תכנית שכביכול, אחד האלופים הבולגרים התאמן איתה לקראת אליפות העולם ב-86:
bulgarian.jpg

לגבי הback squat, לפחות עפ"י מה שידוע לי הוא הוצא מהתוכנית בתקופה מסויימת במין מהלך נסיוני ואח"כ הוחזר. לא זוכר איפה קראתי את זה אבל אני חושב שזה היה מקור אמין יחסית, עד כמה שאפשר לדעת באמת מה הלך שם.

לפי מה ש Abadzhiev אומר (ואפשר גם לראות את זה בסרט School of Champions), רוב האימונים שלהם מבוססים על ביצוע התרגילים המלאים לחזרות יחידות עם משקלים שקרובים למקסימום שלהם. התרגיל עזר היחידי שהם היו עושים זה פרונט סקוואט, שום משיכות, באק סקוואטים, ווריאציות של דחיקה וכו'.
הסינים, לפי טענתם, "שיכללו" את השיטה והם משלבים את השיטה של הבולגרים (עבודה אינטנסיביות מאוד, שקרובה למשקלים המקסימליים שלהם, ואפילו "forced reps" בתרגילים כמו סקוואטים) עם השיטה של הסובייטים שכוללת עבודה עם הרבה תרגילי עזר.

סבבה תודה!

איגור, אתה יודע של מי התוכנית ומה היו השיאים שלו בזמנו? אני זוכר שראיתי את התוכנית הזאת פעם, אבל לא מצליח להזכר איפה. לפי התוצאות של התחרות ב86 אני הייתי מנחש שהתוכנית היא של אלכסנדר ורבנוב, שעשה שם 165 ו212.5, אבל יש לך אולי את השיאים שעל פיהם חישבו את המספרים לתוכנית?

• פותח/ת השרשור
איגור, אתה יודע של מי התוכנית ומה היו השיאים שלו בזמנו? אני זוכר שראיתי את התוכנית הזאת פעם, אבל לא מצליח להזכר איפה. לפי התוצאות של התחרות ב86 אני הייתי מנחש שהתוכנית היא של אלכסנדר ורבנוב, שעשה שם 165 ו212.5, אבל יש לך אולי את השיאים שעל פיהם חישבו את המספרים לתוכנית?
אני לא יודע יודע של מי התכנית, אבל אם היא אמיתית אני מניח שכל הבולגרים עשו משהו בסיגנון.
זאת יכולה להיות גם תכנית של ניקו ולאד (הוא התאמן עם אבאדז'אייב לקראת אליפות העולם ב-86 והוסיף משהו כמו 25-30 קילו לטוטאל שלו) למרות שהמשקלים פה יחסית קלים בשבילו.

נערך לאחרונה:
ידוע
כשאתה בא להתקבל ל"ביה"ס" למשקולות בבולגריה קודם כל בודקים מה הכושר שלך
הם עובדים חמורות
ככל הניראה בגלל זמן ההמתנה בתחרויות
יענו אחד נכנס 160 פוסל נכנס שוב וההבא אחריו נכנס 161
ואז צריך להתחמם מחדש
תודה על שיתוף המידע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית