הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כדאי לצרוך אומגה 3 ?

orell20

משתמש פעיל
492
1
נק' מוניטין:
160
492
1
הלכתי שנייה לספור פארם מתחת לבית שלי וראיתי אומגה 3 של החברה SUPHERB
יש שם 120 כמוסות וזה עולה 65 שקל

ואני יכול להביא את זה אם אני רואה סיבה לכך

כדאי לצרוך אומגה 3 ? אם כן למה

ולכמה זמן יספיק לי האומגה 3 ?

אם זה חשוב
נתונים
גובה 182
משקל 74
גיל עוד מעט 17

הלכתי שנייה לספור פארם מתחת לבית שלי וראיתי אומגה 3 של החברה SUPHERB
יש שם 120 כמוסות וזה עולה 65 שקל

ואני יכול להביא את זה אם אני רואה סיבה לכך

כדאי לצרוך אומגה 3 ? אם כן למה

ולכמה זמן יספיק לי האומגה 3 ?

אם זה חשוב
נתונים
גובה 182
משקל 74
גיל עוד מעט 17

תלוי באומגה 3 עצמו
לפי מה שהבנתי הוא בטופ 5 של התוספים (מולטי ויטמין, אומגה 3, קריאטין וויטמין C לבריאות כללית לדעתי הארבע האחרים)

http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

שמן דגים/אומגה 3
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות את חומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה.

• פותח/ת השרשור
http://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/

שמן דגים/אומגה 3
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות את חומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה.
אוקיי ואתה אומר שווה לצרוך את זה ?
וכמה כדורים צריך לצרוך ביום
ותוך כמה זמן זה נגמר

אני באופן אישי צורך את זה.
כמה כדורים? תלוי במינון של הכדור, כמו שרשמתי צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA.

זה הערך הסופי שאליו אתה צריך להגיע.
אני לדוגמא צורך 3-4 כדורים במינון של 600 מ"ג. בערכים התזונתיים של המוצר תסתכל על כמות הEPA וDHA בכדור, ולפי זה תחשב.

• פותח/ת השרשור
טוב שמע ירדתי שנייה למטה וקניתי אומגה 3 ב 65 שקל 120 כמוסות

זה הערכים
משקל כל כמוסה:750 מ"ג ובתוכה:
שמן דגים מאנשובי [60%]_____________500 מ"ג
(marine lipid concentrate) המכיל:
סה"כ אומגה 3________________300מ"ג
180 מ"ג EPA
120 מ"ג DHA

כמה כדור לצרוך ביום
מתי לצרוך

אחרי ארוחה, תצרוך בין 6 ל10 כמוסות.
אני ממליץ לקנות אלספה MAX. עולה משהו כמו 120 שקל ל100 כמוסות, וצריך משהו כמו 3 ביום.

• פותח/ת השרשור
אני ממליץ לקנות אלספה MAX. עולה משהו כמו 120 שקל ל100 כמוסות, וצריך משהו כמו 3 ביום.
אני לא יודע כמה לצרוך 6 או 10
כמה אתה אומר

אני מבין שהאומגה 3 מזיין תכסף

זה עושה ריח בפה שמעתי זה נכון ?

6 כמוסות? אפשר לדעת מהן המקורות לפיהם אתה צורך 6-10 כמוסות ליום אם הבנתי אותך נכון?
ואם כבר שאלתי, אז למה אחרי האוכל ולא לפני?

אין משהו חותך, אני לפעמים צורך 3 ולפעמים 4 ( הכדורים שלי הם של 600 מ"ג). ותחפש אלספה MAX, יעזור לך משמעותית מבחינה כספית.
כן זה עושה ריח וטעם רע בפה, אבל אם תשמור את זה במקרר, ותצרוך אחרי ארוחה לא תשים לב כמעט.
לALPHA
המקור הוא הפורטל, תראה הודעה למעלה. אני ממליץ אחרי האוכל בגלל הטעם הרע שזה משאיר לי שאכלתי את זה לפני.

• פותח/ת השרשור
אין משהו חותך, אני לפעמים צורך 3 ולפעמים 4 ( הכדורים שלי הם של 600 מ"ג). ותחפש אלספה MAX, יעזור לך משמעותית מבחינה כספית.
כן זה עושה ריח וטעם רע בפה, אבל אם תשמור את זה במקרר, ותצרוך אחרי ארוחה לא תשים לב כמעט.
לALPHA
המקור הוא הפורטל, תראה הודעה למעלה. אני ממליץ אחרי האוכל בגלל הטעם הרע שזה משאיר לי שאכלתי את זה לפני.
ראיתי באשכולות אחרים שאמרו לשים את זה במקפיא
ואחי אתה לוקח הכל במכה ? או מחלק את זה בארוחות
ואיך זה עושה טעם רע בפה עם זה כדורים שאתה בולע אותם כמו אדביל
כבר קניתי 300 מ"ג
אז אני אצרוך שש כדורים

ראיתי באשכולות אחרים שאמרו לשים את זה במקפיא
ואחי אתה לוקח הכל במכה ? או מחלק את זה בארוחות
ואיך זה עושה טעם רע בפה עם זה כדורים שאתה בולע אותם כמו אדביל
כבר קניתי 300 מ"ג
אז אני אצרוך שש כדורים
שים במקפיא זה מונע ריח רע מהכדורים (לחלק יש)
אתה יכול לחלק לאורחות אם נוח לך
פשוט בולע

6 כמוסות? אפשר לדעת מהן המקורות לפיהם אתה צורך 6-10 כמוסות ליום אם הבנתי אותך נכון?
ואם כבר שאלתי, אז למה אחרי האוכל ולא לפני?
רוב המחקרים מ 2004 לערך מדברים על 1080/720 EPA/DHA. לא תקבל מינונים כאלו מבלי לקחת לפחות 6 כדורים. יש גם מחקרים עם 1800/1200 שהראו תגובות טובות יותר בהקשר של פעולות קוגנטיביות, מערכת חיסונית ושיפור איכות העור. יש גם "מחקרים פנימיים" שהם סוג של off the record, כמו הכתבה שהתפרסמה לאחרונה על הילד שסבל מפגיעה מוחית וקיבל כמויות אסטרונומיות של אומגה 3 ונראה שזה הצליח לו.

• פותח/ת השרשור
כן זה בסדר
בעבר דובר פה על שרצוי לחלק אם זכור לי
טוב מחר אני יתחיל לצרוך כי היום אני עובר דירה

מישהו פה מכיר את החדר כושר בבריזה בחולון ?
איך הוא ?
אפשר לעשות שם דדליפט\סקאווט בשקט ?
בלי שיקפצו עליי מאמנים ויאסרו עליי לעשות את דדליפט\סקוואט או שיחפרו לי שזה שובר תגב

טוב מחר אני יתחיל לצרוך כי היום אני עובר דירה

מישהו פה מכיר את החדר כושר בבריזה בחולון ?
איך הוא ?
אפשר לעשות שם דדליפט\סקאווט בשקט ?
בלי שיקפצו עליי מאמנים ויאסרו עליי לעשות את דדליפט\סקוואט או שיחפרו לי שזה שובר תגב
תחפש פה אולי יש

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=21868

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית