הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איבוד שריר במהלך רכיבה באופניים

יניב ב

משתמש מתחיל
252
2
נק' מוניטין:
9
252
2
לאחרונה הרכיבות שלי נעשו אינטנסיביות ואני חושש לאבד שריר יקר שצברתי במהלך שלוש שנות אימוני כוח. כמובן שאני ממשיך להיתאמן . השאלה היא האים רכיבה אינטנסיבית של שעתיים יש בה פוטנציל לאבד מסה או שיש לגוף די רזרבות ושריר מתפרק במצבים אחרים .אני די בור בנושא כל אינפורמציה תעזור

לאחרונה הרכיבות שלי נעשו אינטנסיביות ואני חושש לאבד שריר יקר שצברתי במהלך שלוש שנות אימוני כוח. כמובן שאני ממשיך להיתאמן . השאלה היא האים רכיבה אינטנסיבית של שעתיים יש בה פוטנציל לאבד מסה או שיש לגוף די רזרבות ושריר מתפרק במצבים אחרים .אני די בור בנושא כל אינפורמציה תעזור
זה תלוי בתזונה...אם אתה מאוד מפחד תעשה לך משקה שתשתה במהלך הנסיעה לדוגמא:אבקת חלבון וסוכר ענבים

אני לא מומחה גדול אבל אני בטוח שאם לא תאכל במשך שעתיים ותיסע על אופניים לא יקרה לך שום דבר ובטח שלא תאבד שריר שצברת בשלוש שנים

בעיקרון כן יש
מכיוון שאתה מאבד הרבה קלוריות ברכיבה פשוט תדאג להשלים אותם במשך היום כדי לא להכנס למאזן קלורי שלילי ולגרום לכך ש(אולי) יתפרק שריר בשביל אנרגיה

אבל - אימוני כוח+אימוני רכיבה אינטנסיביים = הולך להיות לך נורא קשה להתאושש משניהם

לשיקולך

• פותח/ת השרשור
בעיקרון כן יש
מכיוון שאתה מאבד הרבה קלוריות ברכיבה פשוט תדאג להשלים אותם במשך היום כדי לא להכנס למאזן קלורי שלילי ולגרום לכך ש(אולי) יתפרק שריר בשביל אנרגיה

אבל - אימוני כוח+אימוני רכיבה אינטנסיביים = הולך להיות לך נורא קשה להתאושש משניהם

לשיקולך
נניח שאני במאזן חיובי אבל אוכל רק לאחר הרכיבה . במהלך הרכיבה הגוף צורך כ600 קלוריות לשעה סהר 1200 . הגוף יכול להסתפק במאגרי האנרגיה גיקוגן וכו או שהוא צריך לפרק גם שריר .

נניח שאני במאזן חיובי אבל אוכל רק לאחר הרכיבה . במהלך הרכיבה הגוף צורך כ600 קלוריות לשעה סהר 1200 . הגוף יכול להסתפק במאגרי האנרגיה גיקוגן וכו או שהוא צריך לפרק גם שריר .
אני לא בטוח במה שאני אומר כרגע אבל - לא יהיה פירוק שריר בטווח פעילות כזה בשביל אנרגיה
הכי הרבה - אתה יכול לאכול איזה תמר 2 בשביל להעלות את רמת הסוכר ולהרגיש קצת יותר "אנרגטי"
בנוסף - אל תשכח להחזיר מלחים

רשמת אינטנסיבי .. כמה פעמים בשבוע? לכמה זמן ? מה דרגת העצמיות (מישור ? עליות? ירידות ? משולב?) ??
מעבר לזה קיבל תשובות טובות למעלה , הכול תלוי בתזונה בסופו של יום ( לא נחזור על ההמלצות שכבר קיבלת).

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית