הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות הנתרן המומלצת לספורטאים

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
שמתי לבלכמות הנתרן שאני אישית (ואני חושב הרוב) מכניסים עם אוכל רגיל כמו: גבינות, חלבי, פסטרמה, אבקת חלבון, טונה...
אני מגיע ל3 גרם נתרן בכיף ולפעמים אפילו יותר.
הבנתי שלבן אדם מבוגר הכמות המומלצץ היא עד 2 גרם.
מה הכמות המומלצת לספורטאי?
מי איזה כמות העניין של עודף הנתרן הופך להיות מזיק לבריאות?

אשמח לשמוע אם יש למישהו מה להגיד בנושא.

לא אוכל לחדש לך יותר מידי, אבל אומר לך שעל פי מה שאני יודע הRDA של הנתרן הינו 1500mg אצל גברים עד גיל 50, בעוד שהגבול העליון הינו 2300mg,
צריכה ממצועת של אנשים היא כמובן מעל זה, 3400mg, צריכת נתרן גבוהה עלולה לגרום להעלאת לחץ דם, שבץ, מחלות לב ובעיות בכליות, אבל תשמע אין מספרים מדוייקים למתי זה מתחיל לגרום לנזק ממשי. (מקווה שמעט עזרתי)

עניין של הגיון בלבד: אין טעם בשום המלצה גורפת שאינה מתחשבת במשקל האדם וברמת הפעילות שהוא מבצע. המלצה תקפה היתה צריכה להתייחס לפחות לשני הפרמטרים האלה (בדיוק כפי שההמלצה לחלבון נקובה בגרם למשקל הגוף ומשתנה עבור העוסקים בספורט). מישהו ששוקל 50 ק"ג ויושב כל היום במשרד ובערב מול הטלביזיה בטח צריך הרבה פחות מלח ממישהו במשקל 120 ק"ג שמתאמן חמש פעמים בשבוע ומגיר ליטרים של זיעה.

המלצה טובה היתה יכולה לשקלל את הפרמטרים ע"י התייחסות לכמות הנוזלים שהאדם בולע (שים לב שאני לא כותב "שותה" כי יש נוזלים גם במזון המוצק, מה שמקשה קצת על החישובים).

שים לב גם לכך שיש הבדל בין המלצה לכמות הנתרן לבין ההמלצה לכמות המלח. הנתרן הוא חצי מהמלח הקירוב (30/65 אם רוצים לדייק).

אין כמות סף שהחל מעליה הנזק מהנתרן קופץ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עניין של הגיון בלבד: אין טעם בשום המלצה גורפת שאינה מתחשבת במשקל האדם וברמת הפעילות שהוא מבצע. המלצה תקפה היתה צריכה להתייחס לפחות לשני הפרמטרים האלה (בדיוק כפי שההמלצה לחלבון נקובה בגרם למשקל הגוף ומשתנה עבור העוסקים בספורט). מישהו ששוקל 50 ק"ג ויושב כל היום במשרד ובערב מול הטלביזיה בטח צריך הרבה פחות מלח ממישהו במשקל 120 ק"ג שמתאמן חמש פעמים בשבוע ומגיר ליטרים של זיעה.

המלצה טובה היתה יכולה לשקלל את הפרמטרים ע"י התייחסות לכמות הנוזלים שהאדם בולע (שים לב שאני לא כותב "שותה" כי יש נוזלים גם במזון המוצק, מה שמקשה קצת על החישובים).

שים לב גם לכך שיש הבדל בין המלצה לכמות הנתרן לבין ההמלצה לכמות המלח. הנתרן הוא חצי מהמלח הקירוב (30/65 אם רוצים לדייק).

אין כמות סף שהחל מעליה הנזק מהנתרן קופץ.

אין מספר מדויק אבל השאלה היא נגיד אם אני שוקל 70 מתאמן 4-6 פעמים בשבוע ומגיע לבהרך 5000mg נתרן ביום, האם זה יותר מידי בשבילי? האם בטווח הארוך זה יכול לגרום נזק?

אין מספר מדויק אבל השאלה היא נגיד אם אני שוקל 70 מתאמן 4-6 פעמים בשבוע ומגיע לבהרך 5000mg נתרן ביום, האם זה יותר מידי בשבילי? האם בטווח הארוך זה יכול לגרום נזק?
אני לא רופא, אבל אם אין לך לחץ דם גבוה לא הייתי מתרגש מכמות הנתרן הזאת (ביחוד אם האימונים שלך כוללים אירובי, כלומר זיעה). אבל אני חוזר: אני לא רופא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית