הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ פלאו

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
לא הבנתי משהו, כשאומרים דגנים מתכוונים ללחם, כוסמת, אורז, מקרוני?
מה לדוגמא עם תפו"א וחומוס?
למישהו יש בלוג טוב/ דוגמאות לתפריטים כי אני ראיתי רק את הסרטון שמדבר על השומן והכולסטרול ולמה פליאו הוא אורך חיים בריא יותר אבל לא כל כך הבנתי את ה"מה אסור, מה מותר" .

הם לא מתו מזה
הם מתו משפעת וכאלו , היום ברפואה המודרנית זה לא ככה.

פעם היינו יותר גדולים, חזקים ובריאים
היום לא.
יש מלא גורמים להאשים אז זה לא כדאי להסתכל על זה רק מהפן התזונתי אבל אני עדיין מאמין שזה פקטור בהפיכתנו למה שאנחנו היום.

אני מאמין שהכי טוב זה לאכול בצורה מאוזנת שומן 0.8-1 גרם לכל קילו משקל גוף חלבון 2-3 גרם לכל קילו משקל גוף וכל שאר הקלוריות מפחמימות ושהכל יבוא ממוצרים לא מעובדים ומהמאכלים שנקראים המאכלים הבריאים אני ממש נגד להתחיל לקחת בייקון כמקור לשומן (לא שאני נגד בייקון הייתי מת לאכול יותר כאלו)

המחקרים הלא תצפיתנים שבהם הפחיתו שומן רווי ובדקו תוצאות קליניות היו לא מוצלחים, אך בחלקם כן הייתה הפחתה במחלות לב (אם כי לא בהכרח בשל ההפחתה בשומן הרווי). http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.1000252
כמו כן, מחקרים לא תצפיתנים הראו בבירור ששומן רווי מעלה את רמות ה-LDL בדם.
http://ajcn.nutrition.org/content/77/5/1146.long

גם אם שומן רווי מעלה LDL, זה לא הופך אותו לאחראי למחלות לב. מה שקורה הוא שגודל חלקיקי הLDL גדל, מה שהופך אותם לפחות מזיקים.

לגבי החלק הראשון, ענית לעצמך.

- - - עידכון הודעה - - -

אני מאמין שהכי טוב זה לאכול בצורה מאוזנת שומן 0.8-1 גרם לכל קילו משקל גוף חלבון 2-3 גרם לכל קילו משקל גוף וכל שאר הקלוריות מפחמימות ושהכל יבוא ממוצרים לא מעובדים ומהמאכלים שנקראים המאכלים הבריאים אני ממש נגד להתחיל לקחת בייקון כמקור לשומן (לא שאני נגד בייקון הייתי מת לאכול יותר כאלו)

יפה שאתה מאמין ולא מתבסס על מחקרים.

וואו. כמה קשקושי סטטיסטיקה כדי להוכיח בכח מה שהם ניסו מההתחלה.
רק אחרי תקנון של גיל מין וLDL קטן הם הצליחו להוכיח את זה. זה רק אומר כמה ההשפעה של הקטן היא עצומה לעומת הגדול אבל לזה לא התייחסו.
יכול להיות שבאמת יש קשר, אבל אם הוא נמצא אחרי כל כך הרבה תקנונים כנראה שהוא לא משפיע כל כך חזק והוא זניח.

כל המאמר הזה נראה כמו עבודה של צוות ססטיסטיקאים כדי להוכיח את טענתם. מה גם שזה דיי מפגר למדוד אתרוסקלרוזיס ועוד באאורטה ועוד באנשים בריאים...

- - - עידכון הודעה - - -

ומצחיק. לפי טבלה 3 בכלל אין קשר מובהק בין טוטאל LDL לIMD.

והכי מעניין זה שאחרי כל התקנונים ההבדל היה 40 מיקרון. מי אמר מה זה גודל משמעותי ומה זה גודל לא משמעותי. במיוחד בפאקינג אאורטה.

עוד מעניין שאין שום התחיסות לגורמי דלקת ושום תקנון לפי זה... כאילו הם החליטו מה שווה להכניס ומה לא.

וואו. כמה קשקושי סטטיסטיקה כדי להוכיח בכח מה שהם ניסו מההתחלה.
ומצחיק. לפי טבלה 3 בכלל אין קשר מובהק בין טוטאל LDL לIMD.

זה לא "קשקושי סטטיסטיקה". לפי המשפט השני בציטוט, לא הבנת את מה שעשו שם.

מה אתה אומר...
אולי תלמד אותי?
בפעם האחרונה שבדקתי 0.08 לא היה מובהק... ואתה כל כך אוהב סטטיסטיקה כך שאתה צריך להתאכזב!

מה אתה אומר...
אולי תלמד אותי?
בפעם האחרונה שבדקתי 0.08 לא היה מובהק... ואתה כל כך אוהב סטטיסטיקה כך שאתה צריך להתאכזב!

מדובר על מודל שבודק את ה-IMT כפונקציה של 3 משתנים: מספר חלקיקי LDL קטנים, מספר חלקיקי LDL גדולים, ורמת LDL. במודל זה שני המשתנים הראשונים משפיעים על ה-IMT, אך המשתנה השלישי (רמת ה-LDL) לא משפיע, וזה הגיוני כי כבר התחשבנו במספר החלקיקים, ולכן רמת ה-LDL לא מוסיפה מידע. במילים אחרות, מספר החלקיקים (קטנים או גדולים) הוא מנבא טוב יותר מרמת ה-LDL.

נערך לאחרונה:
לתקנן מודל למשהו ואז לבדוק את שני חלקיו של המשהו הזה לא נראה לך קצת מוזר?!
בקיצור, זה נתון חסר משמעות- סתם העליתי את זה כאנקדוטה.
ולא התייחסת לשום נקודה אחרת שהעליתי.

רק אחרי תקנון של גיל מין וLDL קטן הם הצליחו להוכיח את זה.
ההתחשבות ב-LDL קטן היא הכרחית, כפי שמוסבר במאמר, כי המשתנים "LDL קטן" ו-"LDL גדול" הם לא בלתי תלויים.

זה רק אומר כמה ההשפעה של הקטן היא עצומה לעומת הגדול אבל לזה לא התייחסו.
יכול להיות שבאמת יש קשר, אבל אם הוא נמצא אחרי כל כך הרבה תקנונים כנראה שהוא לא משפיע כל כך חזק והוא זניח.
.
במודל הסופי ההשפעה של ה-LDL הגדול היא אותה השפעה כמו של הקטן.

כל המאמר הזה נראה כמו עבודה של צוות ססטיסטיקאים כדי להוכיח את טענתם. מה גם שזה דיי מפגר למדוד אתרוסקלרוזיס ועוד באאורטה ועוד באנשים בריאים...
הם לא מדדו באאורטה.

ההתחשבות ב-LDL קטן היא הכרחית, כפי שמוסבר במאמר, כי המשתנים "LDL קטן" ו-"LDL גדול" הם לא בלתי תלויים.

במודל הסופי ההשפעה של ה-LDL הגדול היא אותה השפעה כמו של הקטן.

הם לא מדדו באאורטה.

1) זה בערך כמו לתקנן לBMI ואז למדוד קשר של שריר למשהו וקשר לשומן למשהו. זה מיותר.
2) במספר זה אולי נכון, אבל ראית כמה תקנונים היה צריך לעשות כדי להגיע לזה? זה אומר ששאר המשתנים הרבה אבל הרבה יותר משפיעים.
3) התכונתי לקרוטיד, לא יודע למה כתבתי אאורטה. בכל מקרה זה היינו הך כי זה עדיין עורק עצום. ועדיין לא אמרת לי מי קבע שהפרש כזה באמת לא זניח. ולמה קיבינימט לבדוק באנשים בריאים. הקרוס סקשן העצום הזה שהם עשו מפגר. תתחילו מחולים ספציפיים מאוד דומים, אחר כך תתרחבו.

1) זה בערך כמו לתקנן לBMI ואז למדוד קשר של שריר למשהו וקשר לשומן למשהו. זה מיותר.
2) במספר זה אולי נכון, אבל ראית כמה תקנונים היה צריך לעשות כדי להגיע לזה? זה אומר ששאר המשתנים הרבה אבל הרבה יותר משפיעים.
אתה ממשיך לא להבין את הנקודה של המאמר. אני לא רואה טעם להמשיך בדיון.

הנקודות לא מעניינות אותי. מעניין אותי איך הגיעו אליהן ומה המשמעות הקלינית שלהן.

רמת ה LDL אינה מספר החלקיקים (קטנים + גדולים)? כלומר, האם "רמת" ה LDL נקבעת עפ"י המסה (mass) שלו?

(זאת אינה שאלה למטרות התנצחות אלא לצרכי הבנה של מי שאינו ביולוג ו/או רופא)

- - - עידכון הודעה - - -

רמת ה LDL אינה מספר החלקיקים (קטנים + גדולים)? כלומר, האם "רמת" ה LDL נקבעת עפ"י המסה (mass) שלו?

(זאת אינה שאלה למטרות התנצחות אלא לצרכי הבנה של מי שאינו ביולוג ו/או רופא)

אה, עכשיו אני רואה שהוא נמדד באמת ביחידות משקל. נא להתעלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית