הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוצרי חלב

• פותח/ת השרשור Koller
  • פורסם בתאריך

Koller

משתמש משקיע
2,158
1,343
נק' מוניטין:
4,169
2,158
1,343
טכניון
יש בעיה אם אני צורך את רוב החלבון שלי ממוצרי חלב כמו יוגורטים וגבינות(70-80% מהצריכה)? שמעתי החלבון במוצרי חלב לא מתפרק בגוף או משהו כזה. בזמן האחרון אני ממעיט בבשר ואוכל הרבה יוגורטים, גבינות, גבינה לבנה, קוטג'..

למה ערכים בזבל? זה יותר טוב מחלב.. 3 גרם שומן לגביע, 10 חלבון ו-10 פחמימה.
אוקיי וחשבת על המחיר?
לא ידעתי..

בשומן ובחלב יש שומן רווי ארוך(שומן מהחי) שהוא יותר בריא משומן רווי קצר(מהצומח) בגלל שבשומן מהצומח הגוף צריך להפוך אותו לשומן ארוך. אם התזונה מתבססת על יוגורטים(עם ~3% שומן) צריך להשלים שומנים עם שומן מהחי שהוא פחות טוב.

רגישות ללקטוז נגרמת בגלל גן רסציבי(ההפך מדומיננטי) זה אומר שיש אנשים שיש להם רגישות ללקטוז חבויה ולאכול יותר מדי חלב יגרום לגן של הרגישות ללקטוז להיות מופעל. אני קראתי את זה מתישהו אבל אני לא בטוח ב100% בזה אז אל תתפוס אותי במילה
*זה מתייחס לאנשים ששותים המון חלב ביום(GOMAD וכאלה)
פעם ראשונה שאני שומע על זה
אפשר ביסוס?

אוקיי וחשבת על המחיר?

פעם ראשונה שאני שומע על זה
אפשר ביסוס?

קראתי את זה פעם אני לא זוכר איפה אבל עכשיו מצאתי את זה.
עם זאת, עדיין הרמות נמוכות יותר והולכות ופוחתות עם הגיל. כך שאדם שיכול היה לשתות חלב ללא כל בעיה בגיל צעיר יכול להתחיל להרגיש תופעות של אי סבילות וקשיי עיכול של חלב בגיל מבוגר יותר.

כך שמצב של המשך אכילת כמות גדולה של מוצרי חלב יכול להוביל גם הוא לתופעות הקשורות באי סבילות ללקטוז.

ישנם מצבים בהם נגרם נזק למעי הדק עקב מחלה, תגובה דלקתית של המעי או תגובה אלרגית וכך נוצר מצב משני של אי סבילות ללקטוז, מאחר ואנזים הלקטאז מיוצר בדפנות המעי הדק. כאשר מצבים אלה מופיעים אצל תינוקות, הנקה ממושכת מקלה על התופעות ועוזרת להחלמה.

מצב משני זה ניתן להחלמה ולשיקום על ידי הסרת המזונות או הגורמים המגרים את המעיים ומתן זמן מספק למעיים לשקם את עצמם ולהחלים. יש סיכוי טוב שאותו תינוק או אדם יוכל להחשף ללקטוז לאחר מכן ללא תגובת הגירוי.

אני מדבר על הקטע של כל מה שאמרת בנוגע לשומנים עם החי

מישהו פעם הסביר לי את זה וזכרתי שזה היה על שומן אבל התבלבלתיfacepalm. זה חלבון שעדיף מהחי ולא מהצומח כי חלבון מהצומח הוא לא חלבון מלא
רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. החלבון מן הצומח הוא לרוב אינו מכיל את אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא.

נערך לאחרונה:
מישהו פעם הסביר לי את זה וזכרתי שזה היה על שומן אבל התבלבלתיfacepalm. זה חלבון שעדיף מהחי ולא מהצומח כי חלבון מהצומח הוא לא חלבון מלא
אוקיי אז בעצם מה הבעיה שהוא יאכל מוצרי חלב במקום בשר?

שניהם זה חלבון מלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית