הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לאכול בתקופת סבולת?

• פותח/ת השרשור GiladK
  • פורסם בתאריך

GiladK

משתמש מתחיל
143
13
נק' מוניטין:
69
143
13
חד"כ מצפה עדי
אני עכשיו חוזר מפציעה (ביום רביעי סיימתי עם פיזיותרפיה אחרי פציעה של הרבה מאוד זמן) והמליצו לי עכשיו (המאמן והפיזיותרפיסטית) לעשות סבולת 3 חודשים בשביל שיקום מהפציעה, ואני לא יודע איך לאכול בתקופה הזאת...
יש למישהו תפריט לזה?
הבנתי שזאת אחלה תקופה לרדת באחוזי שומן וזה לא יזיק...

אם זה משנה (וכנראה שכן) הגובה שלי הוא 174 ס"מ, 63 ק"ג ועוד חודש בן 15.

תודה רבה לעוזרים!

נערך לאחרונה:
מה הייתה הפציעה?
בהנחה שאתה לא הולך לכיוון של להתחרות בריצות ארוכות, ושהפציעה שהייתה לך היא משהו מהדברים הרגילים, דווקא התחזקות תוך עלייה במשקל תהיה עדיפה.
אבל בלי מידע אני סתם מנחש.

• פותח/ת השרשור
מה הייתה הפציעה?
בהנחה שאתה לא הולך לכיוון של להתחרות בריצות ארוכות, ושהפציעה שהייתה לך היא משהו מהדברים הרגילים, דווקא התחזקות תוך עלייה במשקל תהיה עדיפה.
אבל בלי מידע אני סתם מנחש.

הייתה לי בעיה בכתף באזור הטרפזיוס, וכשכמעט החלמתי נדפקה לי גם הכתף השנייה, אני לא יודע בדיוק איך קוראים לחלק הזה.
והבנתי שסבולת זה לא כוח או עלייה בשריר או משהו בסגנון אז לא יהיה מיותר להעלות במשקל בתקופה הזו?
כי אני אעלה בשומן ולא בשריר...

אני אענה לשאלה הזאת - איך לאכול כשאני שוקל 63 קילו על 1.73
לאכול, והרבה.

אבל אם אני לא עובד על מסת שריר אז אני אעלה רק בשומן לא?

מה שאמרת זה כללי, והתשובה הכללית היא שעלייה במסת שריר וחיזוק האיזור (וכל הגוף) זה הפיתרון האידיאלי. והוא כולל גם עלייה במשקל. חלק מהעלייה תהיה שריר, וחלק שומן.

• פותח/ת השרשור
מה שאמרת זה כללי, והתשובה הכללית היא שעלייה במסת שריר וחיזוק האיזור (וכל הגוף) זה הפיתרון האידיאלי. והוא כולל גם עלייה במשקל. חלק מהעלייה תהיה שריר, וחלק שומן.

כן אבל בתקופת סבולת אני לא עולה במסת שריר לא?
אז ככה שמה ייצא לי מלאכול יותר? אני לא אעלה רק בשומן?
אני מחר אעלה תמונה להערכת אחוז שומן בפורום תמונות הגולשים שאולי תוכלו לעזור לי בנוגע למה לאכול...
תודה רבה על התשובות באשכול הזה 😃

השאלה שצריכה להשאל היא למה לעשות תקופת סיבולת, ולא כוח. אני לא יודע מה הפציעה, אבל זה הרבה יותר מסביר שתקופת כוח תועיל הרבה יותר.
וכשעולים במשקל בתקופת כוח - חלק מהעלייה היא שריר, וחלק שומן. אותו דבר גם בתוכנית סיבולת - פשוט בתוכנית כוח עולים יותר בשריר ביחס לשומן (ביחס לתקופת סיבולת).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית