הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חגורה גורמת לי לייצר פחות כוח מאשר בלי

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בעבר השתמשתי בחגורת מכון בסקוואט , וזה דווקא ממש עזר . עכשיו השתמשתי בחגורה של אינזר ולא רק שהיא לא עזרה , היא גרעה בכל התרגילים שביצעתי ( סקוואט , בנצ' , BOR ) .
מה הסיבות האפשריות לכך ?

נערך לאחרונה:
אתה לא רגיל לחגורה, תוך 2-3 אימונים אמור להשתפר...
לי אישית בדדליפט ובבנץ' כמעט ולא עוזרת חגורה במשקל על המוט(שם בדדליפט בעיקר בגלל הרגל ותחושת ביטחון, בבנץ' לא שם).
אבל בפרס ובסקוואט עוזרת מאוד למשקלים על המוט

לא רואה סיבה להשתמש גם בBOR, המשקלים שם נמוכים יחסית

• פותח/ת השרשור
אתה לא רגיל לחגורה, תוך 2-3 אימונים אמור להשתפר...
לי אישית בדדליפט ובבנץ' כמעט ולא עוזרת חגורה במשקל על המוט(שם בדדליפט בעיקר בגלל הרגל ותחושת ביטחון, בבנץ' לא שם).
אבל בפרס ובסקוואט עוזרת מאוד למשקלים על המוט

לא רואה סיבה להשתמש גם בBOR, המשקלים שם נמוכים יחסית

אני אמור לשים אותה כמה מהודק שרק אפשר?

טריק פשוט של הנחש: קח את האצבע ותנסה להכניס אותה ברווח בין האבזם לבטן (מלמעלה למטה), אם האצבע לא עוברת/עוברת בכוח כנראה הידקת יותר מדי, אם האצבע "שוחה" דרך הרווח מהאבזים כנראה לא הידקת חזק מספיק.
האצבע צריכה לעבור ככה שאתה מרגיש עליה לחץ אבל לא לחץ שדורש שתדחוף את האצבע בכוח.

אם החגורה הדוקה מדי היא יכולה להפריע לנשימות, אבל גם זה משהו שמתרגלים אליו(הידוק).

או ששמת מהודק מידי או פחות מידי. מה הרגשת איתה? להגיד שהיא גרעה לא אומר לנו הרבה לגביי מה יכולה להיות הבעייה.
כלל אצבע - ככל שאתה יותר מנוסה וחזק, אתה תוכל להשתמש בחגורה יותר מהודקת.

• פותח/ת השרשור
ממש לא, קשה לתת הגדרה עד כמה הדוק היא צריכה להיות אתה תתפוס את זה לבד אני מאמין.
אבל אם שמת הכי מהודק זה מסביר מאוד למה הכוח נפגע.

למה שזה יפגע בכוח , זה אמור לתת יותר לחץ הרי

אתה צריך להתרגל, שברת אותה בכלל?

מה הכוונה לשבור ?

או ששמת מהודק מידי או פחות מידי. מה הרגשת איתה? להגיד שהיא גרעה לא אומר לנו הרבה לגביי מה יכולה להיות הבעייה.
כלל אצבע - ככל שאתה יותר מנוסה וחזק, אתה תוכל להשתמש בחגורה יותר מהודקת.

שמתי הכי מהודק שרק אפשר . בסקוואט הרגשתי שהיא מפריעה לי לעשות היפ דרייב , למרות שאני לא מבין איך זה הגיוני . היה לי יותר קשה בסט של 135 איתה , מאשר בסט של 155 בלעדיה . בבנצ' , משקל שהיה קל לי לפני שבועיים לחמישיה , נכשלתי איתו בחזרה חמישית . היה לי קשה לנשום כמובן , ואולי חוסר בחמצן הוא אחד הגורמים לבעיה , והיא חדשה אז אולי הקשיחות שלה גם מפריעה איכשהו .

שמתי הכי מהודק שרק אפשר . בסקוואט הרגשתי שהיא מפריעה לי לעשות היפ דרייב , למרות שאני לא מבין איך זה הגיוני . היה לי יותר קשה בסט של 135 איתה , מאשר בסט של 155 בלעדיה . בבנצ' , משקל שהיה קל לי לפני שבועיים לחמישיה , נכשלתי איתו בחזרה חמישית . היה לי קשה לנשום כמובן , ואולי חוסר בחמצן הוא אחד הגורמים לבעיה , והיא חדשה אז אולי הקשיחות שלה גם מפריעה איכשהו .
אולי שמת אותה יותר מידי מהודק, אולי סתם יום רע. בכל מקרה, חגורה משנה לך מעט את התנועה, ואם התקשית לנשום זה לא מקל על המצב.
אושר העלה סרטון מצויין של איך לשבור את החגורה, אתה יכול להשתמש ברעיון הזה. למרות שאני יכול להגיד לך שאת האינזר 10 מ"מ שלי פשוט שמתי והתחלתי להתאמן איתה בלי זה, קצת כואב, אבל נשארים בחיים. לאט לאט זה מסתדר.

הבעייה כששמים מהודק מידי היא שזה אפשרי להפריע לשרירים להתכווץ, במקום לתת להם כמה שיותר קונטרה. לכן ככל שאתה יותר מנוסה וחזק, אתה יכול לעבוד עם חגורה יותר מהודקת - כי השרירים שלך יותר חזקים, ואתה כבר יודע להשתמש בחגורה ביעילות מבחינה טכנית ופיזית.

אה, ואחרי שאתה שם אותה תעשה סקוואט אחד בלי משקל (ובלי מוט). היא תתמקם איפה שהיא צריכה להיות לפני הסט, במקום בחזרה הראשונה של הסט. ותזכור, מהודק מידי זה יותר גרוע ממשוחרר מידי. אם אתה צריך להמתח למעלה בצורה מוגזמת, כנראה ששמת אותה מהודקת מידי (שוב - תלוי בניסיון והכוח שלך).

נערך לאחרונה:
לא שברת אותה בטח קשה כמו אבן
צריך להדק הכי חזק שיהיה קשה לנשום ככה תתרגל כמה אימונים ותראה שהיא עוזרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית