הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם יש עדיפות לסוגי הפחמימות בהעמסה

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
ראיתי נושא אבל אין שם תושה משמעית .. אז השאלה ככה .

האם אפשר להעמיס פחמימות פשוטות בהעמסת פחמימות אני מתכוון מאוד פשוטות כמו נחשי גומי או שטחי סוכר כאלה לדוגמא שזה 99% סוכר .?.

ועוד שאלה : האם יש עדיפות בכלל לפחמימות עם ערך גלוקמי נמוך לעומת ערך גבוה או שזה לא משנה ?

ליאור אמור לשחרר מאמר בנוסע העמסות, שאמור לענות על הכל.
אין לי מושג, צר לי.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר מבחינה של אגירת של שומן מאותו יום או מה זה יעשה לגוף מבחינה בריאותית?
מכל הבחינות אבל בדגש על אגירת שומן\גליקוגן כי בעקרון המטרה ביום העמסה זה הגלוקוז וכל המאכלים שנכתבו מעלי מורכבים בעיקר מגלוקוז ככה שאני לא רואה בעיה .

מכל הבחינות אבל בדגש על אגירת שומן\גליקוגן כי בעקרון המטרה ביום העמסה זה הגלוקוז וכל המאכלים שנכתבו מעלי מורכבים בעיקר מגלוקוז ככה שאני לא רואה בעיה .

המטרה היא למלאות את מאגרי הגליקוגן.

ומה זה מכילים גלוקוז?

כל פחמימה מתפרקת ל חד-סוכר ( שזה הגלוקוז ) דו - סוכר והרב -סוכר ( זה הגליקוגן ).

אגב , יש כאלה שיחלקו על הקטע עם המורכבות והפשוטות , קרו לי די הרבה מקרים שהפחמימות שהכנסתי היו ממתקים וכל מיני שטויות , אבל זה עדיין נאגר כנוזלים וירד אחרי פעמיים אירובי.

לפי דעתי , אין שום בעיה אבל תוודא שזה באמת פחמימות ולא מפוצץ בשומן שממנו כדאי להימנע כמה שאפשר ביום זה.

• פותח/ת השרשור
המטרה היא למלאות את מאגרי הגליקוגן.

ומה זה מכילים גלוקוז?

כל פחמימה מתפרקת ל חד-סוכר ( שזה הגלוקוז ) דו - סוכר והרב -סוכר ( זה הגליקוגן ).

אגב , יש כאלה שיחלקו על הקטע עם המורכבות והפשוטות , קרו לי די הרבה מקרים שהפחמימות שהכנסתי היו ממתקים וכל מיני שטויות , אבל זה עדיין נאגר כנוזלים וירד אחרי פעמיים אירובי.

לפי דעתי , אין שום בעיה אבל תוודא שזה באמת פחמימות ולא מפוצץ בשומן שממנו כדאי להימנע כמה שאפשר ביום זה.
הקטע זה של100 גרם יש 90ומשהו פחמימה ו0 שומן והרוב זה גלוקוז ככה "שלפי ההגדרה" זה מושלם .
הדאגה היחידה שזה אשכרה סוכר ...

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת זה אשכרה סוכר?

פחמימות זה סוכרים.
נכון אבל אני מתכוון שזה כמו להמיס סוכר(מה ששמים בקפה) בעקרון זה אותו דבר אבל אולי יש משהו שאנחנו לא יודעים אולי זה פוגע באיכות של ההעמסה כי אני אישית מעולם לא שמעתי על מישהו שהעמיס נחשי גומי ושטחי סוכר..

כל הסוכריות לגומי שוקולדים זה סוכרים פשוטים אשר אשר נספגים מהר בגוף , וגורמים הפרשה מהירה של אינסולין , ואחרי פרק זמן קצר ירידה חדה בקלוגוז בגוף.. (הסוכרים).. ומה שיוצר בלבול בגוף , ורעב בגוף.. והאינסולין ממשיך להיות מופרש בגוף מהלבלב.. מבלי שתאים יגיבו לו .. וממשיך לזרום לבדם.. מה שיוצר רמת סוכר גובהה בגוף.. סכרת.. השמנה.. וזה וזה.. בקיצור נשמה הגיון פשוט זבל..

לעומת זאת
פחמימה המורכבת... בדיוק ההפך.. אורז פסטה ועוד..
- פירוק איטי וכך לא נוצר עליות חדות של סוכר בגוף.. ורמתה סוכר בגוף מאוזנת.. וגך גם רמת אינסולין בגוף..
- שובע לאורך זמן..

- פחמימה מורכבת מלאה (אורז חום מלא , לחם שיפון , פסטה מקמח מלא. ועוד..) יש סיבית תזונתיים..

בקיצור הגיון פשוט נשמה למה לא לעשות העמסה בתקופת חיטוב אם סוכרים פשוטים.. (זבל)

אני מעדיף את ההעמסה מפחמימות איכותיות.
עם סוכרים קל מאוד להתפזר ולהפריז. וגם אחרי כמות מסוימסת זה עושה לי לפחות כאב בטן רציני.

• פותח/ת השרשור
אני מעדיף את ההעמסה מפחמימות איכותיות.
עם סוכרים קל מאוד להתפזר ולהפריז. וגם אחרי כמות מסוימסת זה עושה לי לפחות כאב בטן רציני.
במידה ולא מפריזים ואין כאבי בטן יש בעיה שמתעוררת באיכות ההעמסה ? ובקליטת הגליקוגן או שומן?

במידה ולא מפריזים ואין כאבי בטן יש בעיה שמתעוררת באיכות ההעמסה ? ובקליטת הגליקוגן או שומן?
זה מה שלייל רושם
[h=2]Type of Carbohydrates[/h]The type of carbohydrate consumed during a carb-up can affect the rate at which glycogen is resynthesized. During the first 24 hours, when enzyme activity is at it’s highest, it appears that the consumption of high glycemic index (GI) foods such as simple sugars promote higher levels of glycogen resynthesis compared to lower GI foods like starches (5,7,8). Glycogen resynthesis during the second 24 hours has not been studied as extensively. It appears that the consumption of lower GI carbs (starches, vegetables) promotes higher overall levels of glycogen resynthesis while avoiding fat gain by keeping insulin levels more stable (9). Most individual’s find that their regain of bodyfat, as well as retention of water under the skin, is considerably less if they switch to lower GI carbohydrates during the second 24 hours of carbohydrate loading. Fructose (fruit sugar, which preferentially refills liver glycogen) will not cause the same amount of glycogen resynthesis seen with glucose or sucrose (5, 8). Whether liquids or solid carbohydrates are consumed also appears to have less impact on glycogen resynthesis as long as adequate amounts are consumed (10).

אני גם כמו במבה אוהב לעשות את ההעמסות שלי מדברים איכותיים כמו :אורז , תפוחי אדמה , גלידה לפעמים, פיצה ביתית גם יכול להיות טוב. אבל אני נמנע משוקולדים , חטיפים וחבריהם.

• פותח/ת השרשור
זה מה שלייל רושם
Type of Carbohydrates

The type of carbohydrate consumed during a carb-up can affect the rate at which glycogen is resynthesized. During the first 24 hours, when enzyme activity is at it’s highest, it appears that the consumption of high glycemic index (GI) foods such as simple sugars promote higher levels of glycogen resynthesis compared to lower GI foods like starches (5,7,8). Glycogen resynthesis during the second 24 hours has not been studied as extensively. It appears that the consumption of lower GI carbs (starches, vegetables) promotes higher overall levels of glycogen resynthesis while avoiding fat gain by keeping insulin levels more stable (9). Most individual’s find that their regain of bodyfat, as well as retention of water under the skin, is considerably less if they switch to lower GI carbohydrates during the second 24 hours of carbohydrate loading. Fructose (fruit sugar, which preferentially refills liver glycogen) will not cause the same amount of glycogen resynthesis seen with glucose or sucrose (5, 8). Whether liquids or solid carbohydrates are consumed also appears to have less impact on glycogen resynthesis as long as adequate amounts are consumed (10).

אם הבנתי נכון אז ב24 השעות הראשונות פחמימות פשוטות יביאו לסינתוז טוב יותר של גליקוגן אבל עם זה העמסה של 48 שעות עדיף אינדקס גלוקמי נמוך <?
ואם אני אוכל פחמימות עם IG נמוך יהיה פחות נוזלים (לא שזה מתריד כ''כ) ולפרוקטוז לא כדי להתקרב את זה אני יודע .

אבל למרות זה אני חושב שפספסתי משהו , אשמח אם תסביר לי . תודה מראש

- - - עידכון הודעה - - -

אני גם כמו במבה אוהב לעשות את ההעמסות שלי מדברים איכותיים כמו :אורז , תפוחי אדמה , גלידה לפעמים, פיצה ביתית גם יכול להיות טוב. אבל אני נמנע משוקולדים , חטיפים וחבריהם.
אתה אוהב או שככה אתה עושה ? קשה לי להאמין שאתה מעדיף אורז ותפוחי אדמה לעומת שוקולדים למרות שאני התכוונתי לממתקים שהם רק פחמימות (סוכר פשוט-IGגבוה נירא לי משהו כמו 100) ואין בהם שומן אז אולי זה טוב לא ?

אם הבנתי נכון אז ב24 השעות הראשונות פחמימות פשוטות יביאו לסינתוז טוב יותר של גליקוגן אבל עם זה העמסה של 48 שעות עדיף אינדקס גלוקמי נמוך <?
ואם אני אוכל פחמימות עם IG נמוך יהיה פחות נוזלים (לא שזה מתריד כ''כ) ולפרוקטוז לא כדי להתקרב את זה אני יודע .

אבל למרות זה אני חושב שפספסתי משהו , אשמח אם תסביר לי . תודה מראש

- - - עידכון הודעה - - -

אתה אוהב או שככה אתה עושה ? קשה לי להאמין שאתה מעדיף אורז ותפוחי אדמה לעומת שוקולדים למרות שאני התכוונתי לממתקים שהם רק פחמימות (סוכר פשוט-IGגבוה נירא לי משהו כמו 100) ואין בהם שומן אז אולי זה טוב לא ?
ככה גם אני הבנתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית