הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עבודת הבטן בתרכילים מורכבים

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
באימון האחרון יצא לי לעשות קצת כפיפות בטן ועוד תרגיל בטן שחבר רצה שאני אנסה, אז כבר זרמתי על כמה סטים.
קמתי היום עם תחושה של דומס מטורף בבטן, ורציתי לשאול אני לא עובד על בטן בגלל כל העבודה שלה בסקוואט/דדליפט/פרס...
ממה נובע הדומס הזה? שינוי בתנועה שאני לא רגיל אליה? עבודה דינמית ולא סטטית של הבטן?
אני לא חולק על הדעה שהבטן עובדת במורכבים והיא התחזקה לי מאוד דרכם, אבל מעניין אותי להבין למה זה קרה

תלוי בתכנית שלך, אני לא מבין בתוכניות מתקדמות כי לא הגעתי לשלב הזה, אבל אם אתה מתחיל ועושה SS למשל, אל תעשה תרגילי בטן בכלל, הם יכולים להאיט את קצב ההתקדמות שלך על ידי גרימת אימון יתר, הבטן שלך עובדת די ויותר בתכנית הזאת מהתרגילים המורכבים.
לגבי הדומס, זה קשור לכיווץ ופשיטת השריר, בתרגילי הבסיס שרירי הבטן סטטים ולכן הם לא גורמים לך לדומס. אם אתה לא מרגיש את השריר זה לא בהכרח אינדיקטור לחוסר מאמץ ואימון.

בבקשה,

http://www.kilogram.co.il/2161/כוחם-של-שרירי-הבטן/

9159espresso_spoons.jpg

• פותח/ת השרשור

אני מכיר את המאמר וקראתי אותו גם לפני שפרסמתי שוב, רשמתי שאני מסכים עם הדעה שהבטן עובדת במורכבים אבל מעניין אותי לדעת למה הדומס התרחש.

Nikita הבין מה התכוונתי, התכוונתי האם זה נכון שבגלל השינוי מעבודה סטטית לדינמית (או כמו שבמאמר כתוב עבודה
איזומטרית במקום קונצנטרית/אקסצנטרית) נגרם הדומס?

יכול להיות. בכל דבר יש הסתגלות ראשונית "ספציפית". זה בהכרח אומר שהבטן שלך חלשה, זה סתם אומר שלא רכשת את ההסתגלות הראשונית הספציפית הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית