ייעוץ עד כמה באמת קריאטין יכול לספוח?

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
קניתי קריאטין טהור והתחלתי להשתמש בו.. אני בחיטוב דל פחמימה ובגרעון קלורי גדול ככה שאין לי הרבה אנרגיה באימונים, והקריאטין נתן בראש כבר מהשבוע השני..
אבל שהייתי עולה על המשקל לא הייתי רואה תזוזה משמעותית בכלל! והרעבתי את עצמי כמו מפגר וקרעתי תתחת ובקושי זז משהו.. אז שיערתי שזה מהספיחת נוזלים של הקריאטין.. אז עשיתי איתו הפסקה כבר שבועיים ואני שם לב שאני חוזר לרדת בקצב הרצוי.. אני מת לחזור להשתמש בו, אבל אני רוצה לדעת בטכלס עד כמה נוזלים יכול הקריאטין לספוח לגוף.. קילו? קילו וחצי? או שזה בלי הגבלה?
אני יודע בטכלס שזה רק נוזלים ולא באמת שומן ומתי שהו זה יוצא מהגוף אבל הקטע שאני לא רואה התקדמות על המשקל פוגע במוטיבציה בצורה קשה.. לפעמים זה גרם לי להגיד כוסומו העולם ולהשבר..
וסתם לנושא, אני בחיטוב ועל אחוז שומן גבוה (מעריך 30 מינוס פלוס) אז זה יהיה יעיל עבורי נכון?
מה שאני צריך מהקריאטין בטכלס זה אנרגיה, ושיעזור לי לשמור על מאסה כמה שאפשר כי אני בחיטוב דיי קשה.. כרגע אני על א"ש גבוה אז אני מאמין שהגוף אוכל פחות שריר.. אבל שאני ירד המאזן ישתנה מן הסתם..

נערך לאחרונה:
ההשפעה של הנוזלים תהיה גבוה יותר כאשר אתה בדל פחמימה מבחינת נוזלים , לפי מה שידוע לי קראטין יכול לספוח עד 5 ק''ג נוזלים .

אני מאמין שאצל אדם ממוצע זה יהיה 2~ק''ג בערך בדל פחמימה אולי 3.

תחלית אתה אם זה מתאים לך כי יכול להיות מצב שיהיה שבועות שאתה תעלה במשקל(כמובן שזה יהיה רק נוזלים ואתה עדיין תפסיד שומן כל עוד אתה במאזן שלילי).

נ.ב אל תרעיב את עצמך , אל תעשה שטויות.

קניתי קריאטין טהור והתחלתי להשתמש בו.. אני בחיטוב דל פחמימה ובגרעון קלורי גדול ככה שאין לי הרבה אנרגיה באימונים, והקריאטין נתן בראש כבר מהשבוע השני..
אבל שהייתי עולה על המשקל לא הייתי רואה תזוזה משמעותית בכלל! והרעבתי את עצמי כמו מפגר וקרעתי תתחת ובקושי זז משהו.. אז שיערתי שזה מהספיחת נוזלים של הקריאטין.. אז עשיתי איתו הפסקה כבר שבועיים ואני שם לב שאני חוזר לרדת בקצב הרצוי.. אני מת לחזור להשתמש בו, אבל אני רוצה לדעת בטכלס עד כמה נוזלים יכול הקריאטין לספוח לגוף.. קילו? קילו וחצי? או שזה בלי הגבלה?
אני יודע בטכלס שזה רק נוזלים ולא באמת שומן ומתי שהו זה יוצא מהגוף אבל הקטע שאני לא רואה התקדמות על המשקל פוגע במוטיבציה בצורה קשה.. לפעמים זה גרם לי להגיד כוסומו העולם ולהשבר..
וסתם לנושא, אני בחיטוב ועל אחוז שומן גבוה (מעריך 30 מינוס פלוס) אז זה יהיה יעיל עבורי נכון?
מה שאני צריך מהקריאטין בטכלס זה אנרגיה, ושיעזור לי לשמור על מאסה כמה שאפשר כי אני בחיטוב דיי קשה.. כרגע אני על א"ש גבוה אז אני מאמין שהגוף אוכל פחות שריר.. אבל שאני ירד המאזן ישתנה מן הסתם..

קריאטין הוא תוסף חשוב והוא אכן גורם לספיחת נוזלים תוך תאית מסויימת - זה מאוד משתנה כמה נוזלים מאדם לאדם.
לא הייתי ממליץ לך להשתמש במשקל כאינדיקציה לשומן. אני מבין שזה מעודד לראות מינוס על המשקל (אותי למעשה מעודד פלוס) אבל זה שאתה לא רואה את המשקל יורד לא אומר שאתה לא מרזה ולכן הייתי ממליץ לך לעבור לשיטה אחרת יותר טובה והיא בדיקת היקפים.
למעשה קריאטין בסופו של דבר עלול לקצר לך את תהליך החיטוב ולעזור לך לעבור אותו עם יותר כוח. ומלבד-זאת משקל יותר כבד באימונים = תוצאה יותר טובה עבורך.

מלבד-זאת, אני לא בטוח שדל פחמימה באחוזי שומן גבוהים זה דבר נכון עבורך.

קריאטין הוא תוסף חשוב והוא אכן גורם לספיחת נוזלים תוך תאית מסויימת - זה מאוד משתנה כמה נוזלים מאדם לאדם.
לא הייתי ממליץ לך להשתמש במשקל כאינדיקציה לשומן. אני מבין שזה מעודד לראות מינוס על המשקל (אותי למעשה מעודד פלוס) אבל זה שאתה לא רואה את המשקל יורד לא אומר שאתה לא מרזה ולכן הייתי ממליץ לך לעבור לשיטה אחרת יותר טובה והיא בדיקת היקפים.
למעשה קריאטין בסופו של דבר עלול לקצר לך את תהליך החיטוב ולעזור לך לעבור אותו עם יותר כוח. ומלבד-זאת משקל יותר כבד באימונים = תוצאה יותר טובה עבורך.

מלבד-זאת, אני לא בטוח שדל פחמימה באחוזי שומן גבוהים זה דבר נכון עבורך
.

אתה יכול להסביר את המשפט המסומן?
התחלתי דל פחמימה בא"ש מאוד גבוה וראיתי תוצאות די טובום בתקופה די קצרה.
ד"א אני גם על קריאטין ואני עליתי +- 200 גרם.

• פותח/ת השרשור
תראו עד עכשיו אני יודע שהחיטוב שלי לא הכי בריא אבל קשה להתווכח עם תוצאות.. אני יורד יפה ומשתדל לשמור כמה שיותר על מאסה..
בקיצור חברים, אני יכול לחזור לקחת אותו בראש רגוע? נראה לי באמת אני יעבור לשיטה של מדידת הקיפים במקום משקל.. כל כמה זמן למדוד היקפים?

" מלבד-זאת, אני לא בטוח שדל פחמימה באחוזי שומן גבוהים זה דבר נכון עבורך
. "

באחוזי שומן גבוהים אצל האדם בסביבות ה16+ אפשר לאכול במאזן קלורי שלילי , ואפילו ללכת על הקיצוני של 1200-1000 קלוריות יומית בקושי לאבד מסת שריר.. , המידה מועטת מאוד.

כמו שאביעד אמר...אל תיקח את המשקל שלך כמדד לשומן...אלא תמדוד היקפים עם קליפר ותרשום אחוזי שומן גם לא כל יום..
תחזור לקריאטין כי עלייה במשקל היא תהיה של הנוזלים וככה או ככה תמשיך לרדת בשומן..בהצלחה אחי

• פותח/ת השרשור
אז אחלה למה לא.
מה בערך היחס של הירידה בס"מ? קראתי באתר שקר כלשהו שכל קילו פחות זה בערך ס"מ מהכרס.. אמת?
ומתי מומלץ למדוד, אחרי הקקי של הבוקר? כי אוכל ונוזלים גם יכול להשפיע על היקיפים לא?

מה בערך היחס של הירידה בס"מ? קראתי באתר שקר כלשהו שכל קילו פחות זה בערך ס"מ מהכרס.. אמת?
ומתי מומלץ למדוד, אחרי הקקי של הבוקר? כי אוכל ונוזלים גם יכול להשפיע על היקיפים לא?
אין נוסחא מדויקת
ומתי שמומלץ למדוד זה פשוט באותם תנאים כל הזמן (אם בדקת בבוקר של יום שישי,בדוק בבוקר של יום שישי)
-וכן זה יכול להשפיע..לכן אמרתי לך ,תבדוק באותם תנאים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית