הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה/בעיה מוזרה בסקוואט

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
לא מזמן שמתי לב שיש הבדל בין הברכיים שלי בסקוואט.
בהתחלה חשבתי משהו קטן, עכשיו אני רואה שזה רציני, מאד.
יש לי כאבים כשאני מכופף את הברך- לדוגמה לשבת על הברכיים מתאפשר לי חלקית- בזווית מסויימת בין הירך לשוק זה מתחיל לכאוב וברך שמאל "ננעלת" וכמעט בלתי אפשרי להגיע עם ישבן שמאל לעקב שמאל, לעומת ימין שזו לא בעיה. כמובן שלהצמיד את הישבן לעקב שמאל מלווה בכאבים די חזקים (אני סובל אותם אבל זה כאב חזק).
גם למתוח את הרגל בכך שמצמידים עקב לישבן (תופסים את תחתית השוק ומצמידים לישבן, מתיחה קלאסית) די קשה וכואב.
לישר את הרגל מהר כואב בברך שמאל, בימין כמובן לא.
ולפעמים סתם לשבת ולכופף טיפה את הברך כואב.
הנה סרטון (אני לא צריך הכוונה לטכניקה כי זו הבעיה שלי שדופקת לי ככול הנראה את הכל)-

ראית שסיבה נפוצה לפציעה כזו היא חוסר גמישות, זו יכולה להיות הבעיה?
הצעות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש לך א-סימטריה נוראית בין ירך ימין לשמאל והברך הימנית קורסת חזק קדימה ואם תמשיך להתאמן בטכניקה כ"כ גרועה אתה צפוי לדלקות ו/או כאבים.
אתה מרגיש בחלק של הנעילה בטח גם שהגוף שלך מסתובב טיפה לצד שמאל/שאתה משקיע יותר מאמץ בצד ימין
יש פה די הרבה בעיות כגון רוחב עמידה, זווית כף רגל, כיווץ בגב תחתון ובהאמסטרינגס/ישבן, סטטיקה של הברכיים ופתיחה לצדדים, מבט, זווית של הגב, שימוש לא נכון בבאונס... בקיצור לא מעט

אתה כבר הרבה זמן מתאמן למה שלא תיקח ותשקיע 300-400 שקל ותחפש מישהו שמוכן לאמן אותך במחיר שפוי(80-90 שקל לשעה)? 2-4 אימונים אישיים מבנאדם שיכול ללמד אותך לעשות סקוואט והכל יסתדר.

אני מבטיח לך שזו השקעה נבונה

נערך לאחרונה:
אני עם הנחש
זה מקולקל שאתה כבר כל כך הרבה זמן בפורום, קורא, לומד ובאמת מתאמץ (או לפחות ככה זה נראה) אבל הסקוואט שלך לא טוב ברמת הסטאפ, מהרגע שאתה נעמד עם המוט הכל שגוי מראש

• פותח/ת השרשור
יש לך א-סימטריה נוראית בין ירך ימין לשמאל והברך הימנית קורסת חזק קדימה ואם תמשיך להתאמן בטכניקה כ"כ גרועה אתה צפוי לדלקות ו/או כאבים.
אתה מרגיש בחלק של הנעילה בטח גם שהגוף שלך מסתובב טיפה לצד שמאל/שאתה משקיע יותר מאמץ בצד ימין
יש פה די הרבה בעיות כגון רוחב עמידה, זווית כף רגל, כיווץ בגב תחתון ובהאמסטרינגס/ישבן, סטטיקה של הברכיים ופתיחה לצדדים, מבט, זווית של הגב, שימוש לא נכון בבאונס... בקיצור לא מעט

אתה כבר הרבה זמן מתאמן למה שלא תיקח ותשקיע 300-400 שקל ותחפש מישהו שמוכן לאמן אותך במחיר שפוי(80-90 שקל לשעה)? 2-4 אימונים אישיים מבנאדם שיכול ללמד אותך לעשות סקוואט והכל יסתדר.

אני מבטיח לך שזו השקעה נבונה
יום שבת אפשרי להגיע אליך לאשדוד?
אם כן תודיע לי באיזה שעות ניתן להיפגש ויום ואני כנראה אבוא.
אין לי ממש אפשרות למישהו וזה דווקא הסתדר אבל משום מה זה פתאום קרה...

לא יודע איפה אתה גר אבל אתה גם מוזמן לוינגייט בימי ראשון שלישי וחמישי בשעה 16:00 אשמח לעזור לך
רק תתאם איתי לפני לוודא שאני באמת בא, שלא תגיע סתם

• פותח/ת השרשור
לא יודע איפה אתה גר אבל אתה גם מוזמן לוינגייט בימי ראשון שלישי וחמישי בשעה 16:00 אשמח לעזור לך
רק תתאם איתי לפני לוודא שאני באמת בא, שלא תגיע סתם
וינגייט זה ברחובות, נכון?
זו די בעיה, במיוחד בימים האלה.
האפשרות היחידה בימים האלה בשעה הזו היא בחופש הגדול, אז זה די בעייתי...

אני כרגע כבר עובד עם חבר של ויבריל בימי שישי ושני על כל ההרמות, אין לי כ"כ זמן לעבוד עם עוד מישהו.
אני במכון בימי שישי לא מגיע בשבתות

אם תרצה לתאם איתי בסביבות אוגוסט אין לי בעיה בכל יום, כרגע אני בתקופה לחוצה/חודשיים מבחנים ומגיע בימים ושעות ספציפיות, אני גם לא לוקח אימונים אישיים בעבודה לאנשים שרוצים לחדש החודשיים האלה כי אין לי זמן

יש ירידה בסקוואט שלך, כבר היה שיפור, אני לא יודע למה זה קרה
אין במכון שלך אף מדריך שיודע ללמד LB כמו בנאדם? זה משגע אותי שאנשים לא יכולים להיעזר בפאקינג מדריכים במכון שלהם

נערך לאחרונה:
אתה צריך נעליים יציבות יותר, עם מדרס שיחזיק לך את הקשת. ממה שאני רואה, הכל מתחיל שם.

• פותח/ת השרשור
וינגייט זה טיפה דרומה לנתניה על כביש החוף
אז זה ממש רחוק לי, אבל ממש (ילד בן 14 מחולון לא יכול להגיע לבד לאיזור נתניה)...
אני כרגע כבר עובד עם חבר של ויבריל בימי שישי ושני על כל ההרמות, אין לי כ"כ זמן לעבוד עם עוד מישהו.
אני במכון בימי שישי לא מגיע בשבתות

אם תרצה לתאם איתי בסביבות אוגוסט אין לי בעיה בכל יום, כרגע אני בתקופה לחוצה/חודשיים מבחנים ומגיע בימים ושעות ספציפיות, אני גם לא לוקח אימונים אישיים בעבודה לאנשים שרוצים לחדש החודשיים האלה כי אין לי זמן

יש ירידה בסקוואט שלך, כבר היה שיפור, אני לא יודע למה זה קרה
אין במכון שלך אף מדריך שיודע ללמד LB כמו בנאדם? זה משגע אותי שאנשים לא יכולים להיעזר בפאקינג מדריכים במכון שלהם
דווקא יש.
המדריך הזה ישב איתי שעה-שעה וחצי ועזר לי עם הבאטווינק, חזה, ברך לא עוברת אצבעות וכו', ממש סידר לי את הסקוואט.
לא יודע מה קרה, אבל כנראה שמהמשקלי שיא כל שבוע היה לי קשה והטכניקה נדפקה ובחזרה מסויימת עליתי לא מאוזן וקרה מה שקרה.
אתה צריך נעליים יציבות יותר, עם מדרס שיחזיק לך את הקשת. ממה שאני רואה, הכל מתחיל שם.
מה זאת אומרת נעליים יותר יציבות?
הכוונה לנעלי WL בסגנון של Wei Rui (סליחה אם יש שגיאות בשם, פשוט לא ראיתי אותו כמה חודשים ושכחתי את הכתיבה)?
אם כן אזמין בקרוב, אני מתחיל לעבוד בקיץ ואתחדש בציוד.

הבעלים במכון שלי, בילדר עם 10+ שנות ניסיון, דיפ סקוואט דדליפט וכו', בילדר רציני בקיצור, עזר לי ונתן כמה המלצות-
1. הוא אמר שבגלל שמאז שהמשקלים כבר נהיו כבדים הגב קרס יותר מדי למטה ולא היה HIP DRIVE, אז לא מספיק שבדרך כלל הגלוטס עובדים יותר מהקוואדס ב-LB, ככה אני מוריד הרבה עומס מהקוואדס ומעביר אותו לגלוטס ולגב וזה יוצר חוסר איזון רציני.
פיתרון-
לעשות זמנית סקוואט תחרותי עם עמידה רחבה לתקן את זה.
2. הוא הציע לי לשים רצועות לברכיים, והוא נתן לי את שלו לנסות.
ביקשתי מהשותף שלי לאימונים שיבדוק את הברכיים כשאני לובש את הרצועות והוא אמר שהפער נהיה ממש קטן והן כמעט באותה פוזיציה, ובנוסף זה גם לא כאב לי בכלל.
מה דעתכם על זה?
להזמין רצועות (עניין של שבועים-שלושה) ולעבור זמנית לסקוואט תחרותי יעזור?

אין לי מושג מי הבילדר הזה ומה הוא יודע או לא, אבל קח כלל אצבע - להיות מאוד בררן בלמי אתה מקשיב בחד"כ, במיוחד כשמדובר בבילדרים
אני לא רואה סיבה שתשים רצועות או שתעבוד בעמידה רחבה במיוחד, או שתקשיב לחבר שלך לגביי כמה טוב או לא טוב הברכיים שלך זזות בסקוואט. כי 99% שאין לו מושג על מה להסתכל והוא סתם מנחש.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מי הבילדר הזה ומה הוא יודע או לא, אבל קח כלל אצבע - להיות מאוד בררן בלמי אתה מקשיב בחד"כ, במיוחד כשמדובר בבילדרים
אני לא רואה סיבה שתשים רצועות או שתעבוד בעמידה רחבה במיוחד, או שתקשיב לחבר שלך לגביי כמה טוב או לא טוב הברכיים שלך זזות בסקוואט. כי 99% שאין לו מושג על מה להסתכל והוא סתם מנחש.

אני מודע לזה שיש בילדרים נורמליים בודדים, הוא מהם.
סקוואט של מעל 200, מלא, דדליפט וכו'.
חבר שלי לא ליצן, הוא בסוף ss עם 135 דדליפט ו-115 סקוואט, בן 15 ששוקל 65-68.
הוא קרא את הספר והמון מאמרים וגולש הרבה בפורמים של ss.
בקיצור, אני מתייעץ עם אנשים רציניים בלבד )לדוגמה פה ולא בישראל בודי או ב fxp( ולמען האמת באמת ראיתי שהעצות שלו עזרו.
השאלה האם זה באמת יעיל או חד פעמי...

אני נוטה שלא להסכים לגבי הנעליים, הן לא עד כדי כך קריטיות לסקוואט תקין, אימנתי צמוד 4 חודשים בחור עם פלטפוס+פרונציה מדיאלית בשני הקרסוליים והוא עשה יופי סקוואט בלי נעל מיוחדת/עם נעל ספורט של אדידס עם סוליה שטוחה
רוב האנשים פה לימדו את עצמם לעשות סקוואט והיום קוצרים את הפירות.

כשאני למדתי לעשות סקוואט בתקופת SS לקח לי בערך חודשיים-9 שבועות לעבוד בטכניקה סבירה(עוד כמה חודשים לטכניקה "טובה" כשהתחלתי לשלוט בגב, היפ דרייב, עומק וכו'), ב5 שבועות ראשונים זה לא נראה כמו סקוואט בכלל.

היום כשאני מלמד מישהו לעשות סקוואט בדרך כלל תוך 3-4 אימונים הוא מגיע לטכניקה סבירה, אמנם זה יעיל ומהיר שמלמדים אותך, אבל הוא לעולם לא יידע איך לתקן דברים בעצמו/בלי הנחיה כי הוא לא יודע לנתח את התנועה ואין לו מושג איך לשפר אותה.
רוב האנשים ככולם, גם הרבה מאלה שעושים סקוואט סביר לא יודעים ללמד אחרים מ0, או לאמן אוכלוסיות מיוחדות נניח ואין סיבה שידעו בשביל זה יש מאמנים

לא משנה מה תבחר תשקיע את כל המאמץ כרגע בללמוד מה עושים ולראות טכניקה שגויה
תעבור על כל הסרטוני ביקורת שאתה יכול ותראה מה אחרים רשמו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית