הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שקדים וטונה - יותר מדי עלול להזיק?

• פותח/ת השרשור Silvah
  • פורסם בתאריך

Silvah

משתמש מתחיל
162
0
נק' מוניטין:
295
162
0
אני בחיטוב ומשתמש בשקדים \ אגוזי מלך כמקור עיקרי לשומן טוב... בנוסף לאומגה 3 כמובן. יש עם זה בעיה?
מה לגבי טונה -- מה הכמות המומלצת בשבוע עם כל הכספית וזה?

אני בחיטוב ומשתמש בשקדים \ אגוזי מלך כמקור עיקרי לשומן טוב... בנוסף לאומגה 3 כמובן. יש עם זה בעיה?
אפשר הסבר מה זה שומן בריא ?

כל מה שהוא לא מרגרינה \ שומן טראנס \ זבל אחר... כאילו אתה לא יודע... הכוונה היתה אם זה בסדר מאחר ובשקדים יש ציאניד.
הפתעת אותי עכשיו עם הציאניד, הלכתי לגוגל ורשום שם:
"למרות רעילותו, מימן ציאנידי נמצא בכמויות מזעריות ברוב הפירות המכילים חרצן, כגון דובדבנים ומישמשים, וכן בשקדים. הגוף יודע לפרק ציאניד, והרעלה מתרחשת כאשר כמות הציאניד שנכנסת לגוף בבת אחת היא גדולה."

בנוסף רשום שזה בעיקר בשקדים מרים שלא משתמשים בהם למאכל אלא לבשמים וכדומה, ובשקדים המתוקים שהם למאכל אין את זה..
לא התעמקתי יותר מידי אבל לא נראה לי שאתה אוכל כל כך הרבה שזה מסוכן.

מה שכן בעייתי לפי מה שהבנתי פה, שיש בשקדים כמות גבוהה של אומגה 6 ויש לאזן את זה עם אומגה 3...

הפתעת אותי עכשיו עם הציאניד, הלכתי לגוגל ורשום שם:
"למרות רעילותו, מימן ציאנידי נמצא בכמויות מזעריות ברוב הפירות המכילים חרצן, כגון דובדבנים ומישמשים, וכן בשקדים. הגוף יודע לפרק ציאניד, והרעלה מתרחשת כאשר כמות הציאניד שנכנסת לגוף בבת אחת היא גדולה."

בנוסף רשום שזה בעיקר בשקדים מרים שלא משתמשים בהם למאכל אלא לבשמים וכדומה, ובשקדים המתוקים שהם למאכל אין את זה..
לא התעמקתי יותר מידי אבל לא נראה לי שאתה אוכל כל כך הרבה שזה מסוכן.

מה שכן בעייתי לפי מה שהבנתי פה, שיש בשקדים כמות גבוהה של אומגה 6 ויש לאזן את זה עם אומגה 3...
יש עוד מאכלים שיש בהם ציאניד.זה לא צריך לגרום לטררם.
החוסר איזון בין אומגה 6 ו3 זו מחלוקת וכל אחד יכול לקחת איזה צד שירצה.
אבל אני מניח שאתה לא עובר את ה100 גרם אז לא אמורה להיות בעיה

• פותח/ת השרשור
יש עוד מאכלים שיש בהם ציאניד.זה לא צריך לגרום לטררם.
החוסר איזון בין אומגה 6 ו3 זו מחלוקת וכל אחד יכול לקחת איזה צד שירצה.
אבל אני מניח שאתה לא עובר את ה100 גרם אז לא אמורה להיות בעיה

בגדול היית ממליץ לקחת שקדים\אגוזים בחיטוב או לוותר?

עריכה - איך זה בתור ערכים? RMR 2400

סה"כ1976 קלוריות
199.3 גרם
חלבון
86.4 גרם
שומן
110.4 גרם
פחמימה
37.9 גרם
סיבים

נערך לאחרונה:
בגדול היית ממליץ לקחת שקדים\אגוזים בחיטוב או לוותר?

עריכה - איך זה בתור ערכים? RMR 2400

סה"כ1976 קלוריות199.3 גרם
חלבון
86.4 גרם
שומן
110.4 גרם
פחמימה
37.9 גרם
סיבים
בתור מקור שומני כן,אני אישית צורך אגוזים .
מה המשקל שלך רק?

לפני כמה חודשים התבצע בארה"ב מחקר שמצא כי יש בטונה יותר כספית ממה שהיה פעם (או ממה שנמדד פעם)... בהתאם, ה-FDA קבע כי בקרב מבוגרים אין לצרוך יותר משתי מנות מאכלי ים בשבוע, ובכלל זה גם דגי טונה. אצל ילדים, פעם בשבוע דגים ורק פעם בשבועיים טונה.

אם אתה אוכל טונה על בסיס קבוע, יכול להיות שאתה יכול לבקש מהרופא הפניה תקופתית לבדיקת רמת הכספית - אני לא יודע אם קופ"ח מממנת את זה.

לדעות נוספות אתה מוזמן לחפש בפורום, שאלו את זה מליון פעם.

- - - עידכון הודעה - - -

עכשיו ראיתי שבפורום של וינגייט מישהו בשם ירון הפנה לאתר של משרד הבריאות http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx - לפיו אין סכנה!

לפני כמה חודשים התבצע בארה"ב מחקר שמצא כי יש בטונה יותר כספית ממה שהיה פעם (או ממה שנמדד פעם)... בהתאם, ה-FDA קבע כי בקרב מבוגרים אין לצרוך יותר משתי מנות מאכלי ים בשבוע, ובכלל זה גם דגי טונה. אצל ילדים, פעם בשבוע דגים ורק פעם בשבועיים טונה.

אם אתה אוכל טונה על בסיס קבוע, יכול להיות שאתה יכול לבקש מהרופא הפניה תקופתית לבדיקת רמת הכספית - אני לא יודע אם קופ"ח מממנת את זה.

- - - עידכון הודעה - - -

עכשיו ראיתי שבפורום של וינגייט מישהו בשם ירון הפנה לאתר של משרד הבריאות http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx - לפיו אין סכנה!
המחקר נעשה בארה"ב?

המחקר נעשה בארה"ב?
כן, ולפי הלינק שצירפתי להמלצות משרד הבריאות הישראלי אולי באמת בטונה שאוכלים בארץ יש פחות כספית (אם דגים אותה בים התיכון זה מפתיע, כי הים התיכון הוא ים מזוהם במתכות כבדות).

ממה שאני יודע, כל משלוח טונה לארץ נדגם כדי למנוע רמות גבוהות של כספית באוכל.
בנוסף, ממה שנאמר לי, יש איסור לייבא טונה מעל 50 ק"ג מחשש לרמות גבוהות של כספית.

כן, ולפי הלינק שצירפתי להמלצות משרד הבריאות הישראלי אולי באמת בטונה שאוכלים בארץ יש פחות כספית (אם דגים אותה בים התיכון זה מפתיע, כי הים התיכון הוא ים מזוהם במתכות כבדות).
דיברו שם על כמות מדויקת.?
נגיד 200גר' וכ'ו?
או שאמרו דברים בסגנון 2 קופסאות.

דיברו שם על כמות מדויקת.?
לא ברור לי מה הבעיה לקרוא את הלינק במקום לשאול אותי, אבל הנה מה שהם אמרו שם:
"משרד הבריאות ממליץ לכל האוכלוסייה, כולל ילדים, לצרוך דגים ולגוון את סוגי הדגים בתפריט. אין צורך להגביל את תזונת הדגים בקרב הציבור בכלל ובקרב ילדים בפרט אלא לשמור על תזונה מגוונת ומאוזנת...
.

כמו-כן חשוב להדגיש כי משרד הבריאות עוקב אחרי תכולת הכספית בטונה בישראל. מנתונים שנאספו בעת האחרונה עולה כי, רק ב- 16% מהדוגמאות של שימורי טונה בהירה נמצאה כספית בכלל וגם זאת ברמה הנמוכה מזו המותרת.
בטונה לבנה אשר נצרכת בעיקר כסטייקים, רמות הכספית נמצאו מתחת לרמות המותרות לסוג זה של דג."

אני עדיין מתקשה להאמין שהטונה בארץ היא באיכות יותר גבוהה מזאת שמשווקת בארה"ב, אבל אולי הסקפטיות שלי מוגזמת ופה ושם קורים גם ניסים כאלה.

לא ברור לי מה הבעיה לקרוא את הלינק במקום לשאול אותי, אבל הנה מה שהם אמרו שם:
"משרד הבריאות ממליץ לכל האוכלוסייה, כולל ילדים, לצרוך דגים ולגוון את סוגי הדגים בתפריט. אין צורך להגביל את תזונת הדגים בקרב הציבור בכלל ובקרב ילדים בפרט אלא לשמור על תזונה מגוונת ומאוזנת...
.

כמו-כן חשוב להדגיש כי משרד הבריאות עוקב אחרי תכולת הכספית בטונה בישראל. מנתונים שנאספו בעת האחרונה עולה כי, רק ב- 16% מהדוגמאות של שימורי טונה בהירה נמצאה כספית בכלל וגם זאת ברמה הנמוכה מזו המותרת.
בטונה לבנה אשר נצרכת בעיקר כסטייקים, רמות הכספית נמצאו מתחת לרמות המותרות לסוג זה של דג."

אני עדיין מתקשה להאמין שהטונה בארץ היא באיכות יותר גבוהה מזאת שמשווקת בארה"ב, אבל אולי הסקפטיות שלי מוגזמת ופה ושם קורים גם ניסים כאלה.
רשמת
לפני כמה חודשים התבצע בארה"ב מחקר שמצא כי יש בטונה יותר כספית ממה שהיה פעם (או ממה שנמדד פעם)... בהתאם, ה-FDA קבע כי
בקרב מבוגרים אין לצרוך יותר משתי מנות מאכלי ים בשבוע, ובכלל זה גם דגי טונה. אצל ילדים, פעם בשבוע דגים ורק פעם בשבועיים טונה.

אני מדבר על המחקר הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית