ייעוץ סטיף-לג דדליפט ודדלפיט רומני - תרגילים מסוכנים?

Liran3331

משתמש מתחיל
79
1
נק' מוניטין:
-40
79
1
לאחרונה התחלתי ללמוד קצת על תרגילים שמשולבים בתוכניות לעליה במאסה ואני מתלבט איזה לבצע ואיזה לא. אני יודע שביצוע של התרגילים האלה עם טכניקה לא נכונה זה דבר שמוביל לפציעה, אבל משום מה הם נראים יותר קלים לביצוע מדדליפט קלאסי או סומו... אז מה עדיף לבצע? אשמח לעזרה

אין צורך לבצע תרגילים,
יש צורך להתקדם בתרגילים.
והדדליפט הקלאסי הוא מה שצריך להתקדם בו, שאר התרגילים שציינת הם תרגילי עזר לדדליפט, והם אינם מיועדים למתאמנים מתחילים, וברוב המקרים גם לא למתאמנים בינוניים.

מבחינה בטיחותית, כל התרגילים בטיחותיים, בהנחה שהטכניקה נכונה. הסטיף לג דדליפט קצת בעייתי מהבחינה הזאת, אבל גם אותו ניתן לבצע בצורה נכונה.

אם אתה שואל את השאלות האלה, לא סביר שאתה צריך משהו מעבר לדדליפט קלאסי.

בהצלחה.

סטיף מתחיל ממצב מת, בגוד מורנינג יש רפלקס מתיחה, בדומה ל-RDL...ההבדל בין RDL לבין גוד מורנינג זה שהמומנט על האגן יותר גדול (כי המרחק בין המוט לאגן יותר גדול), ויש מומנט נוסף על נק' שיווי המשקל בכף הרגל - ב-RDL המוט נשאר מעל אמצע כף הרגל לאורך כל התנועה, כך שאין זרוע העמסה, וב-GM יש מרחק בין המוט למרכז כף הרגל.
בכל מקרה, אתה לא ברמה מספיק גבוהה להתעסק עם התרגילים האלה. תתמקד בקלאסי או בסומו, וזהו.

אני עושה דדליפט קלאסי באימון גב ו-SLDL ברגליים (כדי לתת דגש להאמסטרינגס)
אין מניעה לבצע כל תרגיל, כל עוד הוא בטיחותי מבחינת טכניקה ומשקל מתאים
אם כבר דדליפט - אז קלאסי.
אם בא לך להוסיף עוד וריאציה - עדיף עם הרגליים הישרות.

אני עושה דדליפט קלאסי באימון גב ו-SLDL ברגליים (כדי לתת דגש להאמסטרינגס)
אין מניעה לבצע כל תרגיל, כל עוד הוא בטיחותי מבחינת טכניקה ומשקל מתאים
אם כבר דדליפט - אז קלאסי.
אם בא לך להוסיף עוד וריאציה - עדיף עם הרגליים הישרות.
דווקא לא, בד"כ עדיף דדליפט רומני.
גם מבחינה בטיחותית, וגם מבחינה תכנונית.
אבל לרוב המתאמנים אין מה להתעסק בזה בכל מקרה.

כי הוא משתמש ברפלקס המתיחה, שזה משהו שלא קורה במשיכה הרגילה.
זה לא שSLDL זה תרגיל פסול, ממש לא, הוא מצויין. אבל ככלל אצבע - בד"כ כשצריך, מכניסים RDL קודם מהסיבה שציינתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית