הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגע לפני תקופת מסה - קצת מבולבל , עזרה וייעוץ ץץקבל בברכה

• פותח/ת השרשור nion
  • פורסם בתאריך

nion

משתמש פעיל
340
6
נק' מוניטין:
3
340
6
רציתי להתייעץ,אחרי כל כך הרבה מאמרים שקראתי , רציתי גם חוות דעת מפה
אני כרגע בחיטוב בערך חודש (קדמו להן דיאטה רצינית של חודשיים , ירדתי מ80-79 קילו ל-70)
היום אני שוקל 66 , בן 22 -171 .

עכשיו המטרה שלי היא כזו , כרגע אני בחיטוב,בחיטוב חזק , על ממש דל פחמימה , פעילות אירובית מרובה , ובקרוב נכנס למסה .
אני מעריך שאחוזי השומן שלי הם 14-15 (עם קצת מזל אולי אפילו 13..)
עכשיו יש לי טווח זמן של עד חודשיים וחצי (אמצע/סוף אוגוסט הקרוב) להגיע ככל הניתן חטוב , ועם מסת שריר .
אני כמובן ארכוש אבקות , ותוספים למינהם כדי שיאיצו את התהליך ככל הניתן.
השאלה שלי רגע לפני שאני נכנס לתקופת מסה , מה הכי אפשרי כדי שאעלה במסת שריר כמה שיותר מהר (עם כמה שפחות עלייה בשומן איתה) ואז מיד לעשות חיטוב אחרי פרק זמן קצר , ובכך להגיע באוגוסט חטוב ועם מסת שריר מסויימת ככל הניתן ?
אילו תוספים כדאי לי לרכוש (מלבד אבקת חלבון שכבר אני משתמש ואשתמש ,ISO 100) כדי שיאיצו את התהליך ?

אם אתה רוצה לעלות "נקי" אתה פשוט צריך להקפיד על התזונה שלך בזמן המאסה, להיות במאזן חיובי נמוך יחסית, לאכול מאכלים "נקיים", לא להפריז עם הפחמימות ולהשתדל לאכול כמה שיותר מזונות מורכבים/לא מעובדים.
בנוסף אחת לכמה שבועות של מאסה "נקיה" טוב לשלב שבוע עם גרעון קלורי למטרת הורדת נוזלים מהירה.

התכנית אימונים למאסה לא צריכה להשתנות בין מאסה מרוסנת ואיטית לבין מאסה רגילה, אתה צריך תכנית שמשלבת את רוב התרגילים הקלאסיים: סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט, מתח, מקבילים ולהתקדם בתרגילים כמה שיותר בכל שבוע, התכנית תפגע אם לא תאכל מספיק ולא תתאושש, בסה"כ לא חובה לעלות מהר מאוד במשקל בשביל לעלות במאסת שריר, אבל התהליך יהיה איטי יותר.

למתאמן ברמתך(66 קילו= מתאמן מתחיל/חסר מאסה) צריך להבין שסבלנות חשובה, לבנות מאסה לרמה סבירה לוקח לפחות שנה, חודשיים זה כלום בטח ובטח שאתה מצפה גם לעלות במאסה וגם להגיע חטוב.

אבקת חלבון, מולטי ויטמין, אומגה 3, יותר מזה אתה לא צריך כרגע- אגב האבקה שאתה משתמש בה יקרה, אתה יכול להשתמש באבקה הרגילה של dymatize ולחסוך כ100 ש"ח

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לעלות "נקי" אתה פשוט צריך להקפיד על התזונה שלך בזמן המאסה, להיות במאזן חיובי נמוך יחסית, לאכול מאכלים "נקיים", לא להפריז עם הפחמימות ולהשתדל לאכול כמה שיותר מזונות מורכבים/לא מעובדים.
בנוסף אחת לכמה שבועות של מאסה "נקיה" טוב לשלב שבוע עם גרעון קלורי למטרת הורדת נוזלים מהירה.

התכנית אימונים למאסה לא צריכה להשתנות בין מאסה מרוסנת ואיטית לבין מאסה רגילה, אתה צריך תכנית שמשלבת את רוב התרגילים הקלאסיים: סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט, מתח, מקבילים ולהתקדם בתרגילים כמה שיותר בכל שבוע, התכנית תפגע אם לא תאכל מספיק ולא תתאושש, בסה"כ לא חובה לעלות מהר מאוד במשקל בשביל לעלות במאסת שריר, אבל התהליך יהיה איטי יותר.

למתאמן ברמתך(66 קילו= מתאמן מתחיל/חסר מאסה) צריך להבין שסבלנות חשובה, לבנות מאסה לרמה סבירה לוקח לפחות שנה, חודשיים זה כלום בטח ובטח שאתה מצפה גם לעלות במאסה וגם להגיע חטוב.

אבקת חלבון, מולטי ויטמין, אומגה 3, יותר מזה אתה לא צריך כרגע- אגב האבקה שאתה משתמש בה יקרה, אתה יכול להשתמש באבקה הרגילה של dymatize ולחסוך כ100 ש"ח

כדאי לי לעשות "חצי מלוכלכת" , ואז אחרי חיטוב ?
כיוון שנסה נקייה לוקח זמן ?

בכללי כן כדאי לך לעשות את זה,
אבל אתה מתכוון לעשות את זה בטווח הזה של החודשיים?

• פותח/ת השרשור
בכללי כן כדאי לך לעשות את זה,
אבל אתה מתכוון לעשות את זה בטווח הזה של החודשיים?

כן , אם זה יעזור לי להגיע עם מסת שריר מסויימת וחיטוב מסויים עד לחודשיים וחצי האלה.
בגלל זה אני שואל מה כדאי לעשות , כדי לעלות למסת שריר מהר ככל הניתן (מתחיל שבוע הבא , כרגע על דל פחמימה-ניטרלי , ואז מסה)
)

חודשיים זה לא מספיק בכלל,
אבל בכל זאת כמו שאמרו פה פשוט תעשה מסה "חצי מלוכלת"
ותשא בתוצאות של המעט אחוז שומן שתצבור
אתה לא יכול לעשות רק חודש מסה ואז חודש חיטוב ולצפות שזה יספיק למשהו..

• פותח/ת השרשור
חודשיים זה לא מספיק בכלל,
אבל בכל זאת כמו שאמרו פה פשוט תעשה מסה "חצי מלוכלת"
ותשא בתוצאות של המעט אחוז שומן שתצבור
אתה לא יכול לעשות רק חודש מסה ואז חודש חיטוב ולצפות שזה יספיק למשהו..

בכללי איך כדאי לעשות זו ? סתומרת עכשיו שאין לי הגבלה זמן , והתחלתי מסה , מתי לדעת לעצור , ולהתחיל חיטוב ?
אני לא מדבר איתך על פרק זמן קצר , אלא כמה שצריך . לצורך העיניין כמה צריך ?

אין פה צריך לא צריך זה עניין של מה שאתה אוהב,
אני מבין שאתה רוצה מסה, תתחיל מסה,תשקיע בה, כשימאס לך ותרצה לחטב פשוט תחטב.
אין פה "צריך"..

בהצלחה אחי

אם אתה רוצה להראות חטוב, תמשיך את החיטוב. חודשיים יספיקו לך להראות חטוב.

מה שאתה רוצה זה מטרה בלתי אפשרית לחודשיים, מה שכן- חודשיים לא יספיקו לך לעליה מרשימה בשריר, אבל הם יכולים להספיק לירידה מרשימה בשומן. מה גם במאסה רוב הסיכויים שתשמין. ההחלטה שלך

Back
למעלה תחתית