הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

"מסה נקייה"

• פותח/ת השרשור unknown1
  • פורסם בתאריך
U

unknown1

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
היות ואי אפשר לעלות ב"מסה נקייה" אלא זה כרוך בעלייה במעט שומן, הייתי רוצה לדעת האם התפריט שנמצא בפורטל למטרת העלאת מסה הוא פחות או יותר, כמה שזה אפשרי "מסה נקייה", ז"א האם יש מעט שומן יחסית לתפריטים אחרים שאפשר לקרוא להם "מסה מלוכלכת"?
אשמח להסבר, תודה

מסה נקייה לא קשורה לכמות השומן בתפריט. מדברים על מיעוט ג'אנק פוד, מזון מעובד, סוכרים, שמנים לא איכותיים וכו'. ועודף קלורי קל.
התפריט בפורטל "נקי" אם לא עושים פיתות, אורז לבן וכו'.

מסה נקייה לא קשורה לכמות השומן בתפריט. מדברים על מיעוט ג'אנק פוד, מזון מעובד, סוכרים, שמנים לא איכותיים וכו'. ועודף קלורי קל.

כלומר אם אני בתקופת מסה , ואני בפלוס 500 בהתחלה (ועלה בהדרגה אם אני נתקע ) ואני אוכל אוכל בריא , אורז ,פסטות לחם מלא וכ"ו
זה נקרא באיזשהו מקום "מסה נקייה" ?

• פותח/ת השרשור
אני מבין לגבי קמח לבן אבל אין סיבה לא לאכול אורז לבן.. אורז לבן אמנם פחות בריא מאורז מלא אך בניגוד לקמח לבן אשר משפיע בשליליות על הקיבה, אורז לבן לא משפיע לרעה.
אז פיתות אני מבין.. אורז פחות.
תודה על העזרה.

הקטע הוא לתת לגוף מאזן נמוך שיסיפיק לשרירים כי אם יהיה יותר מאזן הוא יאגור את זה כשומן.

בוא נאמר גם שגם לגנטיקה יש חלק חזק פה , יש כאלו שיעלו יותר/ פחות נקי מאחרים באותה כמות של קלוריות.

אני מבין לגבי קמח לבן אבל אין סיבה לא לאכול אורז לבן.. אורז לבן אמנם פחות בריא מאורז מלא אך בניגוד לקמח לבן אשר משפיע בשליליות על הקיבה, אורז לבן לא משפיע לרעה.
אז פיתות אני מבין.. אורז פחות.
תודה על העזרה.

המטרה היא להחליף כמה שיותר פחמימות בשומן, לא משנה מאיפה הפחמימה מגיעה.

כלומר אם אני בתקופת מסה , ואני בפלוס 500 בהתחלה (ועלה בהדרגה אם אני נתקע ) ואני אוכל אוכל בריא , אורז ,פסטות לחם מלא וכ"ו
זה נקרא באיזשהו מקום "מסה נקייה" ?

אורז, פסטה לחם הם לא אוכל בריא- הם פיצוץ של פחמימות לגוף. המסה יותר נקייה ככל שיש פחות פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה ופחות אוכל מעובד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הקטע הוא לתת לגוף מאזן נמוך שיסיפיק לשרירים כי אם יהיה יותר מאזן הוא יאגור את זה כשומן.

בוא נאמר גם שגם לגנטיקה יש חלק חזק פה , יש כאלו שיעלו יותר/ פחות נקי מאחרים באותה כמות של קלוריות.
אם הגובה שלי הוא 180, המשקל 67.5, אוכל כל יום 2700 קלוריות לפי תפריט מהפורטל, ועושה תוכנית FBW להעלאת מסה, תוכל להעריך האם אני במצב תקין לגבי המאזן הקלורי? יותר מדי קלוריות או מעט מדי?
תודה

אם הגובה שלי הוא 180, המשקל 67.5, אוכל כל יום 2700 קלוריות לפי תפריט מהפורטל, ועושה תוכנית FBW להעלאת מסה, תוכל להעריך האם אני במצב תקין לגבי המאזן הקלורי? יותר מדי קלוריות או מעט מדי?
תודה

מה ה RMR שלך? ואתה בתת משקל אחי.

זה פעם ראשונה שאתה עושה מסה?

תחשב את ה RMR ותוסיף 300 קלוריות בתפריט.

במסה נקייה האוכל הוא גורם מאוד משפיע אך לא רק,אתה צריך גם לבצע אירובי(cardio) פעמים או שלוש בשבוע למשך 20-40דקות,עדיף מכשירים כמו סקי.

• פותח/ת השרשור

אוקיי, ז"א אם הRMR שלי הוא 2067, להוסיף 300 קלוריות ולא יותר? בטוח שלא כדאי לדבוק בתפריט שכתוב?
ולגבי המסה, פעם ראשונה שזה רציני עם תפריט.. אני כבר המון זמן בחדר כושר וספורט בכללי

אוקיי, ז"א אם הRMR שלי הוא 2067, להוסיף 300 קלוריות ולא יותר? בטוח שלא כדאי לדבוק בתפריט שכתוב?
ולגבי המסה, פעם ראשונה שזה רציני עם תפריט.. אני כבר המון זמן בחדר כושר וספורט בכללי

אוקיי וכן אתה יכול להשתמש בתפריט שיש בפורטלים , אפילו מומלץ רק תשים לב למאזן ותבדוק את העלייה במשקל השבועית , יכול להיות שתצטרך אפילו יותר.

• פותח/ת השרשור
אוקיי וכן אתה יכול להשתמש בתפריט שיש בפורטלים , אפילו מומלץ רק תשים לב למאזן ותבדוק את העלייה במשקל השבועית , יכול להיות שתצטרך אפילו יותר.
אוקיי, התחלתי השבוע, אסתכל בשבוע הבא מה יהיו התוצאות..
אני אוכל המון, אז אני בספק שאני לא אעלה במשקל, השאלה היא בכמה..

- - - עידכון הודעה - - -

אהה ויש לי שאלה נוספת, הייתי במאזן קלורי ניטרלי לפני שהתחלתי מסה, וישר ביום אחד התחלתי לאכול 2700 קלוריות שזה היה לא קל ועדיין לא קל.. יש מצב שאעלה בשומן בעקבות המעבר הזה?

אוקיי, התחלתי השבוע, אסתכל בשבוע הבא מה יהיו התוצאות..
אני אוכל המון, אז אני בספק שאני לא אעלה במשקל, השאלה היא בכמה..

- - - עידכון הודעה - - -

אהה ויש לי שאלה נוספת, הייתי במאזן קלורי ניטרלי לפני שהתחלתי מסה, וישר ביום אחד התחלתי לאכול 2700 קלוריות שזה היה לא קל ועדיין לא קל.. יש מצב שאעלה בשומן בעקבות המעבר הזה?

לא היית צריך נייטרלי אלא אם כן יצאתי מתקופת חיטוב כדי למנוע ריבאונד.

תבדוק את השינוי במשקל גוף כל שבוע ותראה אם אתה עולה מהר במשקל או מה הולך.

אורז, פסטה לחם הם לא אוכל בריא- הם פיצוץ של פחמימות לגוף. המסה יותר נקייה ככל שיש פחות פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה ופחות אוכל מעובד.

למה הם לא אוכל בריא ?
ואם זה נכנס בערכים כמו שצריך..מה לא נקי בזה ?
לא מדובר כאן בשומן או בגנאק פוד וכאלה

• פותח/ת השרשור

העניין הוא שהמאכלים שציינת הם בסדר גמור, אין להם ערך תזונתי לא בריא, אורז זה דבר בסיסי ואין בו שום דבר לא בריא, לגבי פסטה ולחם יש מרכיב שמשפיע בצורה שלילית על הקיבה שהמרכיב הזה הוא קמח לבן, ואפשר להימנע מזה אם אוכלים פסטה או לחם מקמח מלא, ולכן אי אפשר להגיד שהמאכלים האלו לא בריאים, אלא רק לדון לגבי ההשפעה של קמח לבן על הקיבה.

נדמה לי הוא התכוון למאזן קלורי חיובי קל מאוד.
תחפש LEAN GAINS בגוגל לזה הוא התכוון (לאלו שעושים מסה שנים ועולים קילו בחודש ובקושי רואים תוצאות).

למה הם לא אוכל בריא ?
ואם זה נכנס בערכים כמו שצריך..מה לא נקי בזה ?
לא מדובר כאן בשומן או בגנאק פוד וכאלה
מצתרף לשאלה.
העניין הוא שהמאכלים שציינת הם בסדר גמור, אין להם ערך תזונתי לא בריא, אורז זה דבר בסיסי ואין בו שום דבר לא בריא, לגבי פסטה ולחם יש מרכיב שמשפיע בצורה שלילית על הקיבה שהמרכיב הזה הוא קמח לבן, ואפשר להימנע מזה אם אוכלים פסטה או לחם מקמח מלא, ולכן אי אפשר להגיד שהמאכלים האלו לא בריאים, אלא רק לדון לגבי ההשפעה של קמח לבן על הקיבה.

ערך גליקמי גבוה. אפשר לאכול קצת בשביל הבוסט אנרגיה כשאתה במסה, אבל אם אתה אוכל כמות מכובדת של "
אורז ,פסטות לחם מלא וכ"ו" ואתה לא שחיין אולימפי- צפה לעליה מכובדת בשומן.​
חוץ מזה שקשה לשמור על מאזן קלורי חיובי קל ולהגיע לערכים הרצויים עם פחמימות.

nion מה גרם לך לחשוב ששומן גורם למסה להיות מלוכלכת? כל עוד הוא לא מעובד הכל טוב.

נערך לאחרונה:
במסה נקייה האוכל הוא גורם מאוד משפיע אך לא רק,אתה צריך גם לבצע אירובי(cardio) פעמים או שלוש בשבוע למשך 20-40דקות,עדיף מכשירים כמו סקי.

מה הקשר facepalm אתה לא חייב אירובי כדי לעלות נקי ולפי דעתי זה הרוב גנטי , אני במה שנקרא מסה "מלוכלכת" ואני עולה נקי איך תסביר את זה ? (גם העלייה במשקל היא קטנה ביחס למה שבן אדם אחר היה עולה)

מה הקשר facepalm אתה לא חייב אירובי כדי לעלות נקי ולפי דעתי זה הרוב גנטי , אני במה שנקרא מסה "מלוכלכת" ואני עולה נקי איך תסביר את זה ? (גם העלייה במשקל היא קטנה ביחס למה שבן אדם אחר היה עולה)

אם אתה באמת עושה מסה מלוכלת אז אתה עולה גם בשומן.
ואירובי עוזר לך לא לעלות בשומן,מה שמאוד טוב בתקופת המסה.

Back
למעלה תחתית