הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לאימונים אפקטיביים במצב שלי

Rhastago

משתמש קבוע
1,270
2
נק' מוניטין:
9,883
1,270
2
שלום חברים,
נהגתי להיות חבר בפורום זמן מה לפני זמן מה ולצערי הפסקתי מכל מיני סיבות (פציעה בברך בין השאר)
וכעת חזרתי והשמנתי בחזרה את כל מה שהורדתי בעבר.
כשעזבתי את הפורום הייתי 90 קילו ובנוי היטב, כעת אני 134 קילו עם אחוזי שומן גבוהים בעיקר כי אכלתי לא נכון וגם כי הפסקתי עם הפעילות הגופנית.
כעתאני חזרתי להתאמן ואני כמובן בכושר ירוד.
בינתיים אני עושה תרגילי בסיס (סקוואט+בנצ'+פרס באימוני A, סקוואט, דדליפט, ROWS באימוני B) בנפח גבוה ובמשקלים נמוכים שיעלו כל אימון. (סטייל SS רק בסביבות 10-12 חזרות)

ובנוסף בכל אימון אני מתחיל בהליכה של 20 דק' למכון עושה את התרגילים ו"מקנח" באופניים\אליפטי של 20 דק' וחזרה הביתה בהליכה של 20 דק' נוספות.
השאלה שלי האם מה שאני עושה כרגע אפקטיבי?
המטרה שלי להפטר מכמה שיותר שומן כמה שיותר מהר מן הסתם, אני עדיין "גדול: מהתקופה בה התאמנתי אז מבחינת נפח השרירים אני סביר.
בנוסף, האם כדאי לשלב בכל יום אימון אירובי ולא לנוח לחלוטין?

תודה מראש חברים

- - - עידכון הודעה - - -

לאף אחד אין מושג?

תראה - המטרה של אימוני כוח היא לשמור על מסת השריר, לכן מבחינת טווחי החזרות שאתה צריך לעבוד בהם, הם או כמו במסה, או אפילו יותר נמוכים.
אני ממליץ לך לעשות בהתחלה SS (מבחינת התרגילים, לא מבחינת התזונה), עד שתיתקע. בתור מי שחזר לאימונים, יש לך כבר רקע ו"זכרון שריר", אז כנראה שתוכל להתקדם כמה שבועות במתכונת הזאת. אח"כ תעבור לתכנית עם נפח מינימלי ועצימות גבוהה כמו הליניארית.
לעשות כל אימון אירובי זה מוגזם, תסתפק בפעם בשבוע. את השומן בסופו של דבר מורידים במטבח, ולא בחד"כ. קח תפריט מוכן מהפורטל, או שתבנה בהתאם למדריך לחיטוב, או אם אתה הולך על דיאטות כסאח, אז תבנה תפריט לפיהן.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, תודה רבה על התגובה.
אני הולך על דיאטה בסגנון ANABOLIC DIET שתמיד עבדה לי טוב, הרבה חלבון, כמות נכבדת של שומן ומינימום של המינימום פחמימה.
אבל בסה"כ עדיין אוכל מתחת לכמות שאני צריך ביום כדי כמובן לרדת במשקל.
השאלה שלי היא האם תכנית עבודה ליניארית בכלל מומלצת במצב כזה של אכילה פחותה וחזרה רק עתה למכון הכושר?
המטרה העיקרית שלי יותר מלהחזיר את הכי שלי והכל זה קודם כל להראות נורמאלי וכמה שיותר מהר ועל כן להוריד באחוזי השומן בהקדם.
היית ממליץ על TABATA או משהו בסגנון? או להמשיך עם הליניארית?
בכל מקרה יש לי אימון עוד מעט אז אמשיך עם SS בינתיים אבל אשמח להמשיך לשמוע את דעתכם.

תודה רבה

נערך לאחרונה:
כן, תתקדם ליניארית. אתה תתפלא כמה אפשר להוציא מהמוט רק מהאדפטציות הנוירולוגיות ושיפורי טכניקה. על אחוזי שומן גבוהים, אפשר במידה מסוימת גם להוסיף שריר, וגם לרדת בשומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית