הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית ריצות לחיטוב.

מצב
השרשור נעול

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
אני רוצה לעשות חיטוב ממש זריז- דל פחמימה של 1800 קלוריות בכל הכוח לחודש וחצי (נשמע לי הגיוני לרדת מ-17% שומן ל-14% תוך חודש וחצי על דל, לא?).
בחיטוב האחרון (והראשון) עבדתי ככה:
1. תפריט של 1800 קלוריות של משה.
2. 3 אינטרוולים בשבוע, 30 הליכה 30 ריצה 20 דקות.
3. 60 דקות ריצה, לפחות 8.5 קילומטרים, פעמיים בשבוע.
4. תוכנית FBW שהוא נתן לי.
אני אתחיל את החיטוב הזה עם סביבות ה-110 סקוואט 110 דדליפט וחשבתי ללכת על הלינארית כדי להתקדם טיפה.
אני מפחד שאני לא אצליח להתקדם כי יהיה לי עומס גדול בלינארית.
לדעתכם תוכנית הריצות שהצגתי למעלה תתאים ללינארית?
גירעון של 400-500 מהתפריט, 3 פעמים בשבוע 600-700 מ-HIIT, עוד פעמיים בשבוע 600-650 בריצות ארוכות ו-3 פעמים בשבוע 150 באימוני כוח.
יש לציין שתהיה העמסה אחת בשבוע, וחשבתי אולי לתזמן אותה ביום הכי קשה (לאכול רק פחמימות מורכבות ביום שיכלול אימון HIIT והאימון הכי קשה בלינארית לדוגמה).

600-700 קלוריות מHIIT במשקל שלך זה 8.5-10 ק"מ. שלוש פעמים בשבוע? ועוד 600-650 ב"ריצות ארוכות", פעמיים בשבוע? קודם כל איך זה ריצות ארוכות אם באינטרוואלים אתה שורף יותר, ובכל מקרה על המשקל שלך זה באיזור ה8.5-9 ק"מ. זה אומר 42.5-48 ק"מ בשבוע. זה הרבה, במיוחד כשמתחשבים בעובדה ש~65% מהם עצימים. מה הרמה שלך שאתה מתכנן לעשות את זה?

• פותח/ת השרשור
600-700 קלוריות מHIIT במשקל שלך זה 8.5-10 ק"מ. שלוש פעמים בשבוע? ועוד 600-650 ב"ריצות ארוכות", פעמיים בשבוע? קודם כל איך זה ריצות ארוכות אם באינטרוואלים אתה שורף יותר, ובכל מקרה על המשקל שלך זה באיזור ה8.5-9 ק"מ. זה אומר 42.5-48 ק"מ בשבוע. זה הרבה, במיוחד כשמתחשבים בעובדה ש~65% מהם עצימים. מה הרמה שלך שאתה מתכנן לעשות את זה?
לפי מה שמשה אמר לי שורפים 80% מהקלוריות אחרי הריצה.
זאת אומרת שה-2.5-3 ק"מ שאני רץ מהווים 200 קלוריות בערך. אני מוריד טיפה אז נלך על 150.
150 כפול 5 = 750 קלוריות שאני אמור לשרוף. אני מוריד שוב למטה כדי לקבל פרופורציות, והולך על 600-650.
זה 3 פעמים בשבוע.
בנוסף שתי ריצות של שעה בקצב של 7 דקות לקילומטר.
הרמה שלי היא של בטטה ולכן בשבוע וחצי הראשונים התוצאות לא יהיו ממש כמו שרציתי, אבל זו לא בעיה בכלל.
בחיטוב הקודם מהר מאד שרדתי את זה בקלות, HIIT בפני עצמם משפרים בטירוף את הסיבולת וגם ל-120 דקות ריצה לא חסר.

לפי מה שמשה אמר לי שורפים 80% מהקלוריות אחרי הריצה.
זאת אומרת שה-2.5-3 ק"מ שאני רץ מהווים 200 קלוריות בערך. אני מוריד טיפה אז נלך על 150.
150 כפול 5 = 750 קלוריות שאני אמור לשרוף. אני מוריד שוב למטה כדי לקבל פרופורציות, והולך על 600-650.
זה 3 פעמים בשבוע.
בנוסף שתי ריצות של שעה בקצב של 7 דקות לקילומטר.
הרמה שלי היא של בטטה ולכן בשבוע וחצי הראשונים התוצאות לא יהיו ממש כמו שרציתי, אבל זו לא בעיה בכלל.
בחיטוב הקודם מהר מאד שרדתי את זה בקלות, HIIT בפני עצמם משפרים בטירוף את הסיבולת וגם ל-120 דקות ריצה לא חסר.
לא לא לא
לא יודע מאיפה הגיע הקטע של 80% שורפים אחרי הפעילות, אבל זה לא נכון:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9100214

ובכל מקרה גם אם זה היה נכון, מזה להסיק שהשריפה הקלורית שלך היא 5 קלוריות לקילו לק"מ זה לחיות בסרט הודי דל תקציב
נראה לך ש2.5 קילומטר זה 700 קלוריות למשקל גוף 70? צא מהסרט

קלוריה לקילו לקילומטר
http://www.kilogram.co.il/3126/מבוא-לריצה-והכנה-לצבא/#b7

עכשיו אם אתה רוצה לשאול משהו, שאל.

• פותח/ת השרשור
לא לא לא
לא יודע מאיפה הגיע הקטע של 80% שורפים אחרי הפעילות, אבל זה לא נכון:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9100214

ובכל מקרה גם אם זה היה נכון, מזה להסיק שהשריפה הקלורית שלך היא 5 קלוריות לקילו לק"מ זה לחיות בסרט הודי דל תקציב
נראה לך ש2.5 קילומטר זה 700 קלוריות למשקל גוף 70? צא מהסרט

קלוריה לקילו לקילומטר
http://www.kilogram.co.il/3126/מבוא-לריצה-והכנה-לצבא/#b7

עכשיו אם אתה רוצה לשאול משהו, שאל.
אם זה ככה, מה הטעם בכלל ב-HIIT?
הרי לא שורפים הרבה ויותר קל פשוט לרוץ הרבה, לא?
אז איך כדאי לתכנן את הריצות בחיטוב ככה שזה יתאים ללינארית?
אני מתכנן תוך חודש-חודש וחצי לסיים את החיטוב.
אני בגירעון של 400 מהתפריט ורוצה לרדת בקצב של 700-800 גרם בשבוע, דהיינו עוד 2100-2400 קלוריות בשבוע מהריצות.
מבחינת ריצות ארוכות- אני מסוגל לרוץ 8.5 ק"מ ב-60 דקות, שזה במשקל שלי בסביבות 600 קלוריות.
עוד 150 קלוריות מאימון של הלינארית.
שניהם 3 פעמים בשבוע זה יסתדר ויאפשר לי לרדת בקצב הזה?

אם זה ככה, מה הטעם בכלל ב-HIIT?
הרי לא שורפים הרבה ויותר קל פשוט לרוץ הרבה, לא?
אז איך כדאי לתכנן את הריצות בחיטוב ככה שזה יתאים ללינארית?
אני מתכנן תוך חודש-חודש וחצי לסיים את החיטוב.
אני בגירעון של 400 מהתפריט ורוצה לרדת בקצב של 700-800 גרם בשבוע, דהיינו עוד 2100-2400 קלוריות בשבוע מהריצות.
מבחינת ריצות ארוכות- אני מסוגל לרוץ 8.5 ק"מ ב-60 דקות, שזה במשקל שלי בסביבות 600 קלוריות.
עוד 150 קלוריות מאימון של הלינארית.
שניהם 3 פעמים בשבוע זה יסתדר ויאפשר לי לרדת בקצב הזה?
קצב הירידה תלוי ביחס שבין ההוצאה להכנסה של הקלוריות (מאזן קלורי), לא בהוצאה בלבד
ולא, זה לא ממש יסתדר עם הליניארית. אחרי אימון הנפח (באותו יום) אפשרי להכניס ריצה, וגם אחרי אימון העצימות, אבל אחרי אימון ההתאוששות ממש לא. כל הקטע הוא להתאושש. וגם אחרי אימון הנפח זה לא אידיאלי בכלל בגלל שיומיים אחר כך יש לך דדליפט כבד.
בכללי, אני לא תומך נלהב של הוצאה קלורית גבוהה בריצה למטרה שהיא לא שיפור הריצה. ריצות ארוכות משפיעות מאוד על הסקוואט והדדליפט. אם אתה צריך "השלמה קלורית", אני יותר מעדיף שחייה. הבעייה היא שקודם כל צריך בריכה בשביל זה, ואחר כך גם צריך ללמוד לשחות. אבל זה עדיף.
אימונים כמו למשל מזחלות הם מצויינים לקונדישנינג, אבל לא ממש הייתי מגדיר אותם כאימוני ריצה כי מדובר על עצימות ונפח שונים לחלוטין (למרות שזו למעשה ריצה עם התנגדות).

קצב הירידה תלוי ביחס שבין ההוצאה להכנסה של הקלוריות (מאזן קלורי), לא בהוצאה בלבד
ולא, זה לא ממש יסתדר עם הליניארית. אחרי אימון הנפח (באותו יום) אפשרי להכניס ריצה, וגם אחרי אימון העצימות, אבל אחרי אימון ההתאוששות ממש לא. כל הקטע הוא להתאושש. וגם אחרי אימון הנפח זה לא אידיאלי בכלל בגלל שיומיים אחר כך יש לך דדליפט כבד.
בכללי, אני לא תומך נלהב של הוצאה קלורית גבוהה בריצה למטרה שהיא לא שיפור הריצה. ריצות ארוכות משפיעות מאוד על הסקוואט והדדליפט. אם אתה צריך "השלמה קלורית", אני יותר מעדיף שחייה. הבעייה היא שקודם כל צריך בריכה בשביל זה, ואחר כך גם צריך ללמוד לשחות. אבל זה עדיף.
אימונים כמו למשל מזחלות הם מצויינים לקונדישנינג, אבל לא ממש הייתי מגדיר אותם כאימוני ריצה כי מדובר על עצימות ונפח שונים לחלוטין (למרות שזו למעשה ריצה עם התנגדות).
מה לגבי ספינינג ואופניים במכון וכו'
זה מה שאני עשיתי כשהריצה התחילה להפריע לי ולא הרגשתי את זה כמעט

מה לגבי ספינינג ואופניים במכון וכו'
זה מה שאני עשיתי כשהריצה התחילה להפריע לי ולא הרגשתי את זה כמעט
אותו עיקרון, עבודה כמעט בלעדית של הרגליים בנפח גבוה. באופניים וספינינג העצימות בד"כ יותר גבוהה והנפח קצת יותר נמוך, אבל זה עדיין לא להיט.

• פותח/ת השרשור
בדיוק לפני כמה ימים הסתבכתי עם חישוב rmr...
הוא כנראה 2200-2300.
התפריט 1800.
העמסה שבועית נקייה של 2500 קלוריות, אורז, פיתות באגטים נטו, פחמימות איכותיות.
אני רוצה לרדת בין 700 גרם שומן ל800 בשבוע.
זה לא מתנגש עם גירעון מקסימלי לפי הנוסחה של לייל למזלי.
יש לך רעיון לתוכנית ריצות ואימוני כוח מתאימה?
אני גמיש בהכל חוץ מדבר אחד- דדליפט, סקוואט, פרס ותרגילים מורכבים דומים עד 5-6 חזרות, יותר מזה אני מתחרפן.

- - - עידכון הודעה - - -

הוא כנראה 2200-2300.
התפריט 1800.
אני גמיש בהכל חוץ מדבר אחד- דדליפט, סקוואט, פרס ותרגילים מורכבים דומים עד 5-6 חזרות, יותר מזה אני מתחרפן.

הוא כנראה 2200-2300.
התפריט 1800.
קודם כל לא, אתה לא מוציא 2200-2300 קלוריות ביום. גם לא עם 10 ק"מ ריצה בשבוע. תחשב שוב לפי המדריך בפורטל.
דבר שני, לגביי המשפט המודגש, אתה בפורום כבר הרבה זמן. רציני חשבת שאני הולך לתת לך קווים מנחים לחיטוב שכוללים סטים לחזרות גבוהות?

• פותח/ת השרשור
קודם כל לא, אתה לא מוציא 2200-2300 קלוריות ביום. גם לא עם 10 ק"מ ריצה בשבוע. תחשב שוב לפי המדריך בפורטל.
דבר שני, לגביי המשפט המודגש, אתה בפורום כבר הרבה זמן. רציני חשבת שאני הולך לתת לך קווים מנחים לחיטוב שכוללים סטים לחזרות גבוהות?
ה-RMR שלי הוא 2200, ולמזלי אני לא ישן 24 שעות ביממה, רק 7.5.
בפורטל בתוכנית AB יש 8 חזרות דדליפט לדוגמה, ומכאן נבע החשש שלי.

ה-RMR שלי הוא 2200, ולמזלי אני לא ישן 24 שעות ביממה, רק 7.5.
בפורטל בתוכנית AB יש 8 חזרות דדליפט לדוגמה, ומכאן נבע החשש שלי.
אוקיי, בגלל שהתחשק לי להאכיל אותך בכפית מזהב - לפי החישוב הסטנדרטי הRMR שלך הוא 2088 קלוריות ועוד 10 ק"מ בשבוע שהם 700 קלוריות נותן +100 לכל יום כלומר 2188. בקיצור אתה מפספס ב100-200 קלוריות\יממה ויש לזה משמעות.

תוכנית טובה בשבילך תהיה תוכנית שלפחות שומרת לך על משקלי העבודה. הליניארית צפויה להתאים, אבל זה רק ניחוש כי אני לא ממש יודע עליך מספיק.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, בגלל שהתחשק לי להאכיל אותך בכפית מזהב - לפי החישוב הסטנדרטי הRMR שלך הוא 2088 קלוריות ועוד 10 ק"מ בשבוע שהם 700 קלוריות נותן +100 לכל יום כלומר 2188. בקיצור אתה מפספס ב100-200 קלוריות\יממה ויש לזה משמעות.

תוכנית טובה בשבילך תהיה תוכנית שלפחות שומרת לך על משקלי העבודה. הליניארית צפויה להתאים, אבל זה רק ניחוש כי אני לא ממש יודע עליך מספיק.
אני נזהר בדרך כלל מלהגיד לאנשים ברמת הידע שלך "אתה טועה", אבל כאן אני אשתמש בזה- אתה טועה.
RMR = Resting Metabolic Rate, את זה אני מעריך שאתה יודע.
הכוונה היא למנוחה, ומנוחה זה לא מצב של יום בלי ספורט אלה ממש מנוחה לגוף, שזה אומר שינה.
הכוונה ב-RMR היא הוצאה קלורית בזמן מנוחה, דהיינו 24 שעות של שינה בקלוריות.
מאחר ואני לא ישן כל יום כל היום אני מוציא יותר מזה.
לפי המחשבון שנתן לי הנחש (המעשן) ועוד כ-10 מחשבוני Daily Needs מאתרים גדולים הגעתי למסקנה שהנייטרלי שלי 2500, בלי ספורט.
תוסיף לזה HIIT ואימוני כוח וזה גדל מעט.
בנוגע ללינארית-
מה אתה צריך לדעת?
אשמח לפרט.

אני נזהר בדרך כלל מלהגיד לאנשים ברמת הידע שלך "אתה טועה", אבל כאן אני אשתמש בזה- אתה טועה.
RMR = Resting Metabolic Rate, את זה אני מעריך שאתה יודע.
הכוונה היא למנוחה, ומנוחה זה לא מצב של יום בלי ספורט אלה ממש מנוחה לגוף, שזה אומר שינה.
הכוונה ב-RMR היא הוצאה קלורית בזמן מנוחה, דהיינו 24 שעות של שינה בקלוריות.
מאחר ואני לא ישן כל יום כל היום אני מוציא יותר מזה.
לפי המחשבון שנתן לי הנחש (המעשן) ועוד כ-10 מחשבוני Daily Needs מאתרים גדולים הגעתי למסקנה שהנייטרלי שלי 2500, בלי ספורט.
תוסיף לזה HIIT ואימוני כוח וזה גדל מעט.
בנוגע ללינארית-
מה אתה צריך לדעת?
אשמח לפרט.
1. לפי מה שאתה אומר אין הבדל בין BMR וRMR כי שניהם מציגים את הצורך המינימלי שלך ליום במצב של שכיבה במיטה במשך 24 שעות. כמובן שזה לא נכון.
2. זה לא משנה איך תקרא לכל דבר, בפועל אתה לא מוציא 2500 קלוריות ביום ממוצע. בטח ובטח שלא בלי ספורט.
3. אני אומר שוב, כנס למדריך לחיטוב בפורטל ותחשב שוב. כי אתה טועה במתימטיקה פשוטה מאוד.
4. אם אתה חושב שהנוסחה במדריך לחיטוב טועה (ואני לא אומר שהיא פוגעת בול ב100%, אבל בהנחה שאין לך מסת שריר חריגה או סתם גנטיקה חריגה, היא עושה את העבודה טוב), אתה יכול לבדוק אותי. תאכל 2500 קלוריות בשבוע ותראה שאתה עולה במשקל. זה דיי פשוט.
5. קשה לי להאמין שהנחש אמר לך בצורה ישירה או עקיפה שאתה, זכר במשקל 71 קילו שרץ מספר קילומטרים בודדים בשבוע, מוציא 2500 קלוריות ביממה ממוצעת. ואם הוא אמר את זה, הוא טועה.

• פותח/ת השרשור
1. לפי מה שאתה אומר אין הבדל בין BMR וRMR כי שניהם מציגים את הצורך המינימלי שלך ליום במצב של שכיבה במיטה במשך 24 שעות. כמובן שזה לא נכון.
2. זה לא משנה איך תקרא לכל דבר, בפועל אתה לא מוציא 2500 קלוריות ביום ממוצע. בטח ובטח שלא בלי ספורט.
3. אני אומר שוב, כנס למדריך לחיטוב בפורטל ותחשב שוב. כי אתה טועה במתימטיקה פשוטה מאוד.
4. אם אתה חושב שהנוסחה במדריך לחיטוב טועה (ואני לא אומר שהיא פוגעת בול ב100%, אבל בהנחה שאין לך מסת שריר חריגה או סתם גנטיקה חריגה, היא עושה את העבודה טוב), אתה יכול לבדוק אותי. תאכל 2500 קלוריות בשבוע ותראה שאתה עולה במשקל. זה דיי פשוט.
5. קשה לי להאמין שהנחש אמר לך בצורה ישירה או עקיפה שאתה, זכר במשקל 71 קילו שרץ מספר קילומטרים בודדים בשבוע, מוציא 2500 קלוריות ביממה ממוצעת. ואם הוא אמר את זה, הוא טועה.
לפני הכל- רק רציתי לוודא שאתה מבין שלא מנסה להגיד שאתה טועה או להגיד שאני גאון, אני שואל ואומר ממקום של ללמוד ולא ממקום של לבלבל את המוח ולחשוב שאני גאון.
1. BMR = שריפה קלוריות על מנת להישאר בחיים, כמו שינה או מצב צמח. לב, ריאות, דם וכו', דברים ממש בסיסיים בשביל להיחשב יצור חי.
RMR = מנוחה במובן של 24 שעות במיטה כשאתה ער, אבל פשוט לשכב 24 שעות, מנוחה מוחלטת כבן אדם ער (אם אני משנה הגדרות תוך כדי הדיון זה כי אני מביא עוד חומר ממקורות מידע שונים ובעצם מתקן את עצמי).
3. אני מסכים שהנוסחה בפורטל נכונה. השתמשתי בה עד עכשיו, אבל בימים האחרונים לפי התגובה של הנחש ותסבוך ב-RMR (זה בנושאים האחרונים שפירסמתי) הבנתי (נאמר לי) ש-RMR זו מנוחה ממשית של 24 שעות במיטה, ואם זה נכון אז בוודאות יש לי 2500 ביום-יום- 24 שעות של שינה = 2200-2300 ביום אז 7.5 שעות שינה + 16.5 של פעילות (פנאי, לימודים וכו') בטוח מגיעים ל-2500.
אני לא טוען שהנוסחה לא נכונה ל-RMR, אני רק טוען ששורפים יותר מה-RMR.
4. אז זהו, כל הקטע שאין לי ממש זמן.
אני מצפה ביום ראשון-שלישי להתחיל עם החיטוב ובגלל זה אני בבעיה עכשיו כי מצד אחד אתה אומר ש-RMR זה מה שאני מוציא ביום, מצד שני יש לי מקורות ואת נחש שאומרים ש-RMR אלה 24 שעות במיטה ולכן שורפים יותר מה-RMR, תסביך רציני שממגיע ממש בדקה ה-90...
5. כאן, מהתגובה שקישרתי אליה ועד התשובה של נחש לשאלה שלי.

אגב, תודה על העזרה והדיון האיכותי 😃

לפני הכל- רק רציתי לוודא שאתה מבין שלא מנסה להגיד שאתה טועה או להגיד שאני גאון, אני שואל ואומר ממקום של ללמוד ולא ממקום של לבלבל את המוח ולחשוב שאני גאון.
1. BMR = שריפה קלוריות על מנת להישאר בחיים, כמו שינה או מצב צמח. לב, ריאות, דם וכו', דברים ממש בסיסיים בשביל להיחשב יצור חי.
RMR = מנוחה במובן של 24 שעות במיטה כשאתה ער, אבל פשוט לשכב 24 שעות, מנוחה מוחלטת כבן אדם ער (אם אני משנה הגדרות תוך כדי הדיון זה כי אני מביא עוד חומר ממקורות מידע שונים ובעצם מתקן את עצמי).
3. אני מסכים שהנוסחה בפורטל נכונה. השתמשתי בה עד עכשיו, אבל בימים האחרונים לפי התגובה של הנחש ותסבוך ב-RMR (זה בנושאים האחרונים שפירסמתי) הבנתי (נאמר לי) ש-RMR זו מנוחה ממשית של 24 שעות במיטה, ואם זה נכון אז בוודאות יש לי 2500 ביום-יום- 24 שעות של שינה = 2200-2300 ביום אז 7.5 שעות שינה + 16.5 של פעילות (פנאי, לימודים וכו') בטוח מגיעים ל-2500.
אני לא טוען שהנוסחה לא נכונה ל-RMR, אני רק טוען ששורפים יותר מה-RMR.
4. אז זהו, כל הקטע שאין לי ממש זמן.
אני מצפה ביום ראשון-שלישי להתחיל עם החיטוב ובגלל זה אני בבעיה עכשיו כי מצד אחד אתה אומר ש-RMR זה מה שאני מוציא ביום, מצד שני יש לי מקורות ואת נחש שאומרים ש-RMR אלה 24 שעות במיטה ולכן שורפים יותר מה-RMR, תסביך רציני שממגיע ממש בדקה ה-90...
5. כאן, מהתגובה שקישרתי אליה ועד התשובה של נחש לשאלה שלי.

אגב, תודה על העזרה והדיון האיכותי 😃
הוא כתב שזה מוכפל ב1.3-1.4, לפי מה שסימנת. לפי הפורטל זה 1.2.
הRMR בסופו של דבר בשניהם יוצא דומה (80 קלוריות הבדל).
מהניסיון שלי, של אנשים שמתאמנים איתי ושל מתאמנים שלי, החישוב של הפורטל פוגע הרבה יותר טוב. זה פשוט לחיות בסרט שילד במשקל 70 קילו שורף 2500 קלוריות רק מלהתקיים ולהיות בבי"ס.
לך לפי איזה מחשבון שבא לך, אבל אותי אל תשאל אחר כך למה אתה אוכל 2500 ביום ועולה במשקל.
אה ולגביי המונחים, זה ממש אבל ממש לא משנה איך תקרא לזה, מה שמשנה בסופו של דבר זה המאזן הניטרלי כלומר כמה קלוריות אתה מוציא ביום, שהוא כולל בתוכו מספר דברים. בכל מקרה אם בא לך לדעת את המונחים, במדריך לחיטוב הם רשומים בצורה מאוד ברורה.

• פותח/ת השרשור
הוא כתב שזה מוכפל ב1.3-1.4, לפי מה שסימנת. לפי הפורטל זה 1.2.
הRMR בסופו של דבר בשניהם יוצא דומה (80 קלוריות הבדל).
מהניסיון שלי, של אנשים שמתאמנים איתי ושל מתאמנים שלי, החישוב של הפורטל פוגע הרבה יותר טוב. זה פשוט לחיות בסרט שילד במשקל 70 קילו שורף 2500 קלוריות רק מלהתקיים ולהיות בבי"ס.
לך לפי איזה מחשבון שבא לך, אבל אותי אל תשאל אחר כך למה אתה אוכל 2500 ביום ועולה במשקל.
אה ולגביי המונחים, זה ממש אבל ממש לא משנה איך תקרא לזה, מה שמשנה בסופו של דבר זה המאזן הניטרלי כלומר כמה קלוריות אתה מוציא ביום, שהוא כולל בתוכו מספר דברים. בכל מקרה אם בא לך לדעת את המונחים, במדריך לחיטוב הם רשומים בצורה מאוד ברורה.
הכוונה שלו הייתה שהתוצאה של ה-RMR מוכפלת ב-1.3-1.4.
חכה רגע, לפי המדריך בפורטל יש 2 נוסחאות.
1. גובה כפול 6.25 + משקל כפול 10 - גיל כפול 5 + 5 = BMR
BMR X 1.2 = RMR
2. משקל מסת השריר הרזה כפול קצב חילוף חומרים (שאין לי שמץ איך לדעת מה הקצב אצלי) = RMR
אתה אומר שצריכים לקחת את התוצאה בנוסחאות האלה ולהכפיל אותה ב-1.2?
מבחינת ההגדרה של RMR- הבנתי מהמאמר בפורטל, תמיד שמים לב לדברים חדשים.
אני הולך לעבוד בחופש, כנראה 5-6 שעות ביום בעבודה של ניקיון (דברים כמו מלתחות, מגלשות מים, חדרים ודברים בסגנון. מנקה בפארק מים).
בנוסף, אני אמור לצאת עם הכלב בסביבות שעה - שעה וחצי ביום.
זה אמור להוסיף בסביבות 200-250 קלוריות לתחזוקה, לא?

הכוונה שלו הייתה שהתוצאה של ה-RMR מוכפלת ב-1.3-1.4.
חכה רגע, לפי המדריך בפורטל יש 2 נוסחאות.
1. גובה כפול 6.25 + משקל כפול 10 - גיל כפול 5 + 5 = BMR
BMR X 1.2 = RMR
2. משקל מסת השריר הרזה כפול קצב חילוף חומרים (שאין לי שמץ איך לדעת מה הקצב אצלי) = RMR
אתה אומר שצריכים לקחת את התוצאה בנוסחאות האלה ולהכפיל אותה ב-1.2?
מבחינת ההגדרה של RMR- הבנתי מהמאמר בפורטל, תמיד שמים לב לדברים חדשים.
אני הולך לעבוד בחופש, כנראה 5-6 שעות ביום בעבודה של ניקיון (דברים כמו מלתחות, מגלשות מים, חדרים ודברים בסגנון. מנקה בפארק מים).
בנוסף, אני אמור לצאת עם הכלב בסביבות שעה - שעה וחצי ביום.
זה אמור להוסיף בסביבות 200-250 קלוריות לתחזוקה, לא?
אין לך נתונים חריגים, הנוסחה הראשונה עושה עבודה טובה על אנשים רגילים, גם אם היא לא מדוייקת ב100%. תכפיל ב1.2 בשביל לקבל את הRMR וזה למעשה המאזן הניטרלי שלך. אין הרבה מה להסתבך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית