הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחוזי שומן

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
לא ידעתי איפה לפרסם את זה , זה לא מתאים לתזונה ותוספים כי זה לתזונה . זה לא מתאים לאימונים כי אין קשר לאימונים וזה לא קשור למתחילים לדעתי אז אם יש בעיה תעבירו לפורום המתאים בבקשה.

ALONIMAN מהפורום ואני "התווכחנו " על זה שא"ש גבוה יותר - יותר בריא לגוף.
אני אומר שאחוז שומן 16-20 הוא האידיאל מכמה סיבות:
1. שמירה על חום גוף בקור.
2. שמירה על מפרקים.
ועוד

אלון טען שאין שום בעיה עם 11% שומן בתור מצב בריא.

זה משהו שלא ראיתי עוד בפורום חוץ מזריקה של משפט פה ושם, האם למישהו יש מאמר/מחקר (אשמח גם למסקנות)/ תשובה כלשהי איזה א"ש הוא האידיאל לבריאות.
אשמח להעשיר את הידע שלי.
תודה מראש:)

רוב האנשים יתפקדו הכי טוב באזור ה-14-15%. לא צריך לעלות בשום מצב מעבר ל-20%, כי מבחינה הורמונאלית יהיה לך פחות טסטוסטרון ויותר אסטרוגן באחוזים גבוהים, מה שיגרום לכך שיותר מהפלוס הקלורי יהפוך לשומן ופחות לשריר, וגם משקלי העבודה ייתקעו עוד הרבה לפני שתפסיק לעלות במשקל הגוף.
מתחת ל-10% זה אחוז שומן שלגוף מאוד קשה לשמור עליו לאורך זמן, וגם הוא עלול לפגוע בגוף מבחינת חילוף החומרים ומבחינה הורמונאלית, וכפועל יוצא - בביצועים.
אין בעיה מיוחדת עם 11%, למעט העובדה שילדי קוביות אולי יפחדו לאבד אותן, ואז לא יתקדמו לא במשקל הגוף, ולא במשקלי עבודה. ואני לא מדבר על המלצות מוגזמות ודביליות כמו גלון חלב ליום, אלא על אכילה בסדר גודל של חצי ק"ג עלייה בשבוע.

רוב האנשים יתפקדו הכי טוב באזור ה-14-15%. לא צריך לעלות בשום מצב מעבר ל-20%, כי מבחינה הורמונאלית יהיה לך פחות טסטוסטרון ויותר אסטרוגן באחוזים גבוהים, מה שיגרום לכך שיותר מהפלוס הקלורי יהפוך לשומן ופחות לשריר, וגם משקלי העבודה ייתקעו עוד הרבה לפני שתפסיק לעלות במשקל הגוף.
מתחת ל-10% זה אחוז שומן שלגוף מאוד קשה לשמור עליו לאורך זמן, וגם הוא עלול לפגוע בגוף מבחינת חילוף החומרים ומבחינה הורמונאלית, וכפועל יוצא - בביצועים.
אין בעיה מיוחדת עם 11%, למעט העובדה שילדי קוביות אולי יפחדו לאבד אותן, ואז לא יתקדמו לא במשקל הגוף, ולא במשקלי עבודה. ואני לא מדבר על המלצות מוגזמות ודביליות כמו גלון חלב ליום, אלא על אכילה בסדר גודל של חצי ק"ג עלייה בשבוע.
תודה על התשובה!

• פותח/ת השרשור

רגע מבחינת בריאות 11% עדיף על 18%?
לא דיברתי לא על ביצועים, לא על מסה ולא על משקלי עבודה.
החסרון היחיד שציינת מודגש וכתבת שם שזה משפיע על משקלי העבודה ועל בעיה בעלייה במסה, מה שלא שאלתי אבל למרות זאת תודה על התשובה אשמח אם תנמק על מה ששאלתי עכשיו 😃

לא חושב שאפשר להגיד שאחד יותר בריא מהשני. איפה מביניהם עדיף להיות זה פונקציה של מסת השריר, גובה, האופן בו השומן "מתפלג" בגוף, והעדפה אישית. או במילים אחרות - זה עניין של טעם ומראה, לא ממש של בריאות.

אתה יכול לראות מתחת ל 10 א"ש אנשים שטוענים שהם טבעיים ולא לוקחים חומרים (אבי אסף) ועוד מעלים במסה תוך כדי , איך אתה מסביר את זה ?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לראות מתחת ל 10 א"ש אנשים שטוענים שהם טבעיים ולא לוקחים חומרים (אבי אסף) ועוד מעלים במסה תוך כדי , איך אתה מסביר את זה ?

1.יוצאים מן הכלל (פריקים גנטיים, פגמים וכו')
2. שקרנים מוצלחים

פלוס קלורי לא גדול במיוחד + גנטיקה לא רעה
וצאו כבר מהסרט שהוא איזה פריק חסר תקדים ושהוא "ממשיך לעלות במאסה" כאילו הוא איזה 120 קילו חטוב שממשיך לגדול לנצח. הוא גדל תקופה מסויימת, הגיע לרמה טובה ונשאר פחות או יותר באותו מקום. אתם חייבים להפסיק לסגוד לו. אה, ואם אני זוכר נכון - אין לו ממש רגליים, אז זה הרבה פחות מרשים ממה שאתה חושב שזה.
כבודו במקומו, אין לי ביקורת עליו ואני מאחל לו בהצלחה, אבל יש לי ביקורת עליכם שאתם חושבים שיש לו גנטיקה כמו של קולמן.
לדעתי הוא שקרן
אני לא אבא שלו ואין לי מושג אם הוא מזריק או לא, אבל צא מהסרט שמה שהוא השיג זה משהו לא בר השגה בלי סטרואידים

בקיצור הדיון הזה נוטף בתירוצים ללמה הוא יכול ואתם לא, במקום שתעבדו קשה ותשיגו את מה שאתם רוצים. אתם רחוקים מהגבול הגנטי שלכם והוא לא מה שמגביל אתכם, תאמינו לי.

• פותח/ת השרשור
פלוס קלורי לא גדול במיוחד + גנטיקה לא רעה
וצאו כבר מהסרט שהוא איזה פריק חסר תקדים ושהוא "ממשיך לעלות במאסה" כאילו הוא איזה 120 קילו חטוב שממשיך לגדול לנצח. הוא גדל תקופה מסויימת, הגיע לרמה טובה ונשאר פחות או יותר באותו מקום. אתם חייבים להפסיק לסגוד לו. אה, ואם אני זוכר נכון - אין לו ממש רגליים, אז זה הרבה פחות מרשים ממה שאתה חושב שזה.
כבודו במקומו, אין לי ביקורת עליו ואני מאחל לו בהצלחה, אבל יש לי ביקורת עליכם שאתם חושבים שיש לו גנטיקה כמו של קולמן.

אני לא אבא שלו ואין לי מושג אם הוא מזריק או לא, אבל צא מהסרט שמה שהוא השיג זה משהו לא בר השגה בלי סטרואידים

בקיצור הדיון הזה נוטף בתירוצים ללמה הוא יכול ואתם לא, במקום שתעבדו קשה ותשיגו את מה שאתם רוצים. אתם רחוקים מהגבול הגנטי שלכם והוא לא מה שמגביל אתכם, תאמינו לי.

83 קילו על 6% שומן נשמע קצת מפוקפק אבל בסדר.
סטינו קצת מהנושא, אפשר לשמוע את דעתך בנוגע לאחוזי שומן והאם אתה מסכים עם סטארדאסט כי לדעתי ולפחות על בשרי הרגשתי יותר טוב על 18-20 מאשר על 16.

סטינו קצת מהנושא, אפשר לשמוע את דעתך בנוגע לאחוזי שומן והאם אתה מסכים עם סטארדאסט כי לדעתי ולפחות על בשרי הרגשתי יותר טוב על 18-20 מאשר על 16.

הוא גם גבוהה קח את זה בחשבון והעלייה שלו במשקל ממש איטית

אני מסכים איתו,
אנשים שונים מתפקדים שונה באחוזי שומן שונים. אחוז שומן נמוך זו לא סביבה מאוד אנאבולית ולא סביבה הורמונלית ממש טובה לביצועים, וזה מצב קיצון לרוב האנשים. בגדול - האתלטים המוכשרים בדרך כלל יהיו כאלה שהcomfort zone שלהם יהיה על אחוז שומן נמוך (יחסית). כלומר הם, מגיעים ל"מצב קיצון" כזה (מבחינה הורמונלית בעיקר, אבל בפועל - מבחינת ביצועים) באחוזי שומן יותר נמוכים מהאדם הממוצע, כלומר הם יוכלו לסחוב פחות שומן ויותר שריר מבלי שהביצועים שלהם יפגעו, ובנוסף, זה לא יהיה כל כך מצב קיצון בשבילם - כי מדובר על מזומורפים "טהורים".

זה לא מחייב כלום על שום אינדיוידואל, ויש אתלטים מוכשרים שעושים את זה על 15% שומן, זה לא חקוק בסלע. אבל באופן כללי זה המצב.

לגביי ה83 על 6%... קודם כל אני לא בטוח שאלה הנתונים המדוייקים, בכל מקרה מה הגובה שלו?
ולא, זו לא רמה שאי אפשר להשיג בלי סטרואידים.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתו,
אנשים שונים מתפקדים שונה באחוזי שומן שונים. אחוז שומן נמוך זו לא סביבה מאוד אנאבולית ולא סביבה הורמונלית ממש טובה לביצועים, וזה מצב קיצון לרוב האנשים. בגדול - האתלטים המוכשרים בדרך כלל יהיו כאלה שהcomfort zone שלהם יהיה על אחוז שומן נמוך (יחסית). כלומר הם, מגיעים ל"מצב קיצון" כזה (מבחינה הורמונלית בעיקר, אבל בפועל - מבחינת ביצועים) באחוזי שומן יותר נמוכים מהאדם הממוצע, כלומר הם יוכלו לסחוב פחות שומן ויותר שריר מבלי שהביצועים שלהם יפגעו, ובנוסף, זה לא יהיה כל כך מצב קיצון בשבילם - כי מדובר על מזומורפים "טהורים".

זה לא מחייב כלום על שום אינדיוידואל, ויש אתלטים מוכשרים שעושים את זה על 15% שומן, זה לא חקוק בסלע. אבל באופן כללי זה המצב.

לגביי ה83 על 6%... קודם כל אני לא בטוח שאלה הנתונים המדוייקים, בכל מקרה מה הגובה שלו?
ולא, זו לא רמה שאי אפשר להשיג בלי סטרואידים.

מ-58 8% שומן
ל-82 6% שומן

לא מצאתי את הגובה שלו אבל לפי התמונות אני בטוח שאין את ה1.90
1.80 וקצת מקסימום.
שנתיים וחצי של אימונים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מ-58 8% שומן
ל-82 6% שומן

לא מצאתי את הגובה שלו אבל לפי התמונות אני בטוח שאין את ה1.90
1.80 וקצת מקסימום.
שנתיים וחצי של אימונים.

זה יפה ואין ספק שיש לו גנטיקה טובה אבל אני לא בטוח שהנתונים מדוייקים + זה לא משהו שמחייב סטרואידים.
והגובה שלו רשום בתחילת הסרטון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
זה יפה ואין ספק שיש לו גנטיקה טובה אבל אני לא בטוח שהנתונים מדוייקים + זה לא משהו שמחייב סטרואידים.
והגובה שלו רשום בתחילת הסרטון

גם אם כן/לא יש לו תוצאות מאוד טובות ב SW ובבילדינג (הוא מתחרה אבל באירגונים מעפנים שהתחרו נגדו ילדים בני 12 או לפחות נראים כאלו).

גם אם כן/לא יש לו תוצאות מאוד טובות ב SW ובבילדינג (הוא מתחרה אבל באירגונים מעפנים שהתחרו נגדו ילדים בני 12 או לפחות נראים כאלו).
הוא העלה רק תמונה אחת מחד"כ כדי להראות שהוא התפתח ככה רק מSW וברור שזה שקר.
יש רק איזה שניים שלושה שהתפתחו יפה מSW, ניקיטה ואביב.

- - - עידכון הודעה - - -

• פותח/ת השרשור

- - - עידכון הודעה - - -

ברור שלא הוא שנתיים במכון, אבל התרגילים שלו ב-SW והביצועים מעולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית