עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היום בא אליי חייל חבר של אחי הקטן והראה לי תמונה של שני מתאמנים מהעיר שאני מכיר, הוא אומר לי שהוא מתאמן לפי המלצה שלהם ואוכל ומקפיד על תזונה ולא מקבל מאסה בפלג גוף עליון ולא חטוב כמו החברי'ה בתמונה ולא יודע מה לעשות.
אני מסביר לילד שהוא לא יכול להשוות כי אלה אנשים לא טבעיים: מהראשון אני יודע ישירות שהיה על סייקל(טסט+טרן+דיאנבול), והשני אני יודע איך התאמן ואיך הוא נראה לפני ואחרי 5 חודשים וברור לי מה ה"תכנית" שהוא עשה.
הדבר הכי מרגיז בתופעה הזאת זה אנשים שמשתמשים ואומרים לילדים בני 16-19 שהם לא משתמשים, אחר כך ילדים באים אליי ואומרים ש12 חזרות בכל התרגילים והם יגיעו יום אחד ל95 קילו ו8% שומן כי זה מה שX אמר והוא נראה טוב, אחרי שנתיים של 0 תוצאות עוזבים את המכון/אימונים בייאוש ולא חוזרים.
לא רוצים להודות סבבה, אבל למה להוליך ילדים שולל ולפתח תקוות שווא, מקבלים על זה פרסים איפשהו?
צריך לקחת יוזמה ולפרסם פה מאמר של "תדמית גוף נכונה למתאמן טבעי", נראה שלרוב האוכלוסיה אין מושג מה זה גוף טבעי ומה זה גוף לא טבעי, אני שוקל לעבוד על כתבה בפורטל(יש לי אחת יותר דחופה אבל)- אם מישהו רוצה להשתתף שישלח לי הודעה
רקון פורש לבילדינג? בוז1תסכים איתי שאם היית משקיע גם בפיצולים , חלק ממה שאתה משקיע בליפטינג , הייתה לך יותר היפרטרופיה .
אני חושב שההטפה לעבוד רק כבד למטרת היפרטרופיה היא מגוכחת .
זה אחלה להעלות משקלי עבודה , גם ע"י תקופות של נטו התחזקות , אבל מעבר לזה אני לא רואה שאנשים מפתחים מסת שריר מרשימה מליפטינג .
רקון פורש לבילדינג? בוז1
בתכל'ס כולם גודלים על סטרואידים ללא קשר לתוכנית באופן מהיר מאוד ומקבלים שייפ שלא ניתן בכלל להשוות לטבעי.
הרבה מאוד הולכות שולל בתעשייה הזאת - וחבל.
אני יכול להגיד שמניסיון - כולם גודלים ובהחלט "לפמפם" נותן היפרטרופיה טובה מאוד.
אבל הגדילה הכי טובה מבוצעת ע"י שילוב של כוח + נפח כשהמטרה היא תרגיל ראשון בכל סט יהיה תרגיל מורכב ל3X5 מקס' משקל.
לאחר מכן תוספות של תרגילי נפח.
.
ממה בדיוק הבנת את זה ? ;azban:s59:facepalm
- - - עידכון הודעה - - -
זה נראה עצים מידי בשביל להשאיר מקום נכבד לתרגילי נפח . אתה יכול לתת דוגמה לאימון ?
תסכים איתי שאם היית משקיע גם בפיצולים , חלק ממה שאתה משקיע בליפטינג , הייתה לך יותר היפרטרופיה .
אני חושב שההטפה לעבוד רק כבד למטרת היפרטרופיה היא מגוכחת .
זה אחלה להעלות משקלי עבודה , גם ע"י תקופות של נטו התחזקות , אבל מעבר לזה אני לא רואה שאנשים מפתחים מסת שריר מרשימה מליפטינג .
מה שאתה אומר פשוט לא נכון, בתור אחד שמתאמן 3 פעמים בשבוע, שני אימונים רציניים ואחד בחוסר זמן בלילה(=התאוששות) אין סיכוי שהייתי מגיע למה שאני עכשיו מאימוני פיצולים. גם אם הייתי מפמפם היפרטרופיה עד מחר.
לא ברור לי למה אתה חושב שמי שמרים פה לא עם מאסה יפה למתאמן טבעי?
ה"בעיה" היחידה בליפטינג זה שהגוף מאוזן, אין דגש מוגזם לפלג גוף עליון לכן ההיפרטרופיה שם טבעית ולא חסרת פרופורציה כמו באימון "רגיל" שיש בו 70% פלג גוף עליון 30% פלג גוף תחתון.
מוזר שבנאדם עם יד 42 וירך 72 נחשב היום לא להיפרטרופיה בזמן שאחר עם יד 45 וירך 60 נחשב מתאמן "גדול".
אימונים מעולים לכח+היפרטרופיה מוגברת הם אימונים מפוצלים לעליון/תחתון, שם אתה לוקח תרגיל אחד כבד/דינאמי לכל פלג גוף וזורק הרבה נפח לתרגילי עזר: תכנית כזאת צריך לעשות 4 פעמים בשבוע, אבל שלא תטעה, הבסיס שלהם זה כח
יש דרכים טובות להיפרטרופיה- מיידית הכח נפגע כתוצאה מכך/ההתקדמות יותר איטית, אני אישית לא מחפש עוד הרבה היפרטרופיה כשאני 105 קילו על אחוז שומן סביר, אין לי שאיפות להיות טנק מהלך.
אגב התכנית של אביעד היא דוג' לתכנית פיצולים שבנויה נכון(משלבת תרגיל-שניים כבדים של כח והשאר פאמפ)
מה דעתכם על התאוריה שלאנשים שונים יש כמות שונה של סיבים טייפ 1 טייפ2 כביכול, וכל שריר בגוף שלהם (חזה גב רגליים וכו) יגיב הכי טוב לסוג אימונים מסויים?
סתם קראתי על זה כמה פעמים. אולי יש בזה משהו. אני יודע שאני מגיב טוב לטווחים נמוכים, גרוע מאוד בריצות וסיבולת. מצד שני אולי זה פשוט הרגל וזה תלוי איך עובדים תקופה ולמה הגוף מסתגל. לרוב מי שגרוע במשהו מסויים הוא פשוט גרוע בו מחוסר אימון, וקשה לו בסוג עבודה שכזה כי הוא לא רגיל אליו.
למי פה יש יד 42 על אחוז שומן נמוך מ15? חוצמזה גב , חזה , כתפיים , כשכוח לא היה פופולארי החבר'ה בפורומים היו יותר מרשימים במסת שריר . בתמונות של פ"ת שראיתי שום דבר לא היה נראה מרשים חוץ מאיש הלילה , והרגליים של אושר , ובפרט לא ביחס לכוח של המתחרים .
שאני אבין אתה מצפה להעריך מראה חיצוני של מתאמנים לבושים עם סינגלט, חולצה מתחת ושייפ של תחרות פאוורליפטינג ולהשוות לאנשים שמצטלמים במיוחד כדי להראות איך הגוף שלהם נראה?
תסתכל על הסרטון:
תגיד לי אם אתה רואה סימן למאסה יפה כלשהי בשייפ פאוורליפטינג שלו חוץ מהירכיים הלא נורמליות
עכשיו תסתכל בתמונות פואוזינג/צילום באותה תקופה רק לא בשייפ תחרות(שוקל פחות, פחות נוזלי):
![]()
לא יודע מי המתאמנים המרשימים, תשלח לי כמה הודעות עם תמונות שאדע מי הם, כי רבים לא היו טבעיים:🙁
אף אחד לא המליץ על תכנית כח לאנשים שרוצים היפרטרופיה פה, מה שהומלץ זה SS למתאמן מתחיל.
לא יודע היקפי ידיים של אנשים כי זה לא מעניין אותי, אבל מי שמחפש יד 43 על 10 אחוז שומן כנראה צריך לעבוד על הידיים...
בנוסף שים לב שהרוב המוחלט של המתחרים בתחרות- ילדים עד גיל 18 ואנשים שמתאמנים שנה-שנתיים
התמונות שם נותנות מספיק אינפו' , ואני סמוך ובטוח שאם החברה היו משקיעים קצת בנפח על חשבון ליפטינג , הם היו יותר נפ1חים .
אביעד כתב שהוא ממליץ אותה רק למי שעל חומרים , היא טובה גם למתאמן טבעי ?מה שאתה אומר פשוט לא נכון, בתור אחד שמתאמן 3 פעמים בשבוע, שני אימונים רציניים ואחד בחוסר זמן בלילה(=התאוששות) אין סיכוי שהייתי מגיע למה שאני עכשיו מאימוני פיצולים. גם אם הייתי מפמפם היפרטרופיה עד מחר.
לא ברור לי למה אתה חושב שמי שמרים פה לא עם מאסה יפה למתאמן טבעי?
ה"בעיה" היחידה בליפטינג זה שהגוף מאוזן, אין דגש מוגזם לפלג גוף עליון לכן ההיפרטרופיה שם טבעית ולא חסרת פרופורציה כמו באימון "רגיל" שיש בו 70% פלג גוף עליון 30% פלג גוף תחתון.
מוזר שבנאדם עם יד 42 וירך 72 נחשב היום לא להיפרטרופיה בזמן שאחר עם יד 45 וירך 60 נחשב מתאמן "גדול".
אימונים מעולים לכח+היפרטרופיה מוגברת הם אימונים מפוצלים לעליון/תחתון, שם אתה לוקח תרגיל אחד כבד/דינאמי לכל פלג גוף וזורק הרבה נפח לתרגילי עזר: תכנית כזאת צריך לעשות 4 פעמים בשבוע, אבל שלא תטעה, הבסיס שלהם זה כח
יש דרכים טובות להיפרטרופיה- מיידית הכח נפגע כתוצאה מכך/ההתקדמות יותר איטית, אני אישית לא מחפש עוד הרבה היפרטרופיה כשאני 105 קילו על אחוז שומן סביר, אין לי שאיפות להיות טנק מהלך.
אגב התכנית של אביעד היא דוג' לתכנית פיצולים שבנויה נכון(משלבת תרגיל-שניים כבדים של כח והשאר פאמפ)
בתכל'ס כולם גודלים על סטרואידים ללא קשר לתוכנית באופן מהיר מאוד ומקבלים שייפ שלא ניתן בכלל להשוות לטבעי.
הרבה מאוד הולכות שולל בתעשייה הזאת - וחבל.
אני יכול להגיד שמניסיון - כולם גודלים ובהחלט "לפמפם" נותן היפרטרופיה טובה מאוד.
אבל הגדילה הכי טובה מבוצעת ע"י שילוב של כוח + נפח כשהמטרה היא תרגיל ראשון בכל סט יהיה תרגיל מורכב ל3X5 מקס' משקל.
לאחר מכן תוספות של תרגילי נפח.
.
אפשר הסבר של ההיגיון מאחורי זה ?מחזק עבודה עם תרגיל עצימות אחד ופיצול לתרגליים עזר עם פמפם משפיע עלי יותר טוב מרק עצימות.
אביעד כתב שהוא ממליץ אותה רק למי שעל חומרים , היא טובה גם למתאמן טבעי ?