ערך גליקמי כמעט ולא משחק תפקיד אצל אנשים שהם לא חולי סכרת. ברגע שאוכלים לדוגמה פרוסת לחם (לבן, ערך גליקמי של 100) ועליו חומוס/טחינה/בשר/גבינה, הערך הגליקמי משתנה באופן דרסטי לכל הארוחה (הרבה יותר נמוך מ-100. לדעת כמה יהיה בלתי אפשרי ללא תנאי מעבדה).
יש גם עומס גליקמי שהוא חשוב הרבה יותר מערך גליקמי. לדוגמה, לגזר יש ערך גליקמי יחסית גבוה, אך עומס גליקמי דיי נמוך ולכן זה מטעה.
בכל מקרה כן, מאזן הורמונלי מסויים (שלא ידוע עדיין במלואו, או אפילו קרוב לכך) יכול להשפיע לרעה על מצב גופך במידה ואתה אוכל "זבל" במאזן קלורי חיובי. במיוחד לאנשים שהיו שמנים בעבר/נטייה להשמנה/עודף משקל רב וכו'.
אז מזון עשיר בפחמימות ובעל ערך גליקמי גבוה=עומס גליקמי, כן? ואם הגוף במצב של עומס גליקמי , יועברו חלק מהעודפים לתאי שומן או שאני טועה? ואם לא מה הגוף יעשה עם עודפי הגלוקוז?
אני אשאחל אותך שאלה, איך בדיוק ערך גליקימי של פחמימיה ישפיע על ירידה\עליה בשומן ומה זה ערך גליקימי בכלל?
ועוד שאלה, מה הקשר סיבים תזונתיים בכלל!??!
ועוד על איזה הרבה גורמים אתה מדבר? (שתלוים באוכל ולא באדם)
הערך הגליקמי ישפיע אם המזון עשיר בפחמימה והערך הגליקמי שלו גבוה. במצב של עודף גלוקוז בדם חלק מהעודפים יעברו לתאי שומן. מחכה לאימות של משה לגבי זה.
סיבים תזונתיים יש מאמר בפורטל קרא אותו. עוד גורמים התכוונתי גנטיקה וכו', ובטח יש עוד כמה שתלוים במזון ואני לא יודע עליהם.
שכחתי גם להגיד שחוסר יציבות בריכוז הגלוקוז יכול לגרום לך התקפי רעב.
נערך לאחרונה: