הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה בדיקת א.ש

ערך גליקמי כמעט ולא משחק תפקיד אצל אנשים שהם לא חולי סכרת. ברגע שאוכלים לדוגמה פרוסת לחם (לבן, ערך גליקמי של 100) ועליו חומוס/טחינה/בשר/גבינה, הערך הגליקמי משתנה באופן דרסטי לכל הארוחה (הרבה יותר נמוך מ-100. לדעת כמה יהיה בלתי אפשרי ללא תנאי מעבדה).
יש גם עומס גליקמי שהוא חשוב הרבה יותר מערך גליקמי. לדוגמה, לגזר יש ערך גליקמי יחסית גבוה, אך עומס גליקמי דיי נמוך ולכן זה מטעה.
בכל מקרה כן, מאזן הורמונלי מסויים (שלא ידוע עדיין במלואו, או אפילו קרוב לכך) יכול להשפיע לרעה על מצב גופך במידה ואתה אוכל "זבל" במאזן קלורי חיובי. במיוחד לאנשים שהיו שמנים בעבר/נטייה להשמנה/עודף משקל רב וכו'.

אז מזון עשיר בפחמימות ובעל ערך גליקמי גבוה=עומס גליקמי, כן? ואם הגוף במצב של עומס גליקמי , יועברו חלק מהעודפים לתאי שומן או שאני טועה? ואם לא מה הגוף יעשה עם עודפי הגלוקוז?

אני אשאחל אותך שאלה, איך בדיוק ערך גליקימי של פחמימיה ישפיע על ירידה\עליה בשומן ומה זה ערך גליקימי בכלל?
ועוד שאלה, מה הקשר סיבים תזונתיים בכלל!??!
ועוד על איזה הרבה גורמים אתה מדבר? (שתלוים באוכל ולא באדם)

הערך הגליקמי ישפיע אם המזון עשיר בפחמימה והערך הגליקמי שלו גבוה. במצב של עודף גלוקוז בדם חלק מהעודפים יעברו לתאי שומן. מחכה לאימות של משה לגבי זה.
סיבים תזונתיים יש מאמר בפורטל קרא אותו. עוד גורמים התכוונתי גנטיקה וכו', ובטח יש עוד כמה שתלוים במזון ואני לא יודע עליהם.

שכחתי גם להגיד שחוסר יציבות בריכוז הגלוקוז יכול לגרום לך התקפי רעב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז מזון עשיר בפחמימות ובעל ערך גליקמי גבוה=עומס גליקמי, כן? ואם הגוף במצב של עומס גליקמי , יועברו חלק מהעודפים לתאי שומן או שאני טועה? ואם לא מה הגוף יעשה עם עודפי הגלוקוז?

הערך הגליקמי ישפיע אם המזון עשיר בפחמימה והערך הגליקמי שלו גבוה. במצב של עודף גלוקוז בדם חלק מהעודפים יעברו לתאי שומן. מחכה לאימות של משה לגבי זה.
סיבים תזונתיים יש מאמר בפורטל קרא אותו. עוד גורמים התכוונתי גנטיקה וכו', ובטח יש עוד כמה שתלוים במזון ואני לא יודע עליהם.

שכחתי גם להגיד שחוסר יציבות בריכוז הגלוקוז יכול לגרום לך התקפי רעב.
נראה לי לא הבנת נכון חלק קטן, ערך גליקימי לא נובע מכמות פחמימות באוכל, ערך גליקימי מדבר על הפחמימה עצמה.
(או שלא הבנתי נכון את התגובה האחונה שלה).
כון קראתי את המאמר על הסיבים, זה לא ממש קשור לירידה\עליה במשקל לפי מה שאני זוכר (צויין שן משהו, אבל אמרו שהוא ממש זניח).

נראה לי לא הבנת נכון חלק קטן, ערך גליקימי לא נובע מכמות פחמימות באוכל, ערך גליקימי מדבר על הפחמימה עצמה.
(או שלא הבנתי נכון את התגובה האחונה שלה).
כון קראתי את המאמר על הסיבים, זה לא ממש קשור לירידה\עליה במשקל לפי מה שאני זוכר (צויין שן משהו, אבל אמרו שהוא ממש זניח).

בתגובה הראשונה לא הכרתי את המושג עומס גליקמי, הכללתי את שתיהם בערך גליקמי אז כנראה לא הבנת.

הקטע עם הסיבים הוא שהם טובים לעיכול , נותנים תחושה של שובע. אוריאו לא ישביע אותך לא משנה כמה תאכל וסביר להניח שחומרים שיש באוכל מעובד לא ישפיעו לטובה על חילוף החומרים והורמונים. אל תשכח גם שירידה פתאומית בגלוקוז תרעיב אותך. אז יתרון קטן לטובת מקור פחמימה איכותי וחסרון לאוריאו והנה יש לך סיבה טובה מאוד למה להשיג פחמימות ממקור איכותי.
זה לא דבר רע במסה, אבל אם תעשה את זה באופן קבוע תשכח ממסה נקיה. תחשוב בהיגיון- אתה משווה מזון מעובד למזון איכותי.

• פותח/ת השרשור
בתגובה הראשונה לא הכרתי את המושג עומס גליקמי, הכללתי את שתיהם בערך גליקמי אז כנראה לא הבנת.

הקטע עם הסיבים הוא שהם טובים לעיכול , נותנים תחושה של שובע. אוריאו לא ישביע אותך לא משנה כמה תאכל וסביר להניח שחומרים שיש באוכל מעובד לא ישפיעו לטובה על חילוף החומרים והורמונים. אל תשכח גם שירידה פתאומית בגלוקוז תרעיב אותך. אז יתרון קטן לטובת מקור פחמימה איכותי וחסרון לאוריאו והנה יש לך סיבה טובה מאוד למה להשיג פחמימות ממקור איכותי.
זה לא דבר רע במסה, אבל אם תעשה את זה באופן קבוע תשכח ממסה נקיה. תחשוב בהיגיון- אתה משווה מזון מעובד למזון איכותי.
אה הבנתי, אבל בעקרון הכוונה שלי היא שהכל מתבצע בבקרה קלורית, בלי קשר לרעב\שובע, ז''א שאתה סם לב כמה קלוריות אכלת מהאוריאו ואתה לא מגזים שבסופו של היום יצא לך יותר קלוריות ממה שכיוונת.

יש דבר שנקרא אוכל מעובד, יש דבר שנקרא ערך גליקמי, יש דבר שנקרא סיבים תזונתיים ועוד כל כך הרבה גורמים.
כן זה מאוד משנה מאיפה הפחמימה שלך מגיעה. הפחמימה תהפוך לגלוקוז בגוף בכל מקרה כן, אבל אתה לא יכול להשוות את התוצאה הסופית של 100 גרם פחמימה מאכילת אוריאו ו-100 גרם פחמימה מאכילת עדשים, להבא תשתוק אם אתה לא יודע.

golagol תוציא מהראש שלך שפסטה זה מקור איכותי לפחמימה.
כן אם אתה משווה אוראו לפסטה אז פסטה זה מעולה אולי לא הכי איכותי אבל זה מספק תצרכים שצריך במסה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית