הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפרק כתף בעייתי

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
תמיד סבלתי מרגישות בכתפיים , זה התבטא בזה שלא יכולתי לעשות מתיחות לתלת ראשי למשל , בגלל כאבים והרגשה לא נוחה במפרק , כאבים בתרגילי הרחקות לכתפיים , ואפילו במסור לפעמים .
לפני כמה ימים קיבלתי מכה שזעזעה לי את הכתף , וכרגע אני מחכה שיעברו הכאבים ע"מ לחזור להתאמן .
באופן שוטף אני מבצע לחיצות , ולא סובל מכאבים .
מה יכולה להיות הבעיה , והאם יש מה לעשות .
תודה

אם היית רגיל לפמפם חזה בלי לעבוד בהתאם על כתפיים יכול להיות שהשרירי rotator cuff לא באיזון/ יש בעיות עם external rotation(לרוב אצל אנשי חזה)/ יש בעיות גמישות וטווח תנועה, אם אתה יכול לעשות עם מקל מטאטא dislocations?:

מצד שני אולי יש בעיה חמורה יותר, אף אחד לא יוכל לזהות דרך פורומים.
הייתי הולך לפיזיו' או אורטופד כתף אם זה מדאיג אותך שיעשה עליך את המבחנים שצריך כדי לראות מה קורה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
זה לא עזר לי התרגיל הזה , להיפך .
כנראה שאלך לבדוק את זה אחת ולתמיד ..
תודה

בדיוק היום הייתי בפגישה עם פיזיותרפיסטית באמת תותחית ונחמדה.
עשתה לי בדיקה מעמיקה ומקיפה והתרשמתי לטובה (גם כתף בעייתית.. יאי)

למרות שנראה שהחלטת, אני מחזק את זה עוד יותר ומאחל לך בהצלחה
והחלמה מהירה ;sddghf

אני יכול לעשות אותו .. אבל זה יוצר כאב

אחרי הבדיקה, אל תמהר לטיפול דרסטי בלי שאתה מקבל כמה חוות דעת.
אם מדובר במשהו שמרני כמו פיזיו'+ איבורופן זה לא משהו רציני.

אם זה משהו פולשני כמו זריקה למפרק תחשוב פעמיים.
יש יותר מדי "מומחים" שממהרים לבצע הזרקות קורטיזון סוב-אקרומיאליות(כושיליראבק!!!) או לאזורים אחרים שהוכחו במחקרים כלא יעילות לפני לא מעט שנים- שלמעשה חוץ מלנפח לרופא את החשבון בנק ולהקל על הכאב זמנית(בלי לטפל בבעיה) לא עושים כלום. ואז אחרי 3-4 זריקות לא יעילות של סטרואידים למפרק מודיעים לך שאתה צריך ניתוח.
יש מקרים בהם זריקה נדרשת ואכן תעזור, אבל ממש לא בכל המקרים.

אם היית רגיל לפמפם חזה בלי לעבוד בהתאם על כתפיים יכול להיות שהשרירי rotator cuff לא באיזון/ יש בעיות עם external rotation(לרוב אצל אנשי חזה)/ יש בעיות גמישות וטווח תנועה, אם אתה יכול לעשות עם מקל מטאטא dislocations?:

הייתי הולך לפיזיו' או אורטופד כתף אם זה מדאיג אותך שיעשה עליך את המבחנים שצריך כדי לראות מה קורה

איך אפשר לעשות את התרגיל הזה בכלל? הכתף שלי לא יכולה לזוז אחורה כמו שהוא מראה. גם אמא שלי לא הצליחה. מה זה אומר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איך אפשר לעשות את התרגיל הזה בכלל? הכתף שלי לא יכולה לזוז אחורה כמו שהוא מראה. גם אמא שלי לא הצליחה. מה זה אומר?
שיש חוסר גמישות מטורפת וצריך לתפוס את המקל מטאטא הכי רחב שאפשר

יש לי גם בעיה בכתף כבר יותר מחצי שנה בחודש האחרון חזרתי להתאמן בעיקר על גב כתף אחורית ועושה גם הרמות לצדדים(וחזה איך לא). האמת החוסר פרופורציה שלי בין החזה לשאר הגוף היה על גבול החולני. מה אתה מציע לעשות מביחנת אימונים? תרגילים מיוחדים שעוזרים בהחלמה? את התרגיל עם המטאטא עשיתי שבוע לפני חודשיים והחמיר את הכאבים, עדיין כדאי לעשות אותו, זה כאבים שזה אומר שזה מחלים? תודה מראש

יש לי גם בעיה בכתף כבר יותר מחצי שנה בחודש האחרון חזרתי להתאמן בעיקר על גב כתף אחורית ועושה גם הרמות לצדדים(וחזה איך לא). האמת החוסר פרופורציה שלי בין החזה לשאר הגוף היה על גבול החולני. מה אתה מציע לעשות מביחנת אימונים? תרגילים מיוחדים שעוזרים בהחלמה? את התרגיל עם המטאטא עשיתי שבוע לפני חודשיים והחמיר את הכאבים, עדיין כדאי לעשות אותו, זה כאבים שזה אומר שזה מחלים? תודה מראש
איפה כואב לך?
אם כתף קדמית, תבדוק טכניקה.
אם הטכניקה בסדר, תתחיל לבצע בסופי שבוע שני תרגילים לכתף אחורית.
אגב, אני כל אימון חזה עושה את תרגיל עם המטאטא

התרגיל עם המטאטא הוא פשוט תרגיל גמישות למפרק, לא צריך להשתמש שם בכח בכלל וצריך לעשות אותו לאט בהתחלה(אם קשה לעשות סיבוב מלא בהתחלה צריך להגיע עד איפה שנתקעים ולהחזיק שם כדי למתוח)

בתכלס למי שיש חזה מוגזם וכתפיים שמוטות קדימה צריך פשוט לעבוד חזק על כתפיים וגב כדי לשאוף שכל השרירים סביב המפרק יהיו באותו כח/לא יהיה שריר שמושך יותר מהאחרים בצורה בולטת

אז אתה חושב שאם שאר השרירים יתחזקו לחזרת הדלקת יש סיכויי נמוך יותר? חיזקתי את הכתף ואני לא מרגיש בכתף רק אתמול חרה הרגישות שם. ובילי זה כתף קדמית+ יד קדמית acj ןאני עושה שלוש פעמים בשבוע חמש סטים חזקים כתף קדית

אני לא יכול לעשות את התרגיל גם באחיזה הכי רחבה ואחרי שאני עושה אותו (מנסה לעשות) כואב לי בכתף האחורית מה זה אומר ?

אני לא יכול לעשות את התרגיל גם באחיזה הכי רחבה ואחרי שאני עושה אותו (מנסה לעשות) כואב לי בכתף האחורית מה זה אומר ?

זה אומר שאתה כנראה לא עובד על גמישות בכלל או יותר גרוע: הפרס או הchin ups לא בטווח תנועה מלא, עבודה על שני אלה בתכנית אימונים בטווחים מלאים אמורה לשמור ולפתח (בצורה אקטיבית באימון) גמישות כתפיים, כמו שסקוואט מפתח גמישות ירך וברך.

זה אומר שאתה כנראה לא עובד על גמישות בכלל או יותר גרוע: הפרס או הchin ups לא בטווח תנועה מלא, עבודה על שני אלה בתכנית אימונים בטווחים מלאים אמורה לשמור ולפתח (בצורה אקטיבית באימון) גמישות כתפיים, כמו שסקוואט מפתח גמישות ירך וברך.

טווח תנועה חלקי זה האויב, יש לי סירטון של פרס אם צריך
אני באמת לא עובד על גמישות, איך ומתי לעבוד עליה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית