הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט בחיטוב

RANDOMIZE

משתמש מתחיל
74
1
נק' מוניטין:
21
74
1
היי חברים,
במסגרת החלפת תוכנית כל 3 חודשים התחלתי השבוע תוכנית AB במקום FBW.ב FBW הייתי עושה 3 תרגילי רגליים ועכשיו התחלתי סקוואט על מנת לצמצמם זמן אימון אנאירובי ולהשקיע יותר באירובי.
הבעיה היא שמאתמול אחרי הסקוואט ועד עכשיו,אני לא ממש יכול לרוץ וגם ללכת כואב לי(ולא,לא קיימתי יחסי מין עם גבר:RockOn:).
האם כדאי לחזור לתרגילים שההתאוששות שלהם יותר מהירה?האם להוריד משקל מהסקוואט ולעבוד במשקלים שהם עצימות נמוכה-בינונית?
תודה

היי חברים,
במסגרת החלפת תוכנית כל 3 חודשים התחלתי השבוע תוכנית AB במקום FBW.ב FBW הייתי עושה 3 תרגילי רגליים ועכשיו התחלתי סקוואט על מנת לצמצמם זמן אימון אנאירובי ולהשקיע יותר באירובי.
הבעיה היא שמאתמול אחרי הסקוואט ועד עכשיו,אני לא ממש יכול לרוץ וגם ללכת כואב לי(ולא,לא קיימתי יחסי מין עם גבר:RockOn:).
האם כדאי לחזור לתרגילים שההתאוששות שלהם יותר מהירה?האם להוריד משקל מהסקוואט ולעבוד במשקלים שהם עצימות נמוכה-בינונית?
תודה

לא, לא כדאי לחזור לתרגילי רגליים מיותרים, וכואב לך כי אף פעם לא עשית סקוואט.
בגרעון קלורי אתה חייב עצימות בשביל למזער פירוק שריר, ואני אישית נגד פיצולים (ונגד נפח מיותר) בתקופות חיטוב.

כמו שאדם מחרבן בחיטוב ויושב על האסלה ככה הוא יכול וחייב לעשות סקוואט בחיטוב
אם אתה בAB יש לך לפחות יום-יומיים בלי סקוואט. אם כואב לרוץ אחרי סקוואט אל תרוץ, תעשה אליפטי/תשחה.

• פותח/ת השרשור
לא, לא כדאי לחזור לתרגילי רגליים מיותרים, וכואב לך כי אף פעם לא עשית סקוואט.
בגרעון קלורי אתה חייב עצימות בשביל למזער פירוק שריר, ואני אישית נגד פיצולים (ונגד נפח מיותר) בתקופות חיטוב.

האמת היא שכן עשיתי בעבר סקוואט,עד לפני 3 חודשים.העניין הוא שבפעם שעברה שעבדתי על סקוואט עבדתי על משקל נמוך מאוד כי גם אז היה לי קשה עם ההתאוששות.הפעם החלטתי ללכת על משקל גבוה יותר(אז 50 קילו ,אתמול 90)כי בכל זאת ביצעתי התקדמות גדולה מאוד במשקלים בתרגילי פשיטת רגליים וגם ביצעתי אירובי בכמות של 20-30 ק"מ בשבוע.
אז אתה אומר שזה משהו שייעלם עם הזמן?או שאולי כדאי לי להתחיל עם משקל נמוך ובכל אימון להעלות עוד קצת?

האמת היא שכן עשיתי בעבר סקוואט,עד לפני 3 חודשים.העניין הוא שבפעם שעברה שעבדתי על סקוואט עבדתי על משקל נמוך מאוד כי גם אז היה לי קשה עם ההתאוששות.הפעם החלטתי ללכת על משקל גבוה יותר(אז 50 קילו ,אתמול 90)כי בכל זאת ביצעתי התקדמות גדולה מאוד במשקלים בתרגילי פשיטת רגליים וגם ביצעתי אירובי בכמות של 20-30 ק"מ בשבוע.
אז אתה אומר שזה משהו שייעלם עם הזמן?או שאולי כדאי לי להתחיל עם משקל נמוך ובכל אימון להעלות עוד קצת?

זה יעלם עם הזמן, א-ב-ל: אם עד כה עבדת אך ורק עם מכונות ו50 ק"ג סקוואט תעלה בהדרגה את המשקל מאימון לאימון. גם אם 90 ק"ג הרגיש לך "קל" הדרגתיות זו מילת המפתח.
ראיתי כבר אנשים עם רגליים "חזקות" ממכונות שנתנו לאגו להשתלט עליהם והתחילו להעמיס משקל על האימון הראשון בטכניקת פח עם Adductors של קשישה בת 80.

אחרי כמה אימונים הם באים אלי ואומרים שסקוואט זה תרגיל מסוכן כי כואב להם..

• פותח/ת השרשור
זה יעלם עם הזמן, א-ב-ל: אם עד כה עבדת אך ורק עם מכונות ו50 ק"ג סקוואט תעלה בהדרגה את המשקל מאימון לאימון. גם אם 90 ק"ג הרגיש לך "קל" הדרגתיות זו מילת המפתח.
ראיתי כבר אנשים עם רגליים "חזקות" ממכונות שנתנו לאגו להשתלט עליהם והתחילו להעמיס משקל על האימון הראשון בטכניקת פח עם Adductors של קשישה בת 80.

אחרי כמה אימונים הם באים אלי ואומרים שסקוואט זה תרגיל מסוכן כי כואב להם..

תודה על התשובה,האם ב AB ,סקוואט ועוד תרגיל שעובד על התאומים מספיק?אני מאתמן 3 פעמים בשבוע,זאת אומרת שבוע אחד פעם אחת על רגליים ושבוע שני פעמיים.

תודה על התשובה,האם ב AB ,סקוואט ועוד תרגיל שעובד על התאומים מספיק?אני מאתמן 3 פעמים בשבוע,זאת אומרת שבוע אחד פעם אחת על רגליים ושבוע שני פעמיים.

כמו שאמרתי, אני נגד פיצולים בחיטוב.
סקוואט מספיק כשאתה בגרעון קלורי, אין ממש סיבה לבזבז על התאומים אנרגיה שהיתה יכולה ללכת למשקל כבד בתרגילים העיקריים.

אם אתה בחיטוב והיית בFBW, מה קרה שהחלטת לשנות לפיצולים?

• פותח/ת השרשור
אם אתה בחיטוב והיית בFBW, מה קרה שהחלטת לשנות לפיצולים?

עקב הרצון שלי לעבוד בצורה עצימה יותר. וכמו כן להשאיר מקום לאירובי.
עשיתי תוכנית FBW מאוד עמוסה,עם הרבה סופרסטים והאמת שהיא עשתה עבודה מצויינת,הורדתי משקל יפה אבל ברגע שהתחלתי להעלות את המשקלים(כי היה בתהליך גם איבוד שריר),נזקקתי למנוחות ארוכות יותר מה שהעלה את זמן האימון משעה לשעה ועשרים בערך.מאחר ואני מאמין גדול בזה שאימון אנאירובי ואירובי ביחד לא צריכים לעבור את השעה וחצי,החלטתי לפצל את האימון.

אם טוב לך ככה אז אחלה, אני לא מצליח להבין את זה ולא מאמין בפיצולים בחיטוב,
3X FBW 3X אינטרוליום יום אחד מנוחה בשבוע, לא עמוס מדי ומועיל ממש.

ככה או ככה בהצלחה

תמשיך עם הסקוואט..

• פותח/ת השרשור
אם טוב לך ככה אז אחלה, אני לא מצליח להבין את זה ולא מאמין בפיצולים בחיטוב,
3X FBW 3X אינטרוליום יום אחד מנוחה בשבוע, לא עמוס מדי ומועיל ממש.

ככה או ככה בהצלחה

כמו שרשמתי המטרה היא לא למשוך אימון ליותר מדיי זמן.
תודה בכל אופן

אני לא רואה מה הבעיה בזה שתמשוך את האימון 20 דקות יותר..

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה מה הבעיה בזה שתמשוך את האימון 20 דקות יותר..

מקריאה ארוכה של מאמרים,לא מומלץ בחיטוב למשוך את האימון מעל שעה וחצי(אירובי ואנאירובי).
מלבד זאת,עניין של זמן פנוי ,נחמד להיות במכון,אבל יש גם משפחה וחברים...

Back
למעלה תחתית