הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות על תוספים

Yevgeni

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אהלן חברים,
אני מתאמן חדש עם קצת רקע מאימונים ביתיים,
לאחרונה החלטתי לקחת את העניין צעד אחד קדימה והתחלתי להתאמן בחדר כושר.
המטרות שלי לזמן הקרוב הם: לצבור מסת שריר וכמובן להתחטב ולהוריד אחוזי שומן(כרגע אני על 17-18 אחוז)
מבחינת תזונה אני סה"כ די מסודר.
אני יודע על צריכת תוספים חשובים כמו אבקת חלבון, מולטיויטמין, ואומגה 3.
אבל חסר לי קצת מידע לגבי תוספים מסוימים, ובמיוחד אם הם טובים/יעילים לתהליך.
לכן אשמח אם תתנו לי סקירה קצרה בקשר לתוספים הבאים: איזה כדאי לקחת ואיזה סתם בזבוז כסף:
1.B-12 - יש לי רמה קצת נמוכה שלו. שווה לקחת תוסף? ואם לא כמה פעמים בשבוע בערך לצרוך בשר אדום?
2.ויטמין C
3. ויטמין D
4.ZMA
5.CLA
6.L CARNITINE
7.JACK3D
8.קריאטין
9.BCAA

אם יש משהו חשוב שפספסתי אשמח אם תשלימו לי...
אני מחפש רק תוספים שהם הכרחיים/מוכחים ואנשים התנסו איתם בתור מתאמנים מתחילים.

תודה רבה על מראש על העזרה!!

"
המטרות שלי לזמן הקרוב הם: לצבור מסת שריר וכמובן להתחטב ולהוריד אחוזי שומן"

כל הכבוד שאתה שואף להתקדם אבל יש משהו חשוב שפספסת,
תשב בפורטל ותתחיל לקרוא מאמרים, אתה לא יכול גם לצבור מסת שריר וגם "להתחטב".

תדאג להבין את הרגע ולסדר לך תכנית לפני שאתה קופץ לויטמינים ותוספים.
בהצלחה

1.מולטיויטמין (במקום כל הויטמינים בנפרד).
2.קראטין.
3.קפאין
4.אומגה 3

את השאר אתה לא צריך אולי רק את הjack3d אבל אתה אמרת בעצמך שרק התחלת להתאמן אז אם את מרגיש שאתה צריך משהו שיתן לך מרץ באימון לך על קפאין.
כל שאר הדברים אתה לא צריך או שהם ממש לא יעילים (אלה אם אתה מחפש תוסף שירוקן לך את הכיס).

אתה לא יכול לשלב בין עליה מהירה של מסת שריר וחיטוב, מהסיבה הפשוטה שחיטוב צורך גירעון קלורי והעלייה במסת שריר צורכת העמסה קלוית

למתאמנים מתחילים אני תמיד מציע קודם כל להתחיל להתאמן כשלב ראשון.

תעבור שלב שלב אתה לא ממהר להספיק כמה שיותר, יש'ך זמן. כרגע בתור מתחיל אין לך שום צורך

בשום תוסף תזונה למעט אבקת חלבון או גיינר, תלוי מה אתה מתחיל-חיטוב או מסה. קודם בוא תתחיל מזה ועוד כמה חודשים תתעניין בתוספים אחרים.

אהלן חברים,
אני מתאמן חדש עם קצת רקע מאימונים ביתיים,
לאחרונה החלטתי לקחת את העניין צעד אחד קדימה והתחלתי להתאמן בחדר כושר.
המטרות שלי לזמן הקרוב הם: לצבור מסת שריר וכמובן להתחטב ולהוריד אחוזי שומן(כרגע אני על 17-18 אחוז)
מבחינת תזונה אני סה"כ די מסודר.
אני יודע על צריכת תוספים חשובים כמו אבקת חלבון, מולטיויטמין, ואומגה 3.
אבל חסר לי קצת מידע לגבי תוספים מסוימים, ובמיוחד אם הם טובים/יעילים לתהליך.
לכן אשמח אם תתנו לי סקירה קצרה בקשר לתוספים הבאים: איזה כדאי לקחת ואיזה סתם בזבוז כסף:
1.B-12 - יש לי רמה קצת נמוכה שלו. שווה לקחת תוסף? ואם לא כמה פעמים בשבוע בערך לצרוך בשר אדום?
2.ויטמין C
3. ויטמין D
4.ZMA
5.CLA
6.L CARNITINE
7.JACK3D
8.קריאטין
9.BCAA

אם יש משהו חשוב שפספסתי אשמח אם תשלימו לי...
אני מחפש רק תוספים שהם הכרחיים/מוכחים ואנשים התנסו איתם בתור מתאמנים מתחילים.

תודה רבה על מראש על העזרה!!
אם חסר לך בי-12 לפי בדיקת דם אז זה לא יכול להזיק
ויטמין די בסדר
ZMA -תלוי במינונים
CLA -לדעתי מיותר
ל קרניטין - זבל
ג'ק3 די שנמכר היום בחנויות - זבל
קריאטין - לדעתי כדאי לך
BCAA - זבל

"
המטרות שלי לזמן הקרוב הם: לצבור מסת שריר וכמובן להתחטב ולהוריד אחוזי שומן"

כל הכבוד שאתה שואף להתקדם אבל יש משהו חשוב שפספסת,
תשב בפורטל ותתחיל לקרוא מאמרים, אתה לא יכול גם לצבור מסת שריר וגם "להתחטב".

תדאג להבין את הרגע ולסדר לך תכנית לפני שאתה קופץ לויטמינים ותוספים.
בהצלחה

לצבור מסת שריר ולהתחטב זה כן אפשרי במיוחד למתאמן חדש שהגוף שלו עוד "בתול" מבחינת שרירים.ברור שהעליה תהיה איטית יותר אבל אם תהיה הקפדה על החלבון בכמות מספקת והוא מתחיל מאפס,תוך חודשיים ,גם במאזן קלורי שלילי,הוא יפתח מסת שריר.כל מי שרוצה להתווכח בבקשה,יש לי עשרות ומאות מאמרים בנושא וכמו כן למדתי את זה על בשרי,לפני חמישה חודשים הייתי עשר קילו יותר וללא שריר והיום המצב שונה לחלוטין,רק בישראל המציאו את המיתוס הזה שזה לא אפשרי.

-- - - עידכון הודעה - - -

אם חסר לך בי-12 לפי בדיקת דם אז זה לא יכול להזיק
ויטמין די בסדר
ZMA -תלוי במינונים
CLA -לדעתי מיותר
ל קרניטין - זבל
ג'ק3 די שנמכר היום בחנויות - זבל
קריאטין - לדעתי כדאי לך
BCAA - זבל

קריאטין טוב לחיטוב ?למרות ספיחת נוזלים?

נערך לאחרונה:
לצבור מסת שריר ולהתחטב זה כן אפשרי במיוחד למתאמן חדש שהגוף שלו עוד "בתול" מבחינת שרירים.ברור שהעליה תהיה איטית יותר אבל אם תהיה הקפדה על החלבון בכמות מספקת והוא מתחיל מאפס,תוך חודשיים ,גם במאזן קלורי שלילי,הוא יפתח מסת שריר.כל מי שרוצה להתווכח בבקשה,יש לי עשרות ומאות מאמרים בנושא וכמו כן למדתי את זה על בשרי,לפני חמישה חודשים הייתי עשר קילו פחות וללא שריר והיום המצב שונה לחלוטין,רק בישראל המציאו את המיתוס הזה שזה לא אפשרי.

אני לא חושב שזה בעייתי כי זה נוזלים תת עוריים, זה לא משפיע במראה החיצוני..
ואם התכוונת בקטע של דל פחמימה וריקון נוזלים בשריר אז זה משהו אחר אני לא מבין ולא רוצה להגיד סתם

לצבור מסת שריר ולהתחטב זה כן אפשרי במיוחד למתאמן חדש שהגוף שלו עוד "בתול" מבחינת שרירים.ברור שהעליה תהיה איטית יותר אבל אם תהיה הקפדה על החלבון בכמות מספקת והוא מתחיל מאפס,תוך חודשיים ,גם במאזן קלורי שלילי,הוא יפתח מסת שריר.כל מי שרוצה להתווכח בבקשה,יש לי עשרות ומאות מאמרים בנושא וכמו כן למדתי את זה על בשרי,לפני חמישה חודשים הייתי עשר קילו פחות וללא שריר והיום המצב שונה לחלוטין,רק בישראל המציאו את המיתוס הזה שזה לא אפשרי.

יהיה לזה יתרונות בלמשוך על כוח אבל זה ישאיר לך קצת נוזלים..בחירה שלך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה עד כה!
כמה הבהרות שאלות שעולות מהתגובות:
1. אני לא מחפש לגדול בטירוף, אני גם ככה די מסיבי, רוצה להוריד מהשומן לאזור ה10-11 אחוז בערך ולהבליט את המסה הקיימת.
2.יש לי קצת רקע כמו שאמרתי מאימונים ביתיים, ולכן חלק מהתרגילים מוכרים לי בביצוע(אולי עם משקלים נמוכים יותר), ככה שיש לי בכל זאת מסה מסוימת.
3.כמה פעמים בשבוע כדאי לי להתאמן ובאיזה חלוקה? והאם מומלץ לשלב אירובי בתהליך?
4.מומלץ קפאין או בכל זאת איזה קפה שחור לפני האימון?

תודה רבה על העזרה עד כה!
1. אני לא מחפש לגדול בטירוף, אני גם ככה די מסיבי, רוצה להוריד מהשומן לאזור ה10-11 אחוז בערך ולהבליט את המסה הקיימת.
2.יש לי קצת רקע כמו שאמרתי מאימונים ביתיים, ולכן חלק מהתרגילים מוכרים לי בביצוע(אולי עם משקלים נמוכים יותר), ככה שיש לי בכל זאת מסה מסוימת.

בשביל לגדול במסה אתה צריך להיות במאזן קלוריות חיובי, קשה מאוד לגדול ולהתחזק במאזן שלילי.
אתה צריך ללכת על כיוון מסוים, חבל שתנסה את שניהם כי סביר להניח שלא תתקדם.

תודה רבה על העזרה עד כה!

1. אתה מרגיש שבאמת יש לך מסה מספיקה בשביל לעשות חיטוב? קח בחשבון שחלק מהמסה הזה ירד בזמן החיטוב שלא תצא שחיף..
2. כמו סעיף 1.
3. אם באמת יש לך בסיס אתה יכול לעשות AB במקום להתחיל מFBW, יש כאלה שימליצו על אירובי אני לא אוהב את הרעיון.
4. אני לא ניסיתי אף פעם אני ממליץ לך קודם להתאמן "נקי" ואז לראות איך אתה מרגיש בקשר לזה ואם אתה צריך.

Back
למעלה תחתית