ייעוץ האם בתחרויות Powerlifting אין צורך לשבור מקביל ?

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
השאלה נשאלת בגלל שאני רואה הרבה סרטונים(אימונים של ליפטרים וכו) ואני שם לב שהם לא שוברים מקביל או שהם מגיעים ל90 מעלות .

אתה רק חושב שהם לא שוברים מכיוון שזה תלוי מאיזה זווית אתה מסתכל.

- - - עידכון הודעה - - -

אבל כן, יש פדרציות שמעבירות סקוואטים גבוהים וזה בושה.

• פותח/ת השרשור
אתה רק חושב שהם לא שוברים מכיוון שזה תלוי מאיזה זווית אתה מסתכל.

- - - עידכון הודעה - - -

אבל כן, יש פדרציות שמעבירות סקוואטים גבוהים וזה בושה.
אז אם אני לא שובר פוסלים לי את הסקוואט ? (90 מעלות גם נפסל?)

השאלה נשאלת בגלל שאני רואה הרבה סרטונים(אימונים של ליפטרים וכו) ואני שם לב שהם לא שוברים מקביל או שהם מגיעים ל90 מעלות .
תלוי בפדרציה.
בIPF למשל בחיים לא תיראה סקוואט גבוה שמעבירים.
לעומת זאת SPF, שהסקוואטים שם גם לא מקבילים.

בנוגע לזויות-
כשמצלמים אותי מלמעלה אני בערך 4-5 ס"מ מעל מקביל, שמצלמים אותי מהגובה של הברך כמו הסרטון 100 ק"ג שראית אני כמעט על העקבים, שובר מקביל בצורה רצינית.
שתבין כמה זה משמעותי

• פותח/ת השרשור
תלוי בפדרציה.
בIPF למשל בחיים לא תיראה סקוואט גבוה שמעבירים.
לעומת זאת SPF, שהסקוואטים שם גם לא מקבילים.
לדוגמא פה הוא שובר מקביל ? זה הזווית שאני שם לב שבד''כ לא שוברים יכול להיות שזה בגלל הזוית או שהוא שובר ואני סתם עיור (ברצינות):

אם כן זה ממש על המילימטר

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הוא שובר בבירור, אבל זה ממש על הקצה (התחת יותר נמוכה מהברך ולכן הירך לא מקבילה לרצפה).

הוא שובר בבירור, אבל זה ממש על הקצה (התחת יותר נמוכה מהברך ולכן הירך לא מקבילה לרצפה).
זה לא נכון מה שאתה אומר.

לשבור מקביל הכוונה שמפרק הירך נמוך ממפרק הברך.
וכן, פה הוא שובר מקביל.

הוא יורד נמוך, אתם פשוט לא שופטים נכון בגלל הזווית ובגלל שיש לבנאדם ירך בעובי של בילדר בקטגוריית 70 קילו...
בתחרות יש שופט מקדימה ושניים בצדדים כך שבוחנים טוב עומק.

ברוב הפדרציות המכובדות(USAPL, IPF ואפילו בתחרות השנתית של הארנולד קלאסיק) שופטים בחומרה, בארגונים קטנים מעבירים גם מקביל או קצת פחות ממקביל(אבל לרוב לא מעבירים חצאים), בארגונים של ציוד מעבירים גם חצאים לרוב

נערך לאחרונה:
לדוגמא פה הוא שובר מקביל ? זה הזווית שאני שם לב שבד''כ לא שוברים יכול להיות שזה בגלל הזוית או שהוא שובר ואני סתם עיור (ברצינות):

אם כן זה ממש על המילימטר
כן, הוא שובר.

יש 2 פדרציות שאני יודע שלא מתפשרים על עומק בסקוואט והן IPF ו-USPF.
ד"א נחש, USAPL זה IPF.

USAPL זה פדרציה רק בארה"ב וIPF לאירופה לפי מה שאני מכיר/מתחרים שונים ונקבע לפי מדינות לא?
כמו שלאסיה יש את הAPF לדוג'?

USAPL זה פדרציה רק בארה"ב וIPF לאירופה לפי מה שאני מכיר/מתחרים שונים ונקבע לפי מדינות לא?
כמו שלאסיה יש את הAPF לדוג'?
לא ניראה לי שAPF קשור בשום צורה לIPF, ראית תחרויות שלהם? מונוליפט, ציוד מקסימלי, סקוואטים גבוהים. בקיצור כל מה שהוא לא IPF.

לא יודע אם השאלה קשורה כל כך לנושא אז סליחה אם אני משנה נושא אבל : אם המטרה זה בילדינג , למה לא לרדת הכי עמוק שאפשר ? הרי זה חלק מהטווח תנועה וזה יביא לגירוי יותר טוב של ה 4 ראשי לא ?

לא יודע אם השאלה קשורה כל כך לנושא אז סליחה אם אני משנה נושא אבל : אם המטרה זה בילדינג , למה לא לרדת הכי עמוק שאפשר ? הרי זה חלק מהטווח תנועה וזה יביא לגירוי יותר טוב של ה 4 ראשי לא ?
זו סיבה מרכזית שנהוג לקרוא לבילדרים גייז, פוסי וכו' (כמובן שהכוונה לליצנים הרגילים)

בעיקר כי שבירת מקביל זה בריא לברך ומחזק ביחס לחצאי חזרות
וכי זה סטנדרט מסויים כי אם לא היה סטנדרט כל עלייה במשקל תביא פחות טווח תנועה

חוץ מזה זה נכון וגם לבילדרים רציניים עם חומרים מתאימים זה עובד אז שיעשו ויהיה להם לבריאות.

כי בשביל להגיע לעומק המקסימלי אתה צריך להרפות חלק מהשרירים, הגב התחתון מתעגל ומופעל לחץ על החוליות התחתונות.
בכללי המכניקה של התרגיל לא בריאה בעומק הזה.

כי בשביל להגיע לעומק המקסימלי אתה צריך להרפות חלק מהשרירים, הגב התחתון מתעגל ומופעל לחץ על החוליות התחתונות.

הכי עמוק שאפשר בלי שזה יקרה אולי
אתה מדבר על מצב שיורדים הרבה מעבר למה שהגמישות והגוף מסוגלים

בהתחלה, כל הקרוספיטרים תמיד לוקחים משקל קל ועושים איתו סקוואט עמוק מאוד כשהם מחזיקים את השרירים שאמורים להתרפות חזק מאוד ואז לאט לאט הם מפתחים את הגמישות הנצרכת וזהו אין להם באט ווינק גם בA2G וכו'

אם לא מעט עבודה על גמישות גם אני הצלחתי לעשות ATG ללא הרפיית שרירים וללא באטווינק, אבל בכל זאת אני לא עובד בצורה הזאת.. זה מוריד קצת עומס מההאמסטרינג על ידי הקפיץ שאני מקבל מהתנגשות עם התאומים וכך זה פחות אפקטיבי לעליה פרוגרסיבית במשקל (SS). לכן אני עובד עם סקוואט קצת לפני ATG.
בכל מיקרה חובה לעבוד על גמישות, לפני זה היה נוצר לי באט וינק עוד לפני מקביל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית