הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלין בSTARTING STRENGTH

• פותח/ת השרשור yosef
  • פורסם בתאריך

yosef

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
שלום לכל חברי הפורום, אני חדש כאן.
אני מתאמן בתכנית STARTING STRENGTH של מארק ריפטו כבר קרוב לארבעה חודשים ואני מאד מרוצה ממנה. אני עובד במתכונת של סקוואט+בנץ' פרס+דדליפט וסקוואט+מיליטרי פרס+בנט אובר רואוס. אני עושה בנט אובר רואוס כיוון שהתרגיל המקורי, פאוור קלין, נראה לי מסובך מדי.

רציתי לדעת, במידה ואני אתגבר על מחסום לימוד הטכניקה, מה היתרונות של קלינס על בנט אובר רואוס בתכנית STARTING STRENGTH, והאם זה תרגיל ראוי לשרירי הגב?

אם שינית את התוכנת אז אתה לא עובד בתוכנית של מארק ריפטו.

קלין הוא תרגיל הרבה יותר טוב מחתירה. מלמד אותך לפתח מהירות, ועוזר לדדליפט. חתירה זה סה"כ תרגיל עזר שכולם מרמים בו.

קשה לי להאמין שאתה עושה את התוכנית כמו שצריך ארבעה חודשים. מה המספרים שלך?

• פותח/ת השרשור
אם שינית את התוכנת אז אתה לא עובד בתוכנית של מארק ריפטו.

קלין הוא תרגיל הרבה יותר טוב מחתירה. מלמד אותך לפתח מהירות, ועוזר לדדליפט. חתירה זה סה"כ תרגיל עזר שכולם מרמים בו.

קשה לי להאמין שאתה עושה את התוכנית כמו שצריך ארבעה חודשים. מה המספרים שלך?

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה.
דבר שני, לפי מה שהבנתי, מארק מאפשר את החלפת הקלין בבנט אובר רואוס.

השאלה אם הקלין יהיה יעיל גם בפיתוח מאסה, שכן אני לא סגור על זה שהוא יעיל כמו בנט אובר רואוס לעבודה על הגב. זו השאלה העיקרית...

משקלים: דדליפט 130 ק"ג
סקוואט 110 ק"ג
בנץ' פרס 90 ק"ג
בנט אובר רואוס 85 ק"ג
סטאנדינג פרס 55 ק"ג
*אני לא רואה איך זה קשור אבל ניחא. יש לציין כי המשקלים הם ל-RM1.

מארק לא מאפשר כלום. אנשים באינטרנט מאפשרים להחליף את הקלין בחתירה. בתוכנית הזו, הקלין יעיל לפחות באותה מידה אם לא יותר מהחתירה. אין לך מה לדאוג.

משהו פה לא מסתדר לי עם המשקלים וכמות הזמן שאתה עושה את התוכנית. קראת את הספר?

מארק לא מאפשר כלום. אנשים באינטרנט מאפשרים להחליף את הקלין בחתירה. בתוכנית הזו, הקלין יעיל לפחות באותה מידה אם לא יותר מהחתירה. אין לך מה לדאוג.

משהו פה לא מסתדר לי עם המשקלים וכמות הזמן שאתה עושה את התוכנית. קראת את הספר?
למה לא מסתדר, אין לך פרטים על המשקלים לפני התוכנית..

נגיד שהוא התחיל ממוט ריק, והוסיף כל אימון 2.5 קילו. 4 חודשים = 48 אימוני סקוואט. זה מביא אותו לסקוואט של 140 קילו ל 3 סטים של 5.

אני יודע שאף אחד לא עושה את זה מושלם. אבל גם הקטנתי את הקפיצות, וגם המספרים שהוא כתב הם 1RM. ודילואד עוצר אותך לשבוע בערך, לא משהו רציני. לא נראה לי הגיוני.

נודניק תעזוב אותו. המספרים בסדר גמור לבנאדם נורמלי שצריך לקחת קצת חופש מדי פעם. נתקע מדי פעם, נתפס לו שריר מדי פעם.

זה לא העניין. אין לי בעיה עם המספרים. אני חותר לזה שהוא כנראה לא יודע איך התוכנית עובדת ומה הוא אמור לעשות.

חוץ מזה, תגיד תודה. אם אני מציק למישהו אחר זה אומר שאתה חופשי 😛

• פותח/ת השרשור
עוד לא הבנתי מה הבעיה. אתה מצפה שאעלה 2.5 ק"ג כל אימון מבלי להתקע ולו פעם אחת? זה מחמיא לי, אבל לא בורכתי גנטית/כימית כמו אחרים...
אז בשביל לספק עבודה טובה על הגב טוב יותר פאוור קלינס מבנט אובר רואוס? הרי הבנט-אובר הוא התרגיל היחיד לגב בתוכנית הזו! אם כן אני עובר מיד לקלינס (אני מבקש תשובה חד משמעית).

תוכנית SS אומרת 3 פעמים בשבוע לדוגמא ראשון שלישי וחמישי , שכל אימון להשתדל להוסיף 2.5 קילו לכל תרגיל , אחרי 3 שבועות לעשות אימון של 80 אחוז מהמשקל ואז להתחיל שוב פעם להעמיס 2.5 קילו מה100 אחוז משקל ?

ומישו יכול לעלות סירטון של פאוור קלין ?

אלכס לפי החישוב שלך,בן אדם שמתאמן חצי שנה מהיום הולך לעקוף אותי עם קצב ההתקדמות שלי (ואני עוד מתאמן שנה שלישית...)
אני עצוב :(

אלכס לפי החישוב שלך,בן אדם שמתאמן חצי שנה מהיום הולך לעקוף אותי עם קצב ההתקדמות שלי (ואני עוד מתאמן שנה שלישית...)
אני עצוב :(

בן אדם ממוצע לא יכול להשאר על SS חצי שנה.

תוכנית SS אומרת 3 פעמים בשבוע לדוגמא ראשון שלישי וחמישי , שכל אימון להשתדל להוסיף 2.5 קילו לכל תרגיל , אחרי 3 שבועות לעשות אימון של 80 אחוז מהמשקל ואז להתחיל שוב פעם להעמיס 2.5 קילו מה100 אחוז משקל ?

ומישו יכול לעלות סירטון של פאוור קלין ?

לפי התוכנית מעלים משקל (כמה שיכולים, לאו דווקא 2.5 למרות שכשהמשקל גבוה אז 2.5 זה כל מה שאפשר לקוות) עד שנתקעים. אין מחזורים של שלושה שבועות או משהו כזה. אם נתקעים אז יש הסבר לגבי מה צריך לעשות וזה כולל ריסט לסביבות ה-80% . העקרון הוא שצריך למשוך את ההתקדמות הלינארית כמה שיותר. אם נתקעים כל הזמן אז סביר להניח שעושים משהו לא בסדר (טכניקה, תזונה או מנוחה) או שפשוט התוכנית כבר לא מתאימה לרמה של המתאמן. שיהיה ברור, האופציה השניה לא רלוונטית לכל המתאמנים ה"וותיקים" שכבר חצי שנה מתאמנים אבל אין להם עדיין סקוואט במשקל גוף.

אני מתאמן בכלליות כבר איזה 9 חודשים , החודש האחרון העברת בFBW שכתבתי אותו גם בלוג , אני בתקופת מסה , מה לדעתכם עדיף SS או 5א5 ?

מהתרגילים המורכבים , בנט אובר רואו אני לא עושה ולא יודע כל כך , ודד ליפט עשיתי בעבר גם עם רגליים ישרות וגם את הדד ליפט קלאסי נראלי ככה קוראים לזה , את האמת שאני לא מבצע את זה הכי טוב אבל אני פחות או יותר יודע את התנועה ונראלי שתוך זמן קצר של תירגול אני יכול לבצע את זה .

אני מתאמן בכלליות כבר איזה 9 חודשים , החודש האחרון העברת בFBW שכתבתי אותו גם בלוג , אני בתקופת מסה , מה לדעתכם עדיף SS או 5א5 ?

מהתרגילים המורכבים , בנט אובר רואו אני לא עושה ולא יודע כל כך , ודד ליפט עשיתי בעבר גם עם רגליים ישרות וגם את הדד ליפט קלאסי נראלי ככה קוראים לזה , את האמת שאני לא מבצע את זה הכי טוב אבל אני פחות או יותר יודע את התנועה ונראלי שתוך זמן קצר של תירגול אני יכול לבצע את זה .
איך זה קשור לאשכול?😣

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
השאלה היא לא איך התכנית מבוצעת, אלא האם עדיף לי לעשות קלין על בנט אובר!!! האםזה יעבוד מספיק טוב על הגב??? האם קלין מומלץ רק לפאוורליפטרס, בעוד בנט אובר יומלץ לבודיבילדינג???

השאלה היא לא איך התכנית מבוצעת, אלא האם עדיף לי לעשות קלין על בנט אובר!!! האםזה יעבוד מספיק טוב על הגב??? האם קלין מומלץ רק לפאוורליפטרס, בעוד בנט אובר יומלץ לבודיבילדינג???
מה הקשר? חחחחחחחחחחחחחחחחח
אני יגיד לך את האמת, לדעתי, אם אתה יכול ללמוד פוואר קלין, לך על זה... אם לא, אז אין לך מה להתבאס.
אתה מתקדם? יופי, זה מה שחשוב
פוואר קלין יעבוד כנראה יותר טוב מבנט אובר, אבל אם בנט אובר טוב לך אז לך על זה
אז לשאלה המקורית: האם עדיף לי לעשות קלין על בנט אובר? התשובה: כן, אבל לא הבדל משמעותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית