מתאמן חדש כמה שאלות

• פותח/ת השרשור idon
  • פורסם בתאריך
הייתי מזיז את הכפתיים לאימון B ומכניס במקומם רגליים, הוספת עוד תרגיל אפילו שניים לרגליים כפי ששחר אמר דדליפט/מכרעיים/סקווט ואם קשה לך להוסיף עוד תרגיל תוציא את הלחיצת רגליים הרי סביר להניח שאתה לא עושה בהמר את התרגיל אז תוסיף סקווט זה לפחות ישפר וישדרג אותך יותר טוב.
2. לגבי חלבון- אין הרבה הבדל אבל אם אתה רוצה איכות אני אישית ממליץ על אופטימום בתור שייק אחרי אימון.
3. את השניצל תזרוק לפח ובמקומו תכניס חזה עוף איכותי 150-200 ג' לארוחה.
4.אחרי אימון הייתי נמנע מלהעמיס על הגוף את כל סוגי החלבונים למה אתה צריך קוטג', טונה, ביצים? הייתי חותך סלט עשיר בירקות+ קופסת טונה+ ביצה אחת+ כף שמן זית מערבב את כל לצד 2 פרוסת לחם קל ואין דבר יותר בריא.
והכי חשוב תעיף את כל הפחממות "זבל" שאתה מכניס לגוף לחמניות, לחם וכיו"ב תעבור לאורז מלא, כוסמת, לחם קל וכיו"ב.

סדר, קודם כל אין צורך לעשות SS לא כל אחד חייב לעשות את התכנית הנ"ל.
דבר שני אתה כן חייב לעשות סקוואט(אין תחליף), אתה חייב לחיצה חופשית מעל הראש לכתף(משקולות/מוט לא משנה) ואלו שתי תוספות קריטיות. בנוסף פשיטות ברך הוא תרגיל שאתה לא צריך.

לגבי תזונה ועליה במאסה נא להסתכל בהכרזה בכחול גדול בראש הפורום, יש תפריטי מאסה לדוג'.

ממה שאני יודע לא חייב לעשות סקוואט http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/squat-versus-leg-press-for-big-legs.html

- - - עידכון הודעה - - -

אוקי תעשו מין "ריסט" לכל מה שהלך פה עכשיו ואשמח אם תענו לפי השאלות החדשות שנוגעות בתוכנית ובתזונה:

1. לגבי האימון, עוד לא הצלחתי לקבל תשובה איך התוכנית באופן כללי? איזה תרגילים כדאי לי להחליף ובאילו?, אני מרגיש שהתוכנית שלי לא כלכך טובה ואשמח לעזרה בנוגע לזה.
2. היום ניסיתי לאכול "הרבה" כאשר התפריט למשך היום כלל:
שני ביצים בבוקר (חלמון אחד), קוטג ופרוסת לחם
שתי לחמניות עם פסטרמה עד הצהריים
אורז עם שניצל
ואחרי האימון- 2 ביצים (חלמון אחד), קופסת טונה, שלושת רבעי גביע קוטג ופרוסת לחם.
במחשבון קלוריות ראיתי שהכנסתי בערך 1800 קלוריות (130~ חלבונים) והוצאתי משהו בסביבות 1000 קלוריות (אימון בחדר כושר, ריצת 4.3 ק"מ ב19 דק ושאר פעילויות יום יום) האם זה הגיוני שיש יחס שלילי של כ 800 קלוריות?

אז האם אני צריך להמשיך עם תפריט כזה או להוריד?

3. אני רוצה להתחיל להשתמש באבקת חלבון, קיבלתי המלצות על דיימטריז, אך האם בשבילי עדיף את האבקה הרגילה או האבקה ללא שומן ומופחתת קלוריות (עלית לעומת ISO).

תודה !!!

1. אני אישית הייתי מחליף בין רגליים לכתף , והייתי מוסיף כתף אחורית
2. יש לך בעיה בחישובים , תסתכל איך אנשים מפרסמים פה תפריט , עד עכשיו לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות מסה או חיטוב ?
3. אתה צריך כ 120 גרם חלבון ביום , אין טעם לקנות אבקה , וגם אם בסוף תחליט לקנות ההבדל הוא מינורי תלך על מה שיותר טעים

ממה שאני יודע לא חייב לעשות סקוואט http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/squat-versus-leg-press-for-big-legs.html

- - - עידכון הודעה - - -

1. אני אישית הייתי מחליף בין רגליים לכתף , והייתי מוסיף כתף אחורית
2. יש לך בעיה בחישובים , תסתכל איך אנשים מפרסמים פה תפריט , עד עכשיו לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות מסה או חיטוב ?
3. אתה צריך כ 120 גרם חלבון ביום , אין טעם לקנות אבקה , וגם אם בסוף תחליט לקנות ההבדל הוא מינורי תלך על מה שיותר טעים

סקוואט זה חובה. בטח שבתוכנית כמו SS

סקוואט זה חובה. בטח שבתוכנית כמו SS
על סמך מה אתה אומר את זה ? לגבי SS אני עוד מסכים כי SS זה תוכנית מאוד בסיסית אז אתה אולי צריך שם
אבל להגיד על תרגיל שהוא חובה זה קצת רציני , אז לפחות תביא מאמרים שיתמכו במה שאתה אומר

על סמך מה אתה אומר את זה ? לגבי SS אני עוד מסכים כי SS זה תוכנית מאוד בסיסית אז אתה אולי צריך שם
אבל להגיד על תרגיל שהוא חובה זה קצת רציני , אז לפחות תביא מאמרים שיתמכו במה שאתה אומר

עוזב מאמרים, ותאמין לי שלא חסר.. תנסה להפעיל את ההיגיון..
זה תרגיל שמדמה פעילות יומיומית של קימה מכסא, מאסלה, מהמיטה ומהספה, ולא חסר עוד פעילויות יומיומיות.. זה תרגיל מורכב שמערב המון המון שרירים גדולים וחשובים בגוף, זה תרגיל שעובד בצורה מצוינת על היציבה, לא חסרים עוד סיבות..

עוזב מאמרים, ותאמין לי שלא חסר.. תנסה להפעיל את ההיגיון..
זה תרגיל שמדמה פעילות יומיומית של קימה מכסא, מאסלה, מהמיטה ומהספה, ולא חסר עוד פעילויות יומיומיות.. זה תרגיל מורכב שמערב המון המון שרירים גדולים וחשובים בגוף, זה תרגיל שעובד בצורה מצוינת על היציבה, לא חסרים עוד סיבות..

אז תחשוב בהגיון לקום מאסלה ,ספה וכל זה בן אדם בריא עושה בלי שום בעיה , אז כנראה שבשביל זה אתה לא צריך לעשות סקוואט
תקרא את המאמר ואז תבין למה לא חייבים לעשות ומה אפשר לעשות , אני אישית עושה סקוואט אבל אני לא חושב שהוא חובה ויש מצב שאני יחליף אותו ביום מן הימים

אז תחשוב בהגיון לקום מאסלה ,ספה וכל זה בן אדם בריא עושה בלי שום בעיה , אז כנראה שבשביל זה אתה לא צריך לעשות סקוואט
תקרא את המאמר ואז תבין למה לא חייבים לעשות ומה אפשר לעשות , אני אישית עושה סקוואט אבל אני לא חושב שהוא חובה ויש מצב שאני יחליף אותו ביום מן הימים
1. זה דברים שאנשים עושים בצורה לא נכונה, מפעילים לחצים לא טובים על עמוד שדרה (כמה מפתיע במרבית האנשים שסובלים מפריצת דיסק זה דווקא אנשים שלא מתאמנים)
2. הסווקאט מלמד לעבוד בצורה נכונה ובריאה (כן כן, לקום מאסלה, לא כל אחד יודע לעשות את זה בצורה נכונה)
3. ככל שתהיה מקצועי יותר בתרגיל הזה, תדע להשתמש נכון יותר ביחידות המטוריות ולחסוך אנרגיה רבה.
4. זה תרגיל חינוכי

1. זה דברים שאנשים עושים בצורה לא נכונה, מפעילים לחצים לא טובים על עמוד שדרה (כמה מפתיע במרבית האנשים שסובלים מפריצת דיסק זה דווקא אנשים שלא מתאמנים)
2. הסווקאט מלמד לעבוד בצורה נכונה ובריאה (כן כן, לקום מאסלה, לא כל אחד יודע לעשות את זה בצורה נכונה)
3. ככל שתהיה מקצועי יותר בתרגיל הזה, תדע להשתמש נכון יותר ביחידות המטוריות ולחסוך אנרגיה רבה.
4. זה תרגיל חינוכי

לא הבנתי למה אתה מתייחס ? קראתה את המאמר ?

שאלת למה סקוואט זה תרגיל חובה בכל תוכנית אז עניתי לך

אני לא חושב שמה שרשמתה באמת רלוונטי לבן אדם שהוא בריא בלי בעיות כלשהם
ולרוב אלו שמתאמנים הם אנשים כאלו
ולכן אלו הם לא סיבות מספקות ללמה לעשות סקוואט

הסימוכין שהבאת לא רלוונטי, המאמן שרשם אותו מתמחה בתזונה ולא בתכניות אימונים.
מי שאומר שלג פרס זהה לסקוואט לא יודע מבין שהכח של הרגליים נמצא במפרק הירך ולא בברך.
בלחיצת רגליים הירך מקובעת והברך היא הprime mover ככה שכל הדגש של פשיטת אגן לא מבוצע בתרגיל.

אני לא חושב שמה שרשמתה באמת רלוונטי לבן אדם שהוא בריא בלי בעיות כלשהם
ולרוב אלו שמתאמנים הם אנשים כאלו
ולכן אלו הם לא סיבות מספקות ללמה לעשות סקוואט

עשיתי בוקס סקוואט עם אדם בן 67 שלא יכל לשבת בשירותים בלי מקל(7 חודשים אחרי ניתוח החלפת שתי הברכיים)
לכל בנאדם שחי ויכול לחרבן בשירותים קיימת וריאציה של סקוואט מתאימה עבורו.
כל עניין הפציעות וכד' בתור תירוץ מראה על חוסר ידע.

בלחיצת רגליים הירך מקובעת והברך היא הprime mover ככה שכל הדגש של פשיטת אגן לא מבוצע בתרגיל.
אמנם המנח של הגוף שונה וכך גם השרירים שמשתתפים בשני התרגילים כמסייעים, מיצבים והשד-יודע-מה, אבל "הירך מקובעת" זה פרט חסר משמעות. מה אם המכונה היתה כזאת שכפות הרגליים נשארות במקום, וכשאתה דוחף מה שזז הוא המשענת כולה (ואיתה הירך)? פתאום " הדגש של פשיטת אגן" כן היה מבוצע? מבחינה פיזיקלית אין שום הבדל בין הכוחות הפועלים בשתי המכונות האלה.

(אין כאן שום אמירה לגבי הטענה הכללית על סקוואט לעומת לחיצת רגליים, רק על ההנמקה)

אמנם המנח של הגוף שונה וכך גם השרירים שמשתתפים בשני התרגילים כמסייעים, מיצבים והשד-יודע-מה, אבל "הירך מקובעת" זה פרט חסר משמעות. מה אם המכונה היתה כזאת שכפות הרגליים נשארות במקום, וכשאתה דוחף מה שזז הוא המשענת כולה (ואיתה הירך)? פתאום " הדגש של פשיטת אגן" כן היה מבוצע? מבחינה פיזיקלית אין שום הבדל בין הכוחות הפועלים בשתי המכונות האלה.

(אין כאן שום אמירה לגבי הטענה הכללית על סקוואט לעומת לחיצת רגליים, רק על ההנמקה)

אם האגן לא יכול לזוז במרחב איך אתה מצפה להפעיל באפקטיביות את שרירי הירך בפשיטה?
האם לא כולם מסכימים שהיתרון של הסקוואט הוא הפשיטה והתנועה באגן שמכונה hip drive שייחודית לתרגיל?
גם המכונה שתיארת שזה בעצם העיקרון של HACK SQUAT לא מפעילה HIP DRIVE כמו סקוואט כי עדיין האגן לא נע בחופשיות במרחב

אם תיאורטית הייתה מכונה שזזה יחד איתך עם האגן אחורה ולמטה בתחתית התנועה, עד שהיא מגיעה למעלה וקדימה בסוף התנועה היא הייתה אחלה מכונה, אבל זה היה פשוט סקוואט רגיל...

הסימוכין שהבאת לא רלוונטי, המאמן שרשם אותו מתמחה בתזונה ולא בתכניות אימונים.
מי שאומר שלג פרס זהה לסקוואט לא יודע מבין שהכח של הרגליים נמצא במפרק הירך ולא בברך.

אף אחד - אף אחד - לא טען שהתרגילים זהים -
כל שאמרתי היה שניתן ליצור גירוי שיביא להיפרטרופיה בשרירי הירך גם בסקווט וגם בלג-פרס

ברור שהתרגילים לא זהים - אף אחד לא טען שיש עומס זהה
על זוקפי הגב, שרירי הבטן ופושטי האגן....

ירך מקובעת?
לדחוף בלחיצת-רגליים מהברך פירושו לעשות את התרגיל לא נכון
אותה טכניקה בסקוואט גם תביא לפציעה

היפרתרופיה היא פוקנציה של Progressive-Tension-Overload
אין בירך מוח קטן שאומר: "עכשיו זה סקוואט אז נגדל" או לחילופין
"עכשיו זה לג-פרס אז לא נגדל" - השריר מגיב לעומס ובתנאי שהעומס
הולך וגובר בהדרגה עם הזמן - השריר יגדל

ברור שאם אתה רוצה להיות Weight-Lifter שעושה סקוואט לא
יהיה מנוס מלעשות סקוואט

גם המכונה שתיארת שזה בעצם העיקרון של HACK SQUAT לא מפעילה HIP DRIVE כמו סקוואט כי עדיין האגן לא נע בחופשיות במרחב
הבנתי, אתה מתייחס לכך שהאגן מקובע, כלומר לא יכול לזוז בשום כיוון חוץ מזה בו הפלטה זזה (ב HACK SQUAT) ועל זה אין לי השגות.

• פותח/ת השרשור
קניתי היום אבקת חלבון של דיימטייז (בננה) ואני לא כלכך יודע מתי הכי טוב לקחת אותה...
אחרי אימון רגיל אני חוזר הביתה ( 5 דק הליכה) מתארגן טיפה ויוצא לריצה של 4.5 קמ...
הבנתי שההמלצה היא לשתות ישר אחרי האימון אבל לפני ריצה אני חושב שזה קצת בעיה ( בחילות, הרגשה של צורך ללכת לשירותים...)
אז מתי?

ועוד שאלה, האם יש הבדל בין יום אימון ליום ללא אימון מבחינת צריכת החלבונים? או שבכל יום הגוף צריך לספוג בערך 110 גרם חלבון?

קניתי היום אבקת חלבון של דיימטייז (בננה) ואני לא כלכך יודע מתי הכי טוב לקחת אותה...
אחרי אימון רגיל אני חוזר הביתה ( 5 דק הליכה) מתארגן טיפה ויוצא לריצה של 4.5 קמ...
הבנתי שההמלצה היא לשתות ישר אחרי האימון אבל לפני ריצה אני חושב שזה קצת בעיה ( בחילות, הרגשה של צורך ללכת לשירותים...)
אז מתי?

ועוד שאלה, האם יש הבדל בין יום אימון ליום ללא אימון מבחינת צריכת החלבונים? או שבכל יום הגוף צריך לספוג בערך 110 גרם חלבון?

1. תקח את האבקה אחרי הריצה
2. לא אמור להיות הבדל מהותי

Back
למעלה תחתית