הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה קטנה... בקשר לחיטוב

afgal123

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
2
76
3
שלום...
אני לא מתחיל אני מתאמן כשנתיים, גיל 24 , גובה 160 , משקל 55
יש לי שאלה שמעסיקה אותי בימים האחרונים...אחרי החורף שעליתי במסה שקלתי 60 עשיתי תקופה של חיטוב ירדתי לאחוז שומן 8-9
כרגע בשביל לא להרזות ולהצתמק אני רוצה לעלות מסה נקייה,אני יודע שזה קשה אבל יש משהו שאני לא סגור עליו...אני יודע שבסופו של דבר אני אמור להיות במאזן קלורי חיובי עם ערכים טובים ושומן רווי נמוך...הכל טוב ויפה אבל בגלל המשקל שלי כמות החלבון שאני צריך במהלך היום היא נמוכה אז צמצמתי חלבון...ובשביל להגיע למאז קלורי נטרלי או חיובי במעט אני חייב להוסיף פחמימות...אני מפחד אבל שאם אני יתחיל לאכול עכשיו פחמימות אני ישמין...יש מצב כזה? אני באמת מקפיד על אירובי אימוני כח חזקים תזונה נכונה ומסודרת כל 3 שעות...וגם מבחינת השומן הרווי אני מקפיד שיהיה כמה שפחות ואוכל פחמימה פשוטה אחרי האימון מורכבת במהלך היום באמת הכל לפי הספר ...אבל בעיקרון אם אני במאזן קלורי נטרלי או חיובי במעט ועושה אירובי 3 פעמים בשבוע ואימוני כח חזקים והתזונה הנכונה אז יש סיכוי שאני יאבד מהחיטוב ?

ב bulk אתה עולה בשומן גם אין מה לעשות... אבל אם אתה מוסיף עוד 500 קלוריות מעל הניטרלי
ועושה מאסיה נקייה לא ניראה לי ש"תאבד" את כל החיטוב שלך בזמן הקרוב.. זה תהליך איטי יותר

תאכל נקי
תקרא טוב טוב איך לבדוק BMR ומה בדיוק המאזן הנטרלי שלך
תגיע 500 יותר ממנו עם פי 2 חלבון קצת שומן ויחס של 1:2 לפחות לטובת פחמימה. בגדול פשוט תקרא על בנית תפריט למסה.
עוד דבר חשוב זה לאכול פחמימות מלאות ולהמנע מפשוטות, לפחמימות פשוטות יש ערך גליקמי גבוהה והם מקפיצות אינסולין וכזה דבר לא יהיה לך טוב בכל מובן.
ופשוט לעשות מעקב , אתה לא תתעורר 16 אחוז שומן ביום אחד.

• פותח/ת השרשור
ברור שאני לא יתעורר 16 אחוז...העניין שאני לא רוצה להרזות ...רוצה לשמור על החיטוב ולעלות מסה לא בהרבה אבל עוד קצת...הקטע שהתחלתי לצמצם חלבון כי הגעתי לסביבות 130-180 ביום שזה מלא למשקל גוף שלי לא שמתי לב פשוט בכל ארוחה אכלתי ממש הרבה חלבון...אבל הבעיה שגם עכשיו בצמצום אין לי ממש מאיפה להוריד בשביל להגיע ל100 גרם חלבון אני מגיע לקצת יותר...ושאני מחליף את זה בפחממות בשביל להגיע לx גרם קלוריות שאני צריך אני פתאום אוכל סרט מה עד עכשיו אכלתי חודשיים פריכיות ברוב הארוחות חוץ מצהוריים אז מה אני אוכל עכשיו לחמניות מחיטה מלאה? בראש כאילו אני חושב שאני ישמין.

אתה צריך יותר מ100 גרם חלבון גם למסה הכי איטית שיש...

Back
למעלה תחתית