הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים עם פריצת דיסק

Ariel1993

משתמש מתחיל
86
1
נק' מוניטין:
1
86
1
אהלן, קוראים לי אריאל, אני בן 20 חייל.
ברקע הייתי בפגישות יעוץ בישראלבודי, שם הייתה התקדמות בצורה ניכרת, אך לצערי הפסקתי את הפגישות עקב גיוס לצבא. בצבא פרצתי דיסק וכעת אני מתפקד אך מעט מוגבל. לאחר טיפולים אצל כירופרקט, קיבלתי אור ירוק לחזור להתאמן אך לנקוט בזהירות יותר מבעבר. כן אני יודע שאין כמו ss, אך לצערי לא אוכל לבצע נכון לעכשיו את התרגילים הנל.
אשמח אם בתור עזרה או אפילו אם מישהו נתקל בעבר באדם עם מגבלה בגב,יוכל לעזור לי בתכנית אימונים(למסה) בהתאם למגבולתיי.
תודה רבה!

ברקע הייתי בפגישות יעוץ בישראלבודי, שם הייתה התקדמות בצורה ניכרת, אך לצערי הפסקתי את הפגישות עקב גיוס לצבא. בצבא פרצתי דיסק וכעת אני מתפקד אך מעט מוגבל. לאחר טיפולים אצל כירופרקט, קיבלתי אור ירוק לחזור להתאמן אך לנקוט בזהירות יותר מבעבר. כן אני יודע שאין כמו ss, אך לצערי לא אוכל לבצע נכון לעכשיו את התרגילים הנל.
אשמח אם בתור עזרה או אפילו אם מישהו נתקל בעבר באדם עם מגבלה בגב,יוכל לעזור לי בתכנית אימונים(למסה) בהתאם למגבולתיי.
תודה רבה!
שלום אריאל,

אנא השתמש פעם הבאה בכותרת אינטפורמטיבית כדי לקבל תגובות רלוונטיות למקרה שלך.

לגבי הדיסק, בין אילו חוליות נפרץ הדיסק? כירופרקטור הוא בגדר רפואה אלטרנטיבית ולא קלינית ולכן אמליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט מאחר זה באמת יכול לעזור לך, בניגוד לשני שהוא בסימן שאלה גדול. פיזיותרפיסט יכול גם להמליץ לך על תרגילים בחד"כ או בבית, בהתאם למצבך הפיזי.
לבנות לך תוכנית אימונים או לייעץ לך בכללי מבלי להכיר את המגבלה שלך באופן מדוייק, יחד עם לראות אותך פיזית ולראות אילו מגבולויות תנועה יש לך יהיה לא אחראי ואפילו אבסורד.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הפריצה בגובה L4-l5. נתקלת בעבר באנשים שהתאמנו עם פריצה דומה?

הפריצה בגובה L4-l5. נתקלת בעבר באנשים שהתאמנו עם פריצה דומה?
זה מיקום דיי נפוץ ו-כן, יש אנשים שעם פריצה כזו גם עושים דדליפט, סקוואט ופרס. זה הכל עניין של פיזיותרפיה + חומרת המצב + הדרכה נכונה בחד"כ. זה גם מאוד תלוי אם יש בעיה עיצבית עקב הפריצה - נניח הקרנות לרגליים/כאבים מסוג דומה.

תודה רבה!

אחוז גדול מאוד מהאוכלוסיה סובל מפריצת דיסק זו או אחרת(לרוב זה או בחוליות שציינת באזור המותן, או בחוליות הצוואריות)
רוב האוכלוסיה עם פתלוגיית גב כזו ואחרת(עקמת, בלט דיסק וכו')- לרוב אנשים לא מודעים לכך עד שכואב, בדרך כלל כשמתבגרים
בקשר לתכנית מומלצת, חובה לדעת מה הסיכום של איש מקצוע כגון פיזיותרפיסט(מה התנועות המותרות וכו')

אתה צריך תכנית בראש ובראשונה שתחזק לך את הזוקפי גב כדי שיירד לחץ מעמוד השדרה ויעבור לשרירים

• פותח/ת השרשור
אהלן הנחש המעשן, נהנה לקרוא תגובות שלך גם בפורום המקביל! שאפו על הידע הרב. אשמח אם תוכל להמליץ לי על תוכנית בסיסית. נבדקתי על ידי נוירולוג שהמליץ לי לחזור להתאמן..

אהלן הנחש המעשן, נהנה לקרוא תגובות שלך גם בפורום המקביל! שאפו על הידע הרב. אשמח אם תוכל להמליץ לי על תוכנית בסיסית. נבדקתי על ידי נוירולוג שהמליץ לי לחזור להתאמן..

תפרט כמה אתה יכול להתאמן בשבוע, איך אתה ישן, אם אתה יכול לאכול כמו שצריך, אם אתה סובל מכאבים כרגע בתנועות מסויימות.

בנוסף תציין מה הפעילות הגופנית שעשית ב3 חודשים האחרונים ואיזה תנועות אסרו/התירו לך לעשות אחרי הבדיקות.

כירופרקטור הוא בגדר רפואה אלטרנטיבית ולא קלינית ולכן אמליץ לך לפנות לפיזיותרפיסט מאחר זה באמת יכול לעזור לך, בניגוד לשני שהוא בסימן שאלה גדול. פיזיותרפיסט יכול גם להמליץ לך על תרגילים בחד"כ או בבית, בהתאם למצבך הפיזי.
אני לא מבין באמת מה ההיסתייגות מכירופרטקטיה? מנסיון אישי של 6 טיפולי גב אצל פיזוטרפיזט לאחר תאונה הכאבים רק הלכו והחמירו, פניתי לכירופרקט והיה קשה להאמין במיוחד שהוא הלך על שיטה הפוכה (הפיזיותרפיסט היה עושה טיפול באמצעות חום והכירופרקט הלך על קור) לבסוף זה עזר לאחר 4 טיפולי כירופרקטיה. לכן באמת אני לא מבין מדוע הרבה כאן לא סומכים על זה? עוד נקודה פיזותרפיה היא תואר ראשון בעוד כירופרקטיקה היא תואר שלישי (ד״ר).

• פותח/ת השרשור
מוסיף ומחזק שכירופרקטור, בהסמכתו לומד פארא רפואי(4 שנים כמו אח, פארמדיק וכד׳) ועוד שנתיים על פיזיוליגיה של הגב, מבנה עמ״ש וכד׳. מה גם שהוא מסיים את לימודיו בדוקטורט(phd)..
לגבי אימונים:
כיום אני מבצע מתח ושכיבות סמיכה 3 פעמים בשבוע.
הבעיה העיקרית היא כיפוף קדימה, או שכיבה(למשל בדחיקת חזה נוצר קימור בגב).

אני לא מבין באמת מה ההיסתייגות מכירופרטקטיה?
מעדויות של אנשים שאני סומך עליהם (אבל לא מנסיון אישי) יש באמת כירופרקטים שמביאים תועלת. הבעיה היא ש(אם אני לא טועה) כל אחד יכול להכריז על עצמו ככירופרקט (אני בטוח שתמורת כמה שקלים קל להשיג גם תעודת הסמכה מאיזה מוסד שאף אחד לא מכיר), כך שזה כר פורה לשרלטנים.

מעדויות של אנשים שאני סומך עליהם (אבל לא מנסיון אישי) יש באמת כירופרקטים שמביאים תועלת. הבעיה היא ש(אם אני לא טועה) כל אחד יכול להכריז על עצמו ככירופרקט (אני בטוח שתמורת כמה שקלים קל להשיג גם תעודת הסמכה מאיזה מוסד שאף אחד לא מכיר), כך שזה כר פורה לשרלטנים.
הלכתי לכירופרקט עם נסיון של 30 שנה. ובדר״כ קופות החולים (רפואה משלימה) לא יעבדו עם תעודות לא מוכרות.

• פותח/ת השרשור
קורא את תגובתכתם ומסכים אתכם, אך בכל זאת סטייה קלה מהנושא.. אוכל לקבל המלצה לתוכנית אימון?

כל התרגילים בחדר כושר שלא כלולים בהעברת מרכז הכובד קדימה, אפשריים לחלוטין מבחינתך, התרגילים שמתחילים להיות לך בעייתיים, זה תרגילים שמעבירים את מרכז הכובד קדימה ובכך מפעילים את זוקפי הגב, גם את התרגילים האלה אתה יכול לבצע, אבל בצורה מבוקרת ולא עם משקל גבוה. תרגילים לדוגמא? כפיפת כתפיים עם משקולת לפנים בעמידה, כפיפת מרפקים בעמידה, דדליפט, הבנת את העיקרון? תרגילים שמעבירים את מרכז הכובד קדימה.

Back
למעלה תחתית