הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איפה לשים חזה\יד אחורית\כתף?

• פותח/ת השרשור Dag
  • פורסם בתאריך

Dag

משתמש מתחיל
95
6
נק' מוניטין:
124
95
6
אני מתאמן מתקדם, אני בכוונה לא כותב פה את כל התוכנית כי השאלה שלי יותר עקרונית.
אני רוצה לבנות לי תוכנית ABxABXX, ומכיוון שההתקדמות שלי בבנצ' איטית מאוד אני חושד שהחולייה החלשה היא הכתפיים (ו\או יד אחורית).
כדאי לשלב בין ה3 (או שניים מהם) באותו האימון?
אני יכול לעשות חזה ויד אחורית באותו האימון, ויום אחרי כתפיים.
או חזה וכתפיים, ויום אחרי זה יד אחורית, וכו' וכו' (יש הרבה אופציות).
מצד אחד כתפיים וחזה באותו האימון אולי יעמיס לי מידי על הכתף, מצד שני כששניהם באותו האימון אני נותן לכתף יותר ימי מנוחה.

מחשבות?

תגדיר מתאמן מתקדם + מה משקלי העבודה הנוכחיים שלך בכל תרגיל?
+ גיל, גובה, משקל...

• פותח/ת השרשור
תגדיר מתאמן מתקדם + מה משקלי העבודה הנוכחיים שלך בכל תרגיל?
+ גיל, גובה, משקל...

היי, בן 28, 176, 78 ק"ג.
עובד בד"כ בתחום ה 5-7 חזרות, התחלתי עם תוכניות SS למיניהן והיום אני עובד עם תוכנית עם יותר נפח, שהיה לי חסר.
משקלי עבודה מקס' ל4-5 חזרות:
בנצ' : 80 ק"ג (כמו שאמרתי, יש לי בעיה בבנצ').
סקוואט: 135 ק"ג
דדליפט: 140 ק"ג

הייתי עושה פרסים של 50 ק"ג, אבל עברתי ללחיצה עם משקולות (זה נקרא כתפיים-ארנולד, אם אני לא טועה).
יד אחורית (לחיצה צרפתית), באזור ה40 ק"ג; בייספס, מוט W - באזור ה 50 ק"ג.

משקלים לא גבוהים במיוחד, ידוע. מתקדם - הכוונה שאני מתאמן 3 שנים והגעתי לשלב שאני לא מצליח להתקדם כל שבוע.

הבנץ שלך בסדר גמור. הנה אתר לסטנדרטים כללים של רמות כוח http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/BenchStandardsKg.html

אם אתה רוצה להתחזק בבנץ תשלב תרגילים ליד האחורית ותעשה תרגילים לחזה עם משקולות חופשיות. לא הייתי ממליץ לעבוד יום אחרי יום על הכתפיים במיוחד בתוכניות שמבוססות על תדירות גבוהה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבנץ שלך בסדר גמור. הנה אתר לסטנדרטים כללים של רמות כוח http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/BenchStandardsKg.html

אם אתה רוצה להתחזק בבנץ תשלב תרגילים ליד האחורית ותעשה תרגילים לחזה עם משקולות חופשיות. לא הייתי ממליץ לעבוד יום אחרי יום על הכתפיים במיוחד בתוכניות שמבוססות על תדירות גבוהה.

תודה על התגובה. אני תקוע בבנצ' כבר שנה וקצת, וזאת הבעיה שלי.
יד אחורית לשלב באותו האימון (מן הסתם אחרי החזה)?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית