הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פול הובר או מתח ?

אתה לא מאפשר לאנשים להגיב ולפתח דיון כשזה פוגע לך במוזה..

לא רוצה לאכזב אותך אבל כל תוכנית כוח שמכבדת את עצמה אמורה להוביל שחיף למשקלים כאלה תוך שנתים שלוש לכל היותר. מארק ריפטו הוא הP90X של פאורליפטינג. מעבר לזה, הוא נמצא איזה 200 שנה בענף ולא שמעתי על מתאמן אחד רציני שלו עם הישג משמעותי (לא שהוא בעצמו היה אחד כזה). על בודיבילדרים אני אפילו לא מדבר. הוא מדריך טוב, מצויין אפילו לתרגילים הבסיסים אבל מעבר לזה הוא נוטה לקשקש ואתה ממש לא אובייקטיבי לגביו. משה כן.

ד''א, בSS אין מספיק TUT (אם כבר 5X5) אז מספיק לדחוף את זה לכל אחד.
facepalm
כמה כשלים בהודעה אחת, אני לא יודע מאיפה להתחיל
להתחיל מזה שפאוורליפטינג זה ענף ספורט, והוא רחוק שנות אור מתיאוריות האימון הקונבנציונליות שמלמדים בוינגייט? (למען השם, מלמדים לא לשבור מקביל ולא מלמדים דדליפט)
להתחיל מזה שאני עדיין שואל מתי הפעם האחרונה שוינגייט בוי לקח שחיף והשיג לו סקוואט 600?
להתחיל בזה שריפטו מעולם לא התיימר לאמן ספורטאי עילית?
להתחיל בזה שכל הדבר הזה שנקרא SS הוא Starting Strength, וכל הגישה הזו סובבת סביב איך להפוך מdetrained לבן אדם חזק?
להתחיל בזה שהעובדה שיש אצלו אינספור שחיפים לשעבר שהיום הסקוואט שלהם 500 ושאם זו לא תוצאה בשבילך אז אתה דביל?
להתחיל בזה שההצלחה של אתלטים ו\או קבוצות זה משהו שמאוד, מאוד תלוי בגנטיקה שלהם - ושלריפטו יש את היכולת לאמן בערך... 0.00001% מהאנשים שאיי פעם הולכים להתאמן - והוא בניגוד להרבה אחרים לא מקבל אך ורק את אלה שכבר עברו סלקציה?
להתחיל מזה שלריפטו היה סקוואט של 600 ל3 חזרות - ושלמרות שזה לא world class, זה מאוד, מאוד מרשים, וללא ספק מוכיח שיש לו ניסיון מתחת למוט?
להתחיל בזה שכמה חזק אתה או כמה חזק היית, לא מעיד על כמה טוב אתה הולך להיות בתור מאמן - בטח שלא באופן ישיר?
להתחיל בזה שאתה סתם ממחזר את הדעה של סטארדאסט ("הוא מדריך טוב, מצויין אפילו לתרגילים הבסיסים אבל מעבר לזה הוא נוטה לקשקש") ?

או אולי להתחיל בדובדבן של הקצפת, שאתה מדת הTUT ושאתה מתעלם מהעובדה שכל מי שעושה את SS כמו שהיא, משיג תוצאות מטורפות בזמן מאוד קצר?

תגיד לי אתה ממה להתחיל.

לא רוצה לאכזב אותך אבל כל תוכנית כוח שמכבדת את עצמה אמורה להוביל שחיף למשקלים כאלה תוך שנתים שלוש לכל היותר. מארק ריפטו הוא הP90X של פאורליפטינג.
SS נמשכת לכל היותר כמה חודשים. אין תוכניות כח כאלה יעילות למתחילים, ואף מאמן רציני לא אמר אי פעם שחמישיות לא עובדות.
מעבר לזה, הוא נמצא איזה 200 שנה בענף ולא שמעתי על מתאמן אחד רציני שלו עם הישג משמעותי (לא שהוא בעצמו היה אחד כזה). על בודיבילדרים אני אפילו לא מדבר. הוא מדריך טוב, מצויין אפילו לתרגילים הבסיסים אבל מעבר לזה הוא נוטה לקשקש ואתה ממש לא אובייקטיבי לגביו. משה כן.
אתה גם לא מכיר שמות של מאמנים אחרים והמתאמנים שלהם. GILLIAN MOUNSEY היא מתאמנת של ריפטו והיא אחת הנשים החזקות כיום בעולם. אבל כל זה לא רלוונטי משום שSS היא תוכנית מתחילים. ואף מאמן רציני לא אמר אי פעם שחמישיות לא עובדות.

ד''א, בSS אין מספיק TUT (אם כבר 5X5) אז מספיק לדחוף את זה לכל אחד.
אז איך זה שהיא עובדת?
אף מאמן רציני לא אמר אי פעם שחמישיות לא עובדות.
אם אתה (ולא רק אתה, יש פה הרבה מדי כמוך) לא מסוגל להפנים שזו תוכנית של כמה חודשים שמטרתה להוסיף משקל למוט, אז זו בעיה שלך, ושלך בלבד.
מי שמוכן להפנים את זה, נותן
את המעט הנדרש (כן. חודשים זה מעט עבור מתאמן רציני), ומרוויח את מה שהתוכנית מתכוונת לתת.

תגובה טיפוסית שלך (ווינגיט, אע?). אתה יודע בכלל מה זה כשל? כשל זה לרשום במשפט אחד שריפטו עשה סקאוט של 600 ''זה מאוד מרשים'' ובמשפט שני לטעון ש''כמה חזק היית או אתה לא מעיד על כמה טוב אתה הולך להיות בתור מאמן''. זה כשל. זה מעיד על בעיה בחשיבה והסקת מסקנות או במקרה שלך - חוסר אובייקטיביות מוחלטת. אבל עזוב, כל אחד יכול לשחק במשחק הזה. עבורי זה קצת פתטי מדי ואני לא באמת יורד לרמות כאלו. אז אתה תמשיך לאנוס הודעות של משתמשים שלא מסכימים איתך או עם האלוהים שלך. רק תשדל לצאת קצת החוצה, תקרא דעות ותשמע מה חושבים עליו פאורליפטרים רציניים בחו''ל. רובם המוחלט דוחה אותו על הסף. כפי שאמרתי, מדובר בP90X של פאורליפטינג.

בניגוד אליך ידידי המוזר, אני מאמין בדברים שאני רואה, מנסה ובמדע מדוייק שהוכח מעל כל צל של ספק על בני אדם. אתה כל כך עמוק בבור הזה של ריפטו שאתה מתכחש לדברים כמו TUT כשזה מגיע לפיתוח מסה (מדובר פה על פער של יותר מ30% בTUT, ואתה אתה דוחף את זה בכל הזדמנות). כך או כך, אני לא מתכוון לנהל דיון עם בנאדם שקורא למשתמשים דבילים בפורום אינטרנטי. אתה צריך עזרה.

נערך לאחרונה:
אז איך זה שהיא עובדת?
אם אתה (ולא רק אתה, יש פה הרבה מדי כמוך) לא מסוגל להפנים שזו תוכנית של כמה חודשים שמטרתה להוסיף משקל למוט, אז זו בעיה שלך, ושלך בלבד.
את המעט הנדרש (כן. חודשים זה מעט עבור מתאמן רציני), ומרוויח את מה שהתוכנית מתכוונת לתת.
מרוב שלא ידעתי מאיפה להתחיל אפילו לא שאלתי אם להתחיל בזה שאם תוכנית כלשהי מביאה לך בכמה חודשים מה שתוכניות אחרות (אולי) מביאות לך בכמה שנים, אז היא טובה מאוד.

מחזק.

תגובה טיפוסית שלך (ווינגיט, אע?). אתה יודע בכלל מה זה כשל? כשל זה לרשום במשפט אחד שריפטו עשה סקאוט של 600 ''זה מאוד מרשים'' ובמשפט שני לטעון ש''כמה חזק היית או אתה לא מעיד על כמה טוב אתה הולך להיות בתור מאמן''. זה כשל. זה מעיד על בעיה בחשיבה והסקת מסקנות או במקרה שלך - חוסר אובייקטיביות מוחלטת. אבל עזוב, כל אחד יכול לשחק במשחק הזה. עבורי זה קצת פתטי מדי ואני לא באמת יורד לרמות כאלו. אז אתה תמשיך לאנוס הודעות של משתמשים שלא מסכימים איתך או עם האלוהים שלך. רק תשדל לצאת קצת החוצה, תקרא דעות ותשמע מה חושבים עליו פאורליפטרים רציניים בחו''ל. רובם המוחלט דוחה אותו על הסף. כפי שאמרתי, מדובר בP90X של פאורליפטינג.

בניגוד אליך ידידי המוזר, אני מאמין בדברים שאני רואה, מנסה ובמדע מדוייק שהוכח מעל כל צל של ספק על בני אדם. אתה כל כך עמוק בבור הזה של ריפטו שאתה מתכחש לדברים כמו TUT כשזה מגיע לפיתוח מסה (מדובר פה על פער של יותר מ30% בTUT, ואתה אתה דוחף את זה בכל הזדמנות). כך או כך, אני לא מתכוון לנהל דיון עם בנאדם שקורא למשתמשים אידיוטים בפורום אינטרנטי. אתה צריך עזרה.
הופה, הגבת.
שכחת שאתה זה שאמר שהוא עצמו לא היה כזה טוב? רק הבהרתי לך מה הייתה הרמה שלו.
ומאמן טוב חייב להיות מאמן עם ניסיון, זה לא אומר שהרמה שלו הייתה world class. אבל מאמן שלא השיג, נגיד, 2 פלטות (כמו 99% ממאמני וינגייט) - הם בהכרח מאמנים בלי ניסיון מעשי על עצמם.
זה לא עקרוני כמה הסקוואט שלך - כל עוד יש לך את הניסיון המתאים. בהנחה שאתה מתיימר לקרוא לעצמך מאמן ברמה עולמית, כן?

אגב, זה נחמד שאתה מגיב עלי ולא על התגובה שלי, ואז אומר שאני צריך עזרה 😆
למעשה, התגובה הזאת דיי חסרת תוכן - היא סתם "יורדת" עלי. יודע מה, אעשה לך את זה קל - אני טיפש, מכוער ומניאק. עכשיו, אם אין לך איך להגיב לטענות שלי (תזכורת: מה שנבחן זו הטענה, לא הטוען - בהנחה שאתה רוצה לחשוב בצורה מתוקנת ולא בצורה של "הוא מניאק אז הוא בהכרח טועה, וההוא דוקטור אז הוא בהכרח צודק") - הדיון מסתיים.
ועדיין לא ענית לי. מאיפה להתחיל?

נערך לאחרונה:
אז איך זה שהיא עובדת?

לא יודע מאיזה כוכב נחתת, אבל כל תוכנית עם התקדמות הדרגתית תעבוד על מתחיל מעצם העובדה שהוא מתחיל. העניין הוא שאתה ודומייך דוחפים באופן מחשיד את אותה תוכנית לכל שחיף שנכנס לפורום. וכשמשתמשים מתחילים להטיל ספק - הם מושעים, נמחקים או פשוט סופגים קללות כמו המשתמש הנ''ל ומעדיפים שלא להגיב. העובדות הן שהשרירים גדלים מTUT. ובSS, אפילו בהשווה ל5X5 שהיא גם תוכנית כוח לכל דבר, אין מספיק מזה וזה לא יוביל לתוצאות מקסימליות. שוב, זה לא אומר שהוא לא יגדל ויתחזק במהלך אותם חודשיים מסינגלים וקצת חזרות, אבל זה לא יקרה באותה כמות שאפשר מתוכניות נפח כמו FBW שהן לדעתי אידאליות.

מי שצריך להפנים פה הוא אתה, תפסיק לדחוף את התוכניות הזאת לכל משתמש. האם LBS עובדים בשביל ריפטו? זה מגוחך.

לא יודע מאיזה כוכב נחתת, אבל כל תוכנית עם התקדמות הדרגתית תעבוד על מתחיל מעצם העובדה שהוא מתחיל. העניין הוא שאתה ודומייך דוחפים באופן מחשיד את אותה תוכנית לכל שחיף שנכנס לפורום. וכשמשתמשים מתחילים להטיל ספק - הם מושעים, נמחקים או פשוט סופגים קללות כמו המשתמש הנ''ל ומעדיפים שלא להגיב. העובדות הן שהשרירים גדלים מTUT. ובSS, אפילו בהשווה ל5X5 שהיא גם תוכנית כוח לכל דבר, אין מספיק מזה וזה לא יוביל לתוצאות מקסימליות. שוב, זה לא אומר שהוא לא יגדל ויתחזק במהלך אותם חודשיים מסינגלים וקצת חזרות, אבל זה לא יקרה באותה כמות שאפשר מתוכניות נפח כמו FBW שהן לדעתי אידאליות.

מי שצריך להפנים פה הוא אתה, תפסיק לדחוף את התוכניות הזאת לכל משתמש. האם LBS עובדים בשביל ריפטו? זה מגוחך.
פאק. מאיפה להתחיל?
מזה שאין לך חצי מושג על טענות תכנון האימונים של ריפטו? (שאגב, את רובן הוא לא המציא)
מזה שTUT מראה לך היפרטרופיה מחקרית רק כי לוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה, ושזה מדע מקולקל?
מזה שבכלל לא הבנת מי עושה ss ומי טקסס מת'וד ולמה, ושכל אחת זה למתאמנים ברמות שונות לגמרי?
מזה שאני עדיין שואל מתי תוכניות הfbw הקונבנציונליות לקחו שחיף חלש והשיגו לו סקוואט 600?
מזה שאם הייתי משעה את כל אלה שחושבים דברים שגויים על SS אתה בעצמך לא היית פה?
מזה שאין לי מושג מאיפה המצאת שבSS עושים סינגלים?
מזה שאיך לעזעזאל זה מחשיד שאנחנו ממליצים לכל אחד את התוכנית עם התוצאות הכי טובות בפועל?
מזה שעדיין לא אמרת לי ממה להתחיל?

אז ממה להתחיל?

לא יודע מאיזה כוכב נחתת,אבל כל תוכנית עם התקדמות הדרגתית תעבוד על מתחיל מעצם העובדה שהוא מתחיל.
נו גחבה, אתה אמרת שבSS אין מספיק טוטא. אז עובדת או לא?
העניין הוא שאתה ודומייך דוחפים באופן מחשיד את אותה תוכנית לכל שחיף שנכנס לפורום.
אני יחיד ומיוחד, ואין לי שום עניין שאף אדם יעשה SS. אתה לא קראת את ההודעות שלי. ואתה שקרן. שקרנים אנחנו נשעה ונטיס.
וכשמשתמשים מתחילים להטיל ספק - הם מושעים, נמחקים או פשוט סופגים קללות כמו המשתמש הנ''ל ומעדיפים שלא להגיב. העובדות הן שהשרירים גדלים מTUT.
דארלינג, אתה באמת לא קורא את ההודעות שלי. אני כתבתי שהמטרה היא להוסיף משקל למוט, למה אתה מדבר על להתנפח?
יש מצב שאתה לא יודע לקרוא? הTUT עלה לך למוח? חומצה לקטית נוזלת לך מהאוזניים?
ובSS, אפילו בהשווה ל5X5 שהיא גם תוכנית כוח לכל דבר, אין מספיק מזה וזה לא יוביל לתוצאות מקסימליות. שוב, זה לא אומר שהוא לא יגדל ויתחזק במהלך אותם חודשיים מסינגלים וקצת חזרות, אבל זה לא יקרה באותה כמותא שאפשר מתוכניות נפח כמו FBW שהן לדעתי אידאליות.
אי אפשר למשוך התקדמות לינארית בתוכנית FBW סטנדרטית כמו בSS, קרי פחות משקל על המוט.
האם SS מושלמת? וודאי שלא. תראה לי תוכנית מושלמת.

תכתוב שוב שאני דוחף את התוכנית הזאת למשתמשים.
I double dare you motherfucker.
LBS לא עובדים אצל ריפטו. איש הישר בעיניו יעשה. אבל שקרנים וסלפנים כמוך אנחנו לא יכולים לסבול.

לכוכב שנחתתי ממנו קוראים "אני אוכל קשקשנים כמוך בלי מלח".

facepalm

או אולי להתחיל בדובדבן של הקצפת, שאתה מדת הTUT ושאתה מתעלם מהעובדה שכל מי שעושה את SS כמו שהיא, משיג תוצאות מטורפות בזמן מאוד קצר?
אהה! לא ידעתי מה זה TUT אז שאלתי את גוגל, ומצאתי שזאת גישה שמתיחסת בדיוק לשאלה שלי ועונה עליה חד-משמעית. ציטוט: "the principle that keeping your working muscle under constant tension during exercise will cause more micro-tearing and therefore give you a more effective workout for building muscle size and definition." הולי שיט, עוד משהו לקרוא...

facepalm
כמה כשלים בהודעה אחת, אני לא יודע מאיפה להתחיל
להתחיל מזה שפאוורליפטינג זה ענף ספורט, והוא רחוק שנות אור מתיאוריות האימון הקונבנציונליות שמלמדים בוינגייט? (למען השם, מלמדים לא לשבור מקביל ולא מלמדים דדליפט)
להתחיל מזה שאני עדיין שואל מתי הפעם האחרונה שוינגייט בוי לקח שחיף והשיג לו סקוואט 600?
להתחיל בזה שריפטו מעולם לא התיימר לאמן ספורטאי עילית?
להתחיל בזה שכל הדבר הזה שנקרא SS הוא Starting Strength, וכל הגישה הזו סובבת סביב איך להפוך מdetrained לבן אדם חזק?
להתחיל בזה שהעובדה שיש אצלו אינספור שחיפים לשעבר שהיום הסקוואט שלהם 500 ושאם זו לא תוצאה בשבילך אז אתה דביל?
להתחיל בזה שההצלחה של אתלטים ו\או קבוצות זה משהו שמאוד, מאוד תלוי בגנטיקה שלהם - ושלריפטו יש את היכולת לאמן בערך... 0.00001% מהאנשים שאיי פעם הולכים להתאמן - והוא בניגוד להרבה אחרים לא מקבל אך ורק את אלה שכבר עברו סלקציה?
להתחיל מזה שלריפטו היה סקוואט של 600 ל3 חזרות - ושלמרות שזה לא world class, זה מאוד, מאוד מרשים, וללא ספק מוכיח שיש לו ניסיון מתחת למוט?
להתחיל בזה שכמה חזק אתה או כמה חזק היית, לא מעיד על כמה טוב אתה הולך להיות בתור מאמן - בטח שלא באופן ישיר?
להתחיל בזה שאתה סתם ממחזר את הדעה של סטארדאסט ("הוא מדריך טוב, מצויין אפילו לתרגילים הבסיסים אבל מעבר לזה הוא נוטה לקשקש") ?

תגיד לי אתה ממה להתחיל.

סתם שתדע שכן מלמדים דדליפט בוינגייט ואני זוכר שאדי גם אמר שזה בנוסף לסקוואט התרגילים החשובים ביותר בחדר כושר. 100% שזה יצא מהפה שלו.

סתם שתדע שכן מלמדים דדליפט בוינגייט ואני זוכר שאדי גם אמר שזה בנוסף לסקוואט התרגילים החשובים ביותר בחדר כושר. 100% שזה יצא מהפה שלו.
בפורום המקביל בתפוז מישהי (כינוי: samorait) טוענת שבארבע שנות לימוד לתואר בוינגייט היא לא שמעה את המילה "סקווט" אפילו פעם אחת.

בפורום המקביל בתפוז מישהי (כינוי: samorait) טוענת שבארבע שנות לימוד לתואר בוינגייט היא לא שמעה את המילה "סקווט" אפילו פעם אחת.

בתואר שלומדים בוינגייט יש כמה מסלולים וממש לא כולם לומדים את המדריכי חדר כושר במסגרת התואר. זה לא קורס חובה לתואר.. אם היא לא למדה את הקורס הגיוני שלא שמעה את המילה ואם היא למדה את הקורס כנראה שהיא מטומטמת ברמות ווינגייט צריך להתבייש שהם נותנים לאנשים כאלה תעודות..

אהה! לא ידעתי מה זה TUT אז שאלתי את גוגל, ומצאתי שזאת גישה שמתיחסת בדיוק לשאלה שלי ועונה עליה חד-משמעית. ציטוט: "the principle that keeping your working muscle under constant tension during exercise will cause more micro-tearing and therefore give you a more effective workout for building muscle size and definition." הולי שיט, עוד משהו לקרוא...
אני אחסוך לך.
עלייה במסת שריר היא תופעת לוואי של עלייה בכוח, כלומר שכל דרך שבה תשתמש להעלאת הRM1 שלך תתרום לזה (כשאנחנו מדברים על תרגילים אמיתיים. פשיטת ברכיים במכונה, הוא לא אחד מהם).
חמישיות על פי הניסיון של רוב האנשים היא הדרך היעילה ביותר, אבל אפשר לעשות את זה גם בעזרת מספרים אחרים.
וכמו שצויין, המחקרים על TUT מקולקלים, פשוט כי לוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה. אז כשבן אדם עובד על 5 חזרות עם משקל שלוקח לו X זמן להרים, ואז עובד על אותן 5 חזרות עם משקל שלוקח לו 0.7X זמן להרים - זה אומר שהוא עבד עם משקל כבד יותר.

בקורס שלי הוא לימד בקטע של הרחבה מעבר לקורס, רק בשביל לדעת שיש תרגילים כאלה. ולא באמת לימד, יותר בקטע של הראה שזה קיים. ואמר שזה מאוד חשוב לספורטאים, אבל לא משהו מעבר לזה.

מזל שהיא לא שמעה את המילה "סקווט" (skwot), כי אין דבר כזה. אני לא יודע מי המציא את זה, אבל זו מגיפה חמורה ששורצת בוינגייט. שם התרגיל הוא סקוואט (squat).

בתואר שלומדים בוינגייט יש כמה מסלולים וממש לא כולם לומדים את המדריכי חדר כושר במסגרת התואר. זה לא קורס חובה לתואר.. אם היא לא למדה את הקורס הגיוני שלא שמעה את המילה ואם היא למדה את הקורס כנראה שהיא מטומטמת ברמות ווינגייט צריך להתבייש שהם נותנים לאנשים כאלה תעודות..
הם נותנים תעודות לאנשים הרבה, אבל הרבה יותר טמבלים ממה שאתה חושב. זה לא סוד גדול.

הם נותנים תעודות לאנשים הרבה, אבל הרבה יותר טמבלים ממה שאתה חושב. זה לא סוד גדול.

כן זאת בעיה די רצינית, ולפי דעתי דרך אגב, בגלל שיש כל כך הרבה שרצים שמסתובבים עם תעודות, הביקוש קטן מאוד בחדרי כושר והמשכורות קטנות.. זה הכל מתחיל ונגמר בוינגייט.. אבל הם רוצים כסף.. אז זה לא ישתנה לעולם.. רק ייעשה יותר גרוע

BEAST AND CHEAT האמת שבדיוק סיימתי את הלימודים שלי בוינגייט, מן הראוי לאמר שלמדתי על סקוואט בשלושה וריאציות כשאחת מהן היא DEEP, למדתי דדליפט ולמען האמת הרכז קורס שלי לימד אותי גם על העניין של פול-אובר כתרגיל לחזה...
הוא טוען שרק במנח של שכיבה כנגד משקולית\מוט, החזה הוא זה שעושה את רוב העבודה בתרגיל...
פול-אובר הוא אמנם תרגיל שמיועד לגב אבל בשכיבה המצב שונה, הסיבה לכך היא שבשכיבה כאשר אנחנו מגיעים לסוף השלב האקצנטרי, הלטיסמוס מגיע לאורך מתח מקסימילי ופשוט לא מסוגל לבצע את הטווח הראשוני של השלב הקונצנטרי, מי שכן מבצע את הטווח הראשוני הוא החזה.
הטווח הראשוני בתרגיל הוא בערך הוא שני שליש (עד כמה שזה נשמע מוזר) מהתרגיל שבו החזה מניע את המשקולית ורק אז הלטיסימוס נכנס לעבודה כאגוניסט, כמעט ולא נשאר לו טווח תנועה לבצע, כי המשקולת לא מגיעה עד לפלג גוף תחתון כמו בשאר המנחים ולכן החזה הוא זה שמבצע את רוב התרגיל...
אני לא יכול לגבות את זה במחקר וגם לא הגיתי את התאוריה הזאת, אבל אני מאמין שיש בזה מן ההגיון..
צריך רק לציין, פול אובר הוא תרגיל לגב, ובשאר המנחים הלטיסימוס יהיה השריר העיקרי לאורך כל התרגיל...

BEAST AND CHEAT האמת שבדיוק סיימתי את הלימודים שלי בוינגייט, מן הראוי לאמר שלמדתי על סקוואט בשלושה וריאציות כשאחת מהן היא DEEP, למדתי דדליפט ולמען האמת הרכז קורס שלי לימד אותי גם על העניין של פול-אובר כתרגיל לחזה...
מצטער, אבל הפסקתי לקרוא אחרי המשפט הזה. אני לא יכול לשמוע יותר את הקשקוש הזה של "שלוש וריאציות! רבע, חצי (או "מקביל", לדבריהם) , ודיפ!". סקוואט הוא תרגיל בו ההיפ ג'וינט יורד מתחת לפטלה, ואם מעניינות אותך שלושת הוריאציות העיקריות - הן LB, HB, FS.
לא יכול לשמוע את זה, בטח שלא בשעה כזו. צר לי.

מצטער, אבל הפסקתי לקרוא אחרי המשפט הזה. אני לא יכול לשמוע יותר את הקשקוש הזה של "שלוש וריאציות! רבע, חצי (או "מקביל", לדבריהם) , ודיפ!". סקוואט הוא תרגיל בו ההיפ ג'וינט יורד מתחת לפטלה, ואם מעניינות אותך שלושת הוריאציות העיקריות - הן LB, HB, FS.
לא יכול לשמוע את זה, בטח שלא בשעה כזו. צר לי.

אני לא מבטל את מה שאתה אומר, יתכן שאתה צודק ויתכן שאתה טועה... הייתי שמח לקרוא על זה יותר.
תוכל להפנות אותי לביסוסים על כך ששתי הוריאציות האחרות "לא שוות"? פוצעות? לא נכונות?
והאמת שמעניינות אותי שלוש הוריאציות העיקריות שאתה ציינת, תוכל להפנות אותי למאמרים עליהן ?

אני לא מבטל את מה שאתה אומר, יתכן שאתה צודק ויתכן שאתה טועה... הייתי שמח לקרוא על זה יותר.
תוכל להפנות אותי לביסוסים על כך ששתי הוריאציות האחרות "לא שוות"? פוצעות? לא נכונות?
והאמת שמעניינות אותי שלוש הוריאציות העיקריות שאתה ציינת, תוכל להפנות אותי למאמרים עליהן ?
סקוואט שלא שובר מקביל (כלומר היפ ג'וינט מתחת לפטלה) הוא אינו בטיחותי, הייתי מסביר וממחיש עם תמונות ואיורים אבל השעה מאוחרת מידי בשביל זה. אבל הכי פשוט - קרא את הפרק על זה בSS, יפתור לך את כל הבעיות.
שלושת הוריאציות שציינתי הן:
LB - Low Bar
HB - High Bar
FS - Front Squat

לגביי לואו באר בעיקר, קרא את הפרק בSS, לגביי השתיים האחרות אם אני לא טועה ראיתי מאמרים טובים של גלן פנדליי שמסבירים, אבל אין לי כרגע קישורים בראש. מה שכן יש וידאו של ריפטו על הFS - וידאו דיי כללי שמיועד לכאלה שכבר קראו את הפרק על הסקוואט בספר שלו (SS), אבל אפשר להיעזר בו:

תהנה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סקוואט שלא שובר מקביל (כלומר היפ ג'וינט מתחת לפטלה) הוא אינו בטיחותי, הייתי מסביר וממחיש עם תמונות ואיורים אבל השעה מאוחרת מידי בשביל זה. אבל הכי פשוט - קרא את הפרק על זה בSS, יפתור לך את כל הבעיות.
שלושת הוריאציות שציינתי הן:
LB - Low Bar
HB - High Bar
FS - Front Squat

לגביי לואו באר בעיקר, קרא את הפרק בSS, לגביי השתיים האחרות אם אני לא טועה ראיתי מאמרים טובים של גלן פנדליי שמסבירים, אבל אין לי כרגע קישורים בראש. מה שכן יש וידאו של ריפטו על הFS - וידאו דיי כללי שמיועד לכאלה שכבר קראו את הפרק על הסקוואט בספר שלו (SS), אבל אפשר להיעזר בו:

תהנה

אין לי את הספר..
יש גרסה של הספק או של הפרק (לגבי הפציעות בטווח תנועה שאינו מלא) באינטרנט? אנגלית\עברית..
לגבי שלוש הוריאציות, אני מכיר אותן.. ביקשתי מאמרים כדי להתעמק בהם, אשמח אם יש לך מאמרים שמתבססים על מחקרים טובים...
בנוסף לזה, יש לי שאלה אליך, כשלימדו בקורס את התרגיל בשלוש הוריאציות שאני ציינתי, אז דיברתי בדיוק כמוך וטענתי שאין סיבה לעשות סקוואט אם אנחנו לא שוברים מקביל...
רכז הקורס אמר לי שחצאי סקוואט, לדוגמא, זה תרגיל שהוא היה נותן לאצן כתרגיל פונקציונלי.. מכיוון שאין סיבה שאצן יגיע לטווח שבירת המקביל בסקוואט, כל מה שהוא צריך זו התנועה שאנחנו רואים בחצאי סקוואט... מה דעתך על זה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין לי את הספר..
יש גרסה של הספק או של הפרק (לגבי הפציעות בטווח תנועה שאינו מלא) באינטרנט? אנגלית\עברית..
לגבי שלוש הוריאציות, אני מכיר אותן.. ביקשתי מאמרים כדי להתעמק בהם, אשמח אם יש לך מאמרים שמתבססים על מחקרים טובים...
בנוסף לזה, יש לי שאלה אליך, כשלימדו בקורס את התרגיל בשלוש הוריאציות שאני ציינתי, אז דיברתי בדיוק כמוך וטענתי שאין סיבה לעשות סקוואט אם אנחנו לא שוברים מקביל...
רכז הקורס אמר לי שחצאי סקוואט, לדוגמא, זה תרגיל שהוא היה נותן לאצן כתרגיל פונקציונלי.. מכיוון שאין סיבה שאצן יגיע לטווח שבירת המקביל בסקוואט, כל מה שהוא צריך זו התנועה שאנחנו רואים בחצאי סקוואט... מה דעתך על זה?
אני לא מכיר מקום שבו זה מרוכז, אבל קרא את הספר - הוא חובה. זה הבסיס של הבסיס.
רכז הקורס שאמר לך את זה, זה מישהו שלא מבין איך הדברים עובדים.
הוא לא מבין שכוח זו הסתגלות כללית ולא ספציפית, שקל יותר לא עושה אותך חזק יותר והוא לא מבין שסקוואט שלא שובר מקביל הוא אינו בטיחותי - בהנחה שהמטרה היא התקדמות ולא עשייה, כלומר הוספת משקל למוט בהדרגה, על מנת להתחזק. הוא לא מבין שבצורה הזו הוא מזניח את השרשרת האחורית (ההיפ פלקסורס).
מבחינה בטיחותית זה רע לברכיים, ובתכלס, באופן כללי - משקל שהוא כבד מידי בשביל לשבור מקביל הוא גם כבד מידי בשביל הגב שלך. בהנחה שהוא מבין שהמשקל בחצאי סקוואט גבוה יותר מבסקוואט מלא - שזה ממש לא ברור מאליו, בקורס שלי המרצה טען שהRM1 זהה בשניהם.
הסקוואט זה תרגיל הכוח מספר 1 מכמה סיבות - הוא משתמש במסת שריר מאוד גדולה, לאורך טווח תנועה גדול, הוא מאפשר לך להרים משקלים שהם מספיק כבדים בשביל ליצור סטרס מערכתי משמעותי, הוא משלב את רלפקס המתיחה בתחתית - והוא כללי, כלומר אינו ספציפי, ולא מתנגש עם שום תנועה משום ענף ספורט.
לגביי ההבדל בין עבודה על שריר ספציפי ועבודה על מערכת, ממליץ לך לקרוא את המאמר החדש של ריפטו - הוא לא מדבר רק על זה, אבל גם על זה - והמאמר מצויין:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/rippetoe_goes_off

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית