דיון מאמר של ריפטו בt nation שפורסם אצלו בפורום

SmokingSnake

משתמש משקיע
4,129
2,234
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,301
4,129
2,234
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/rippetoe_goes_off

עניין אותי במיוחד החלק על פיזיותרפיסטים, אחהם אחהם.
לא אומר שכולם שרלטנים, אבל נתקלתי בכמה מקרים(וגם היה לי פה ויכוח בנדון) של שרלטנות.
אני מניח שהוא לא מדבר סתם ואין לו כלום נגד מישהו.

מצד שני יד הרבה אנשים מוכשרים שלא יעמידו את הלקוחות שלהם על בוסו ברגל אחת, או לעשות פשיטות ברך מול גומיה.

זה פורסם לפני כמה ימים

נערך לאחרונה:
אני לא מבין פה משהו יסודי (לפחות לגבי פיזיותרפיסטים בישראל) - מה ההבדל בינם לבין מדריכי חדר כושר? אם מלמדים אותם דברים לא נכונים הם יטפלו/יאמנו בצורה שגויה. יכול להיות שברמה התיאורטית שיעורי האנטומיה/פיזיולוגיה/קינזיולוגיה שלהם יהיו ברמה גבוהה, אבל עדיין הקורסים המעשיים וההתנסויות הם אלה שמשרישים טעויות ומסייעים בהנצחת מיתוסים.

פיזיותרפיסטים/מאמנים מתחילים לא רוצים לקחת סיכונים ומנסים ללכת על בטוח באמצעות טיפול/אימון על-פי התרגילים שמי שלימד אותם באופן מעשי הראה להם ומי שסובל מכך הם המטופלים/המתאמנים.

• פותח/ת השרשור
הם לומדים ברמה אחרת לגמרי, הרמה שיש בקורסי חדרי כושר מבישה לרוב(ושיבקרו אותי כל העולם ואישתו, זאת האמת!)
הלמידה של פיזיו' היא כמו סטודנט לרפואה מבחינת קורסים רבים
דווקא כיף לי לדבר עם אנשים שלומדים כי אני לומד מהם הרבה דברים שלא ידעתי על הנייר וכו'.

הבעיה מתחילה בשטח, כשצריך לספק תוצאות בפועל, לרוב אנשים מתחילים הולכים רק על שיטות שמרניות בלי לקחת סיכון(ואולי בצדק, אבל למטופל זה לא משנה)

ברמת התאוריה כולם חכמים כולם גאונים כולם ד"ר

וזאת בדיוק הנקודה שלי - הם יכולים להיות רופאים בהשכלתם, אבל ההכשרה המעשית שלהם מנציחה את כל הדרעק שתמצא בתחום הזה (ואת ה אני אומר מניסיוני בעבודה עם כמה וכמה פיזיותרפיסטים ומהיתקלויות שונות במתלמדים בשלבי ההכשרה השונים).
ברור שאם יש פיזיותרפיסט טוב, יש סיכוי שמי שלמד אצלו יעבוד כמו בנאדם. גם בהקשר הזה יש דימיון בין אימון וטיפול - יש את אלה ש"עובדים על שרירים" ויש את אלה ש"עובדים על תנועות".

לרוב, הפיזיוטרפיסטים עם הקבלות הם אלו שעובדים בקבוצות כדורסל או כדורגל גדולות, אלו שהצליחו להחזיק ספורטאים עם פציעות וניתוחים לכושר רגיל.
(למרות שזה לא תמיד תלוי בהם כי לפעמים יש סיבוכים של הפציעות או של הניתוח וכו'...) בכל מקרה אני יכול לציין 2 לטובה - עידו דנה ואילן אדיב.

לרוב, הפיזיוטרפיסטים עם הקבלות הם אלו שעובדים בקבוצות כדורסל או כדורגל גדולות, אלו שהצליחו להחזיק ספורטאים עם פציעות וניתוחים לכושר רגיל.
צריך להיות הוגנים ולהבין שאוכלוסיית המתאמנים ובטח אלה שמתאמנים ברצינות היא חלק קטן באוכלוסיה וסטודנט לפיזיוטרפיה אמור ללמוד לטפל במגוון רחב של אוכלוסיות החל מתינוקות, ילדים מתבגרים, מבוגרים ששברו יד ועד זקנים ששברו אגן. יש די הרבה שמתמחים בספורט ועושים עבודה טובה ויש כאלה שפחות.
כמו בכל תחום בחיים הלימודים הפורמליים הם רק בסיס שעליו צריך להתמחות ולהתנסות.

עם כל הרצון, הוגנות לא רלבנטית פה, מה גם שאני חושב שאין פה רצון לצאת נגד פיזיותרפיסטים בצורה לא הוגנת.
נכון, פיזיותרפיסט צריך להתמודד עם מגוון אוכלוסיות ומגוון פציעות/מגבלות. זה ממש לא אומר שאפשר לעגל פינות ברמת הבסיס, והבסיס הוא הבעייתי בעיני.
כך למשל, טיפול באדם מבוגר ששבר את האגן או ילד שפרק את הקרסול צריך לכלול ווריאציה של סקוואט. ברור שנדרשות התאמות, אבל הבסיס הוא זה. הטענה שלי היא שהבסיס רקוב - אם בשל המיתוסים שהשתרשו, אם בשל שמרנות יתר ואם בשל בורות ברמה המעשית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית